Franciaágyak - elegáns modellek a modern hálószobához

Széles ágyak a legjobb megoldás a hálószobában. A megfelelő alvóhely lehetővé teszi a nagy pihenést és az alvást.

ágy lila

A kényelmes bútorok a kényelmes és puha franciaágyak a hálószobájában.

A dupla modelleket nagy mennyiségben gyártják. A vállalatok a tervezési termékek hatalmas választékát kínálják. A hálószobai felszerelések termékei nemcsak a gyártásuk során felhasznált anyagokban, hanem színükben és eredeti dekorációikban is különböznek egymástól.

ágy a hálószobához

Nehéz elképzelni egy hálószobát nagy és kényelmes ágy nélkül.

A kényelmes franciaágy minden házaspár álma. Itt megtekintheti a tervezői kollekciók legjobb mintáinak fényképeit.

Kétszemélyes ágyak, típusok és fotó lehetőségek

A széles modellek változatossága ellenére is csak négy fő téglalap alakú szerkezet létezik. Ezek az ágyak:

 • Két panellel és hátlappal (támasztó);
 • Három panellel, hátul (fejtámlával) és négy lábbal;
 • Fiókokkal támaszként;
 • "Nem támogatott" (lábak helyett kis dobogóval).
franciaágy

Az ágy megvásárlása nagyon felelősségteljes vállalkozás, mert az egészséged és a kellemes alvás azon múlik, hogy mennyit választasz helyesen.

Az ágyak más formákban is kaphatók, például kerekek, félgömb alakúak, íveltek, de a potenciális vevőnek mindig kétségei vannak a kényelméről.

ovális ágy

A franciaágy szélessége tetszőleges lehet, de legalább 140 cm, különben nem kétszemélyes, hanem másfél ágy lesz.

A franciaágy klasszikus vagy modern kialakítású lehet. A modellek kialakítása a szigorú formáktól és a minimalista díszítéstől a gazdag faragványokkal, domborműves fejtámlával és az eredeti lábak formájáig terjed.

hálószoba barokk

Az ágy ergonómiája és funkcionalitása az ágy konfigurációjától függ.

Mielőtt megvásárolná ezt vagy azt a modellt, el kell döntenie a tervezési jellemzőiről. A praktikusabb termékek, ahol dobozok vannak az ágyneműhöz, kis helyen megfelelőek. Részben átveszik a tárolás funkcióját, így a hálószobához egy kisebb szekrény is választható. Több doboz is lehet - 2-től 6-ig. 

bézs színű ágy

Időről időre a fiókokat ki kell üríteni a vászonból és szellőztetni kell.

A klasszikus kialakítási lehetőség közepes és nagy helyiségekhez alkalmas, ahol az ágy mellett lehetőség van szekrény (szekrény vagy beépített), éjjeliszekrények vagy fiókos szekrény, tükörrel ellátott fésülködőasztal felszerelésére, hogy a belső teret ottomaanokkal vagy fotellel egészítsék ki.

ágy a hálószobában

Az, hogy melyik ágy jelenik meg a hálószobájában, főként a vágyától függ. A lényeg az, hogy kialakítása ne mondjon ellent az általános döntésnek.

A franciaágy egy háttámlával jobban néz ki bármilyen belső térben. Másrészről a kettős kivitel praktikusabb, nem engedik az ágyneműt alvás közben "lecsúszni". A standard ágyparaméterek, amelyeket a gyártók tartanak be, felnőttek számára: 140 cm x 180 cm x 57 cm (szélesség, hossz, magasság - illetve). Ezeket a szabványokat a GOST tartalmazza. 

ágy bézs

Vannak atipikus lehetőségek is - magas emberek számára az ilyen minták hossza legfeljebb 200 cm lehet.

A kétszemélyes ágyak 2 szintes kialakításúak. Leggyakrabban gyermekek számára vásárolják őket. Az ilyen modellek méretei saját szabványokkal rendelkeznek.

emeletes ágy

Az emeletes ágy gyakran a gyermekszobák bútorává válik. Fő feladata ergonómikus.

Az ágy kiválasztása tetszés szerint és a szoba belseje szerint

Figyelembe kell venni azt a stílust is, amelyben a hálószoba terének szervezését tervezik. A klasszikus kialakítású szobákhoz egyszerű formájú és gyönyörű kialakítású lehetőség is megfelelő.

ágy kialakítása

A belső térben található franciaágy minden fényképe bizonyítja, hogy ez a bútordarab hangulatot teremt a hálószobában.

A dombornyomott fejtámlák és ágytartók klasszikus belső térben, érdekes dekorációval mutatnak. A stílust alátámasztja például a francia tapéták és függönyök barokk vagy rokokó szellemben történő elkészítése. Javasoljuk, hogy kerülje a rengeteg nehéz szövetet a környezetben. A könnyebb, egyszerűbb változat a provence-i stílushoz illeszkedik.

ágy provence

A franciaágy minden egyes fotóján láthatja a saját ízét.

Ha a franciaágyat a szecessziós bútorok részeként tervezik, akkor alacsony lesz. 

alacsony ágy modern

Egyes modellek dobogója vagy lábai csak 15-20 cm-re nyúlnak a padlótól.

A minimalista stílusú franciaágy releváns a hagyományos belső térben. 

fátyol minimalizmus

Ha azt szeretné, hogy a szoba "budoár" luxus nélkül nézzen ki, válassza ezt a modellt.

A szabálytalan alakú téglalap alakú fejtámlával ellátott kerek ágyak eredetinek tűnnek. Alkalmasak eklektikus elemekkel rendelkező belső terekhez.

Számos eredeti módszer az ágy fejének díszítésére

A hálószobák kialakításában sokféle háttámla található. Lehet:

 • Fa- vagy vasrudakból (deszkákból) álló paneleken keresztül.

  fonott fejtámla

  Néha a fejtámla fonott szerkezet.

 • Különböző alakú szilárd panelek.

  ágy fejlapja

  Lehet téglalap alakú, ívelt, domború a kerülete körül, vagy felül ívelt.

Az eredeti franciaágy elsősorban a hátán és a tartóin keresztül jön létre. A faragott látható részek azonnal különböznek a modellektől, szigorúak és "személytelenek". A dizájn iránt érdeklődő termékeket főleg nem a gyárakban történő streaming módban, hanem megrendelésre a stúdiókban készítik. 

kovácsoltvas ágy

Az ügyfelek kívánságait figyelembe véve egyedi projekteket dolgoznak ki.

Anyagok egy franciaágyhoz

A termékeket különböző anyagokból állítják elő. Nagyrészt ez egy fa vagy annak származékai - MDF, forgácslap. A fémet a termékek gyártásában is használják. A fafajokat tartósnak, a nedvességnek és a szélsőséges hőmérsékletnek ellenállónak választják - radiátoros helyiségeknél ez fontos, mivel a panelek túlzott hő hatására megrepedhetnek és megrepedhetnek. A franciaágyat kissé távol kell elhelyezni a radiátoroktól. Kívánatos, hogy a fa részeket ne érje közvetlen napfény.

hálószoba ággyal

A gyártó drága vagy olcsóbb lehetőséget kínál Önnek - ez a kerethez és a díszítéshez használt fa típusától függ.

Bármelyik kétszemélyes ágynak huzata legyen, amely kényelmes alváshoz. Általános szabály, hogy a legtöbb mintában ez egy süllyesztett matrac, alján lécekkel. A "betét" anyagának és tartalmának környezetbarátnak és nem túl puhának kell lennie. Célszerű olyan modelleket vásárolni, amelyek természetes töltőanyagokkal és bevonatokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a levegő jól átjutását. A kivehető szöveteket évente legalább egyszer szellőztetni kell. 

franciaágy fekete

Egy napsütéses napon kiviszik őket az erkélyre vagy a szabadba, és kiütik őket (télen ezt tiszta havon is megtehetik).

A bútorüzletben megtalálható másik lehetőség egy kétszemélyes ágy matrac nélkül. Ebben az esetben maga vásárolja meg. A választék különféle modelleket tartalmazhat - rendes vagy vastag matracok akár 10 cm magasig. Válasszon olyan anyagokat, amelyek formáját jól megőrzik. Ezt egy ideig ülve vagy fekve ellenőrizhetjük - a matracnak nem szabad nagyon megereszkednie alattad. 

franciaágy

A gyártók általában három réteg töltőanyagot készítenek - préselt kókuszrost, szintetikus téliesítő és hab.

A legtöbb klasszikus kivitelben az alja lamellákkal vagy rétegelt lemezzel készül, és szükségszerűen korlátoznia kell a kerület mentén alacsony oldalakkal, amelyek megtartják a matracot. Az ágyfelületek gondozásának rendszeresnek kell lennie. Törölje le a fa részeket száraz ruhával. A makacs szennyeződéseket hígított ecettel távolítják el (adjon egy kicsit a szalvétához). 

bőr ágy

A bőrfelületekhez speciális mosószereket választanak, amelyek háztartási vegyszerekkel kaphatók az osztályokban.

A burkolat színe, mint akcentus a belső térben

A modern belső terekben olyan ágyakat találhat, amelyeket minden látható kemény rész - a váz és a fejtámla - borít. A puha anyagokkal való szembenézés nemcsak biztonságosabbá teszi a szerkezetet, hanem különleges vonzó megjelenést kölcsönöz a modellnek is. 

kárpitozott ágy

Gyakran vannak megkönnyebbülési formái, amelyek megteremtik a saját esztétikáját.

Kárpitozott anyagból, párnázással vagy bőrrel, a franciaágy különböző színű lehet - itt a fantázia továbbmegy, mint a fa árnyalatok palettáján. 

bársonyos franciaágy

Azáltal, hogy kék, fehér, fekete vagy például zöld színű mintát készít, a gyártó elkészít egy modellt, amely azonnal akcentussá válik a hálószoba belsejében.

A drága, valódi bőr kárpitozású példányok jól illeszkednek a kifinomult enteriőr stílusához. Rajtuk kívül különféle falikárpitok, többszintű vagy egyenes függönyök, eredeti formájú csillárok stb.

ágy bőr kárpitozással

A színek kombinálhatók, kombinálhatóak díszekkel vagy mintákkal. A szobához választott ágy stílusa ettől függ.

Változatok különböző korosztályok számára

Felnőtteknek a fenti modellek bármelyike ​​alkalmas, a belső stílusától függően. Rendszerint gyártásuk során betartják az elfogadott szabványokat. 

kerek ágy

Az atipikus modellek valamivel szélesebbek és más formájúak lehetnek - kerektől ívig.

A kétszemélyes ágy kiválasztásakor jól illeszkednie kell a szoba méretéhez. Egy kis szoba teljes területének elfoglalása némi kellemetlenséget okoz - például el kell hagynia egy szekrényt vagy éjjeliszekrényt. 

ágy fiókokkal

Másrészt ez a probléma megoldható alacsonyabb fiókos modell megvásárlásával.

Gyerekek számára egyágyas és emeletes ágy is rendelkezésre áll. Ha a szoba nagysága lehetővé teszi, akkor az első szerkezet alkalmas lehet azonos nemű gyermekek számára, kis életkorkülönbséggel. Érdemes megfontolni egy széles alsó emeletes ágy vásárlását is, ha három gyerek van. 

emeletes ágy

A fiatalabbak biztonsági okokból a padlóhoz közelebb fekszenek.

Ha a franciaágy nem felel meg az óvoda méretének, akkor kiválaszthatja a szokásos kialakítást, ahol mindkét "emelet" paraméterei megegyeznek.

Előző

Következő