A poliuretán hab matrac használatának előnyei és hátrányai

A közérzet, a kiváló hangulat sok tényezőtől függ. Az éjszakai alvás alapvető fontosságú. Az alvó ember munkaképesebb, szívósabb és jóindulatúbb. A megfelelően kiválasztott alvóhely kényelmes alvást nyújt. A süllyedő, túl kemény felület tönkreteheti az éjszakai pihenést, jelentős fájdalmat okozhat. Az ilyen következmények elkerülése érdekében a matracot megfelelően kell kiválasztani, figyelembe véve a sok kritériumot.

Erős és tartós matrac

Ez a matrac praktikus, funkcionális és tartós.

Az egyik fő kiválasztási kritérium az anyag. A különféle alapanyagokból származó termékek sokfélesége között különleges helyet foglalnak el a kifejezett ortopéd hatású poliuretán hab termékek. A töltőanyaggal kapcsolatos további részletek ebben a kiadványban találhatók.

A poliuretán hab vagy röviden a poliuretán hab egy modern anyag, amelyet széles körben használnak kárpitozott bútorok és ortopéd matracok töltőanyagaként

Mi a poliuretán hab?

Monolit tömb poliuretán hab

A jó matracok 16 cm vastag poliuretán hab monolit tömbjén alapulnak

A minőségi poliuretán hab matrac kiváló alternatívának nevezhető a drága ortopédiai termékekkel szemben. Sokkal olcsóbb, magas támogató tulajdonságokkal rendelkezik, hosszú élettartammal rendelkezik (az összes gyártási technológia betartása mellett). PPU - korszerűsített szerkezetű habgumi, magasabb paraméterekkel. Az új gyártási technológiának köszönhetően a közönséges habgumi rugalmas, hőálló, sűrű anyaggá tudott válni. A PPU összetételében több mint kilencven százalék levegőt tartalmaz. A matracok gyártása során a poliuretán habot egészben, rétegenként használják. Az egész blokkot a drága modellek kiváltságának tekintik. Olcsó változatokban a poliuretán habot vékony rétegekben használják összeragasztva.

Rugó nélküli matrac hat, ragasztott három centiméteres rétegből, modern és praktikus anyagból - ortopéd hab (PPU)

Poliuretán hab: előny vagy kár?

A PU hab rugalmassága és rugalmassága

A feszességének és rugalmasságának köszönhetően jó támaszt nyújt a testnek alvás közben, és megteremti a jó pihenés minden feltételét.

Bármely természetellenes eredetű anyag aggodalomra ad okot a fogyasztók körében. Mennyire biztonságosak a poliuretán hab matracok? A poliuretán gyártása során valóban vegyszereket használnak. Nyílt égés esetén veszélyesek az emberre. A szénhidrogéneket kőolajból nyerik. Égéskor a levegőbe kerülnek. Ezért van egy vélemény, hogy enyhe melegítés mellett is a termék kezd specifikus szagot bocsátani. Ez azonban nem igaz. A töltőanyag csak akkor válhat mérgezővé, ha nem tartják be a technológiát. Ha a gyártási technológiát teljes mértékben betartják, akkor a polimer inert lesz. Teljesen alkalmas és biztonságos az emberi egészségre. A maradék gőzöket, a kellemetlen szagokat a gyárban eltávolítják.

A PPU melegítve káros

A poliuretán mérgező anyagokat szabadíthat fel a levegőben, ha elégetik és 200 fok fölé melegítik, normál használat esetén ártalmatlan

Egy másik általános vélemény, amely nem támogatja a PPU-t, a túlzott lágyság. Egyes szakértők azzal érvelnek, hogy a poliuretán hab matracok nem képesek feltételeket teremteni a gerinc helyes helyzetéhez. Úgy vélik, hogy a habgumi terhelés alatt erősen hajlik. Mindez súlyos gerincproblémákhoz vezethet. Ez részleges igazság. Az olcsó modellek valóban nem mutatják a legmagasabb szintű merevséget. Jobb, ha ritka használatra vásárolja meg őket - az országban. A monolit blokkból származó minőségi termékek jobb tulajdonságokkal rendelkeznek. Jó ortopédiai hatást mutatnak, a merevségmutatók átlagon felüliek.

A test súlya alatt a poliuretán hab meghajlik, és a gerinc rossz, hajlított helyzetben van alvás közben, ezért vigyázni kell a matrac merevségének megválasztására

Előnyök hátrányok

Poliuretán habból készült matrac kiválasztása

A vásárlók gyakran választják a poliuretán habbal ellátott matracokat, mivel maga a termék olcsó és alacsony súlyú.

Előnyök hátrányai
Ellenáll a nehéz terheléseknek. A termék elhízott emberek hosszú távú használatára alkalmas. A poliuretán hab jó sűrűségű. Ez növeli képességeit. Nedvességre való hajlam. Ez a töltőanyag egyfajta szivacs. Túl jól szívja fel a nedvességet, még a levegőből is. Ez nem a legjobb minőség.
Megfizethetőség. Egy ilyen töltőanyag ára nagyságrenddel alacsonyabb, mint a többi. Ugyanakkor az élettartam, más paraméterek jó versenyt jelenthetnek a drága modellekért. A szakmai gondozás szükségessége. Ön nem tudja önállóan megtisztítani a terméket. A legtöbb esetben szakmai cégekhez kell fordulni segítségért. Ehhez további készpénzberuházásokra van szükség.
Kimondott ortopédiai hatás. Az anyag alkalmazkodik az alvó testéhez. Olyan embereknek ajánlott, akik a gerinc különböző betegségei között szenvednek. Gyúlékonyság. A habgumi nagyon gyúlékony. Nagyon gyúlékony és égéskor veszélyes vegyi anyagokat szabadít fel. A ház számos háztartási cikkének azonban hasonló tulajdonságai vannak. Az ágyhoz való megfelelő hozzáállás mellett ilyen hiba soha nem fog kiderülni.
A szállítás kényelme. A rugótlan szerkezetek könnyen szállíthatók egyik helyről a másikra. Egyszerűen feltekerhetők, elhelyezhetők az utastérben. "Fizikai" öregedés. Hosszabb használat esetén a habgumi repedezni, omladozni kezd.
Nagy légáteresztő képesség. A poliuretán hab porózus szerkezete lehetővé teszi a szerkezet "lélegzését". A jó légkeringés megakadályozza a penészedést, a baktériumokat és a páralecsapódást.
A PPU gyorsan felépül

A poliuretán hab a porózus szerkezetnek, valamint a nagy sűrűségnek és rugalmasságnak köszönhetően gyorsan visszaáll eredeti alakjába

Fajták

A modern poliuretán hab matracok több típusra oszthatók. Ők:

 • memória effektussal,

  Memory foam matrac

  A memóriahabos matrac tökéletesen alkalmazkodik a test körvonalaihoz, ami nagyon fontos a hátfájásban szenvedők számára

 • viszkoelasztikus,

  Viscoelastic PU hab

  A viszkoelasztikus habgumi fő tulajdonsága az a képesség, hogy hőmérséklete hatására átveszi az emberi test alakját, ami jelentősen csökkenti a gerincre, az izmokra és az ízületekre nehezedő nyomást.

 • alapértelmezett,

  Normál PPU

  Normál poliuretán hab a matrac sűrűségéhez 25 kg / m3-től

 • puha,

  Puha PU hab

  Puha poliuretán hab tulajdonságai és szerkezete alapján erőteljesen hasonlít a habszivacsra, de sokkal nagyobb szilárdsággal és tartóssággal rendelkezik

 • szuper puha,

  A szuperlágy PU habot speciális adalékok felhasználásával állítják elő

  A szuperlágy poliuretán habot olyan speciális adalékok segítségével állítják elő, amelyek csökkentik az anyag keménységét, párnák töltésére és felső "puhító" kényelmes matracrétegként szolgálnak.

 • megnövelt merevségű termékek.

  Megnövelt merevségű PPU

  Megnövelt merevségű PPU megengedett terhelésekkel - 90-100 kg

Mindegyik típusnak megvannak a maga jellemzői, használati jelzései.

A matrac keménysége

A matrac szilárdsági szintje személyenként jelentősen eltérhet - fontos, hogy saját maga válassza ki a megfelelő lehetőséget

A memóriahatással rendelkező modellek alkalmasak gerincproblémákkal küzdő emberek számára. Standard matracok vásárolhatók egy franciaágyhoz. A szuperlágyat az időseknek mutatják. A megnövekedett merevségű termékeket olyan embereknek szánják, akiknek súlya meghaladja a nyolcvan kilogrammot.

Helyes gerinc helyzet

A matrac szilárdságát úgy kell megválasztani, hogy a gerinc természetesen lapos helyzetben legyen

A matrac a habgumi mellett más alkatrészekkel is rendelkezik. A poliuretán habréteg általában csak tizenöt centimétert ér el. Más töltőanyagokat adunk hozzá. A leggyakrabban használt kókusz kókuszrost. A kókusz kókuszrost kiváló antibakteriális hatású, nagy keménységű. Jelentősen meghosszabbítja a szerkezet élettartamát.

Kókusz kókuszrost

A kókusz kókuszrost extra merevséget ad a poliuretán habtermékeknek és növeli a tartósságot

Annak érdekében, hogy a matrac ortopéd hatást érjen el, a poliuretán habréteget dombornyomással látjuk el. Felülről a töltőanyagokat szövet borítja. A legtöbb gyártó a jacquardot részesíti előnyben. A Jacquard szövet kopásálló, vonzó kialakítású, kellemes tapintású. Ha további matrachuzatot vásárol, a "natív" huzat hosszú ideig megőrzi eredeti megjelenését.

Jacquard matrac huzat

A poliuretán habbal ellátott matrac huzata jacquardból készült, amely szintetikus téliesítőre steppelt

Vékony poliuretán hab matracok

Vékony matrac vagy felső

Vékony matrac vagy felső, rendkívül rugalmas, finom pórusú poliuretán habból

A hab matracok méreteikben és vastagságukban is különbözhetnek. A vékony termékek iránt nagy a kereslet. Toppereknek hívják őket. A felsőrészeket matracfedőként használják. Fő céljuk az ágy kényelmi szintjének javítása.

Vékony kanapé matrac

A vékony kanapé matrac segít a kanapé felületének kiegyenlítésében, az ágy "puhábbá" vagy "keményebbé" tételében

Vékony poliuretán hab matrac használatával a következő feltételeket biztosíthatja.

 • Az ágy puhábbá és keményebbé tételéhez - mindez az alvó ember igényeitől függ. Merevség korrekcióra lehet szükség, ha a régi bevonat megereszkedik, egészségügyi problémák jelentkeznek.
 • Állítson be egy korlátozott magasságú ágyat. Néha a bútorok meghatározzák az ágynemű megvásárlásának saját feltételeit. Az emeletes, átalakítható ágyakhoz gyakran vékony matracokra van szükség.
 • Hozzon létre egy pótágyat a vendégeknek, nyaralóknak. Ebben az esetben nincs szükség drága modellek vásárlására. A topper csodálatos munkát fog végezni.

A PU habfedél jó teljesítményt nyújt. A minőségi modellek tökéletesen alkalmazkodnak a test alakjához. Segítenek az izmok ellazításában és a jó pihenésben. A hab feltöltők nem félnek a hőmérséklet változásától, jól szellőznek. Nem romlanak az országban a "telelés" alatt. Egy másik fontos plusz a hipoallergén. A töltőanyag biztonságos az allergiás reakciókra hajlamos emberek számára. Ugyanakkor a termékek költsége nagyon elfogadható.

Ebből az anyagból topper

Az ebből az anyagból készült fedő a legolcsóbb, bár a legrövidebb.

Javítható-e rugótalan matrac?

Környezetbarát matrac Montana PPU

Környezetbarát ortopédiai poliuretán hab matrac télre / nyárra kiváló lehetőség rugótalan matrachoz

Kiváló minőségű rugótalan matrac vásárlása hosszú távú befektetés. A gyártási technológiától függően a termék több mint öt évig képes megfelelően szolgálni. Bármi dolog azonban idővel elhasználódik, kiigazítást, kisebb javításokat igényel. A rugótlan szerkezetek könnyen javíthatók részlegesen.

Meghibásodásuk oka különböző lehet:

 • mechanikus károsodás egy éles tárggyal;
 • újraindítás;
 • szokásos "fizikai" öregedés;
 • lyukak, repedések a víz hatására és egyéb környezeti tényezők.

Rugótalan blokk, tartórúd, vázrészek, fedél cseréje - ezeket a szolgáltatásokat számos vállalat kínálja. A poliuretán hab matrac teljes összehúzódása, helyreállítása nem igényel sok időt, és viszonylag olcsó. Ha kívánja, saját maga is végezhet kisebb javításokat. Például sok tulajdonos könnyen varrhat új burkolatot, kicserélheti a sérült PU habréteget. Ehhez nincs szükség különleges képességekre, drága felszerelésre.

Gyerek matrac kiválasztása

Az ortopéd habon és kókuszrost alapú rugótlan gyermekmatrac két oldallal rendelkezik, és tökéletesen növekvő test számára

A szülők gyakran habmatracokat választanak gyermekeiknek jó ortopédiai tulajdonságaik, megfizethető áruk és hipoallergénségük miatt. Az ilyen matrac kiválasztásakor több fontos szempontot is figyelembe kell venni.

 1. A baba egyedi paraméterei. Magasság, súly, életkor. A szakértők azt javasolják, hogy alacsony, közepes szilárdságú gyermekek matracait válasszák. Lehetővé teszik a gyermek testének megfelelő formálódását, növekedését.
 2. Ágy mérete. Az alvófelületnek tökéletesen illeszkednie kell. Ha a matrac kisebb, ez alvás közben kellemetlenséghez vezet, a termék gyors kopásához. A matrac csak 1-2 centiméterrel lehet kisebb, mint az ágy belső térfogata.
 3. Matrac súlya. Minél nagyobb a PU hab termék súlya, annál jobb a minősége. A nagy súly nagy szerkezeti sűrűséget jelent. Nagy sűrűség esetén az alvófelület sok évig tarthat.
 4. Felületi stabilitás. A termék kiválasztásakor érintéssel értékelnie kell. Először üljön a felszínre, majd álljon fel. Figyeljen arra az időre, amíg a felület visszanyeri korábbi alakját. A kezdeti forma gyors helyreállítása a kiváló minőség elengedhetetlen mutatója.
 5. A burkolat kopásállósága. A babaágy nagy stressznek van kitéve. A gyerekek imádnak ugrani a matracon, játszani, szórakozni. Mindez a burkolat fokozott kopásához vezet. Emiatt először a sűrű, kopásálló, jó minőségű szöveteket kell előnyben részesíteni. Jacquard ideális. A szövet elképesztő teljesítménytulajdonságokkal rendelkezik.
Gyermek matrac Umka poliuretán habból

Matrac gyerekeknek Umka iskolás gyerekeknek poliuretánból és kókuszrostból

Előző

Következő