Ágy a falban előnyei és hátrányai átalakítása bútorok

Az egyszobás apartmanok vagy stúdiók boldog tulajdonosai, miután megvásárolták őket, mindenekelőtt eldöntik, hogyan használják a helyet optimálisan, hogy mindent racionálisan és kényelmesen elhelyezhessenek. Természetesen az egyik fő belső elem az ágy. Egyrészt tágasnak kell lennie, másrészt a lehető legkompaktabban kell elhelyezni. Hogyan lehet ezeket az ellentmondó vágyakat kombinálni?

Ágy a falban

Az ágynak egyrészt tágasnak kell lennie, másrészt a lehető legkompaktabban kell elhelyezni.

Tegyünk úgy, mintha szekrény lennénk

Az összecsukható ágy méretei a kikötőtől függenek, amelynek szabványos méretei 0,9 -1,6 m * 2 m.

A két- és háromszobás lakások tulajdonosai azon is gondolkodnak, hogyan fogadják a látogató rokonokat és barátokat. Szüksége van egy kényelmes alvóhelyre, de ha ágyat tesz, akkor az legtöbbször egyszerűen zavarja. És ha egyszerre két gyermek él az óvodában? Ebben az esetben nem lehet két ágyat elhelyezni és elegendő helyet biztosítani a játékoknak. Melyik kijárat? Mindezekben az esetekben a legjobb megoldás a falba behúzódó ágy lenne.

Süllyesztett ágy

A két- és háromszobás lakások tulajdonosai azon is gondolkodnak, hogyan fogadják a látogató rokonokat és barátokat.

Összecsukható erősségek

 • Jelentős megtakarítás a helyiségben. A felszabadított terület (2,5 - 3 négyzetméter) rendelkezésre áll étkezésre, munkára, tanulásra, gyermekjátékra, találkozásra és beszélgetésre a vendégekkel.
 • A kényelem a szobában jön létre. Egy nagy ágy nagy területet foglal el, és egy kis szobában a torlódás, a rendetlenség benyomása van.
 • Nem szükséges naponta megteríteni és letekerni az ágyat, eltávolítani a párnákat és takarókat.
 • A helyiség nedves tisztítása egyszerűbb.
Beágyazott ágy a falba

Mindezekben az esetekben a legjobb megoldás a falba behúzódó ágy lenne.

Összecsukható ágy az óvoda számára

Az óvodában jobb használni a vízszintes emelő mechanizmust.

Az ilyen minták gyengeségei

 • A napi szükséglet a szerkezet emelésére és süllyesztésére.
 • Félelem az ágy leesésétől.
 • Magas ár.
ideális vendég hálószobához

Jelentős megtakarítás a helyiségben.

Azon tény alapján, hogy a félelem idővel elmúlik, és egy ilyen bútordarabot több mint egy napra vásárolnak, a falban lévő ágy a legjobb megoldás a ház problémájának megoldására.

Az alvó leesik a mennyezetről

Kényelmet teremt a szobában.

ágyak a szekrényben

Az ágyak száma az ágyak számában különbözik: egy, másfél és kétágyas.

A legfontosabb jellemzők

Az ilyen bútorok fő típusai.

 • A függőleges emelőszerkezettel ellátott ágyat fejtámlával rögzítik a falhoz, összeszereléskor úgy néz ki, mint egy hagyományos szekrény vagy rekesz.
 • A vízszintes mechanizmusú ágy oldalfelülettel van rögzítve a falhoz. Egy ilyen ágy úgy néz ki, mint egy fal, amelynek fényképét komódként mutatják be. A tetején vázák, figurák, könyvek, TV, magnó találhatók.
A falfénybe süllyesztett ágyszekrény

Nem szükséges naponta megteríteni és letekerni az ágyat, eltávolítani a párnákat és takarókat.

Másfél vagy kétszemélyes ágy hálószobába, és különösen a nappaliba történő beépítésekor célszerűbb függőleges fekvőtámaszt használni. Az ilyen bútorok alja tükör, szekrényajtó, hamis fal, polccal készül, amely ágytartó. Az ágy tükrözött hátsó oldala a falban vizuálisan megnöveli a szobát, világosabbá teszi. Alja elkészíthető és használható íróasztalként, sarokként, polcként is. Ez a kialakítás speciális fogantyúk vagy összecsukható ágytartó láb segítségével nyitható meg.

Szekrény-ágy transzformátor

A helyiség nedves tisztítása egyszerűbb.

Behúzható ágy - megoldás a négyzetméterhiány problémájára

A minimális mélység legalább 450 mm megengedett, azon a tényen alapulva, hogy a matrac vastagsága nem lehet kevesebb, mint 250 mm.

Az óvodában jobb használni a vízszintes emelő mechanizmust. A gyermek könnyen elérheti az ilyen kialakítású fogantyút, és a felnőttek segítsége nélkül szétszedheti és összeállíthatja az ágyat. A fenti hely felszerelhető bútorokkal ágynemű tárolására, könyvek, játékok elhelyezésére.

kényelmes bútorok

A napi szükséglet a szerkezet emelésére és süllyesztésére.

Az összecsukható ágy méretei függenek a fekvőhelytől, amelynek szabványos méretei 0,9 -1,6 m * 2 m. A minimális mélység legalább 450 mm megengedett, annak alapján, hogy a matrac vastagsága nem lehet kevesebb, mint 250 mm. Az ágyak száma az ágyak számában különbözik: egy, másfél és kétágyas. Gyerekszoba esetében emeletes ágyakra van szükség.

beépített ágy

Félelem az ágy leesésétől.

praktikus megoldás a nappali hálószobához

Kézi mechanizmus - a legegyszerűbb konstrukció, amely csak bizonyos fizikai erő alkalmazását igényli.

Három típusú mechanizmust alkalmaznak az ágy felemelésére:

 • kézikönyv;
 • rugókon;
 • gáz lengéscsillapítók használatával.
Transzformátor ágy

Annak alapján, hogy a félelem idővel elmúlik, és egy ilyen tárgy
bútorokat több mint egy napra vásárolnak, a falban lévő ágy a legjobb megoldás erre a lakhatási problémára.

A kézi mechanizmus a legegyszerűbb konstrukció, csak bizonyos fizikai erőt igényel. Minimális erőfeszítést kell tenni, ha rugókat használnak a termékben. Megkönnyítik a szerkezet emelését és süllyesztését, de időszakos cserét is igényelnek. A rugós mechanizmusokat egyre kevésbé használják. A gyártók öt évig garantálják a helyes működésüket.

ágy lehetőség

A függőleges emelőszerkezettel ellátott ágyat fejtámlával rögzítik a falhoz, összeszereléskor úgy néz ki, mint egy hagyományos szekrény vagy rekesz.

helyiség

Minimális erőfeszítést kell tenni, ha rugókat használnak a termékben.

Az ilyen típusú bútorokhoz kifejlesztett gáz lengéscsillapítók nem igényelnek sok fizikai erőfeszítést, és zökkenőmentes és csendes működést biztosítanak. Élettartamuk meglehetősen hosszú, és a modul 14 ezer hajtogatási és nyitási ciklusából áll, vagyis körülbelül 20 évből áll.

nem okoz gondot egy kis hálószobának

A vízszintes mechanizmusú ágy oldalfelülettel van rögzítve a falhoz.

Kiválasztási ajánlások

Az ágy teljes készlet részeként történő megvásárlása garantálja annak kombinációját az abban szereplő elemekkel. Külön beszerzésük esetén az ágyat nemcsak méretben, hanem stílusában, színében is ki kell választania a szekrény elejének. A falba behúzódó ágyak szervesen beleférnek egy bútorfalba, ahol szekrény, tálalószekrény, polcok és számítógépes asztal található.

az ágy elrejthető

Ha másfél vagy kétszemélyes ágyat helyez el egy hálószobában, és különösen egy nappaliban, akkor célszerűbb függőleges fekvőtámaszt használni.

Beépített ágy a szekrénybe

A rugós mechanizmusokat egyre kevésbé használják.

A gardróbágy elülső részének díszítésekor figyelembe kell venni a szoba belsejét és a benne elhelyezett bútorok stílusát:

 • a csúcstechnika stílusa alkalmas a szekrény szigorú, lakonikus geometriájára, szürke, ezüst vagy fekete színben;
 • klasszikus - természetes fából készült homlokzat matt;
 • arisztokratikus stílus - faragott díszek és tükrök.
Az ágy visszahúzható a falba

Tükör, az ágy hátsó része a falban vizuálisan megnöveli a szobát, világosabbá teszi.

Szerkezetek létrehozásához tölgyből, kőrisből, fenyőből és forgácslapból készült természetes fát használnak. A laminált forgácslap ágyak olcsóbbak, mint a tömörfa ágyak, de nem megbízhatóak. Az erős, jó minőségű, de valamivel drágább termékek az MDF vagy OSB (orientált farostlemez) termékek.

Ágyak hálószobákhoz

Ez a kialakítás speciális fogantyúk vagy összecsukható ágytartó láb segítségével nyitható meg.

Emelő ágy

Az ágy teljes készlet részeként történő megvásárlása garantálja annak kombinációját az abban szereplő elemekkel.

A konzol vagy támasztólap biztonságosabb és stabilabb, mint az egylábúak. A matrac alatti rácshoz fa, műanyag vagy alumínium léceket használnak; a szilárdság megerősítésére fém kereteket és betéteket használnak.

ágy modell transzformátor

Alja elkészíthető és használható íróasztalként, sarokként, polcként is.

Előző

Következő