Szék az első osztályosoknak modellek hátrányai és előnyei

Dolgozik az íróasztalnál

Annak érdekében, hogy az íróasztalnál végzett hosszú munka ne befolyásolja a gyermek egészségét, szükséges, hogy a bútorok megfeleljenek az ő magasságának és életkorának

Vannak, akik egy széket választanak egy első osztályos tanuló számára, hogy ez elsősorban szervesen illeszkedjen a szoba teljes belső teréhez. Az ilyen vásárlások a csecsemő krónikus fáradtságával, hátfájással és a gerinc rendellenességével zárulhatnak le. Ezért fontos komolyan venni a kérdést. Tekintettel a sok árnyalatra, lehetőség lesz egy kényelmes szék megvásárlására, amely megőrzi az egészséget.

Az asztal és a szék magasságának kiválasztása

Az asztal és a szék magasságának kiválasztása a diák számára, a gyermek magasságától függően

Mi ez és hogyan működik

Kényelmes és kényelmes szék

Kényelmes és kényelmes szék a hallgató számára, növekszik vele

A gyerekek gyorsan felnőnek. A megvásárolt bútorok, amelyek ideálisan illenek a morzsa méretéhez, néhány hónap vagy egy év alatt szűkebbé válhatnak. Ezért fontos az óvoda számára tárgyakat vásárolni, figyelembe véve a gyermek későbbi növekedését. A magasságának beállítására alkalmas termék megfelelő opcióvá válik.

A szék megfelelő

A szék akkor megfelelő, ha állítható magasságú, valamint az ülés és a háttámla szöge

Az első osztályos tanuló székének kényelmesnek kell lennie, vigyáznia kell a gyermek egészségére, és magát a gyermeket is kedvelni kell. A termék szükséges a test helyes helyzetének fenntartásához ülve, ami lehetővé teszi a gerinc megfelelő kialakítását. Ezenkívül a kialakítás nem teszi lehetővé a baba gyors fáradását a kellemetlenségek miatt.

Állítható szék

Az állítható diákasztal és szék lehetővé teszi az asztallap magasságának és dőlésének beállítását

Annak érdekében, hogy egy szék megfeleljen a felsorolt ​​követelményeknek, az alábbiak szerint kell elrendezni.

 1. A magasságnak olyannak kell lennie, hogy az illető lába teljesen a padlón legyen. Ha ezt a paramétert nem tartják be, de egyébként a kialakítás megfelelő, állvánnyal javíthatja a helyzetet.
 2. Hajlítva a lábaknak 90 fokos szöget kell zárniuk. Ha ül, akkor éles szög képződik, akkor a magasságnak nagyobbnak kell lennie. Fontos, hogy az ülés szélei ne támaszkodjanak a térd alatt;
 3. Ha kezét a termék felületére helyezi, derékszöget kell alkotnia.
A tanuló nem megfelelő illeszkedése


Ha a széklet nem egyezik a gyermek magasságával és egyéb paramétereivel, ez elkerülhetetlenül egészségügyi problémákhoz vezet.

A hátsó résznek el kell érnie a hallgató lapockájának közepéig, vagy feljebb.

Asztallap dőlése

Az asztallap dőlését magasságban kell beállítani, mivel a szem és az asztal felülete közötti távolság kisebb a gyermekek számára, mint a felnőttek számára

Fajták

Szék görgőkön

Görgős szék, állítható magasságú

Sokféle szék létezik. Vannak lehetőségek egészséges gerincű gyermekek és azok számára, akiknek már vannak problémáik. Ezért érdemes alaposan tanulmányozni az iskolások számára létező terméktípusokat.

A kerekek akkor kényelmesek, ha közelebb kell vinni a gyereket az asztalhoz

Egyes modellek kerekei zavaróak lehetnek, de akkor kényelmesek, ha közelebb kell mozgatni a gyereket az asztalhoz, rögzíteni kell őket

A növekvő első osztályos szék költségvetési és praktikus lehetőség. Lehetővé teszi, hogy a bútorokat ne rendszeresen frissítse, hanem a morzsák növekedési sebességétől függően változtassa meg méreteit, különösen a magasságát. Kényelmesen állítható, hosszú ideig tart.

Fa szék görgőkön

Állítható magasságú fa szék görgőkön

A magasságot legfeljebb 6 havonta kell megváltoztatni, mert az emelőszerkezet jó állapotban marad. Vásárláskor ne feledje, hogy a legtöbb gyártó telepít korlátozásokat.

Egy iskolás gerince

Egy iskolás gerince még csak kezd erősödni, ezért minden körülményt meg kell teremteni ahhoz, hogy helyesen fejlődjön

Az átalakító szék ortopéd szék kerekekkel. Magassága állítható, ezért bármilyen korú tanuló számára alkalmas. A termék formája kényelmes, emiatt a gyermek jól érzi magát. Bármely asztalhoz alkalmas, beleértve az írást és a számítógépet is. A nagyobb kényelem érdekében a terméket kiegészítik egy lábtartóval. A modell fő hátránya a nagy méret. Felhívjuk figyelmét, hogy pénzt kell költenie, ha éppen ilyen bútorokat szeretne vásárolni.

A megfelelő szék a hallgató számára

A tanuló számára megfelelő széket a gyermek anatómiájának szem előtt tartásával tervezték

Ergonomikus szék, amely követni tudja a test körvonalait. Viszonylag új termék, széles formaválasztékkal. A különleges kialakítás figyelembe veszi a mozgásszervi rendszer sajátosságait és a test felépítését. Több típusra osztható.

 1. Térd. A bútorok szerkezete még a testtartás szabad megtartásának képessége is. Nincs túlfeszültség a gerincen. A háttámla előre dől, ami lehetővé teszi, hogy nagyobb terhelést helyezzenek át a térdre.

  Ortopédiai térd szék

  Térdre támasztott székek elosztják a gyermek súlyát a lábak és a fenék elülső részén

 2. Nyereg. A név külső hasonlósággal társul. Még sokáig kényelmesen ülve. Nincs izomfeszültség vagy lábödéma. Az asztalnál végzett munka során a diák háta egyenes helyzetben lesz.

  Nyerges szék

  A nyerőszéket úgy tervezték, hogy ülő helyzetben illeszkedjen

 3. Egyensúly. Tökéletes azoknak a gyerekeknek, akik szeretnek székre ülni. Külsőleg a bútorok hintaszéknek tűnnek. Ez az egyensúly pozitívan hat a gerinc egészségére.

  Térd szék mozgatható talppal

  A mozgatható talpú térdszék lehetővé teszi a súlypont mozgatásával, hogy felváltva két helyzetben üljenek

Az ortopédiai szék lehetővé teszi a gerinc különböző betegségeinek kialakulásának megakadályozását és a helyzet elrontását, ha a hátnak már görbületei vannak. A termék nemcsak a gerincferdülés és hasonló problémák, de még a szem betegségei esetén is alkalmas. Az első osztályosok székének háttámlájának anatómiai formának kell lennie, pontosan követve a gerinc görbéit.

Kényelmes modell - állítható szék a Demi gyárból, amelynek magassága a gyermek növekedésével beállítható

Kényelmes modell - állítható szék a Demi gyárból, amelynek magassága a gyermek növekedésével beállítható

Sűrű, merev, inga tartóval ellátva a stressz enyhítésére. A magasságnak, valamint a hajlításoknak is állíthatónak kell lenniük. Ekkor lehetséges lesz elérni a szemmagasság és a testhelyzet helyes irányát.

FunDesk gyermekülés

A FunDesk gyermekülés speciálisan kétrészes háttámlával rendelkezik, és magassága állítható

Előnyök és hátrányok

Gyermek munkahelye

A gyermek házi feladatok ellátásának munkahelye, amelynek minőségétől nagyban függ a tanulmányi teljesítménye

Vásárlás előtt érdemes megvizsgálni az ilyen bútorok előnyeinek és hátrányainak kérdését. Ez segít a helyes választásban és az előre felmerülő problémák figyelembe vételében. A termék előnyeit és hátrányait a táblázat tükrözi.

Előnyök és hátrányok Leírás
profik Széles választék, sokféle modell.
Választhat olyan terméket, amely pontosan megfelel a morzsák egyedi méreteinek.
Egyszerű és kényelmes a használata.
Sokáig szolgál. A helyesen kiválasztott bútorok nem igényelnek rendszeres cserét kopás vagy a baba gyors növekedése miatt.
Funkcionalitás
Lehetővé teszi a hátad egészségének megőrzését, a már megjelent problémák megoldását.
Mínuszok Sok modell magas ára
Gondosan figyelnie kell a bútorok állapotát.
Sok kivitel profi összeszerelést igényel.

A speciális székeknek sokkal több előnyük van, mint hátrányuk. A legfontosabb az a képesség, hogy egészséges legyen a hátad.

Kiválasztunk egy ortopéd széket

Az alapkövetelményeknek megfelelően választunk ki egy ortopéd széket a gyermekek számára

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt

Ortopédiai asztal

A könnyű emelőszerkezettel rendelkező ortopédiai asztal ideális lehetőség lesz a hallgató számára, hogy a hallgató maga emelje vagy süllyessze

A választás során nem csak a termék stílusát, dekorációját és árnyalatát kell megvizsgálni. Fontos, hogy vigyázzunk a morzsák egészségére, miután már szóba került a vásárlás szerves kombinációja az óvoda általános belső terével.

Megfelelő széklet tulajdonságok

A megfelelő szék tulajdonságai, amelyekre figyelni kell

A bútorok kiválasztásakor vegye figyelembe a következőket.

 1. Erő. A tervezésnek megbízhatónak kell lennie. Az élettartam növelése érdekében a keret túlnyomórészt alumínium vagy acél. Ha vannak görgők, gondosan ellenőrizze őket. A forgatáshoz és mozgatáshoz bilincsek szükségesek. A bútorok stabilitásának növelése érdekében 5 darab támaszpontokkal van ellátva.
 2. Biztonság. Csak minőségi anyagokból válasszon modelleket, amelyek környezetbarátak. Nem lehet olyan festék vagy lakk, amely allergiás reakciót válthat ki.
 3. Praktikusság és funkcionalitás. Ügyeljen a kárpit anyagára. A szék gondozásra szorul, és ha valami közönséges dolog, akkor azonnal meg kell értenie, milyen könnyű lesz megszabadulni a szennyeződéstől. A burkolat jelenléte a készletben előnyt jelent. Megvásárolható kiegészítőként. Kérdezze meg, hányszor tisztítható az ülés. Ha a szövet nem megfelelő, ajánlott megfontolni a műbőrt, amelyet könnyebb tisztítani.
 4. Kényelem. Széken ülve a gyermeknek kényelmesnek kell lennie. Vegye figyelembe az ülés mélységét, a termék alakját. A morzsáknak nem lehetnek kellemetlenségek.

Ábra a gyermek helyes helyzetéről az asztalnál

Fontos kérdés a karfák szükségessége. Egyes orvosok úgy vélik, hogy ezek túl lazító hatást gyakorolnak a hát izmaira, és a diák, rájuk támaszkodva, kezd elernyedni. Ezért érdemes megfontolni, hogy szükség van-e rájuk. Ha ez egy szokásos szék, akkor lehet, hogy nincsenek kartámaszok. Ellenkező esetben helytelen testhelyzetet váltanak ki. És ha a gyermek csak rajtuk nyugszik, akkor a gerinc meghajlik. Ha a termék karosszékre hasonlít, akkor a karfák elengedhetetlenek. Ezen felül a bútoroknak van háttámlája.

Helyes illeszkedés

A helyes ülőhelyzet az íróasztalnál egészséges gerincet biztosít gyermekének, és megvédi a görbüléstől

Ha a kivitel számítógépes asztalra kerül, akkor kapaszkodókra van szükség. A billentyűzet kihúzásával nem marad hely a kezek kényelmes elhelyezésére. Ezért kényelmes lesz a karfákra helyezni őket. Emellett a kapaszkodók segítenek a test helyes irányításában.

Állítható számítógép szék

Az állítható számítógépes szék jelentősen megtakarítja a pénzt, mert a növekvő gyermek paramétereihez igazítható

Baba növekvő szék

Gyerekek növekvő (állítható) széke a helyes testtartás érdekében - Kis púpos ló

Előző

Következő