Kézzel készített ágytakaró tippek és trükkök a készítéshez

A hálószobába készített, modern stílusú, barkácsoló ágytakaró remek megoldás! Hangsúlyozza a ház egyéniségét, a családi költségvetés károsítása nélkül.

Gyönyörű kötött ágytakaró

A gyönyörű, kézzel készített ágytakaró minden hálószobát kellemesebbé és melegebbé tesz

Az alkotás előnye, hogy kevés pénzért eredeti dolgot kap. Az üzletekben az ilyen ágytakarók ára sokkoló. Ha az ágy egyedi méretű, akkor egy profi varrónő szolgáltatásait kell igénybe vennie. A kézműves munkájának árai sem fognak tetszeni. A megrendelésre szabás árt a pénztárcájának. Jobb, ha egy ágytakarót készít a saját kezével?

Szatén ágytakaró

Az ágytakaró nyári változatához szatén szövet alkalmas, amely sokáig megőrzi fényét és élénk színeit

Még akkor is, ha úgy dönt, hogy az ágyneműt a szokásos utasítások szerint varrja, egy egyszerű közös minta kiválasztása kétségtelenül exkluzív darabot kap. A gyártási folyamat nagyban magával ragadja, maga nem fogja észrevenni, hogy hány jelentéktelennek tűnő apróságot hoz. A mondás szerint "az étvágy étkezéssel jár". Ezekből az apróságokból, árnyalatokból egy teljes, egyedi kép alakul ki a takaróról.

Patchwork stílusú ágytakaró

A barkácsfoltos ágytakaró a hálószoba berendezésének egyedülálló elemévé válik

A "csináld magad" köpeny melegíti a ház minden lakójának szívét. A világon nincs közelebb és kedvesebb dolog, mint amit maga tett. Egy darab lelket fektetnek be egy ilyen dologba.

Finom rózsaszín ágytakaró

Finom rózsaszín ágytakaró fodrokkal, íjakkal és díszpárnákkal

Nem titok, hogy a hálószoba az egyik legfontosabb hely minden otthonban. A jól megtervezett hálószoba kényelmet és nyugalmat hoz. Az ágy a hálószoba fő témája. A hálószoba az első dolog, amit látunk, amikor belépünk a szobába. Ha az ágy rendetlennek tűnik a vendégeknek, egy halom párnával és összegyűrt takarókkal, akkor az a benyomás, amelyet magáról hagy, messze nem a legjobb. Különös figyelmet kell fordítani az ágy kialakítására. Minél látványosabb és pompásabb a díszítés, annál szebb és kifinomultabb lesz az egész szoba.

Gyönyörű steppelt ágytakaró

A gyönyörű steppelt ágytakaró, ugyanabból a szövetből készült párnákkal, élénk akcentus a belső térben

Az ágytakarót a legnagyobb komolysággal kell megválasztani. Úgy tűnik, hogy ezt könnyű megvalósítani. Amikor azonban szembesül ezzel a választással, rájön, hogy a feladat nem könnyű. Végül is egy hálószoba köpenyének tökéletesen "be kell illeszkednie" a hálószoba teljes belső terébe. Ez a bútordarab összpontosítja önmagára a legtöbb figyelmet és megjelenést. Az ágytakaró képes frissíteni, díszíteni a hálószobát. Adj meleget és kényelmet. A kockás nemcsak az ágyat díszíti, hanem védi is.

Harmonikus és hangulatos hálószoba

Szinte ugyanazt a nyomtatást használják a dekor tárgyakon, így minden elem összhangban van egymással és hibátlanul néz ki

Hogyan válasszuk ki a megfelelő textíliákat, mire kell figyelni?

Türkiz ágytakaró és függöny

Türkiz ágytakaró és függöny - a hálószoba belső részének fénypontja

Természetesen először is a színről kell döntenie. Például egy leopárdmintás kockás nem valószínű, hogy harmonikusan néz ki szigorú, tartós hangokkal. Egyébként ez a szín nem kevésbé eredeti dizájnt igényel. Ellenkező esetben a dolog vulgárisnak, ízléstelennek tűnik.

Annak megértése érdekében, hogy melyik textíliát válassza, nézze meg alaposan a szobát. Gondoljon át arra, hogyan adjon hozzá otthonosságot a hálószoba általános képének károsítása nélkül. Ne felejtsük el, hogy a dekor elem fontos dolog. A kiegészítőnek vonzania kell a tekintetet, hangsúlyt kell teremtenie. De ugyanakkor ne légy világos, agresszív folt. Próbáljon harmóniát elérni a belső térben.

Ágytakaró és párnák a széken nagy és kicsi ketrecekben

Az ágyak és a párnák a széken egy nagy és kicsi ketrecben rezonálnak egymással, és összességében harmonikus képet alkotnak

Ha a hálószoba kicsi, akkor válassza ki az ágytakaró színét, hogy megfeleljen a függönyöknek vagy a padlónak.

A legbiztonságosabb megoldás az, ha a hálószobában uralkodó színhez közeli árnyalatokat választunk.

Hálószoba zöld színben

A hálószobát kellemes füves színben tervezték, az ágytakarón és a párnákon növényi nyomtatással

Ma a hálószobai textíliák gazdag választéka kellemes a szemnek. Széles termékválaszték szaténból, velúrból, jacquardból, szaténból, pamutból, fauxból, természetes szőrből és vegyes fonalból.

Természetes szövetből készült gyönyörű ágytakaró

A gyönyörű, semleges színű természetes szövetből készült, kiváló minőségű takaró jobban néz ki és hosszabb ideig fog tartani, mint bármely szintetikus anyag

Az anyag kiválasztásakor ne feledje annak tulajdonságait.

 • Ha a ház egyik lakója allergiában szenved, válassza a természetes szálakból készült hipoallergén szöveteket.
 • Ha nagy és vidám családja van, kisgyerekekkel, akkor előnyben részesítse a praktikusan használható szöveteket, amelyek nem hullanak el, mosáskor nem deformálódnak és könnyen vasalhatók.
 • A szintetikus szöveteket poliészter párnával vagy ütővel lehet a legjobban használni, hogy elkerüljék az elektromosságot.
 • Ha a hálószoba ablakai a napos oldalra néznek, akkor ne használjon selyem ágytakarót. Mivel ez az anyag gyorsan elhalványul, elveszíti a fényerőt és a színtelítettséget.

Az ágytakarók minden típusához általában egy bizonyos anyagot használnak. Például egy elegáns steppelt takaróhoz jobb, ha luxus szatén, jacquard vagy bármilyen más szintetikus szövetet vesz.

Jacquard ágytakaró

A jacquard ágytakarók tökéletesen kiegészítik a belső teret, egyszínűek

A játékos patchwork ágytakaró jól fog kinézni, ha szaténból vagy pamutból varrják. Stílusos kötött köpeny az ágyhoz természetes és mesterséges szálakból is elkészíthető. Sok embernek tetszett egy rugalmas szalaggal ellátott rugalmas takaró, varrásra szinte bármilyen szövet alkalmas. Kreatív, változékony természethez természetesen kétoldalas takaró alkalmas. Mindegyik oldalnak megvan a maga egyedi kialakítása.

Fekete-fehér ágytakaró

Fekete-fehér ágytakaró egy szokatlan tetőtéri hálószobához

Teljesen elképzelhető ágytakaró készítése saját kezűleg, még akkor is, ha nincs gazdag tapasztalata varrónőként.

Hálószoba szelíd színekben

A kis hálószoba kialakítása egy színvilágban szelídnek és gyönyörűnek tűnik

Több tipp az újonnan vert kézimunkásoknak

 • A kezdő varrónőknek nem szabad a jacquardra és a szaténra gondolni. Ezeknek az anyagoknak a leválási tulajdonságai vannak, ez nagyban megnehezíti magát a gyártási folyamatot, az ilyen szövetek speciális feldolgozást igényelnek.
 • Ezenkívül tegyen félre vastag ágyneműt és kárpitot jobb időkig. Nem minden varrógép képes megbirkózni az ilyen anyagokkal; ismét nehézségek merülnek fel a varratok feldolgozásának folyamatában.
 • Ha korábban csak a kesztyű és a sál szintjén találkoztunk kötéssel, akkor elfelejtjük a kötött teljesítményt is, amíg el nem sajátítjuk a kötés, a horgolás technikáit. Ez nagyon elhúzódó folyamat, még egy olyan ember számára is, aki csukott szemmel tud kötni, de a kész termék eredménye minden erőfeszítést megér.

Javasoljuk, hogy egy szintetikus nemezből steppelt ágytakaró varrásával kezdje. Ez egy remek lehetőség! A steppelt dolog mindig előnyösnek és elegánsnak tűnik. Ne aggódjon, maga a varrás nem bonyolult. Kövesse egyszerű tippjeinket. A varrás befejeztével mindenképpen szilárd, gyönyörű ágytakarót kap.

Manapság nincs szükség éjjel-nappal a varrógéphez ülni, hogy a közönséges szövetet steppeltre varázsolják, és minden sort kétszer varrnak. Kész steppelt ruha bármelyik „Minden vágásra és varrásra” üzletben megvásárolható. Ezeknek a szöveteknek a színválasztása nem korlátozott, könnyen kiválaszthatja a kívánt opciót, amely ideális a belső tér számára.

Kezdjük el!

Mi szükséges a steppelt köpeny varrásához egy 160x200 cm-es ágyon.

 • Steppelt ruha
 • Pamutszövet (varrott oldal)
 • Sintepon (párnázáshoz)
 • Varrás kiegészítők
 • Varrógép

A legelső lépés az ágytakaró méretének kiszámítása. Ehhez meg kell mérni a matrac hosszát, szélességét, hozzáadni 30 centiméter hosszúságot, 60 centimétert a termék szélességéhez.

Mérjük az ágyat

Előkészítő szakasz - az ágy mérése

Ágytakaró részletek

A jövőbeli ágytakaró részletei az alkatrészek és a pótlékok számával

A mérések készen állnak, kezdjük el a varrást.

 1. Készítsen mintát az alkatrészekről a mérések szerint. Kis nehézség merülhet fel a folyamatban, ha a megvásárolt szövet szélessége szabványos és 150 centiméter. Ne rohanjon kétségbeesésbe és dobjon el mindent! Ebből a helyzetből van egy eredeti kiút: készítsen szegélyt a szélek mentén. Készülhet ugyanabból a ruhából, vagy ezzel ellentétben (lehetőleg ugyanabból a színösszeállításból). Ezenkívül a szegély kegyelmet ad a takarónak.

  Méretek átvitele papírra

  A méreteket átvisszük a papírra, és kiszámoljuk a szövetfogyasztást

 2. Helyezze az összes darabot egymásra. A sorrend alulról felfelé halad. Rossz oldal, bélés, elülső oldal:
 • pamut ruha
 • sintepon
 • steppelt kendő

  Forgassa le az ágytakaró rétegeit

  Csapok segítségével vágja le mind a három réteget

Rögzítse az összes réteget varrótűkkel a szélek mentén és a szövet közepén.

Ágytakaró minta

Az ágytakaró mintája és a munka összetettsége attól függ, hogy melyik szövetet választotta a termékhez

 1. Egy kis darab szappannal vagy egy darab szappannal jelölje meg az öltés pontozott vonalát. Ezt a köpeny elejéről lehet megtenni. (A zsírkréta és a szappan nyomai nehézségek nélkül tisztíthatók.) Baszd meg az összes réteget, majd varrd rá a varrógépet. Próbáljon párhuzamosan varrni a köszörüléssel, anélkül, hogy hozzáérne, hogy a varrás végén a felesleges szálak gyorsan és egyszerűen eltávolíthatók legyenek.

  Vázoljuk a steppelt részeket

  Minden varrásra foltvarratot fektetünk

 2. Ezután le kell simítani az összes vágást, és a végeket előfeszítő szalaggal kell feldolgozni. Hajtsa félbe a szalagot, és helyezze bele a termék vágását. Ismételje meg a csapok manipulálását, szintén tönkretegye, írjon egy vonalat az írógépen. Távolítsa el a bástyát. Próbáljon a lehető legegyenesebben varrni. Ez a varrás a köpeny elejéről lesz látható.

  Kitűzzük a szalagot

  A szalagot csapokkal rögzítjük, az elülső oldalával a takaró felé, az élek szintezésével és varrással

 3. Vasaljuk vagy gőzöljük a kész terméket.
Kész ágytakaró

Kész ágytakaró

A borító készen áll. Ideje elkezdeni a tervezését.

A díszítés klasszikus és leggyakoribb módja a sallang

Varrjuk fel a sallangot

Varrót varrunk egy hajtásba, vagy finoman összegyűjtjük az ágytakarónkhoz

 1. Vágja a vásznat hosszú darabokra. A fodros bolyhosodás érdekében duplázza meg az ágytakaró hosszát és szélességét. A szárny bármely magasságát kiválaszthatja, az egyetlen dolog - ne felejtsen el 3-3,5 centimétert hozzáadni a szegélyhez, a varrási pótlékhoz is. Ha a vászon mintával van ellátva, figyelnie kell a varratok illesztésénél történő igazodását.
 2. Hajtsa be a csíkokat. Hajtsa be a szegélyt kétszer, körülbelül 1 centiméterre az egyes sallangcsíkok alsó és felső szélétől, vágja le a sarkokat 45 fokos szögben, vasaljon vasalóval. Ezután varrja össze az összehajtott széleket.
 3. A peremet össze kell gyűjteni, hogy buja és elegáns legyen. Ehhez varrni két egymással párhuzamosan öltő öltést a sallang nyers széleitől 0,5 és 1,5 centiméter távolságra.

  Redők készítése

  Ráncokat készítünk a létrehozott fodros teljes hosszában, csapokkal rögzítve

 4. Ezután őrölje meg a sallangokat. Hajtsa be a főtestet és a rojtcsíkot a jobb oldalán, igazítsa egyenletesen az éleit, és varrótűkkel rögzítse a szalagot a fő szövet szegélyéhez. Húzza meg az összegyűjtött varratok szálait, állítsa be a sallangot az ágytakaró hosszában, ne felejtse el a mintát. Próbáld kikötni. Húzza a tollat ​​az ágytakaróhoz.
 5. Az utolsó szakasz. Varrjon egy sallangot a takaróra, és óvatosan távolítsa el a hámozott varratot. Díszítés kész.
Ágytakaró fodrokkal

Ágynemű fodrokkal, puha redőkön kész

Sokféle dekoráció létezik. Ízlés szerint kiválaszthatja a díszítést. Legyen szó romantikus fodrokról vagy esztétikai rojtokról, csak rajtad múlik.

Összegezzük a munkát

Patchwork steppelt ágytakaró

Kézzel készített Patchwork paplan ágytakaró

Kevés időt és pénzt eltöltve terjedelmes, stílusos steppelt ágytakarót kaptunk. A buja, fényűző pislogás a takaró teljes megjelenését teszi teljessé, eleganciát és kifinomultságot kölcsönöz neki. Egy ilyen dekoráció tökéletesen frissíti a hálószoba belsejét, hozza az otthoni kényelmet és az egyéniség melegét. A dolog praktikus használni. A steppelt ágytakaró büszkeség lesz, mert maga készítette el, saját kezűleg!

Előző

Következő