Gyerek tetőtéri ágy asztallal - stílusos modellek a belső térben

Az apartmanházaknak komoly hátrányuk van - a szobákban nincs több hely, kreatívnak kell lenned, amikor bútorokat rendezel egy lakásban. Egy asztallal ellátott ágyról van szó. A tetőtéri ágy felépítése hasonló egy egyszerű emeletes ágyhoz. 

baba ágy loft

Mindkét esetben lépcső biztosított, az alvóhely a második emeleten található.

Az egyik különbség az, hogy az első szinten kétszintes szerkezetű hálóhely található, a tetőtérben pedig egy összecsukható asztallal ellátott ágy található. Mielőtt drága dolgot vásárolna, meg kell értenie annak pozitív és negatív tulajdonságait, milyen típusokat és jellemzőket.  

tetőtéri ágy

Azt is meg kell érteni, hogy a teljes szerkezet telepítése hogyan zajlik.

Előnyök és hátrányok

A kombinált bútorokat sok tervező széles körben alkalmazza, és népszerűségre tett szert a vásárlók különböző kategóriái között. 

tetőtéri ágy asztallal

Ennek a kialakításnak számos előnye van. De sajnos vannak hátrányai is.

profik

 1. A lakás kis négyzetes elhelyezése nagy kellemetlenséget okoz. Ezért a "tetőtéri ágynak" tervezett ágyak nagyon népszerűvé váltak. Ennek a megoldásnak köszönhetően új hely szabadul fel.

  tetőtéri ágyak a belső térben

  A mindennapi bútorelemek és egy emeletes ágy ötvözésének ötlete hozzájárult a lakás térfogatának vizuális növeléséhez és új hely felszabadításához.

 2. A következő plusz az óvoda egyedi kialakítása. A szokatlan formák és a szerkezetek sokfélesége lehetővé teszi egyedi ágy létrehozását. Ezenkívül a tervezés olyan egyszerű, hogy nem nehéz megtervezni az Ön igényeinek megfelelően. Elrendezése lehetővé teszi a gyermekszoba méretének figyelembevételét.

  tetőtéri ágy fiúnak

  Így lehetőség van olyan alvóhely kialakítására, amely teljes mértékben kielégíti a gyermek minden igényét.

 3. A kombinált ágy szilárd multitasking képességekkel rendelkezik. Például egy asztallal ellátott gyermekágy ágyként, játékként és pihenésként szolgál. Az asztal mellett kombinálható szekrénnyel, kanapéval, csak játék- vagy sportterülettel.

  emeletes ágy asztallal és polcokkal

  Vegye figyelembe, hogy ez a "hibrid" egy rendes ágy területét (a magasság kivételével) foglalja el.

Mínuszok

Mint minden másnak, az emeletes ágynak is vannak hátrányai. 

baba ágy lányoknak

Ennek a kialakításnak minden hátránya jelentéktelen, de kellő figyelmet kell fordítania rájuk.

Az alábbiakban bemutatjuk a telepítés és üzemeltetés során felmerülő főbb hátrányokat és problémákat.

 1. Az első és legjelentősebb hátrány a súlyos sérülés veszélye. Mivel az ágy jelentős magasságban van, fontos, hogy a falnak ellentétes oldalon legyenek oldalak.

  emeletes ágyasztal

  Néha a magas matrac miatt az oldal mérete nem elegendő.

 2. A gyermek emeletes ágyának következő hátránya, hogy kényelmetlenséget okoz egy kis mennyezetű lakásban. Mivel nem minden lépcsőházat terveztek egy alacsony mennyezetű helyiség igényeinek, módosítania kell a kialakítást és megrendelésre kell készítenie ezeket a bútorokat, ami azt jelenti, hogy túlfizeti a pénzét.

  tetőtéri ágy íróasztallal

  Az emelkedés mellett az ereszkedés is megnehezül.

 3. Eleinte egy emeletes ágy okoz némi kényelmetlenséget az ágyneműcsere során. Alulra párnahuzat vagy paplanhuzat tehető, bár kényelmetlen, de lepedőn kell időt tölteni. Ha a matrac magas és a mennyezet alacsony, akkor a lap első kitöltése szinte lehetetlen.

  gyermek tetőtéri ágy

  Megfelelő jártasság és tapasztalat mellett azonban a ruhaváltás ideje jelentősen csökken.

 4. Az ágy szállítása egy másik probléma. Az ágy elég lenyűgöző.

  tetőtéri ágy

  Nem lehet csak mozgatni.

Az ágynemű típusai asztallal

A számítógép vagy az íróasztal fontos része minden gyermek vagy tizenéves szobának. Gyakran nincs hely egy asztalnak. A modern tetőtéri ágy asztallal jó segítséget nyújt a lakhatási kérdésben. A sok terv könnyen zavaró lehet. 

tetőtéri ágy dolgozósarokkal

Ezért fontos megérteni az ilyen struktúrák típusait, valamint azok jellemzőit.

Számos ágy különböző serdülőkorú tinédzsereknek és gyerekeknek:

 • Az asztal helyével közvetlenül az ágy alatt;

  tetőtéri ágy lenti asztallal

  Minden gyártó megpróbálja termékeit működőképessé és ugyanakkor érdekes megjelenésűvé tenni.

 • Fiók alakú kihúzható asztallap;

  tetőtéri ágy kihúzható asztallal

  Ágy vásárlásakor meg kell vizsgálni, hogy a gyártó hogyan alkalmazta a jól ismert szabványokat tervezési projektjében.

 • Asztalral a sarokban.

  gyermek tetőtéri ágy

  Az ilyen ágyon fekvő gyermek akkor érzi jól magát, ha minden alkatrész helyesen és kényelmesen van összekapcsolva benne.

A klasszikus íróasztal nagy népszerűségnek örvend, szinte az összes helyet lefoglalja az ágy alatt. Ez a megoldás kényelmes, mert széles a munkaterülete. Egy ilyen táblázat lehetővé teszi, hogy a munkára összpontosítson anélkül, hogy idegen dolgok elterelnék a figyelmét. 

tetőtéri ágy tizenéveseknek

Az asztal alatti szabad helyet a fiókok is elfoglalhatják.

Plusz egy csúszó asztallapú ágyban, hogy kis magassága van. Az alacsony ágy különösen alkalmas kisgyermekek számára. Az ágyból való kidőlés minimális kockázata a súlyos sérüléseknek. Az ágy alatt minden szabad helyet beépített fiókok foglalnak el. Az egyetlen negatívum a munkahely, amely nem elég nagy a teljes értékű munkához. 

ágyak padlása lányoknak

A szék az ágy közelében van, és nem alatta, ami azt jelenti, hogy sok szabad helyet foglal el.

Köszönet azoknak a mérnököknek, akik megtervezték az asztalt a sarokban, a maximális négyzetes megtakarítást érik el. A felszabadult hely könnyen használható egy kis komóddal ellátott szekrény alatt. De ugyanakkor van még hely egy széknek vagy fotelnek. 

baba ágy loft

A visszahúzható munkalaphoz hasonlóan a sarok kialakításnak sincs kevés munkaterülete.

Nem számít, melyik ágyat választja, fontos, hogy ne feledkezzen meg a jó minőségű világításról. 

gyermek tetőtéri ágy asztallal

A javasolt lehetőségek mellett gondolkodhat a sajátján is.

Ágy kiválasztása

Az ágy kiválasztásakor figyelembe kell venni a gyermek minden igényét. Szüksége van-e neki szabad helyre, lesz-e számítógép és hány ruhát kell felakasztani a szekrénybe. A gyermek életkorától függően megváltoznak az igényei. Ha babaágyat vásárol neki, fontos megjegyezni, hogy ez néhány év múlva elavul, lehet, hogy újat kell vásárolnia. 

tetőtéri tini

Nincs semmi elítélendő, ha "a növekedésért" veszel be egy ágyat, mivel sokáig vásárolnak.

Tetőtéri ágy vásárlásakor figyelembe kell venni, hogy milyen alapanyagokból készül. Az ágy anyaga lesz a fő oka az ágy hosszú élettartamának. 

tetőtéri emeletes ágy

Annak ismerete, hogy miből készül a bútor, sokkal könnyebbé teszi a gondozását.

A fő anyag a legjobb áron egy préselt fűrészporból készült tábla. A táblát speciális, könnyen tisztítható bevonattal dolgozzák fel, amely szintén utánozza a fát vagy bármilyen más színt. Az ilyen bútorok nagyon szépnek tűnnek, és stílust adnak a szobának. Ennek az anyagnak az az előnye, hogy a bútorok sokkal könnyebbek, mint társai. 

tetőtéri ágy tizenéveseknek

A fűrészpor panelekből készült ágy egyszerűen felszerelhető a kívánt helyre.

De van egy jelentős hátránya - agresszív környezetben a bútorok nagymértékben romlani fognak, és végül használhatatlanná válnak. A gyantával préselt fűrészpor is meglehetősen törékeny dolog. 

tetőtéri ágy

Óvatlan használat esetén apró sarkok jelenhetnek meg.

Figyelemre méltó, hogy tetőtéri ágyat készíthet, összecsukható asztallal vagy rendes fémkerettel. A tervezés korlátlan jótállási idővel rendelkezik. Az erős rugók jól ellenállnak a mechanikai igénybevételnek. A maximálisan károsítható zománc. A gondatlan használatból horpadások maradhatnak. 

fém tetőtéri ágy

Ennek a kialakításnak a hátránya a magas ár.

Méretek és jellemzők

A tetőtéri ágy megegyezik a szokásos egyszemélyes ággyal, kivéve a magasságot. A lényeg az, hogy az emeletes ágy a lehető legkevesebb helyet foglalja el, ugyanakkor sok hasznos funkcióval rendelkezik. Az ilyen szerkezetek magassága eléri a körülbelül 2 métert. 

tetőtéri ágy ötlet

Ez elég ahhoz, hogy elférjen az alján, valamint kényelmesen üljön az ágy tetején.

Kívánságra összpontosítva az Ön igényeire, konzultánssal kialakíthatja saját tervét. Rendeljen megfelelő méretű anyagokat, és minden igényének megfelelő ágyat kapjon. Megváltoztathatja nemcsak az ágy magasságát és szélességét, hanem kiválaszthatja, hogy milyen lesz az íróasztal. Célszerű kis tervezési elemeket átgondolni. 

tini tetőtéri ágy

Például tervezzen több fiókot, vagy tegyen szekrényt.

Az utolsó tervezési szakasz a szín megválasztása lesz. Az emeletes ágynak tökéletesen illeszkednie kell az egész szoba belsejébe. Miután megkapta az összes részletet, folytathatja a telepítést, amely után elkészül az összeszerelt ágy. Csak az ágyat kell megterítenie.

Előző

Következő