Hogyan készítsen magának fából készült konyhai munkalapot

Miután saját kezűleg készített egy pultot, exkluzív, abszolút egyedi elemet kap, amely tökéletesen illeszkedik a fülhallgatóhoz. Teljesen biztos lesz a termék minőségében és tartósságában. Használjon saját anyagokat egy fenntartható termék létrehozásához.

Fa a konyhában

A konyhában lévő fa reprezentatívnak tűnik, és lelkesedést ad a konyhának

A tervezés és a kivitelezés meghatározása

Fából készült pult egy hófehér konyhában

A fából készült munkalap szinte minden stílusnak megfelel

Az emberek idejük nagy részét otthon töltik a konyhában. A konyhai térben reggel kezdődik a napunk. Egy gyönyörű, jól megválasztott, kiváló minőségű barkácsoló asztallap kényelmet nyújt, jó hangulatot teremtve az egész napra.

A munkalapok típusai

Fa konyhai munkalapok típusai

Különböző kialakítású lehet, ragasztható, összerakható fa lemezekből vagy egyetlen darabból.

Ragasztott fa Ragasztott fa asztallap

Ragasztott bükkfa munkalap

A legpraktikusabb és legtartósabb lehetőség egy kézzel készített tömörfa munkalap. A fa munkalapok esztétikusabbnak tűnnek, mint a műanyag, üveg tárcsák. A fa természetes mintázata egyedi, egyedi.

Exkluzív asztallap

Exkluzív tömörfa munkalap

A konyha megfelelő kialakításának fő feltétele a pult jól megválasztott mérete.

A méret közvetlenül függ a helyiség területétől, és természetesen magától a terméktől is.

Négytagú család számára a 100 * 100 centiméter nagyságú étkezőasztal asztallapja optimális.

Természetes bükkasztal

Természetes bükkfa asztal négyszögletesen nyújtható tetejével

A magasság 70-90 centiméter között változhat, közvetlenül függ a konyha tulajdonosának magasságától és arcszínétől.

Megbízható, tartós asztallap

Megbízható, tartós és biztonságos természetes fa munkalap a konyhaasztalhoz

Szükséges anyagok

A fa munkalapok a legjobb választás. A termékek könnyen feldolgozhatók, gazdagok és reprezentatívak. Fontos, hogy a fa ellenálljon a külső hatásoknak. A karcolások sokkal ritkábban jelennek meg, mint a műanyagon vagy az üvegen. Ha a konyhai pult hosszan tartó használat miatt elvesztette megjeleníthető megjelenését, könnyen helyreállítható, adjon egy második esélyt a további kiszolgálásra.

Anyagok és nyersanyagok

Anyagok és nyersanyagok a konyhai fa munkalapokhoz

Általában minden fát tartalmazó anyagot fának nevezünk. Ezek forgácslapok, különböző vastagságú fából készült díszlemezek, de mindenképpen a legjobb anyag a pult számára egy szilárd fadarab lesz.

A fa munkalap készítésének első és legfontosabb tényezője a megfelelő anyag kiválasztása. Egy bizonyos típusú fa megkülönböztető tulajdonságokkal rendelkezik. Ne használjon puha sziklákat az asztallapok készítéséhez. A pult egy hely a konyhában, ahol folyamatosan vágunk, aprítunk, aprítunk és elverünk valamit. Jobb a keményfa mellett dönteni. Célszerű a következő javasolt fajtákat használni.

 1. A tölgy a legpraktikusabb faj a munkalapok számára. Minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik. Az anyag keménysége és szilárdsága van. Különböző színű.

  Tömör bükkfa küszöb asztallap

  Gyönyörű és tartós tömör bükkfa küszöb asztallap

 2. Dió - nem alacsonyabb a tölgy szilárdságánál, gyönyörű, eredeti textúrájú. Magas dekoratív értékkel rendelkezik.

  Tömör dió munkalap

  Konyhai sziget masszív dió munkalap

 3. A hamu tartós, rugalmas, nem törékeny fafaj. Gazdag színtartománya van. Főleg természetes színeit használják további tonizálás nélkül.

  Tömör kőris asztallap

  Tömör kőris asztallap - modern természetes anyagokból készült termék, amely különleges kényelmet kölcsönöz minden belső térnek

 4. A bükk tartós, rugalmas. Finom állagú, világos tónusú.

  Tömör bükk konyhasziget

  Eredeti konyhasziget masszív bükk munkalaptal

Érdekes megoldás arra, hogy többféle fából készítsen terméket. Ebben az esetben az asztallap a sziklák helyes megválasztásával gazdag, érdekes, eredeti.

A munka megkezdése előtt az anyagot meg kell szárítani, speciális vegyületekkel kell kezelni, amelyek megvédik a fát a felesleges nedvességtől és a rovarok által okozott károktól.

Védő vegyületek

Impregnálások és védőanyagok a fához

Szükséges eszközök

Kézműves eszközök

Eszközök, amelyekre szükség lehet egy pult készítéséhez

Ha vágy van egy fából készült munkalap készítésére, van egy tervezési projekt és egy speciálisan kiválasztott anyag, meghatározzuk a szükséges eszközök listáját. Ez egy csatlakozó, egy fémfűrész, egy vágó, egy fúrógép, egy kalapács, egy ceruza, egy mérőszalag, ragasztó, lakk, antiszeptikus.

Asztaloslemez gyártás

Azonos táblák

Azonos vastagságú száraz deszkákat választjuk ki

Asztalos tábla elkészítése az előre elkészített elemek elrendezése. Az asztalos fő részei fatáblák. De először speciálisan meg kell őket dolgozni.

A deszkák vágása

A szükséges méretű vágódeszkák

Felületeket dolgozunk fel

Az összes tábla felületét gyalu és csatlakozó segítségével dolgozzuk fel

A tábla anyagának felületét síkkal szintezzük. Óvatosan csiszoljuk a felületet smirgli papírral. Őrlés után az előkészített anyagot fertőtlenítővel kell kezelni.

Csiszolótáblák

Csiszolás csiszolópapírral vagy csiszolóval

Hatalmas választék van belőlük a hardverüzletekben, de kérjük, vegye figyelembe, hogy a belső munkákra megoldásra van szüksége. Az antiszeptikum megvédi a fát a konyhában a túlzott nedvességtől, megakadályozza a penész és a rovarok megjelenését.

Az alkatrészeket többféleképpen csatlakoztathatja egymáshoz.

Táblák ragasztása a pult alatt

Ragasztjuk a pultot

Csipeszek az egyes táblák egyetlen munkalapba történő ragasztására

Az élragasztás a legegyszerűbb, de figyelemre méltó, a legmegbízhatatlanabb rögzítési módszer. Alkalmas kis méretű termékek előállítására, minimális igénybevétel mellett. Rövid használat esetén a pult felületét apró repedések borítják, és a jövőben egy ilyen termék egyszerűen összeomolhat.

A barázdák levágása

Elektromos kirakós fűrész segítségével vágjon kb. 1 cm mély barázdákat a munkadarabok oldalvégeibe

Tüskéshoronyos technológia - ez a megoldás elfogadhatóbb az asztallap alkatrészeinek összekapcsolásakor, de ha a tartósság fontos elem az Ön számára, akkor javasoljuk, hogy a következő lehetőséget használja a táblák rögzítésére.

Deszkákat készítünk hornyokkal és lécekkel

Ragasztjuk a rögzítő sínt a deszkák felének hornyaiba, majd a deszkákat a sínekkel összekötjük azokkal, amelyek szabad hornyokkal rendelkeznek

A horony-fésű módszer adja a legtartósabb eredményt. Jól ismert azok számára, akik részt vettek a szerelvények összeszerelésében vagy a fapadló fektetésében.

Perem-horony csatlakozás

Az alkatrészek összekapcsolásának módjai

A fából készült alkatrészek összekapcsolásának módjai az asztalosmunkában

Különleges felszerelés hiányában a mestertől otthon nehéz egyenletes éleket készíteni. Ne idegeskedj előre. Kapcsolatba kell lépni szakemberekkel, ők marógépen dolgozzák fel az anyagot.

Felhívjuk figyelmét, hogy a barázdák mélységének 10-12 centiméternek kell lennie, vékony deszka használata esetén a barázdák mélységét 6-7 centiméterre csökkentjük.

A táblák most már teljesen készen állnak a késztermék összeszerelésére. A táblák két típusra oszthatók. Az első deszkának van egy hornya, a másodiknak egy sínje. Szükséges a horony szoros dokkolása a sínnel. A táblákat szilárdan összeragasztják. Szilárd asztallapot kapunk.

A kapott kész vásznat csiszolni, alapozni és díszlakkal kell bevonni. Jobb, ha a nyitást több rétegben lakkal végezzük.

A termék felületének színe kívánt esetben megváltoztatható. A felületet bármilyen árnyalatú fafestékkel színezik. Ez a termék lakkal történő bevonása előtt történik. Emlékeztetni kell arra, hogy a lakkozás után a fa hajlamos megváltoztatni eredeti színét, sötétebbé válik.

Fa foltok árnyalatai

Fa foltok árnyalatai

Beépítési

Asztali telepítés

Rögzítő ábra egy fából készült asztallap

Az asztallap teljesen előkészített, telepítésre kész. Először a szekrények alsó részeit kell állandó helyükre telepíteni. Óvatosan kell eljárni, nincs hely a hibára, különben tönkretesszük a terméket. Pontosság szükséges a számításokban. A mosogatószekrényt a csatornaelvezetés közelében kell elhelyezni, a kályha felületét a gázvezeték közvetlen közelében kell elhelyezni. Feltétlenül vegye figyelembe az üzletek helyét. A szekrények tetejét és végét bekenjük előre megvásárolt asztalos ragasztóval. A munkalapot a szekrények tetejére tesszük, csavarokkal vagy önmetsző csavarokkal rögzítjük. A felső panel immár szilárdan van rögzítve. A felület és a fal között egy kis hézagot bútor lábazattal kell lefedni. A beépített szalag széleit dugók borítják.

Különleges séta szükséges a fa mögött a konyhában

Annak érdekében, hogy egy fa asztallap hosszú ideig szolgáljon, gondosan gondoskodni kell róla

Előző

Következő