A falhoz emelő mechanizmusú ágyak előnyei, hátrányai

A modern bútorok piaca naponta bővül. Az átalakuló bútorok bármilyen módosítása manapság népszerűvé válik: emelőszerkezetű szekrénybe épített ágy, kinyitható kanapé és egyebek. Az ilyen megoldások ideálisak lesznek a kis méretű lakóterületek tulajdonosai számára, ahol a lakás minden centimétere fontos. Sokan a kanapét választják alvóhelynek, de ez nem mindig kényelmes, mert az ágyban egy ortopéd matracon aludni sokkal kényelmesebb. Hálószoba - a szekrény remek módja a helytakarékosság és a kényelmes pihenés megtestesítésének.

Ágy emelőszerkezettel

Hálószoba - a szekrény remek eszköz a helytakarékosság és a kényelmes pihenés megtestesítésére.

Kétszemélyes ágyak vízszintes transzformációs emelőszerkezettel

Fontos a bútorokkal való munkavégzéshez szükséges ismeretek is, mivel annak elkészítési rendszere meglehetősen bonyolult és nem alkalmas kezdő bútorgyártónak.

A legnépszerűbb lehetőség egy olyan ágy, amely kompakt szekrényré alakítható. Ez egy olyan emelőszerkezet, amelyben rugós mechanizmus van felszerelve. Szétszereléskor a mechanizmus teljes értékű alvóhely, összeszereléskor pedig úgy néz ki, mint egy szekrény, minimális helyet foglal el, és nem terheli túl a belső teret. A rendeltetéstől függően az ilyen bútorok a következőkre oszthatók:

 • másfél egy embernek;
 • franciaágy;
 • babamodellek.
Ágy szekrény emelőszerkezettel

A legnépszerűbb lehetőség egy olyan ágy, amely kompakt szekrényré alakítható.

Ezenkívül az ágy falhoz viszonyított elhelyezkedésétől függően többféle modellt különböztetünk meg. A táblázat bemutatja a különböző típusú mechanizmusokkal rendelkező bútorokat és azok jellemzőit.

Ágy típusa Funkció Melyik ágyat használják
vízszintes Az ágy érintkezése - a szekrény a falral az ágy oldaláról történik. Ugyanolyan kényelmes a kis egyszemélyes ágyak és a nagy kétszemélyes ágyak használata.
függőleges Az ágy érintkezik a fejtámla falával Optimális kétszemélyes ágyakhoz.

Az egyágyas modellekben helyettesítheti az egyik gardróbajtót, míg a második a rendeltetésének megfelelően használható.

Fali ágy emelőszerkezettel

Ez egy olyan emelőszerkezet, amelyben rugós mechanizmus van felszerelve.

Szekrény ágy - szekrény bútorok

Különböző anyagokat használnak összecsukható bútorok készítéséhez.

Népszerű függőleges emelő megoldás az, ha egy nagy tükröt rögzítenek az ágy hátuljához. Tehát az összeszerelt bútorok nagy tükörként működnek a szekrényben, nélkülözhetetlenek minden nő belsejében.

Emeletes ágy az apartman kialakításában

Ezenkívül az ágy falhoz viszonyított helyétől függően többféle modellt különböztetnek meg.

Vannak kivonható modellek is. Magas belmagasságú apartmanokban használják, ahol az emelvényt az ágy alatt lehet kialakítani anélkül, hogy a hasznos helyet károsítanák. Ilyen szerkezetekben például a dobogón elhelyezhető egy munkahely vagy egy szekrény, rá lehet helyezni egy öltözőt, és az ágy egyszerűen gurul ki belőle, ha szükséges.

Emelőágy-mechanizmus további lengéscsillapítóval

Népszerű függőleges emelő megoldás az, ha egy nagy tükröt rögzítenek az ágy hátuljához.

Szekrényágy átalakítási rendszer

A standard ágy egy fekvővel és egy ortopéd matrac átlagosan körülbelül 35 kilogrammot nyom.

Az összecsukható ágy előnyei és hátrányai

Annak ellenére, hogy ez a fajta bútor a legjobb megoldás a kis méretű lakások számára, megvannak a maguk előnyei és hátrányai. Az összecsukható bútorok előnyei:

 1. lakásterület megtakarítás. Ez a fő célja az ilyen típusú bútorok beszerzésének, amelyek olyan modellek is, mint a szekrénybe beépített ágy, jól állnak. Napközben ez a bútor úgy néz ki, mint egy közönséges szekrény vagy szekrény - rekesz, gyakorlatilag anélkül, hogy elfoglalná a lakás terét, és éjjel teljes értékű, kényelmes hellyé alakul át.
 2. A tervezők sokféle fajtát fejlesztettek ki ezekből az ágyakból, különböző stílusokban. Vannak retro modellek a viktoriánus stílushoz, modern megoldások a csúcstechnikához, a lofthoz vagy a minimalizmushoz. A szerelvényektől (lábaktól függően, amelyek a jövőben a szekrény polcai vagy az ágy alja nagy tükörrel) egyedi designt hozhat létre, amely ideális a belső teréhez. By the way, a belső tükrök vizuálisan növelik a teret, és fontos elemei a kis négyzet alakú szobák dekorációjának.
 3. Az ágy sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy például nappali kiegészítőként polcként használja. Ehhez hozza létre a kikötő lábát funkcionális polcok formájában, és díszítse annak alsó részét a félemelet alatt.
Emelőágy-kialakítás

Vannak kivonható modellek is.

Az átalakuló ágy ilyen jelentős előnyei ellenére negatív vonatkozások is léteznek az ilyen bútorokban. Ezek tartalmazzák:

 1. Magas ár. Az emelőszerkezetű ágy meglehetősen drága bútor. A költségeket befolyásolja a teljes készlet, a gyártási anyagok, a használt mechanizmusok. Ez utóbbi kulcsfontosságú tényező az árképzésben. Még a leginkább költségvetési mechanizmus kiválasztása esetén is a késztermék költsége többszöröse lesz, mint egy klasszikus ágymodell ára
 2. Minden nap szükséges az ágy - szekrény összegyűjtése, kitöltése és szétszerelése. Ezt természetesen nem teheti meg, de mi akkor a lényege egy ilyen költséges beszerzésnek.
 3. Pszichológiai kényelmetlenség. Sok potenciális fogyasztó fél attól, hogy a mechanizmus működni fog, és alvás vagy pihenés idején az alvóhelyet az összeszerelt formába hozza. Az ilyen esemény valószínűsége meglehetősen kicsi, ennek elkerülése érdekében azonban jobb, ha a megbízható gyártókat és a jó minőségű hajtogatási mechanizmusokat részesítjük előnyben.
Kétszemélyes ágy fotóval

Tehát az összeszerelt bútorok nagy tükörként működnek a szekrényben, nélkülözhetetlenek minden nő belsejében.

Szekrényágy emelőszerkezettel

Egyszerűen felemelni a falhoz és átalakítani szekrényké, mindenféle berendezés nélkül, meglehetősen bonyolult és problémás folyamat.

A szekrénysé átalakuló ágyat saját kezűleg lehet elkészíteni, de sok pénzt kell költeni kiegészítőkre, alapanyagokra és alkatrészekre. Fontos a bútorokkal való munkavégzéshez szükséges ismeretek is, mivel annak elkészítési rendszere meglehetősen bonyolult és nem alkalmas kezdő bútorgyártónak.

Ágy emelőszerkezettel a hálószobához

Annak ellenére, hogy ez a fajta bútor az optimális megoldás a kis méretű lakások számára, megvannak a maguk előnyei és hátrányai.

Melyik anyagot válasszuk

Különböző anyagokat használnak összecsukható bútorok készítéséhez. A legnépszerűbbek:

 • Forgácslap alapként és keretként;
 • Természetes fa az oldalsó részekhez;
 • A fém sarkok lehetővé teszik az átalakító bútorok élettartamának meghosszabbítását.
Ágy emelőszerkezettel-plusz

Lakástér megtakarítás.

Rugós emelőszerkezet ágyhoz

A rugós emelés a legköltségvetőbb és egyben problémásabb.

Az emelő mechanizmus a transzformáló ágy fő eleme

A standard ágy egy fekvőhellyel és egy ortopéd matrac átlagosan körülbelül 35 kilogrammot nyom. Egyszerűen felemelni a falhoz és átalakítani szekrényké, mindenféle felszerelés nélkül, meglehetősen bonyolult és problémás folyamat. Ehhez a transzformátorok speciális mechanizmusokat alkalmaznak, amelyek megkönnyítik a bútorok emelésének folyamatát, és még egy kicsi és törékeny lány számára is lehetővé teszik ezeknek a műveleteknek a végrehajtását. Ehhez a következő elemek használhatók:

 • Külön rugók;
 • Gázemelő;
 • Gázrugó blokkok.
Emelőágy kialakítása

A tervezők sokféle fajtát fejlesztettek ki ezekből az ágyakból, különböző stílusokban.

A rugós emelés a legköltségvetőbb és egyben problémásabb. A rugóktól eltérően a gázrendszerek simán emelkednek, nem igényelnek nagy erőt és nem igényelnek állandó beállítást.

Szekrény ágy transzformátor

By the way, a belső tükrök vizuálisan növelik a teret, és fontos elemei a kis négyzet alakú szobák dekorációjának.

Szekrény ágy fotó

Az ágy felfüggesztési rendszere szintén fontos árnyalat.

Az ágy felfüggesztési rendszere szintén fontos árnyalat. A visszahatás hiányát, az ágy zökkenőmentes mozgását és a folyamat zajtalanságát golyóscsapágyak biztosítják. Ez az elem nem kötelező alkatrész, és az ügyfél vagy a vevő kérésére kerül telepítésre.

Ágy emelőszerkezettel-képpel

Az ágy sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy például nappali kiegészítőként polcként használja.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ágy elejét

Az átalakító ágy teste leggyakrabban MDF-ből vagy laminált forgácslapból készül, utánozva a természetes fát. Az emelőágyakban lévő természetes fát az egyik elemként használják, mivel ez jelentősen megnöveli a szerkezet súlyát, ezért fontos megerősített emelő mechanizmusok használata. A természetes fa felhasználása a bútorok testének vagy homlokzatának gyártásához jelentősen megnöveli annak költségeit, mivel a fa drága anyag, amely drága mechanikai elemek és kiegészítők használatát igényli. Elfogadom, egy ágy - egy természetes fából készült szekrény olcsó szerelvényekkel kínos és furcsa.

összecsukható ágy a szekrényben fotó

Minden nap szükséges az ágy - szekrény összegyűjtése, kitöltése és szétszerelése.

szekrény-ágy diagram

Az átalakító ágy teste leggyakrabban MDF-ből vagy laminált forgácslapból készül, utánozva a természetes fát.

A műanyag homlokzatok, valamint a tükör és a kombináltak ma elterjedtek. Ez a befejező anyag bármilyen modern belső térben használható. Különös figyelmet kell fordítani a tükrös homlokzatra. A tükrök vizuálisan megnövelik a teret, így terjedelmesebbé és könnyebbé teszik. Díszíthetjük matt vagy színes mintákkal, fotónyomtatással vagy homokfúvásos festéssel is.

az emelő mechanizmus működési elve

Pszichológiai kényelmetlenség.

Az ilyen típusú homlokzatot a szoba általános belsejének megfelelően kell megválasztani a harmonikus kombináció érdekében.

A liftes ágy ideális bútor a kis hálószobákhoz

Még a leginkább költségvetési mechanizmus kiválasztása esetén is a késztermék költsége többszöröse lesz, mint egy klasszikus ágymodell ára.

Sarokágy emelőszerkezettel

Elfogadom, egy ágy - egy természetes fából készült szekrény olcsó szerelvényekkel kínos és furcsa.

Fénypontok kabrió ágy vásárlásakor

Az ilyen típusú bútorok kiválasztásakor ügyeljen a következő pontokra és jellemzőkre:

 • a keret szilárdsága a hosszú távú használat kulcsa;
 • megbízható emelőszerkezet biztosítja a biztonságot és a könnyű kezelhetőséget. Nem szabad előnyben részesíteni a legolcsóbb és ismeretlen modelleket;
 • funkcionalitás - az ágy kiválasztásakor - egy szekrény a nappaliban, előnyben kell részesítenie a mezzanine vagy könyvespolcként stilizált modelleket;
 • az összecsukható bútorok elejének harmonikus kombinációja az egész szoba belsejével.
Szekrényágy emelőszerkezettel

Az emelőszerkezetű ágy meglehetősen drága bútor.

Az átalakító ágy praktikus megoldás egy kis négyzet alakú helyiség számára. Választását azonban körültekintően kell megközelíteni, előnyben részesítve a bevált gyártókat és a megbízható mechanizmusokat.

Emelje meg az ágyat a falhoz

Az átalakuló ágy ilyen jelentős előnyei ellenére negatív vonatkozások is léteznek az ilyen bútorokban.

Előző

Következő