Csináld magad átalakítva az ágyat lépésről-lépésre egy fényképpel

Komódos ágy-transzformátor forgácslapból

Kézzel készített komód ágyú transzformátor forgácslapból

A lakóházak lakóinak többsége szembesül egy kis lakótér problémájával, amelyen annyit kell elhelyezni és megszervezni. Ezen követelmények miatt a transzformátorágy nagyon népszerűvé vált. Napközben egy ilyen modell lehet egy közönséges asztal vagy fal, és éjszaka teljes értékű alvó hellyé válik.

Világos komód ágy

Világos komódos munkaasztal - praktikus ötlet a belső térhez

Mindenki azt akarja, hogy otthon legyen a kényelem és a kényelem, ezért az ilyen típusú bútoroknak meg kell felelniük a belső térnek, a szoba elrendezésének sajátosságainak. De az ilyen termékek ára meglehetősen magas, nem mindenki engedheti meg magának. Mindig van kiút - minimális készségekkel saját kezűleg készíthet transzformátor ágyat.

Szekrényágy két gyermek számára

Kényelmes, könnyű ágy-szekrény polcokkal és világítással két gyermek hálószobájában

A bútorok saját kezűleg történő elkészítésének előnyei:

 • helytakarékosság;
 • a szükséges anyagok megfizethető költségei (mindenesetre sokkal olcsóbb lesz, mint egy késztermék megvásárlása);
 • az egyedi követelményeknek megfelelő egyedi modell létrehozásának képessége;
 • az összes szükséges rajz elérhető az interneten;
 • bizalom a késztermék minőségében és megbízhatóságában;
 • Hasznos a jó minőségű matracon való alvás, és a kanapén károsíthatja az izom-csontrendszert.
Bútorok egy kis hálószobához

A kis hálószoba fülkéjébe beépített bútorok a helyiség racionális felhasználása érdekében

Döntünk a leendő ágy tervezéséről és kivitelezéséről

Szétszerelt és összeszerelt szekrényágy

Szétszerelt és összeszerelt szekrényágy, egy kis lakásban használják

Mielőtt rajzokat keresne, és beszerezné a szükséges anyagokat, válassza ki, hogy milyen terméket szeretne beszerezni, és milyen modellt készíthet. A transzformátor ágyak több típusra oszthatók.

 • Szekrényágy - emelőeszköz segítségével az ágy a falhoz szorul, és egyszerű szekrénynek tűnik. Ez a típus a legnépszerűbb a többiek körében, és a kis méretű lakóterekben az egyik túlnyomórészt praktikusnak számít. Az ilyen típusú barkácsoló transzformátorágyat könnyebb létrehozni, mint más modelleket.
Kétszemélyes ágy-szekrény

Kétszemélyes ágy-szekrény kényelmes ortopéd matraccal

Összecsukható szekrény-ágy titkárnői asztallal

Összecsukható szekrény-ágy titkárnői asztallal és LED világítással

 • A munkahelyi ágy népszerű a gyermekszobák kialakításában, mivel tartalmaz egy íróasztalt mindenféle kiegészítő fiókkal, egy szekrényt és egy ágyat.
Asztali ágy egy tinédzser számára

Asztali ágy tinédzser számára - funkcionális átalakító bútorok

Ágy és íróasztal - kettő az egyben

Ágy és íróasztal - kettő egyben egy tetőtéri stílusú szobához

 • A kinyitható kanapé mind a hétköznapi, mind az opció megtalálható, amikor a kanapét emeletes ággyá alakítják át.
Dupla kanapé a belső térben

Dupla kanapé egy kis hangulatos nappali belsejében

Háromágyas kabrió

Átalakítható kanapé emeletes háromágyas ággyá

 • Az egyik újítás az, hogy az alvóhely a mennyezetig emelkedik, és ott álcázzák. Transzformátornak minősül, mivel egy ilyen kialakítás azonnal nagy területet szabadít fel, láthatatlanná válik.
Exkluzív átalakító ágy

Exkluzív ágy, amely szükség esetén felemelkedik

A mennyezetre akasztott ágyak

Fehér függőágy a mennyezet közelében, egy tetőtéri stílusú szoba belsejében

Ha kicsi szakember vagy, és először kezdesz el csinálni magad átalakító ágyat, állj meg egy egyszerűbb lehetőség mellett. Mint fent említettük, ez egy szekrényes ágy. Először készítsen vagy keressen egy rajzot a leendő termékről a szükséges paraméterekkel, megjelölve a kötőelemek és csatlakozások pontjait.

Diy szekrény ágy

Ágy, amely szükség esetén szekrényré alakítható

Az ágy-szekrény modell három fő részre oszlik, amelyeket először külön kell létrehozni, majd egy egésszé egyesíteni. Az alábbiakban bemutatjuk a gyártáshoz szükséges elemeket és anyagokat.

 1. A testnek bármilyen formája és megjelenése lehet, a lényeg egy nagy fülke, amelyben az ágy elfér. A fülkét a matrac paraméterei alapján kell elkészíteni. Anyagként laminált forgácslapokat használhat, ezek meglehetősen szerények a feldolgozásban, megfizethető áron vannak. A fűrészelés közbeni forgács elkerülése érdekében jobb, ha a forgácslap fűrészelést a szükséges paraméterek szerint megrendeli a gyártótól. Ez a szolgáltatás olcsó, ráadásul az alkatrészek minden éle élszalaggal lesz ragasztva.

  Ágy szekrény keret

  Az ágyszekrény kerete a főfalhoz rögzíthető

 2. Az ágy alapja - a gyártáshoz fagerendára van szükség - belőle egy keretet és lamellákat vagy rétegelt lemezt készít, amelyen a matrac fekszik. A forgácslap vagy az MDF lapok az alap alján vannak rögzítve - összecsukva a szekrény elüleként szolgálnak, ezért ezt a részletet tervezési szempontból kell megközelíteni.

  Nagyszerű lehetőség a helytakarékossághoz

  A szekrénybe eldugott ágy remek lehetőség a hely megtakarítására

 3. Az emelő mechanizmus összehozza a szekrényt és az ágyat. Mivel ez adja a terhelések nagy részét, tanácsos egy ilyen mechanizmust készen megvásárolni. Ez a transzformátorágy egyik fő része, nem szabad spórolni rajta, előnyben kell részesíteni a kiváló minőségű rendszert.
A függőleges szekrényágy átalakulásának mechanizmusa

Szétszerelt függőleges szekrény ágy átalakító mechanizmus

Gyártási folyamat

Két rész összekapcsolása

Két rész csatlakoztatása egy franciaágyhoz - kerethez és ágyhoz

A transzformátor típusú ágy telepítése két pontból áll - az első lépés egy keret kialakítása a hajtogató mechanizmus számára, majd - egy ágy. Az interneten megtalálhatók a szabványos egy- és kettős modellek kész méretei, de ha más paraméterekre van szüksége, akkor magának kell kiszámítania őket. A Bútortervező program ebben kiváló asszisztens lesz.

A keretet sarok segítségével rögzítjük a horgonyokhoz, ha falai betonból vagy téglából vannak, vagy önmetsző csavarokkal, ha a ház fából készült

Rögzítse az erős fémlécet horgonycsavarokkal a falhoz. Erre azért van szükség, hogy a keretet fém sarkokkal megerősítsük. A keret aljához vegyen két megbízható táblát - ezek teherhordó funkciót látnak el, a transzformátorágyak szokásos formáinak átlagos hossza körülbelül két méter. A széleken, a tetején és az alján egy keresztirányú deszkával rögzítse őket ragasztóval és önmetsző csavarokkal. Rögzítse a burkolatot a kész kerethez ragasztócsuklóval és önmetsző csavarokkal. Ne feledje - szükséges, hogy a doboz mélysége megfeleljen az ágy vastagságának. Annak érdekében, hogy ne kerüljön olyan dobozba, amely nem tartalmazza a kész terméket, jobb, ha néhány centivel többet készít.

A szekrény-ágykeret felszerelése

A szekrény-ágykeret felszerelése az ágyemelő mechanizmus segítségével

Ezután folytathatja az összecsukható ágy felszerelését. Vegyük alapul a kívánt paramétereknek megfelelő rétegelt lemezt. Az anyag károsodásának és megereszkedésének elkerülése érdekében erősítse meg alulról úgy, hogy négy táblát szerel fel a leendő termék mentén és szerte. A nagyobb kényelem érdekében az ágy alapját különféle oldalakkal szerelheti fel, de ne feledje - semmi sem zavarhatja az emelő mechanizmusokat.

Csatlakoztatott keret és alap

Összekapcsolt váz és alap, középen fapofával megerősítve

A következő lépés a keret rögzítése a falhoz. A késztermék hosszú élettartama érdekében csak kiváló minőségű rögzítőelemeket válasszon. Rögzítse az összecsukható részt hurkokkal a kerethez, a szabad végét pedig speciális rögzítők segítségével rögzítse - nekik köszönhető, hogy a transzformátor ágyat hajtogatva tartják, és nem fog váratlanul lebomlani. Ha a fafelületeket lakkal akarja bevonni, akkor célszerűbb ezt megtenni mindaddig, amíg az összecsukható rész nincs rögzítve a kerettel.

Az utolsó lépés a késztermék díszítése

Beépített ágy a szekrényben, tükrös homlokzattal

Beépített fehér ágy a nappali belsejében egy tükrös homlokzatú szekrényben

A transzformátorágy kiegészíthető kis szekrényekkel, polcokkal vagy tükrökkel, amelyek nagyobb funkcionalitást kölcsönöznek a szerkezetnek. A modern tervezési lehetőségekben a terméket akrilfestékekkel lehet festeni - a legnépszerűbb élénk színek a gyermekszobákban vannak. A hálószoba több szín és minta kombinációjával díszíthető. Ha nem tudod, hogyan kell rajzolni, sok sablont találsz az interneten - nyomtasd ki a szükségeset, és használd egyedi rajz létrehozásához.

Emeletes gyermek ágy-szekrény képpel

Emeletes gyermek ágy-szekrény képpel két gyermek számára

A szekrénnyel való jobb illeszkedés érdekében a termék külső oldalát felső szerelvényekkel, műgerendákkal és utánzó fogantyúkkal lehet díszíteni. Tükrök segítségével további fülkéket is létrehozhat, vagy további világító elemeket - izzókat, LED-eket - telepíthet.

Fa fal két összecsukható ággyal

Fából készült fal két kihajtható ággyal, gyönyörű homlokzattal

Díszítse a táblák végét öntapadó éllel - bármely hardverüzletben megvásárolható. Rögzítse a szélét a ragasztó oldalával a végéhez, forró vasalóval menjen át rajta. Ezután száraz ruhával futtassa, óvatosan nyomja meg. Vágja le a felesleget és csiszolja csiszolópapírral.

Amint láthatja, egy saját készítésű transzformátorágy eredménye nem lesz rosszabb, mint egy gyári, és valahol még jobb, és egyedi lesz a maga nemében. A lényeg a vágy, a türelem, az utasítások szigorú betartása és a minőségi anyagok használata.

Fehér hálószoba világítással

Fa ággyal ellátott, fehér színű ágyszekrény belső térrel megvilágítva

Előző

Következő