Hogyan válasszuk ki a konyhai munkalap anyagát és a modern dizájnt 75 fotón

Munkalap, kötény, homlokzatok, szín... Forog a fejed, amikor konyhai készletet keresel. De mindezek a részletek fontosak, gondos kiválasztásuk nélkül álmaid konyhája nem fog működni.

A konyhai munkalapok típusai

Tegyük fel, hogy most nincs a legjobb alkalom új bútorok vásárlására, de valamit változtatni kell a konyhája belsejében.

Melyik pultot válassza a konyhában

Rövid idejű magas hőmérsékletnek való ellenállás.

Márvány konyhapultok

Védelem a karcolásoktól és a kopástól.

A konyhapult kiválasztásakor nem szabad megfeledkezni arról, hogy elsősorban munkafelületről van szó, a figyelmet nemcsak a textúrára vagy a színre, hanem a funkcionalitásra is kell fordítani. Itt a fő kritériumok mellett fizikai paramétereket is figyelembe vesznek, például szélességet (mélységet), vastagságot (magasságot) és hosszúságot. A konyha csak az összes tényező együttesében lesz kellemes a szem számára, és kényelmesen használható.

Anyagválasztás

Az új konyhapult felismerhetetlenségig megváltoztatja stílusát.

Konyhai munkalap mosogatóval

Fényállóság.

Konyhai munkalap

Könnyen tisztítható.

Az asztallap méretei

Hagyományosan a felsorolt ​​értékek szerint a fejhallgatók két nagy csoportra oszthatók.

  1. A konyhapult szokásos méretei 60 cm szélesek, 3,8-4 cm vastagok, a felvételek tetszőlegesek lehetnek, a vásárló kívánságaitól függően, de átlagosan 120 cm-től. Az ilyen jellemzőkkel rendelkező felület szabványos lesz. Számos konyhai anyag rendelkezik ilyen paraméterekkel, ez lehetővé teszi a bútorgyártás egyszerűsítését és az alsó szekrények minőségi jellemzőinek fenntartását.
  2. Nem szabványosak (szokatlanok) azok a munkalapok, amelyek felfelé és lefelé egyaránt eltérnek a jelzett értékektől.
Konyhai munkalap

Alapvetően egy bármilyen anyagból készült pult frissíti a konyhai asztalt.

Konyhai munkalap művészi berakással

Túlmelegedés elleni védelem.

A laminált munkalapok előnyei

Magas szintű higiénia.

Kvarckőből készült konyhapult

A turista osztályú konyhákban csak furnérozott vagy laminált forgácslapot használnak, hogy elkerüljék a formaldehid károsodását és felszabadulását.

Anyagok munkalapokhoz

Ma a munkalapok nyersanyagválasztéka változatos. A leggyakoribbak a következők.

  1. Forgácslemez (laminált forgácslap)

Ezt az anyagot leggyakrabban konyhákhoz használják. Ennek több oka is van. Először is, a gyártás egyszerűsége miatt viszonylag olcsó, következésképpen a teljes készlet költsége elfogadható. Másodszor sokféle mintát vonz (dekor). Harmadszor, nem lesz nehéz különféle konfigurációkat választani (lekerekített, U alakú, L alakú és mások). A levél szélessége 60 cm, de vannak más lehetőségek is: 40 cm-től 120 cm-ig. A hossza 230 cm-től 350 cm-ig. Az átlagos magasság 2,8-3,8 cm.

  1. Műkő (akril és agglomerált)

A munkában is népszerű, mivel természetesnek tűnik, és kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Az ilyen asztallap paraméterei a következők lesznek: mélység 60 cm-től 80 cm-ig, felvétel 3 m-ig, vastagság 1,2 cm-től 3,8 cm-ig.

  1. Faipari.

A fa munkalap méretei lehetnek: mélység 40 cm-től 100 cm-ig, hossza 300 cm-ig, magasság 6 cm-ig. Ennek a munkaterületnek van a fő előnye - az anyag természetes eredete, de ugyanakkor további gondozást igényel.

  1. Természetes kő.

A magas ár, a nagy súly és a telepítés nehézségei miatt ritkán használják konyhai felületek létrehozásában. Méretek az ilyen típusú anyaghoz: mélység - 60 cm, hossza 100 cm-től, magasság - 2 cm-től.

Szél a munkalap színében

Üveg, természetes vagy műkő, tömör fa, laminált forgácslap - a konyhai munkalapok sokféle változata.

Konyhai pult képek

A középkategóriás munkalapok tartósabbak, környezetbarátabbak és gyönyörűek, de gondoskodást és kíméletes kezelést igényelnek.

Márvány munkalap

A modern piacon található hatalmas munkalapok választéka ellenére kevés az anyag, amelyből készülnek: forgácslap és MDF, természetes fa, műkő, természetes kő, üveg, fém, kerámia csempe.

a konyhapult kiválasztásának finomságait

Ide tartoznak a tömörfa munkalapok is.

És még néhány tipp

Ha a konyhának elegendő területe van, akkor a pult kiválasztásával nincsenek akadályok, és előnyben részesítheti a szokásosat. De a legtöbb orosz apartman szerény terekkel rendelkezik, és itt jól jönnek a keskeny munkalapok. Lehetővé teszik ugyanolyan funkcionalitás megőrzését, és nem csökkentik az amúgy is korlátozott munkaterületet.

Konyha gyönyörű munkalap

Ellenáll a nappali fénynek és az UV sugárzásnak.

Konyhai munkalap

Védelem a karcolásoktól és a kopástól.

Akrilkőből készült konyhapult

A konyhapult kiválasztásakor ne felejtsük el, hogy elsősorban munkafelületről van szó.

Könnyű konyhai munkalap

A pult kiválasztásakor számos paramétert kell figyelembe venni, és ha a költségvetés korlátozott, akkor a feladat sokkal bonyolultabbá válik.

Miután döntött egy ilyen pult mellett, az emberek már más problémákkal is szembesülnek: hogyan lehet ilyen szélességre felszerelni a háztartási készülékeket, például egy kályhát?

Melyik konyhapult jobb

Kémiai és mechanikai igénybevételnek ellenáll.

Konyhai munkalap 600 60 4

A prémium munkalapok általában nem rendelkeznek ezzel a hátránnyal - nemcsak szépek, környezetbarátak és tartósak, de nem is igényelnek különösebb gondozást.

munkalap szerelvények

A konyha csak az összes tényező együttesében lesz kellemes a szem számára, és kényelmesen használható.

Konyhai munkalap, egyedi színillesztés szerint

A jó munkalap az esztétikus mellett higiénikus funkciót is ellát: megbízhatóan lezárja a bútordaruk ízületeit, megakadályozva a káros baktériumok kialakulását, ami különösen fontos a mosogató környékén.

Kevés sikeres elhelyezési megoldás létezik:

  • telepítsen indukciós főzőlapot, mert kisebb az égője a gázhoz és az elektromoshoz képest;
  • csökkentse az égők számát és rendezze őket végig, de ez nem túl kényelmes egy háromnál több család számára.
Laminált MDF és forgácslap

Ellenáll a kávé-, tea- és vörösborfoltoknak.

Gránit munkalapok

A munkalapnak sok kihívása van: ételt vágnak rá, nehéz készülékeket mozgatnak, meleg és piszkos edényeket helyeznek el.

asztallap mesterséges anyagból

Mindezzel az asztallapnak gyönyörűnek kell lennie, ha szükséges, könnyű ünnepi megjelenést öltenie és hűen szolgálni a lehető leghosszabb ideig.

Előző

Következő