Konyha mennyezetig érő szekrényekkel, előnyei és hátrányai

Sok modern konyha fali szekrényekkel van felszerelve, ha a felső sík és a mennyezet között bizonyos távolság van. Egy ilyen elrendezés kihasználatlan helyet hagy.

Konyhai szettek a mennyezethez

Konyhai szettek a mennyezethez - további tárhely, de jobb, ha nyitott és viszonylag nagy helyiségekben használják őket

Éppen ezért a legtöbb díszítő többfunkciós lehetőségeket választ - a belső térig mennyezetig érő szekrényeket választanak. És ez nem csak tervezési döntés - ennek az elrendezési lehetőségnek számos előnye van.

Oszlopszekrény a konyhához

A konyhabútor klasszikus példája egy oszlopszekrény, amely tökéletes egy modern konyhához.

A tökéletes konyha egy nagy szoba hatalmas ablakokkal és hibátlan elrendezéssel. De nem mindenkinek van ilyen. A legtöbb embernek kis konyhája van, sokan egy ideális szobáról álmodoznak.

Tejlila konyha

Kicsi, de tágas konyhabútor, tejes lila színben

A tervezés során fontos figyelembe venni minden apróságot, minden részletet, és egy kényelmes és kényelmes szobát készíteni a kényelmetlen konyhából.

Fényszekrények a mennyezetig

A mennyezetig érő világos szekrények vizuálisan növelik a szoba magasságát

Konyha belsőépítészeti ötletek: szekrények a mennyezetig

Magas szürke szekrények

A magas szekrények a végtelenül kinyúló polcok hatását keltik

A mai konyhák megtervezése lehetővé teszi a bútorok helyének kísérletezését. A klasszikus megjelenés, amelyet mindannyian ismerünk, vagyis a fali szekrények elhelyezése a főzési területen, már nem népszerű. Korábban a bútorokat általában a falhoz helyezték, de most gyakrabban a szoba közepén helyezik el. Ez lehetővé teszi a konyha felosztását, ha területe megengedi, két fő zónára - a főzési területre és az étkezőre. Amikor a szekrények elérik a mennyezetet, a fal teljes utánzata képződik.

Modern konyha kialakítása

Kortárs konyha kialakítása egy darabból álló, egy falú, padlótól a mennyezetig tartó szekrényekkel

Gyakorlati szempontból a legjobb, ha a bútorokat a főzési hely közelében helyezzük el. Ez különösen akkor fontos, ha a bútor természetes fából vagy világos anyagból készül - általában gyorsan elszennyeződnek. A konyha rendbetételére fordított idő csökkentése érdekében tanácsos távol tartani őket a munkaterülettől. Ezáltal a szekrények kevésbé lesznek koszosak, és minden szükséges közel marad.

Tolóajtók konyhai szekrényekhez

A tolóajtók érdekes kialakítása magas szekrények számára

A fentebb javasolt elhelyezési módszerek mellett ezek az elemek valószínűleg egyetlen fülhallgató alkotóelemei is lehetnek. Ebben az esetben az összes konyhabútort ugyanabban a stílusban kell elkészíteni. Akkor nem kell aggódni, hogyan lehet organikus belső teret készíteni. A mennyezetig érő szekrények előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek. Magának kell eldöntenie, hogy felszereli-e őket a konyhájába, ha igen, hogyan kell kiválasztani a megfelelőt és pontosan hol kell terjeszteni.

Gyönyörű és érdekes lehetőség

Gyönyörű és érdekes lehetőség azok számára, akik nemcsak az összes hasznos helyet igyekeznek kihasználni, hanem új trendeket is követnek

A helyiségek díszítését a dizájn kiválasztása, valamint az uralkodó színek és stílus értéke határozza meg. Az egység ebben a szakaszban biztosítja a munka sikeres kimenetelét, különben a konyha elveszíti saját egyediségét és kegyelmét. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy most a legnépszerűbbek a világos színek, a lakonikus és a bonyolult kialakítás, valamint a geometria pontossága.

Nem tömjük össze a magas szekrényeket

A belső tér világossá tehető, ha nyitott polcokat szervez a magasba a mennyezet alá, vagy zárt üveghomlokzatokkal

Milyen stílusok megfelelőek?

A szekrényeket a mennyezetig kell kiválasztani, figyelembe véve a konyha teljes belső terét. Ez egy nagyszerű lehetőség egy high-tech konyhához. Az ilyen bútorok nagyon organikusnak tűnnek. Ezenkívül helyet spórolnak meg, ami nagyon fontos egy kis konyha jelenlétében.

High-tech fehér konyha

Ideális szín falakhoz és magas bútorokhoz keskeny vagy kicsi high-tech konyhához - fehér

Ha tetőtéri vagy modern stílusú, akkor a minimalista fémszekrények alkalmasak, jobb, ha azonos árnyalatúak - ez nem fogja torzítani a légkört.

Modern konyha magas szekrénnyel

Szecessziós konyha kialakítása fali szekrényekkel a mennyezetig

A klasszikus stílus és a Provence esetében a legjobb megoldás a természetes fából készült vagy utánzott nagy szekrények. A színvilágot kombinálni kell a konyha egyéb jellemzőivel.

Nyitott és zárt üvegezett szekrények

Nyitott és zárt üvegezett szekrények a mennyezetig, Provence stílusú konyhában

A mennyezetig tartó szekrények nyitottak, zártak, kombináltak, ez utóbbi az ideális megoldás. Itt egy zárt felsőt kombinálnak a közepén nyitott polcokkal. Nagyon jól néz ki. Minden felesleges eltávolításra kerül az ajtók mögött, és dekorációs tárgyakat helyeznek el a polcokon.

A vitrinek felső szintje

Konyhaszekrények felső szintje a mennyezetig

Milyen anyagokat jobb használni?

Sarok konyha forgácslapból

Olcsó konyhabútor laminált forgácslaptól a mennyezetig

Fekete-fehér konyha MDF homlokzatokkal

Fekete-fehér konyha MDF homlokzattal, magas felső szekrénnyel

Íme néhány olyan anyag, amely a legalkalmasabb a konyhaszekrények gyártására.

Forgácslap Széles körben használt anyag, laminált változatban, végső permetezéssel használják. Az anyag kiváló minőségűnek tűnik, de jelentős hátránya van - laza és gyenge. Ezért a forgácslapos szekrényekben gyakran szükség van a kötőelemek meghúzására.
MDF Az ilyen forgácslap nem "lélegzik", ellenáll a külső hatásoknak, a belőle származó termékek nem repednek meg. Más anyagokkal összehasonlítva szilárdsága hasonló a forgácslapokéhoz, ezért tüskés csatlakozásokat kell választani. A PVA ragasztó, mint kiegészítő rögzítő, nem lesz felesleges.
Furnér A közönséges fa anyag, nagyon erős, tőke, bármilyen feldolgozás alatt áll, minden előnye megmarad. Fő előnye a tartósság. A kötőelemek szorosan ülnek.
Bútorlap Természetes fa darabokból készül. Fő előnye a környezetbarát anyag. A hiányosságok közül ki lehet emelni azt a tényt, hogy nincs ideális minősége, a külső környezet befolyása alatt áll. Ennek eredményeként repedések jelenhetnek meg.
Anera konyha

Konyhabútor a mennyezetig, rétegelt lemezből a saját kezével

Bútor deszkakonyha

Sarok konyha bútorlap a konyha teljes magasságához

Szakértői tanács. A mennyezetig tartó konyhaszekrények legalkalmasabb anyagai az MDF és a rétegelt lemez. Ár szempontjából az MDF nyer, nagy projekteket fejlesztenek ki belőle. A rétegelt lemez drágább és gondos feldolgozást igényel, alkalmas kis projektekhez.

Tömör kőris konyha

Tömör kőris tömör zöld konyha magas fali szekrényekkel

Konyha előnyei: szekrények a mennyezetig

Sok ember számára korlátozott lehet a felső szekrények hozzáférése, de ezt a megfelelő széklet és létra segítségével oldják meg.

Mint fent említettük, a magas szekrénnyel ellátott konyhának számos előnye van.

 • A mennyezetig tartó szekrények még egy kis konyhát is tágassá varázsolnak.

  Magas dupla falú szekrények

  A konyhában kényelmesen elhelyezkedő magas szekrények szilárd képet alkotnak a helyiségben

 • Teljesen lefedik a falat, ebben az esetben az ilyen falak tapétáját nem lehet ragasztani, és spórolhat a vásárlásukon. Kiderült, hogy a szekrények fala tökéletesen illeszkedik a belső térbe.

  Csúsztatható szekrény a konyhában a mennyezetig

  Szokatlan megoldás a konyhabútorok számára - egy szekrény az egész falon egészen a mennyezetig

 • Remek lehetőség a legfontosabb dolgok tárolására.

  Finom türkizkék konyhai mennyezet

  A konyhai helyet optimálisabban és hatékonyabban használják fel

 • A mennyezetig érő szekrények vizuálisan növelik a falak magasságát. A nyitott polcok kibővítik a teret. Ehhez a világos színek optimálisak, még jobbak - fényes felületű szekrények. De állandó gondozásra van szükségük.

  Elegáns konyhai szett magas szekrénnyel

  A magas szekrényekkel ellátott konyhai szett vizuálisan megnöveli a falakat, kibővítve a helyiséget a szobában

 • Ilyen bútorokkal kevesebb idő jut a takarításra, mert most nem kell leporolni a felső szekrényeket.

  Magas felső konyhai szekrények

  A mennyezetig tartó szekrények megmentik a háziasszonyt a felső szekrények állandó mosásának szükségességétől

Ez a konyha kialakítása most nagyon népszerű. A mennyezetig tartó szekrénnyel ellátott fejhallgatók átalakítják a szobát és többfunkciósvá teszik.

Rendkívüli konyhai szett

Egy ilyen konyhai szett kiváló megoldás lesz azok számára, akik követik a divat híreit és trendjeit.

Előző

Következő