Tetőtéri ágy 3 éves gyermekek számára 75 legjobb fotó

Zöld tetőtéri ágy

Zöld tetőtéri ágy egy 3 évesnél idősebb gyermek számára

A gyermekszoba elrendezése ugyanolyan fontos a hálószoba vagy a nappali javításához. A gyermek szobájában legyen egy alvóhely, egy munkatér, egy játszótér és egy tároló rendszer. Gyakran elég nehéz elhelyezni a fenti elemeket egy kis helyiségben, és ha több gyermek van, akkor a szabad hely kérdése különösen élessé válik. A tetőtéri ágy lehet a legjobb megoldás. A hálóhely ebben az esetben egy magaslaton helyezkedik el, és alatta van hely más szükséges zónák számára.

Ágy kihúzható asztallal

Tetőtéri ágy kihúzható asztallal és létrával

Tetőtéri ágyak típusai

Fából készült ágy szekrénnyel és polcokkal

Fából készült ágy szekrénnyel és polcokkal az óvoda belsejében

A szerkezet alsó része a gyermek életkorától függően van felszerelve. Gyerek bútorok tetőtérrel alvásra vannak felszerelve a három évesnél idősebb gyermekek számára.

Vegye figyelembe a legnépszerűbb lehetőségeket az ilyen ágyú gyermekek elrendezésére:

  • A kanapéval ellátott ágy remek lehetőség azok számára, akik szeretnek baráti vagy rokoni összejöveteleket szervezni. Egyetértek, nem túl kényelmes aludni és összejönni a barátokkal ugyanazon a helyen. Ebben az esetben a legjobb megoldás egy kanapé elhelyezése a szobában, amelyet napközben aktívan használnak. Ugyanakkor az alváshoz egy teljes értékű ágyat, ortopéd matracot, friss párnákat és egy takarót használnak, amelyet senki sem érintett meg és nem döntött le. A hálószoba a kanapé felett található.
Emeletes ágy kanapéval

Emeletes ágy kanapéval a kényelmes alváshoz és baráti összejövetelekhez

  • A tetőtéri ágy egy dolgozósarokkal ideális egy kis iskolás szobához. Egy íróasztalt könyvespolcokkal és egyéb szükséges tárgyakkal helyeznek el az ágy alatti fülkében.
Fehér tetőtéri szoba munkaterülettel

Szokatlan alakú fehér tetőtéri ágy, alsó munkaterülettel

  • A tetőtéri ágy egy játszótérrel a legjobb megoldás az óvodások számára. Mini házat vagy kunyhót helyeznek el az ágy alatti fülkében. Ajtók vagy függönyök alul vannak felszerelve a kényelem és a megfelelő gyermeki légkör megteremtése érdekében.
Alacsony ágy Sonya ferde lépcsővel és csúszdával

Alacsony "Sonya" padlástér ferde lépcsővel és csúszdával a játékokhoz

  • Alacsony toronyágy polcokkal és komóddal. Ha nincs sok hely a helyiségben, és attól tartanak, hogy a gyereket túl magasra helyezik, akkor lehetséges, hogy egy kis szerkezetet készítenek, és az alábbiakban dobozokat helyezhetnek a játékok és a ruhák számára. Az ilyen gyermekbútorok helyet spórolnak és organikusnak tűnnek.
Loft ágy Legend

Alacsony "Legend" ágy polcokkal alul a tárgyakhoz és játékokhoz

  •  Az emeletes ágy népszerű lehetőség egy kétgyerekes család számára. Az egyik területen két teljes ágy könnyen elhelyezhető egymás felett.
Vas emeletes ágy

Vas emeletes ágy gyermekszoba két gyermek számára

Amikor a szoba falainak területe és elhelyezkedése lehetővé teszi, kényelmes egy szekrényt elhelyezni egy hálószobával ellátott közös rendszerben. Általában az ágy oldalára telepítik, és ez a szerkezet alapja. A szekrény az ágy alá helyezhető, csökkentve az asztal méretét. Fontos elem a lépcső. Kényelmesnek, biztonságosnak és összhangban kell lennie a szoba általános stílusával. Lehetséges egy klasszikus függőleges lépcső, egy szögben elhelyezett lépcső és lépcső. Ugyanakkor a kaszkádban elhelyezett lépcsők egyidejűleg tágas éjjeliszekrényként is működhetnek. Amikor a beltéri tér lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy boldogok legyenek, ha csúszdán csúszhatnak ki az ágyból.

Érdekes kialakítású tetőtéri gyermekágy

Érdekes kialakítású gyermek tetőtéri ágy játszótérrel és függőleges lépcsővel

Figyelembe véve, hogy az ágy egy dombon helyezkedik el, és sok gyermek nyugtalanul alszik éjszaka, úgy tűnhet, hogy fennáll annak a veszélye, hogy a baba nagy magasságból esik le. Ez a lehetőség teljesen kizárt, mivel az összes gyermekágy erős, magas oldallal van felszerelve az ágy teljes hosszában - kivéve a lépcső közelében található helyet.

Rózsaszín loft ágy kihúzható asztallal a lányok számára

Gyermekbútorokat gyakran használnak a szobában - transzformátor. Az alsó emelet a rendeltetési helytől függően változhat. Például rejtett modern tárolórendszerek lehetnek, és szükség esetén megjelenik egy kihúzható tábla a munkához.

Gyerek bútor transzformátor

Gyerekbútor transzformátor, az első szinten ágyasztallal

Ágy anyaga

Fehér fa tetőtéri ágy

Fehér fa tetőtéri ágy

Miből kell elkészíteni az ilyen gyermekbútorokat? A legfontosabb a megbízhatósága, mert a gyermekei rajta fognak aludni. Ne felejtsük el, hogy napközben a gyerekek felkapaszkodnak, és teljesen lehetséges felülről játszani. Ez azt jelenti, hogy a gyermekágyaknak különösen stabilnak és megbízhatónak kell lenniük. Ennek fényében az ilyen rendszereket szakemberektől kell megrendelni, akik tudják, milyen keretre és támogatásra van szükség a biztonságos használathoz.

Tetőtéri ágy 3 éves gyermekek számára Astra

Tetőtéri ágy 3 éves gyermekek számára "Astra" egy kis óvoda számára

Anyagok készítéshez

  • A fa optimális a környezetvédők számára. A gyermekbútor meleg tapintású, tartós és esztétikusan szép. A leginkább kopásálló a bükk és a tölgy szett, azonban egy ilyen ágy ára magas. Megfizethetőbb fa a fenyő.
Tetőtéri ágy faház

Biztonságos és gyönyörű faház ágy

  •  Az MDF és a farostlemez népszerű és viszonylag olcsó lehetőség. Teljesen bármilyen színben és textúrában bemutathatók. Gyakran kombinált lehetőségeket használnak. A váz tömör fából vagy ragasztott gerendákból áll a szilárdság és a megbízhatóság érdekében. Ezenkívül a szerkezet többi része laminált forgácslapból vagy PVC-ből készül.
Gyerek bútorok hálószobához MDF-ből

Világos gyermek hálószobabútor MDF-ből tetőtéri ággyal

  • Fém - ezt az opciót gyakran használják az ágyak - padlások gyártásában is. Fém elemként üreges acélcsöveket használnak, dekoratív módon speciális réteggel díszítve. A gyermekágyak vizuálisan könnyebben néznek ki, azonban az anyag hideg és kényelmetlen a csecsemő számára. Az ágy tulajdonosának életkorát figyelembe véve - a sérülések elkerülése érdekében a szerkezeteket gyakran rétegelt lemezből vagy fából készült speciális burkolatokkal burkolják.
Tetőtéri ágy egy futballistának

Fém tetőtéri ágy a leendő futballistának

Összegezve a szoba elrendezésének anyagi lehetőségeit, figyelmet kell fordítania a fa szerkezetekre - lágyabbak és kevésbé traumatikusak. Jobb kerülni a fémszerkezeteket a három éves kisgyermekek és az aktív óvodás gyermekek számára.

Tetőtéri ágy csúszdával, puffokkal és játszótérrel

Ágy két gyermek számára csúszdával, puffokkal és játszótérrel

Kikötőméret

Tetőtéri ágy

Tetőtéri ágy "Kid" fiókokkal és asztallal

Ha 3–7 éves gyermekek számára tervez egy alvóhely használatát, a hossza 140-160 cm és szélessége 60 cm lehet. Óvodás gyermekek számára leggyakrabban 120 cm magas ágyat használnak. Az alatta lévő területet éjjeliszekrényként vagy játszószobaként használják. zónák - például gyermeksátor formájában. Ez helytakarékos.

Ágy játszótérrel a földszinten

Alacsony ágy egy fiú számára, alatta egy játszótérrel

Ha az ágy hosszú ideig lesz használva, ideértve a serdülőkort is, akkor a teljes felnőtt méretet vegye figyelembe. Az ágy szokásos méretei ebben az esetben 190-200 cm x 85-90 cm. Fontos figyelembe venni a szerkezet alsó részének magasságát - kényelmesnek kell lennie az ágyon ülő felnőtt számára. Ne felejtsük el, hogy a felső részen - az ágyon a gyermeknek kényelmesen kell ülnie, nem a mennyezetnek támaszkodva. Ez azt jelenti, hogy az ágy és a mennyezet közötti távolságnak legalább 80 cm-nek kell lennie. A rendszer sarkai simítottak, lekerekítettek. A lökhárítók az ágyon kötelezőek. Magasságuk nem lehet kevesebb, mint 30 cm. A leggyakoribb sérülések gyermekek lépnek fel a lépcsőn, ezért különös figyelmet kell fordítania erre az alkatrészre. Ha az ágyat három éves kortól vásárolják, akkor jobb, ha emelkedésként nagy lépcsőket használnak, éjjeliszekrényként használják őket. Ebben az esetben a helyiség területe lehetővé teszi a bútorok további elhelyezését. Nagyobb gyermekek számára használjon létra, amelynek oldalsó oldalán kapaszkodók vannak, szögben állítva. Szélessége általában 40 cm, a lépcsők közötti távolság 20-25 cm. Figyelembe kell venni a gyermek életkorát - minél fiatalabb az ágy tulajdonosa, annál kisebb a távolság a lépcsők között.

Gyerek ágy tizenéveseknek

Gyerekágy egy tizenéves "Miya" számára szekrénnyel és dolgozósarokkal

Opcionális kiegészítők a tetőtéri ágyhoz

Gyerek tetőtéri ágy sarokkal

Gyermek tetőtéri ágy sport sarokkal, hintával és mászófallal

Jelenleg nagy választékban találhatók különféle tárolórendszerek a gyermekek formatervezésében. Ezek lehetnek fülkékbe beépített szekrények és ceruzatartók, komódok, nyitott polcok, íróasztal vagy a fenti elemek kombinációja. A helyiség ilyen kompakt elrendezésének köszönhetően a hely jelentősen megtakarítható, és van hely egy második gyermeknek vagy játékoknak. Továbbá a csecsemő növekvő testéhez állandó testmozgásra van szükség. A tetőtéri ágy végén elhelyezett svéd fal segít az üzleti élet és az öröm összekapcsolásában. Fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben a gyermekbútorok terhelése nő, megbízhatónak és tartósnak kell lennie. Ha a szerkezet a szoba sarkában található, akkor mindkét oldalról kényelmes a falhoz rögzíteni. Az óvodáskorú gyermek nagyon meg lesz elégedve a saját csúszdájának vagy kötelének jelenlétével a padlóról való ereszkedéshez.

Egyágyas tetőágy csúszdával

Alacsony egyágyas tetőágy csúszdával és komóddal

A fentiek alapján összeállíthatja a tetőtéri ágy fő előnyeit és hátrányait a 3 éves gyermekek számára.

Előnyök: Hátrányok:
Helytakarékosság. Traumatikusak - az ilyen gyermekbútorok fejlesztik a gyermekek fantáziáját, és ha a szülő tudja, hogy gyermekük abszolút izgul, az ilyen konstrukciókat óvatosan kell megvásárolni. Annak ellenére, hogy alvás közben biztonságban tartja a babát, napközben a baba dönthet úgy, hogy leugrik az ágyról, ami viszont árthat neki.
Játék vagy munkaterület létrehozása. Nem minden ember szeret aludni egy dombon - felülről melegebb a levegő, néhányan kényelmetlenül érzik magukat ebben a tekintetben.
Pénzmegtakarítás - külön ágy, szekrény, íróasztalok és éjjeliszekrények vásárlása többe kerül, mint egyetlen kivitel. Nehézségek az alvóhely elérésében - eleinte a lefekvés érdekli majd a babát, de idővel egy ilyen állandó emelkedés és süllyedés a gyermek és szülei számára is unatkozni fog. Például egy gyermek betegsége során a szülő nehezebben mérheti a hőmérsékletet.
Design - a százszorszépen fekvő gyermekágyak nagyon népszerűek a gyermekek körében, tökéletesen "illeszkednek" a gyermekszoba belsejébe. Alacsony mennyezetű szobákban nem ajánlott ilyen ágyat vásárolni, az emeleten oxigénhiány érezhető.
Tetőtéri ágy

"Castle" tetőtéri ágy játszótérrel és csúszdával

Így, figyelembe véve az összes előnyét és hátrányát, bátran kijelenthetjük, hogy egy ilyen tetőtéri ágy 3 éves kortól gyermekek számára kiváló lehetőség lesz egy kis helyiség számára, amelyben a hely minden centimétere a lehető legtöbbet kihasználja. Miután ilyen gyermekbútorokat kapott, a kicsi örömmel alszik a helyén éjjel, nappal pedig játszhat vagy tanul alatta.

Tetőtéri ágy lányoknak

Tetőtéri ágy "Pillangók" egy tizenéves lány számára

Tetőtéri ágy

"Kalóz" tetőtéri ágy csúszdával, toronnyal és fehér-barna függönnyel

Előző

Következő