A memóriahabos matracok jellemzői, előnyei és hátrányai

A memóriahab-gyártók egészséges, egészséges és kényelmes alvást ígérnek vásárlóiknak. A különböző modellek azonban töltőanyagokban különböznek egymástól, emellett néhányuk minősége sok kívánnivalót hagy maga után. Ebből a cikkből megismerheti az előnyöket és a memóriaeffektusú termékek kiválasztásának módját.

A memóriahabos matracok tulajdonságai

A memóriahabos matracok magas anatómiai és gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek

A testformára emlékeztető alvási termékek lehetnek rugósak vagy rugótalanok. A legtöbb vállalat többféle töltőanyaggal készít tavaszi termékeket.

Rugós matrac

Memory foam rugós matrac

Kétféle memóriahab ismeretes ma.

 • Termoelasztikus. Ez a fajta anyag meleget igényel. Jó hatás csak melegítés után érhető el. Olcsó. Körülbelül 800 dollár.

  Termoelasztikus hab

  A hőelasztikus hab hő hatására felveszi a test alakját, hideg helyiségekben nem működik

 • Viscoelastic. Az ilyen típusú habot tartalmazó termékek jobb minőségűek és jobban alkalmazkodnak bármilyen hőmérséklethez. De többe is kerül - akár 3 ezer dollár.

  Viskoelasztikus hab

  A viszkoelasztikus hab ugyanolyan jól működik bármilyen szobahőmérsékleten

Választható matrac - latex vagy memóriahab

Rendes matrac és memória effektor matrac

Különbség a szokásos matrac és a memóriahab töltőanyag között

A memóriahabos matracok a múlt század végén jelentek meg, a latex matracok pedig újdonságnak számítanak. Ezért népszerűségük exponenciálisan növekszik. A vad népszerűség és a minőség azonban más és más. Mi a jobb választani?

Latex matrac és hab matrac

A latex matrac és a memóriahabos matrac kényelmes kényelmet nyújt

Az alábbiakban bemutatjuk a memóriahab negatív és pozitív aspektusait, amelyek alapján levonhatja a megfelelő következtetéseket és kiválaszthatja a legjobb vásárlási lehetőséget.

A memóriahabos matracok jellemzői

A lehető legrövidebb időn belül felveszik a test alakját, és a rájuk nehezedő terhelés teljes idejére emlékeznek. A gerincre és az ízületekre gyakorolt ​​nyomás csökken. Ennek oka a termék porozitása és a sima átalakulás.

A "memóriahatású" matracok egyedülálló tulajdonságuknak köszönhetően kapták ezt a nevet, hogy tökéletesen alkalmazkodjanak az egyes emberek testéhez

A gyártók gyakran megjegyzik, hogy a gyártás során biztonságos és környezetbarát anyagot használnak. Általános szabály, hogy a legtöbb vállalat valóban megerősíti ezt a gyakorlatban.

Kiváló minőségű töltőanyag

Az ebben a kategóriában található kiváló minőségű töltőanyagok elég magas vásárlói besorolással rendelkeznek

A memóriahabos matracok hátrányai

Minden alvásterméknek megvannak a hátrányai, és ez sem kivétel a szabály alól.

 • Magas ár. Minőségi terméket nem lehet olcsón vásárolni.
 • Eleinte kellemetlen szag lehetséges. Ennek oka a gyártás során felhasznált vegyszerek. A szabály csípős szaga 2-3 hét használat után eltűnik.
 • Bizonyos időbe telik, amíg megszokja a vásárlást. Szükséges továbbá, hogy a termék "emlékezzen" a test alakjára. Ez annak az úgynevezett "gyurmahatásnak" köszönhető, amely abban áll, hogy az embernek nehéz megszokásból átfordulnia a másik oldalon.
 • Túl sok töltőanyag-sűrűség. Ez lesz az oka annak, hogy a levegő rosszul kerül át. Ezért meleg időben a rajtuk fekvés forró.

Hogyan válasszunk memóriahab matracot

Memóriahab hatás

Memóriahab hatás használat közben és után

Különösen népszerűek lettek az orvosi intézményekben, és ez nem véletlen. Ezek elsősorban azok számára alkalmasak, akik az osteochondrosis különféle formáiban szenvednek. Nincs ellenjavallat számukra, bár néhány orvos nem javasolja ezek használatát.

A hab sűrűsége fontos szerepet játszik egy ilyen termék kiválasztásakor. A nagy sűrűség jó minőséget és hosszú élettartamot garantál (ami legalább 8 év). Ha más töltőanyagok állnak rendelkezésre, ellenőrizze az allergén hatást. Ha továbbra is rendelkezésre állnak további szennyeződések, akkor is ajánlott természetes anyagból készült burkolatot vásárolni.

A matrac jellemzői

Szekcionált memóriahab matrac a legfontosabb jellemzőkkel

A memóriahabos matracok előnyei

A "memória" hatású anyag reagál a rá gyakorolt ​​hőre és nyomásra, szó szerint "megolvad", finoman beborítja a testet és alakját ölti

A memóriahabnak - ellentétben társaikkal - számos előnye van.

 • Bármilyen testformát elfogad. Ezért nehezebb emberek számára is alkalmasak. Mivel a maximális terhelés mutatója 200 kilogramm.

  Magas szintű kényelem

  Kényelem szempontjából ez a termék még a legdrágább rugós matracokkal sem hasonlítható össze.

 • Kiváló ortopéd hatás. Emiatt az ízületek és a gerinc terhelése minimális.
 • A károsító szervezetek megjelenésének lehetőségének hiánya a nagy sűrűség és porozitás miatt.

  A memóriahab antimikrobiális hatása

  A töltőanyagként használt anyag erőteljes antimikrobiális hatást fejt ki

 • Hipoallergén egy töltőanyag használatakor.
 • Hosszú élettartam. Átlagosan 8 év.
 • A leghidegebb télen is meleg ilyen matracban aludni.
 • Ideális együtt alváshoz. Nem közvetít rezgéseket, így a második személy nem fogja érezni az első testének mozgását.

A "memória" hatású anyag porózus szerkezete lehetővé teszi a levegő jól átjutását, fenntartva az állandó szellőzést, és biztosítja a hő- és nedvességcserét

A memóriahab története

A memóriahabot eredetileg a NASA hozta létre kifejezetten az űrhajósok számára. Ezt a technológiát úgy tervezték, hogy csökkentse a gerinc terhelését a felszállás során, de a gyakorlatban soha nem alkalmazták, mivel kiderült, hogy bizonyos tényezők befolyásolják az űrkörnyezetre káros gázok felszabadulását.

Az űripar az új fejlesztésekhez

Az "alakos" memóriával rendelkező anyagok az űriparból kerültek a mindennapokba

De a svédek folytatták az amerikai vállalat üzleti tevékenységét. A 80-as években új anyagot hoztak létre - a viszkoelasztikus anyagot, amelynek "memóriafunkciója" volt, ugyanakkor nem hozott semmilyen mellékhatást, és hamarosan, a 90-es években kiadták az első "memóriahabos" próba matracokat. Eredetileg az orvostudományban használták őket, de hamarosan széles körben értékesítették és otthon használták őket.

A memória kitöltő tulajdonságai

A töltőanyag egyedi tulajdonságait a poliuretánhab speciális habosítási eljárással történő feldolgozásával nyertük.

Veszélyes a memóriahab szaga?

Különböző spekulációk veszik körül a memórmatracokat, sőt vélemények is vannak az innovatív anyagok kellemetlen szag miatti veszélyeiről. Nézzük meg, hogy ezek a támadások nem alaptalanok-e.

Szénhidrogén szerves polimer - poliuretán hab alapú. Ennek az anyagnak az ártalmatlanságára vonatkozó következtetést egy olyan világszervezet is megerősíti, amely a mellékelemek működés közbeni párolgásának szintjét tanulmányozza.

Gondosan olvassa el a címkét, mivel a gátlástalan gyártók veszélyes vegyi anyagokat adhatnak hozzá, amelyeket az EU rákkeltőnek tart. A következőket használják tartósítószerként, tűzálló vegyületekként, különféle impregnálóként:

 • formaldehid;
 • klór-fluor-szénhidrogének;
 • metilén-klorid.

Ezek az alkatrészek kellemetlen szagot okoznak. A felsorolt ​​mérgező vegyületek jelenléte eltérést mutat a gyártástechnológiai előírásoktól. Nem szabad megvásárolni őket, ez nem biztonságos az egészségre.

Melyek a memóriás matracok kiválasztásának kritériumai

Memória effektus

A matracok "memória hatása" a szoba levegő és az emberi test közötti hőmérséklet-különbségen alapul

Vásárláskor meg kell vitatni a termék visszaküldésének feltételeit, arra az esetre, ha az nem felelne meg vagy kiderülne, hogy hibás. Ha a vásárlás online áruházban történik, a feltételek ugyanazok Hogy megvédje magát egy rossz választástól, kereshet felhasználói fórumokat a fórumokon, ahol különféle felhasználási javaslatokat is találhat. Például hogyan lehet megszüntetni a rossz szagot.

Tehát kezdjük a burkolóval - ez a helyzet. Nem szabad lebecsülni a jelentőségét. Jobb, ha olyan anyagból készült borítókat választunk, mint a velúr és a kasmír, mert ezek praktikusabbak és hosszabb ideig fognak tartani.

Szövetek védőhuzatokhoz

Szövetek matracvédő burkolatokhoz - kasmír, velúr és jacquard

A választás legfontosabb kritériuma a sűrűség, amelytől az ár függ. A sűrűség a tömeg és a térfogat arányát jelzi (kg / cm3). A minimális sűrűség értéke 30 kg / cm3, magas - 90 kg / cm3. Az élettartam közvetlenül ettől a mutatótól függ. Az alacsony sűrűségű termékek körülbelül 5 évig tartanak, nagy sűrűséggel - akár 10 évig.

Rugótalan matrac Neo Sonline

Rugó nélküli matrac Neo Sonline rugalmas AEROLAT hab alapján, téli-nyári hatással

Vásárláskor fontos figyelni a kényelemre. Ezért ne habozzon feküdni az egyes pályázókon, próbálja ki kedvenc pozícióját, hogy megértse, melyik matrac az Ön számára megfelelő. Szánjon rá időt a választásra - hasonlítsa össze az árakat és a minőséget, mert a megfelelően megválasztott matrac garantálja az egészséges alvást.

Az Ocean sorozat rugótalan háromrétegű matraca a hőszabályozás technológiájának és a "burkolózás" hatásának köszönhetően gyorsan helyreállítja az erőt

Hogyan kell ápolni a memóriahab termékeket?

A poliuretán habból készült termékekben a por és a szennyeződés nem halmozódik fel, szinte lehetetlen, hogy a mikrobák szaporodjanak. Az orvosok szerint még allergiások számára is alkalmasak. Nem szeszélyes gondozni őket: nem kell őket szárítani, szellőztetni és ostorozni. Ez sokkal könnyebbé teszi a boldog felhasználók életét.

A matracok rugalmasságának helyreállításához elég alkalmanként megfordulni, de megteheti anélkül is. Ilyen egyszerű gondozási szabályok mellett körülbelül 10 évig fog tartani.

Ortopédiai párna memória hab, mi ez?

Memória hab párna

Memória hab párnák

A különféle töltőanyagú párnák sokasága közül ezek a termékek enyhíthetik az álmatlanságot. Alakja, sűrűsége és mérete eltér. Ez egy igazi lelet azok számára, akik fájdalmat éreznek a gerincben.

A párnaválasztás során a vásárlók egyre inkább figyelnek a memóriahab sorozatra, amely enyhíti a tarkó feszültségét

A memóriapárna gyógyhatása a normális légzés biztosításában is segít, enyhíti a horkolást alvás közben, ellazítja az egész testet.

A párnák jól megtámasztják a fejed

Ezek a párnák tökéletesen megtámasztják az alvó ember fejét és nyakát a megfelelő helyzetben

Egyedülálló termék - rendkívül rugalmas és tartós hab, amely a kompozíció része, kényelmet nyújt és ellazítja a nyaki gerinc összes izmát. Miután egy ilyen párnán aludt, az ember frissnek és kipihentnek érzi magát. Hatékony fejfájásra. Mivel biztosítja a megfelelő vérkeringést. Az ortopédok régóta javasolják a betegeknek, hogy használják ezt a terméket.

Memóriahab a párnához

A memóriahab teljesen mesterséges, ezért ritkán okoz allergiát

Időbe telik, amíg megszokja a vásárlást. A hab tulajdonságait a hőmérséklet és egyéb tényezők függvényében változtatja meg. Ezért úgy tűnhet, hogy a párna túl kemény vagy túl merev.

Ha megszokta, hogy puha, terjedelmes pehelypárnán alszik, akkor a memóriahab elég merevnek érezheti magát a használat elején.

Összegzésképpen el kell mondani, hogy a helyesen kiválasztott alvási termékek kiváló befektetést jelentenek az egészségedben.!

Előző

Következő