A belső tér beton munkalapja stílusos, egyszerű és tartós

Az MDF-ből és forgácslapból készült asztallapok nagy népszerűségre tettek szert. Ennek oka alacsony költségük, látványosságuk és egyszerű telepítésük. Törékenyek azonban.

Beton munkalap

Beton munkalap a modern konyhához

Ezért sokkal praktikusabb egy konkrét munkalap. Tartósabbak, és saját kezűleg készíthet ilyen kialakítást.

Beton munkalap

Érdekes és megfizethető lehetőség egy konkrét munkalap

A beton munkalap tartós, drága és egyedi. Ha betartja az ajánlásokat a szerkezet gyártása során, akkor megbízható és tartós terméket kap. A beton olyan anyag, amelyet gyakorlatilag nem befolyásolnak a külső negatív hatások.

Beton munkalap

A festetlen beton munkalap használható a nappaliban, a hálószobában vagy a dolgozószobában

A pénzügyi költségek csekélyek. Külsőleg a termék hasonló a márvány munkalaphoz. És ha szükséges az eredeti belső tér megtestesítése, akkor ajánlott hasonló kialakítást készíteni. Ez egyetlen példányban fog kiderülni, az egyedi paraméterek figyelembevételével.

DIY beton munkalap

A csináld magad beton munkalap egy eredeti, olcsó, stílusos termék, amely díszíti a konyhádat

Különböző elemek alkalmasak a betonlapok díszítésére, beleértve az érméket, az üveget, a szociális szalagot LED-ekkel. Amikor az anyag megkeményedik, a dekor minden részlete folyadéknak lesz kitéve. Ezért válasszon nedvességálló elemeket.

Ízlés szerint díszítő elemeket adhat hozzá

A betonhabarcs készítésének során díszítő elemeket adhat ízléséhez

Ha fényképekkel kíván dekódolni, azokat egy speciális filmbe előre lezárják. Ezért a beton munkalapok legfontosabb előnyei:

 1. hosszú élettartam;
 2. praktikum, megbízhatóság;
 3. az egyedi tervezés megválasztásának képessége;
 4. kis pénzügyi költségek;
 5. megteheti magát.
Beton konyhai munkalap felújítandó

A beton konyhalapot fel kell újítani, és csiszolható és bevonható friss tartósítószerrel, hogy a beton munkalap újszerűnek tűnjön

Döntünk a tervezésről és a kivitelezésről: (milyen típusú termékek vannak, mit válasszunk az igényektől függően, mi könnyebb és mit nehezebb előállítani stb.)

A konyha elrendezése betonnal

Egy ilyen konyhai elrendezés egyszerre számos problémát megold: erő, ár és egyediség.

A betontervezéssel kapcsolatban számos módszer létezik. Ezek tükröződnek a táblázatban.

Mód Leírás
1. módszer Fehér összetevők felhasználása hófehér anyaghoz. Különböző pigmentek állnak rendelkezésre egy adott árnyalat eléréséhez. A paletta palettája nem széles, de a dizájnt gyönyörű tónusú termékké alakíthatja.
2. módszer Adjon az oldathoz töltőanyagot, például természetes köveket, héjakat, üveget. Ez az opció lehetővé teszi, hogy megmutassa fantáziáját. Javasoljuk, hogy konzultáljon a tervezővel, hogy a kívánt ötlet szép és illeszkedjen a belső térbe.
3. módszer Berakásos termék értékes fafajokkal. A beton és a fa tökéletesen összeolvad.

A beton munkalapok díszítésének leírt lehetőségei lehetővé teszik egy eredeti és kiváló minőségű együttes létrehozását.

A termék tervezésénél fontos figyelembe venni a méreteket

A termék tervezésénél fontos figyelembe venni a leendő munkalap méretét, ha a kész súly elég nagy - érdemes a terméket több részre osztani

A tervezés teljessége többféleképpen is elvégezhető.

 1. Tej cementből. A függőleges részen fehéres árnyalatú csíkok és foltok keletkeznek.
 2. Mély csiszolás homokba. A felület szerkezete szemcsés. Kvarcszemcsék láthatók.
A beton munkalap fő pluszja

A beton munkalap fő pluszja, hogy lesz elég erős, erős, tartós, meglehetősen egyedi megjelenésű munkafelület

Szükséges anyagok

A szerkezet szilárdságának növelése érdekében ajánlott erősítő fémkeretet elhelyezni az oldatban. Ezért elő kell készíteni egy 3 mm átmérőjű acélhuzalt. Ezt követően hálót készítenek belőle. Ehhez kötőhuzalt használnak. Fogjon önmetsző csavarokat a keret rögzítéséhez.

Az oldatot a zsaluzatba öntjük. Legalább 12 cm vastagságú nedvességálló réteglemezre lesz szükség. Ez lesz az alapja. A rétegelt forgácslap alkalmas.

A munkalap öntéséhez kész épületkeverékeket használhat

A pult tetejére teljesen kész épületkeverékeket lehet használni, vagy saját magának kell elkészítenie a keveréket

Csak nagy szilárdságú anyagokat válasszon. Ha van még egy kis görbület is, ez tükröződik a betonszerkezetben.

Annak érdekében, hogy a beton munkalapja a szükséges vastagságú legyen, 50 × 30 mm keresztmetszetű táblákat kell használni. És több, fából készült gerenda 50 × 50 mm méretű. Ha mosogatót kíván beépíteni a termékbe, akkor lyukat kell készítenie a keverő számára. Ügyeljen arra, hogy megfelelő műanyag csövet vásároljon.

Annak érdekében, hogy a pult látványos megjelenést nyújtson, használhatja az előégetett csészét is, beleértve a többszínűt is

Szükséges eszközök

Beton munkalapok készítéséhez

A beton munkalapok készítéséhez szerszámok és szerelvények szükségesek

A saját kezű betonszerkezet elkészítéséhez elő kell készítenie a szükséges eszközöket:

 1. lapát;
 2. gitt kés;
 3. vödrök;
 4. Mester OK;
 5. speciális keverő, ha kis mennyiséget tervez keverni. vagy betonkeverő nagy munkaméretekhez.

A zsalu összeállításához csavarhúzót és fűrészt kell használnia. Helyezzen mellé fogót, ceruzát, speciális szintet és vonalzót. A leendő termék paramétereinek méréséhez mérőszalagra lesz szükség.

Gyártási folyamat: lépésről lépésre

Asztali gyártási utasítások

Részletes fényképes utasítások a munkalapok készítéséhez

A konkrét munkalap elkészítéséhez a következő lépéseket kell végrehajtani:

 1. Rajz alkotás. Mindenképpen szükség lesz rá. Ez segít a szerkezet pontos elkészítésében. Ezért fontos, hogy alaposan mérje meg azt a helyet, ahová asztali felülettel kívánja felszerelni a terméket. Ha azt tervezi, hogy egy sarokban helyezi el, akkor 90 fokban kell igazítania. Akkor könnyebb lesz a szerkezet telepítése, és maga a munka is jobb minőségű lesz. Használjon mérőszalagot a tér méréséhez.

  Példa a munkalap rajzára

  Példa a beton munkalapjának rajzára egy beépített mosogatóval és főzőlappal ellátott konyhához

 2. Zsalu előkészítése. Szükséges egy réteg rétegelt lemezt vízszintes felületre telepíteni, ügyeljen arra, hogy lapos legyen. Vigye az ábrázolt adatokat a rétegelt felületre. Helyezze a deszkákat a szélére a szélek körül. A betonhabarcs erős nyomást gyakorol a zsaluzat falaira. Ezért fontos a szilárd rögzítés. Ehhez használjon rudakat vagy fém sarkokat. Az első opció a termék sarkaiban van rögzítve.

  Zsalu készítés

  Zsaluzat beton munkalapok öntéséhez

 3. Mosogató lyuk építése. Ha szükséges. A munka folyamata a mosogató modelljétől függ. Ha ez egy rezsi lehetőség, akkor vegye be a mosogatót, fejjel lefelé fektesse le egy lepedőre, és simítsa végig az oldalon. Ezután mérje meg a gyöngy szélességét. Beágyazott modell esetén húzza a körvonalat a szélére. A kapott rudak mentén rudakat szerelnek fel, amelyeket később önmetsző csavarokkal rögzítenek.
 4. Erősítő keret felállítása. Úgy néz ki, mint egy rács, amelynek cellái 25x25 mm nagyságúak. A lepedőtől és a szélektől 25 mm-re kell visszahúzódnia. Helyezzen polietilénfóliát a zsaluzatba. Hozza a széleit a deszkára. Távolítson el minden ráncot. A filmnek egyenletes rétegben kell feküdnie.

  Erősítő keret felszerelése

  Megnövelt teherbírás acél vázzal

 5. Szerelési munkák tartószerkezettel. A keretet külön készítik, majd a helyükre helyezik, vagy közvetlenül a zsaluzatba szerelik. A rögzítéshez válassza az önmetsző csavarokat. A beépítési magasság 25 mm. Az önmetsző csavarokat a rétegelt lemezbe az egész területen be kell csavarni, 25 mm távolságot tartva. Használjon vonalzót és szintet a kupakok szintezéséhez. Ezután a drótdarabokat a csavarokhoz csavarhatja. A kereszteződésben mindent kötőhuzal rögzít.

  A tartószerkezet felszerelése

  A tartószerkezet telepítése külön elvégezhető, majd a helyszínen felszerelhető

 6. Közös feldolgozás. Ehhez tömítőanyagot használnak. Óvatosan dolgozzon fel mindent, hogy a repedések, hézagok kitöltődjenek.

  Közös feldolgozás

  A zsaluelemek közötti hézagok tömítése

 7. Betonozás. A betont többféleképpen lehet önteni. Az első esetben a zsaluzat teljesen lefedett. A második módszerben a betonozás rétegenként történik. Ha az első lehetőséget választotta, akkor a cementet tiszta folyóhomokkal, durva adalékanyaggal, például márványaprítékkal, és vízzel kell kevernie 1: 2: 4: 0,5 arányban. Először a folyadékot és a cementet addig kombinálják, amíg az úgynevezett tej képződik. Miután a többi alkatrész beavatkozik. Fontos mindent alaposan összekeverni.

  Betont önt

  Beton kiöntése és egyenletes elosztása a teljes zsaluzat területén

 8. Az arcréteg oldatának elkészítése. Szüksége lesz olyan megoldásra, amely finom homokot tartalmaz töltőanyagok nélkül. Kicsit kevesebb vizet adunk hozzá, mint az előző változatnál. Ha nem biztos abban, hogy kiváló minőségű megoldást kap, akkor jobb, ha kész keveréket vásárol. A kapott masszát a zsaluzat teljes magasságának felébe vagy egyharmadába öntjük. Ne várja meg, amíg megszárad.
 9. A fő réteg. Fél óra elteltével elkezdheti ezt a szakaszt. Öntés után a felületet filmmel borítják. Hagyja hatni egy napig. Ezután vegye le, és tegyen néhány darab nedves ruhát. 2 nap elteltével a zsaluzat szétszerelhető.

  A töltés kétféleképpen történhet

  A közvetlen töltés kétféle módon történhet: rétegenként és egyetlen monolit

 10. Ha a dekorációt nem alkalmazták, akkor az elülső oldalát csiszoljuk. Vegyen egy darálót a daráló helyett. Először vegyen egy durva szemű kört, majd váltson finom szemcséjűre. Filckerékkel csiszolhatja a felületet.

  Csiszoló munkalapok

  Betonlap csiszolása a konyhához

Az utolsó szakasz a díszítés

Egy speciális pigmentet adnak a keverékhez

Ahhoz, hogy a pult márványnak, gránitnak vagy a szürkén kívül más árnyalatnak tűnjön, egy speciális pigmentet (színt) adnak a keverékhez

A termék eredetiségének növelése érdekében a betonfelület díszíthető. Ezt a keverék öntésének szakaszában kell elvégezni. Az elülső részt helyesen és harmonikusan kell megtervezni.

Márvány kiömlése

A márvány kiömléséhez a festéket vízzel kell kiszorítani, majd hozzá kell adni az oldathoz

A díszítéshez leggyakrabban törött üveget és gyöngyöket használnak. Készíthet drótmintát. Mindezt egy polietilén fóliára helyezzük.

Díszítő elemek

Az érmék, kagylók, kavicsok formájában elhelyezett díszítő elemeket a zsaluzat aljára kell helyezni, mielőtt az oldatot a formába öntik, és átlátszó ragasztóval rögzíteni.

A dekoráció ragasztóval van rögzítve. Ez megtartja az elemeket a helyükön. Használhat olyan fényképeket, amelyek előre be vannak csomagolva egy speciális nedvességálló filmmel.

Az asztallap nagyon eredeti lehet

A betonhabarcsból készült munkalap nagyon eredeti lehet

Előző

Következő