Konyhabútor hasznos tippek a barkácsolás telepítéséhez

Hagyományos hófehér konyha

Hangulatos fehér konyha klasszikus stílusban

Nem titok, hogy a konyha az ember otthonának szíve. A modern konyha kialakításának hibátlannak kell lennie. Háza szeretője egy szép, kényelmes és modern konyháról álmodik. A vizuális érzés attól függ, hogy a konyha milyen színárnyalattal van díszítve. A világos belső tér a konyha belsejében nagyon gyakori jelenség. Az álmennyezet kétszintes konyhai világítást végezhet.

Duplex mennyezet a konyhában

Duplex mennyezet a konyhában, hogy zónákra oszthassák és különleges hangulatot teremtsenek

A konyha az egyetlen hely, ahol életünk nagy részét töltjük. Hogyan lehet a legnagyobb kényelemmel használni drága bútorok és befejező anyagok vásárlása nélkül? Egy saját maga összeállított konyhai szett sok problémát megold. Ha úgy dönt, hogy komolyan maga kezeli a konyhabútor készítését - gondolja át a jövőbeni tervezést, beépítési sémát és előzetesen végezzen számításokat. Ne feledkezzen meg az alkatrészekről, a különféle szerelvényekről, a beépítendő háztartási készülékekről, a díszekről.

Konyhabútor fából

Fa konyhabútor barkácsolás

A tervezési projektnek tartalmaznia kell a főzőlap, mosogatógép, hűtőszekrény és egyéb háztartási gépek helyét. Az, hogy ezeket a szükséges tárgyakat hogyan rendezze el, attól függ, milyen jövőbeli kényelem lesz a konyhában.

Konyhai eszközök

Háztartási gépek a modern konyhához

Részletesen elmondjuk, hogyan készítheti el saját konyhai szettjét. Vegyük alapul a konyha létrehozásának egyik lehetőségét az összes kísérő tulajdonsággal és felszereléssel együtt.

Világos fából készült konyhai szett

Egyszerű gyönyörű világos fából készült konyhai szett

Számos tényező befolyásolja a konyhabútor fejlődését: a zóna mérete, az ajtó- és ablaknyílások, valamint a vízvezeték-rendszer. A meglévő helyiségekben vessen egy pillantást a beépített elektromos aljzatokra és kapcsolókra.

Konyha elektromos kapcsolási rajza

A konyhai elektromos hálózat hozzávetőleges diagramja készülékekkel és konyhabútorokkal

A konyhabútor tervezésének első lépéseként meg kell határoznia, hogy milyen elektromos készülékeket szeretne elhelyezni a konyhában. A kézzel készített vagy nyomtatóra nyomtatott vázlatnak tartalmaznia kell:

 • elektromos csatlakozó trükkök;
 • ablak és ajtónyílások;
 • a beépített technológia listája.
Konyhabútor vázlat

Konyhai bútorok és készülékek vázlata a megadott méretekkel és méretekkel

Fő előnyei

Konyha mozaikokkal

Konyhabútor vidéki konyhához, gyönyörű mozaikkal a falon

A fülhallgató saját kezűleg történő elkészítéséhez nem szükséges asztalos vagy asztalos diploma. Elég, ha van egy nagy vágy és a szükséges eszközök. A bútorok gyártásával tagadhatatlan előnyök származnak:

 • jelentősen megtakaríthat pénzt;
 • készítsen saját exkluzív dizájnt, ellentétben másokkal;
 • új tapasztalatokat szerez, amelyeket a jövőben felhasználhat;
 • élvezze a munka folyamatát.

Ezenkívül a saját készítésű konyhabútor szervesen illeszkedik a főzés helyiségének kialakításához.

DIY monolit konyha

A "csináld magad" monolit konyha nyereséges alternatívája a modern konyhai szettnek

Természetesen megteheti az egyszerű és egyszerű utat - vegye fel a kapcsolatot egy speciális céggel, amely bútorokat készít Önnek, vagy egyedi alkatrészeket biztosít az összeszereléshez. De egy ilyen fülhallgató semmiben sem különbözik a többi szabványos opciótól. Kínálunk konyhabútorokat saját kezűleg, az Ön vázlata és tervezése szerint.

Öko stílusú konyha

Kézzel készített, öko stílusú sarokkonyha

Hol kezdjem

Konyha

Kis konyha világos fa alatt, beépített készülékekkel

Az összeszerelés megkezdése előtt vegye figyelembe néhány pontot, amely befolyásolja a konyhai szett létrehozását. Döntse el a pénzügyi részt. Ha megengedheti magának, egy új konyha vásárlása megspórolja a fáradságot, és nem kell külön időt tölteni. Úgy döntött, hogy felhagy az új vásárlással és megjavítja a meglévő bútorokat? Jó. A kezdéshez kezdjen vásárolni kiegészítőket a leendő konyhájához. Az anyag kiválasztásakor ügyeljen a következőkre:

 • a homlokzat bemutatott elemei;
 • Anyag laminált táblák gyártásához (MDF, forgácslap);
 • fogantyúk, zárak, reteszek;
 • függönyök, kampók.

Csináld magad

DIY fából készült asztal a konyhához

DIY fa étkészlet a konyhához

Kezdje a konyhaasztalnál. Válassza ki a használni kívánt anyagot. Végezzen méréseket, előzetes vázlatot vagy nyomtassa ki a kész verziót. Befejezheti a hozzáadni kívánt részletek festését. Nem lesz nehéz kész asztalt összeállítani a kivágott részletek szerint. Nemcsak konyhát készíthet saját kezűleg, hanem más bútorokat is: például egy átalakító asztalt egy gyermek számára, vidéki bútorok.

Az étkezőasztal országos változata

Az étkezőasztal és a széklet kreatív vidéki változata

Anyagválasztás

Fa, MDF, forgácslap

Fa, MDF, forgácslap - közös anyagok konyhabútorok gyártásához

A munka kezdetével döntsön az anyag kiválasztásáról, amelyből konyhabútorokat készít. A gyártók a különféle típusok és árnyalatok nagy választékát kínálják. A minőségtől és a gyártási módtól függően minden anyagnak megvannak a maga előnyei és jellemzői.

Forgácslap MDF Természetes fa
A fő gyártási lehetőség a fa. Az erre épülő anyagok nagyon gyakoriak. Figyeljen az európai minőségű termékekre, a forgácslapra. Kiváló teljesítményt nyújt más analógokhoz képest. Az MDF kiválasztásakor ne feledje, hogy az ebből az anyagból készült bútorok további üzemeltetésével folyamatosan színeznie és folyamatosan meg kell őriznie a színét.

Az MDF azonban minősége miatt drágább. Az ebből az anyagból készült dekor elemek nagyszerűen néznek ki, és praktikusak és kényelmesek a jövőbeli termékek kialakításakor is.

Egyes változatokban az MDF sűrűsége miatt felülmúlja a természetes fát. Az ilyen tulajdonságoknak köszönhetően népszerű az orosz piacon, és folyamatosan nagy a kereslet.

A természetes anyagok kedvelői számára a tiszta fa alkalmas. Ez a termék környezetbarát az egészségre, és nem tartalmaz káros szennyeződéseket és anyagokat. A természetes fából készült és lakkozott konyhabútor nagyon szépnek és fényűzőnek tűnik.

Emlékeztetni kell arra, hogy az ilyen bútorok érzékenyek a hőmérsékletváltozásokra és nem szeretik a páratartalmat. A beszerzés során minden részletet speciális antiszeptikus anyagokkal és különféle impregnálásokkal kell kezelni.

Gipszkarton Munkalapok Tégla
Az ebből az anyagból készült konyhai szettekre is nagy a kereslet. A gipszkarton a kívánt forma kialakításának szokatlan tulajdonságai miatt ellenáll minden rögzítésnek. Ehhez először ki kell számolnia a terhelést. Az anyag hátrányai közé tartozik a vonzereje, a bútorokat további festéssel és szerelvényekkel kell díszíteni. A konyhai szett része forgácslapból vagy MDF-ből, valamint természetes és műkőből készül. Mivel a fő terhelés erre a helyre esik, sok fejlesztő és szakértő azt tanácsolja, hogy ezt a headsetet kőből készítsék. Különleges irány van a tégla konyhai készletek gyártásában. De ritkán használják, bár vannak rajongói. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a szekrényeket nehéz kis helyen teljesen elrendezni, az ilyen konyha alkalmas nagy helyiségekhez.
OSB lapok Bútor panelek        Furnér
A dekoráció alapjaként használják. Az OSB-t a kötény vagy a keret ajtó homlokzatának vágására használják. A konyhai szett mellett az OSB termékek más berendezési lehetőségekben is megtalálhatók (szekrények, áttört stílusú asztalok, polcok). Az anyag a konyhabútorokban is népszerű. Különböző módon összeillesztett több egyforma fatábla formájában készülnek. Az anyag összetétele különféle fákat tartalmazhat. Az anyag kényelmes, mert szinte bármilyen méretet választhat. A fiókok oldalsó részeként, valamint az alja alatt alátámasztásként használják.

Milyen eszközökre van szükség

Headset szerelési eszközök

Szükséges eszközök és kiegészítő elemek a fülhallgató önszereléséhez

A konyhabútor saját készítéséhez el kell készítenie a következő eszközöket:

 • fúró
 • elektromos vagy kézi kirakós játék;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó.

Készítsen további elemeket is: szegek, tiplik önmetsző csavarokkal, csavarok, fémpántok, ceruza, mérőszalag. A szükséges alkatrészek előre összeállított listája megmenti Önt, amely segít a szükséges eszközök gyors összeszerelésében és a munkába állásban, anélkül, hogy a vásárlási utak elterelnék a figyelmét.

Lépésről lépésre útmutató a konyhabútor összeállításához

A konyha aljának vázlata

Vázlat a leendő fülhallgató konyhájának aljáról

Ez az utasítás segít a fülhallgató elkészítésében saját kezűleg, elkerülve a működés közben megjelenő hibákat.

 1. Az első lépés a jövőbeli bútorok mérése és vázlatainak elkészítése lesz. Rajzolja a képre a szoba pontos helyét, és jelölje meg azt a helyet, ahol a fülhallgató található. Hajtson végre méréseket annak érdekében, hogy átfogó kialakítása a lehető legkényelmesebb legyen.
 2. Mosogató főzőlappal - ne felejtse el megjelölni a pontos helyet. Ha nem elégedett azzal, ahol éppen vannak, jelezze a vázlaton, hova szeretné tenni. A tűzhelynek a lehető legkényelmesebb módon kell a fejhallgatóba illeszkednie. A leendő konyha mérete a beépítésétől függ. Ne felejtse el a hűtőberendezéseket. Vegye figyelembe a konyha méretét és elhelyezkedését.
 3. Próbálja meg a konyhabútorokat "felszabadítani" a szabad területre. Vegye figyelembe nemcsak az alsó szekrények, hanem a felső sor méreteit is, és ne felejtsen el motorháztetőt is hozzáadni.

Írja le az összes dimenziót egy vázlatba. Válassza ki azt az anyagot, amelyből a konyhabútora lesz.

Összeszerelt szekrénykeretek

Összeszerelt szekrénykeretek fiókvezetőkkel

Felújítjuk a régi bútorokat

Annak a fülhallgatónak az eredeti megjelenése helyreállítása, amely elvesztette vonzerejét, egy olyan türelmes ember erején belül van, aki megszállottja a helyreállítás gondolatának. Sokan egyetértenek abban, hogy a régi bútorok helyreállítása olyan, mint az igazi művészet. Ha úgy dönt, hogy helyreállítja és új életet ad a konyhának, kezdje a következő lépésekkel:

 • nagyon óvatosan szedje szét a terméket;
 • mossa és szárítsa meg az alkatrészeket;
 • távolítsa el a régi lakkot és egyéb hibákat;

  Konyhai készlet őrlése

  Csiszoljuk a konyhai szettet és eltávolítjuk a régi festéket, fóliát és szabálytalanságokat

 • szükség esetén végezzen javításokat vagy cseréket;
 • felöltő, majd festeni a terméket;

  Alapozzuk az ajtókat

  Megszámozzuk az ajtókat és alapozóval borítjuk

 • díszítse a felületeket speciális keverékekkel, lakkokkal, festékekkel és fényezőkkel.
Három rétegben festünk

Minden részletet három rétegben festünk

A kész konyha új színben

Kész konyha új hófehér színben

Kész konyha összeállítása

A kész alkatrészeket élekkel kell befejezni. Ehhez csiszolópapírral tisztítják. Ezután egy speciális szegélyszalagot alkalmaznak a vágások szélein, és egy építkezési hajszárítóval ragasztják. Hűlés után vágja le a szélét.

Ezután meg kell jelölnie a rögzítések és tartók jövőbeli furatait. Pontosan meg kell mérni, hogy ne legyenek torzulások és átmenő furatok.

Szimmetrikus lyukak készítése

Két oldalfalon szimmetrikus lyukakat készítünk

Szekrények összeszerelése. Konstruktorként állítják össze. Az oldalfalak az alsó talpon vannak rögzítve. A tetőt fentről viszik fel utoljára.

Különös figyelmet fordítson a hengervezetőkre. Vízszintes helyzetben párhuzamosan kell elhelyezni őket. A helytelen telepítés megakadályozza, hogy a fiókokat egymásra rakják.

Diák a fiókokhoz

Óvatosan és pontosan telepítjük a fiókvezetőket - ez nagyban befolyásolja a funkcionalitást

A lábakat a már összeszerelt, lefelé fordított szekrényre helyezzük. A homlokzat díszítése utoljára történik, amikor a fejhallgató fő elemeinek összeszerelése befejeződött.

Lábak az alapszekrényekhez

Az alsó szekrényekhez lábakat telepítünk, és ha a padló egyenetlen, állítsuk be a magasságot

A homlokzatok díszítésének módszerei közé tartozik a festés, a szokatlan szerelvényekkel történő díszítés, a dekupázs, a különféle műanyag rétegek a faragás utánzásával és az öntapadó film bevonása.

Dekoráció és elemek cseréje

Fiókok és homlokzatok díszítése és az egyes elemek cseréje - a konyhabútorok szép kialakításához

Előző

Következő