Átalakítható ágy tizenéveseknek modellek, típusok és jellemzők

Három kiságy elhelyezése kis helyen

Három kiságy elhelyezése kis helyen dobogó és kihúzható modellek segítségével

A gyártási technológiák fejlődnek, a lakások iránti kereslet növekszik, de nem mindenki dicsekedhet egy nagy gyermekszobával. Más kérdés, amikor a gyermek egyedül van, és mikor kettőnek vagy hárman kell megoldásokat találniuk egy ergonómiai tér kialakításához. Bármi is legyen a gyermekszoba korlátozott területe, a szülők mindig megpróbálják maximalizálni a kényelmet és a kényelmet. Ma pedig a transzformátorágyak sokat segítenek nekik. Ez különösen igaz a tizenéves gyermekekre. Egy ilyen ágynak rengeteg előnye van, ezért a szülők aligha fogják kételkedni a választásukban.

Ágyak két lánynak

Emelőszerkezetű ágy két tizenéves lány számára a "Paris" hálószoba belsejében

A tinédzserek transzformátorágyának a következő előnyei vannak:

- praktikum - ugyanazokat a bútorokat különböző módon lehet használni;

- ergonómia - minden részletet átgondoltak a gyors és kényelmes átalakításhoz;

- tömörség - nem foglal sok helyet, még az alvóhelyek méretét is figyelembe véve;

- az átalakulás képessége a perc töredéke alatt;

- fajok sokfélesége, mivel az ilyen ágyaknak sokféle változata van;

- stílusos, modern dizájn a vezető gyártóktól.

Gyermek kompakt bútorkészlet

Bútorkészlet egy tinédzser számára, a munkahely emelvényén elhelyezve és kihúzható ággyal

Ha a transzformátor ágyat helyesen választották ki, akkor sok éven át szolgál. A hiányosságok közül csak azt kell kiemelni, hogy bizonyos manipulációkat kell végezni az ágy összecsukása és széthajtása, lefekvés készítése érdekében, függetlenül a hálóhelyek méretétől. Megfelelő választással a termék sok éven át szolgálhat. Összecsukva a transzformátorok szerkezete sok szabad teret teremt a gyermek szobájához, vagy más célra funkcionális bútorokká alakítják át - kompakt kanapé, asztal, kanapé. Még akkor is, ha a jövőben tervezi a bútorok átrendezését, az ágyak minden eleme könnyen mozgatható.

Gyönyörű fehér kanapé pótággyal

Gyönyörű, kompakt fehér kanapé, alul egy pótággyal

A serdülőkori szobák jellemzői eltérnek az óvoda berendezési tárgyaitól, ezért az ilyen bútorok vásárlása előtt gondosan tanulmányozni kell mindenféle tervezési lehetőséget. A tinédzsert nemcsak a szülőknek, hanem a gyermeknek is meg kell kedvelnie. Az alvó bútorok összes minőségi jellemzőjének feltétlenül meg kell felelnie az általánosan elfogadott szabványoknak és normáknak.

Kényelmes bútorok tizenéveseknek

Kényelmes szoba egy tinédzser számára, szekrényes ággyal és bútorfallal

A transzformáló ágyak fő típusai a tizenévesek számára

Ágy-asztal Az íróasztal és az egyszemélyes ágy kombinációja különösen fontos egy kis tizenéves szoba számára
Ágy-szekrény Elrejthetnek egy egyszemélyes vagy emeletes ágyat, összecsukva kiderül egy szekrény
Komódos ágy Éjjel az alsó fiók kicsúszik, és teljes értékű hálóhelyet kap
Rekamié Nappal kanapé, éjjel emeletes ágy tinédzserek számára
Kihúzható matrjoska ágyak Két tizenéves gyermek esetében azonban a szerkezet magassága jóval alacsonyabb, mint egy emeletes ágy.
Kihúzható matrjoska ágy

Kihúzható matrjoska ágy két fiú számára

A széles választék ebben a bútorszegmensben egyszerűen elképesztő, sőt a szülőknek is nehéz választaniuk. A vásárlás mindenesetre olyan tényezőkön alapul, mint a bútorok ára és a gyártó. És már a márka kiválasztott árkategóriájából mérlegelik a tinédzserek ágyainak átalakításának jelenlegi lehetőségeit. A termék iránti kereslet növelése érdekében a gyártó a funkcionalitás növelésében érdekelt. Ez a módszer megmenti a szoba területét és segít elkerülni a torlódásokat.

Szekrények tizenéveseknek

Szekrények tizenévesek számára egy szokatlan szoba belsejében, beépített bútorokkal és sport sarokkal

Az átalakító ágyak fő típusai a következők:

- ágy-asztal;

- ágy-szekrény;

- ágy-komód;

- rekamié;

- matrjoska ágyak.

Ágyasztal transzformátor

Ágyasztal transzformátor

Az asztali transzformátor összecsukható és kibontott

Az ágy mechanizmusát úgy alakítják ki, hogy az alvás idejére a munkaterület az ágy alján vagy tetején helyezkedik el. Amikor a gyermeknek napközben tornáznia kell, az ágy el van rejtve. A modellek akkor működőképesek, ha a gyártó mindent a legapróbb részletekig átgondolt, és fiókokat, éjjeliszekrényeket tartalmazott a készletben, amelyek elhelyezése kényelmes és praktikus a termék tetején vagy alján. A munkaterület lehetséges változata az alsó ágy helyett emeletes szerkezet esetén.

Gyerek asztali ágy

Praktikus kék asztali ágy

Tizenéves szekrény ágy

Bútor transzformátor fiúnak és lánynak

Bútor fali transzformátor két szekrénnyel egy fiú és egy lány számára

A tervezők kitaláltak egy lehetőséget, hogy esztétikusan és kompaktan rejtsék el az ágyat a falban. Ehhez pedig olyan szekrényeket alakító modelleket használnak. Az ágy gardróbszobává alakítása előnyös egy kis hálószoba vagy stúdióapartmanok esetén, ahol a zónák egymással vannak kombinálva. A gardróbágy hátránya, hogy csak rugótalan matracot használnak. Egyes modellekben a gyártó polcokat és félemeleteket gondolt ki.

Emelő ágy

Az emelőágy mechanizmusa összecsukható asztallal

Komódos ágy-transzformátor tinédzser számára

Összecsukható ágy egy tizenéves lány számára

Magas összecsukható ágy lépcsővel egy tizenéves lány szobájában

Az opció, amely kialakításában hasonlít egy szekrényre, csak nem függőlegesen, hanem vízszintesen hajlik. Így lehet kibontani a komódot, és felkészíteni a hálószobát az alvásra. Általános szabály, hogy a modellek speciális, kényelmes emelőszerkezettel vannak felszerelve, amely hosszú működési időre gyártói garanciával rendelkezik. Transzformátor ágy könnyen választható bármilyen tervezési megoldáshoz, a lényeg az, hogy döntsön a homlokzatról, amely utánozza a komód ajtaját.

Emeletes összecsukható ágyak

Emeletes összecsukható ágyak egy kicsi, de hangulatos hálószobához

Kabrió kanapé

Kanapé transzformátor

Modern stílusú kanapé a szoba sarkában

Kanapé - összecsukható úgy, hogy az ágy leeresztésekor a magassága hasonló a szokásos álló ágyhoz és 450 mm. Ezenkívül a kanapé a tartószerkezet kiegészítő támaszaként is szolgál, amikor kibontják.

Kanapé a belső térben

Transformer kanapé egy szokatlan szoba belsejében

Emeletes modellek

Emeletes ágy-transzformátor

Átalakítható emeletes ágy alul kihúzható ággyal és külön kihúzható íróasztallal két gyermek számára

A kétszintű modellek nagyon népszerűek, mert egy kis területen egyszerre kétféle méretű hálóhelyet lehet kompakt módon elhelyezni. Ez a legracionálisabb megoldás kis helyiségek esetén, és amikor egy kétgyermekes család érdekli a vásárlást. A tizenéveseknek szóló emeletes ágyak megbízhatóságot, praktikumot nyújtanak, a gyártók mechanizmusok nagy választékát kínálják.

Transzformátor ágy egy kis lakáshoz

Átalakítható ágy két kamasznak egy kis lakáshoz

Hogyan válasszuk ki a megfelelő anyagtranszformátor ágyat a tizenévesek számára

Fa transzformátor ágy egy tinédzser számára

Beépített átalakítható ágy-asztal fából egy tinédzser számára

A tizenéveseknek szánt bútorok tanulmányozása során nehéz egyetlen anyagot kiemelni. A gyártó kiválasztja a textúrák gyártásához a legváltozatosabb tulajdonságokat, minőséget és jellemzőket. A gyermekbútornak mindig biztonságosnak, környezetbarátnak és hipoallergénnek kell lennie. A választás legoptimálisabb anyaga a természetes fa (kőris, bükk). Azonban nem minden modell tetszik természetes fából. Az anyagválasztást befolyásolja a konstrukció típusa, valamint a tervezési megoldás, amelyet a termék kifejez. A keret erős és megbízhatóvá tételéhez használjon fából vagy fémből készült elemeket. A fekvőhely (ágy), egy munkaterület (asztal) kialakításához, a tároló rendszerek (dobozok) kialakításához forgácslapot, MDF-et, tömör fát és más hasonló anyagokat lehet használni.

Összecsukható szekrény-ágy fém kerettel

Összecsukható szekrényágy moduláris kanapéval és fém kerettel

Amire kiemelt figyelmet kell fordítania a választáskor

Világos óvoda kialakítása összecsukható ággyal

Kis világos gyerekszoba kialakítása beépített összecsukható ággyal

Ma a gyártók különböző színű megoldásokat kínálnak minden átalakuló ágyhoz. Ezért nagyon könnyen illeszthetők bármilyen szobatervhez. Vagy válassza az eredeti verziót több árnyalat kombinációjaként. Ez az első pillanat, amelyre a szülők és a gyermek figyel, de korántsem a legfontosabb.

Nagyon fontos, hogy vásárlás előtt figyeljen a szerelvények, a kötőelemek és a zárak szilárdságára és megbízhatóságára. Maguk az építmények a szerelvény típusa szerint beépítettek, behúzhatóak, összecsukhatók.

Tinédzser transzformátor ágyak kiválasztásakor ügyeljen a következő tényezőkre:

- a felhasznált anyagok biztonsága;

- szerkezeti szilárdság;

- lehetséges-e, hogy a gyermek önállóan alakítsa át az ágyat;

- a kötőelemek és szerelvények minősége;

- a szerkezet méretei;

- termékköltség.

A választás során természetesen a bemutatott modellek költségein alapulnak, és az azonos típusú transzformátor különböző gyártói eltérő árakat kínálhatnak az ágyhoz. A gyártói márkának garantálnia kell a tizenéves ágyak gyártásához használt anyagok minőségét. Fontos, hogy a bútorokból ne áradjon erős szintetikus szag.

Az ilyen típusú termékek vásárlása nem ajánlott online katalógusokon keresztül. Minél összetettebb az eszköz, annál több problémát okozhat a használata. Ezért válasszon egy modellt az interneten, vásárlás előtt meg kell győződnie a szerkezet megbízhatóságáról, és meg kell győződnie arról, hogy az megfelel-e az otthonának.

Dobogós ágy tizenéveseknek

Dobogós ágy dolgozósarokkal és egy kis szekrénnyel egy tizenéves fiú számára

Transzformátor ágyak mérete tizenéveseknek

Stílusos tini szoba

Stílusos szoba egy leendő futballistának, beépített komóddal

Ezek attól függően változnak, hogy egy vagy két gyermeknek szeretne-e vásárolni. Természetesen egy átalakító ágy két tizenéves számára komplexebb kialakítású, megfelelő méretekkel. Normál méretű matrac szélessége - 1400, 1600, 1800 mm.

Vannak-e ágyméret-előírások? Egy ágy általánosan elfogadott mérete egy tinédzser számára: szélesség - 80-90 cm, hossza 200 cm-ig. Egy asztalnál a munkafelületnek körülbelül 800 * 500 mm-nek kell lennie, és a szekrény lábai közötti távolság körülbelül 520 mm.

A modell típusa az ágy méretét is befolyásolja. Ha az ágy szélessége belátása szerint 75 cm-től 180 cm-ig választható, akkor az ágy hossza 190 cm-től 220 cm-ig terjed. Az emeletes ágyak kibontott állapotban 296 cm, beleértve a védőoldalak magasságát is. A matrac minden tizenéves ágyhoz kiegészítő. Ez az alap, amely biztosítja az ember számára az egészséges alvást és pihenést.

Átalakítható ágy egy tinédzser számára

Átalakítható ágy eredeti és funkcionális tinédzser szobához

A Transformer ágy jellemzői tizenévesek számára, használata a belső térben

Funkcionális ágy-asztal

Funkcionális kompakt asztali ágy egy kis szobához

A kifejezetten a fiatalabb generáció számára tervezett univerzális bútorszettek könnyen elhelyezhetők a legkisebb helyiségekben is. Ennek a megoldásnak köszönhetően lehetővé válik a lakhatásra szánt terület jobb kihasználása.

A gyermekszoba kialakításának érdekesebbé és eredetibbé tétele érdekében pár fényes kiegészítőt vesznek igénybe, amelyek kiemelkednek a szoba nyugodt árnyalatainak hátterében. Megteheti ezt egy világos párnával, egy gyönyörű állólámpával, kontrasztos színnel. Amikor átalakító ágyat választunk egy tinédzser hálószobájához, a praktikum mindig elsőbbséget élvez. Tervezéskor gondolkodnia kell az ágy közelében lévő területeken a szükséges kivezetésekről. Ha a nap folyamán asztallá válik, és be kell kapcsolnia a laptopot, akkor a konnektornak elérhető közelségben kell lennie.

A gyermek bútorainak beszerzéséhez hozzáértő megközelítéssel egy transzformátor ágyat választanak, hogy megfeleljen a szoba falainak díszítésének, hogy ne okozzon vizuális egyensúlyhiányt az általános kialakításban.

A fényes bútorfelületek kiválasztása esetén a tisztaság és a rend érzése jön létre. Ha egy ágy-asztal vásárlása a cél, át kell gondolni a tinédzser munkaterületén a világítás megfelelő elrendezését, különösen az átalakítási zónában, ahol az asztal és a polcok találhatók. De LED-világítást is készíthet az ágy-szekrény, az ágy-komód kerületén. Bármely tinédzser értékelni fogja ezt, és meg lesz elégedve a szobájának hatásával és kényelmével.

Asztal a belső térben

Kompakt és kényelmes ágyasztal elegáns gyermekszobához

Előző

Következő