Ágytakaró horgolt válogatást a legjobb modellek közül

Szokatlan ágytakaró

A "Honeycomb" kézzel készített ágytakaró érdekes és szokatlan megoldás hálózsák vagy nappali számára

A belső térben a kötött cikkek most nagyon népszerűek és nagy keresletet mutatnak. Nagyon sokoldalúak: a különféle anyagok, színek és struktúrák használata bármilyen belső stílushoz alkalmassá teszi az ilyen belső részleteket.

Patchwork kockás

A kockás egyedi motívumokból hurkolt, patchwork stílusban, sűrű és puha tapintású, kiváló kiegészítője lesz a belső térnek

Az ilyen termékekhez a hurkolt ágytakarók tartoznak. A belsőépítészeti ipar hatalmas választékot kínál horgolt takarókból, de saját maga is megkötheti.

Elegáns ágytakaró

Az ágyon elegáns ágytakarót bélszínkötés technikájával horgolunk

A "csináld magad" ágytakaró előnyei

Kockás térfogat mintával

Térfogatú takarót ügyes színkombinációkkal nyerünk, amelyek létrehozzák az űrben elhelyezkedő térkockák hatását

A saját készítésű kötött ágytakaróknak számos előnye van:

 1. Kedvesség. A barkácsoló pléd sokkal jobban felmelegít, mint egy megvásárolt, hihetetlen érzelmi légkört teremt.

  Borító

  Puha és szellős, könnyű és finom ágytakaró "Star Miracle"

 2. Kizárólagosság. A fonal, a színek és a kötésminták választékának bősége egyedivé teszi a kézzel kötött takarót.

  Kötött mandala kockás

  Az exkluzív kerek, kötött mandala kockás kényelmes és meleg légkört teremt a házban

 3. 100% -os megfelelés a kívántnak. A takaró horgolásakor Ön ellenőrzi az egész folyamatot: a szálválasztástól a kötésminta megválasztásáig, így olyan terméket kap, amely ideálisan megfelel az elvárásoknak. Nem kell választani a tervezés és a megfelelő méretek, illetve a tervezés és az anyag között, pontosan azt kötheti, amire szüksége van.
Kockás szívvel

Kockás szívvel, a legfényesebb színű diszkófonal stílusában

 1. Megtakarítás. A takaró saját kezű horgolása olcsóbb, mint a vásárlás.

A texturált stílusok, például a boho, a provence vagy a country tökéletesen elfogadják a patchwork ágytakarót, eredeti virágmotívumokkal és rojtokkal

Diszkrét színű takaró

A modern modernizmushoz vagy minimalizmushoz a visszafogott színek takarója és a nem túl hangsúlyos textúra alkalmas

Tervezés kiválasztása

Világos kockás, hullám mintával

A fonal legszebb árnyalatainak fényes kockája hullámmintával napos, szivárványos hangulatot teremt

Ha úgy dönt, hogy horgol egy takarót, akkor el kell döntenie annak kialakításáról. Az ágytakaró kialakításának kiválasztásakor ügyelnie kell a következő pontokra.

 1. A termék funkcionalitása - miért van szüksége takaróra? Ha csak dekoráció elemeként használja, akkor választhat bármilyen áttört volumetrikus mintát (csak a horgolt képességei korlátozzák) és szintetikus, kötött fonalat. Használjon szalagokat, gyöngyöket is. A melegítendő takaró gyapjú vagy sima fonalakhoz alkalmas, egyszerűbb, szoros kötési minták alkalmazásával. E két tulajdonságot ötvöző takaróhoz kompromisszumot kell találni: ha szintetikus, akkor csak sűrű kötött, ha áttört minták, akkor kevesebb lyukkal, gyapjú vagy sima fonalból. Az ülésre szánt ágytakarók nem lehetnek terjedelmes kötéssel, gyöngyökkel. A bútorokat a szennyezéstől védő termékek esetében pedig jobb, ha nem használunk áttört mintákat.

  Gyermekek világos kockás

  A farmernadrágból készült világos kockás gyerek melegíti a babát babakocsiban vagy kiságyban, és dekorációvá válik az óvodában

 2. Kötött típus - Szüksége van egy kanapéra, ágyra, székre? Az ágytakaró mérete attól függ. Használjon szabványos méreteket: franciaágy - 220x240 cm; kis kanapé 150x210 cm; fotel - 130x170 cm (további méretek megtalálhatók az interneten). Vagy mérje meg a bútorának paramétereit. Ne felejtsük el, hogy a takarót a hátára kell dobni (kanapéhoz, fotelhez), oldalról lógva, alul (kanapéhoz, fotelhez).

  Elegáns takaró

  Elegáns takaró, geometrikus mintával, természetes hófehér, azúrkék, kék, rózsaszín, piros, bor színű szálakból

 3. Színösszeállítás - meg kell felelnie a színvilágnak, a belső stílusnak. A klasszikusok, a loft stílus, a skandináv belső tér esetében jobb, ha nyugodt tónusokat használunk, egy termékben legfeljebb 2-3 megfelelő színt kombinálva. Nagyszámú élénk, kontrasztos szín alkalmas a boho stílushoz vagy az óvodához.

  Borító

  A "Rózsa a hóban" ágytakaró levegős hatással, amely a fonalfűt adja

 4. Kockás szerkezet. A kötött ágytakaró lehet tömör szövet vagy részekből állhat: négyzetek, rombuszok, azonos vagy különböző méretű körök.
Áttört ágytakaró

Hurkolt áttört négyzet alakú motívumokkal

Ágytakaró fehér

Fehér fonalból horgolt ágytakaró, természetes témában és mintával stilizált fákkal

A legsokoldalúbb és legegyszerűbben kivitelezhető egy horgolt borító, amely azonos méretű négyzetekből áll és egymással összekapcsolva. Még egy kezdő kézimunka is könnyen megbirkózik egy ilyen termékkel.

Világos takaró, színes négyzet alakú motívumok

Világos, színes, négyzet alakú motívumok, horgolt takarók hatékonyan kiegészítik minden belső teret, és kedvenc és szerves elemévé válnak

Egyébként, ha szükséges, a barkács takarót könnyen meg lehet nagyítani, csökkenteni bizonyos számú négyzet hozzáadásával vagy eltávolításával, ill.

Ágynemű másfél ágyhoz

Meleg színekben másfél ágyas ágytakaró - fehértől sötétbarnáig

Szükséges anyagok:

 • kötőszál vagy speciális kötött fonal (kötelező). A szám a szálak méretétől, vastagságától, a kiválasztott mintától függ;
 • szalagok, gyöngyök (opcionális);
 • varrócérna (opcionális, mivel használhat fonalat).
Tarka puha fonal

Többszínű, azonos vastagságú puha fonal

Szükséges eszközök:

 • a megfelelő méretű horog (a kiválasztott anyag vastagságától függ);
 • tű nagy szemmel (négyzetek varrására, dekor varrására).
Horgolt horog

Horgolt horog

Horgolt ágynemű készítési folyamat

 1. Válasszon termékdiagramot. Nem szükséges, hogy az összes négyzetet ugyanazon minta szerint kapcsolják össze - választhat többet is, a vágyakra és a fantáziákra összpontosítva. Az internet tele van egy négyzet kötésének mintáival. A jelölések meglehetősen egyszerűek, érthetőek, és nem lesz nehéz megérteni őket. De a kezdő kézimunkások számára jobb az alapvető minták kiválasztása, hogy egy kellemes, békítő folyamat ne kezdje bosszantani és elrettenteni a kézművességet.

  Kötés minta

  Minta az ágytakarók négyzeteinek kötéséhez

 2. Folytassa közvetlenül a kötési négyzetekig. Ha előtte nem tudta, mennyi fonalra van szüksége az egész termékhez, akkor ebben a szakaszban könnyű kiszámítani a kész négyzet paramétereinek mérésével és a rá költött fonal mennyiségének figyelembevételével.

  Kockás motívumok

  Kék és kék színű horgolt négyzet alakú motívumok

 3. Amikor az összes elem készen áll, a négyzeteket össze kell kapcsolni. Ez horgolható vagy rávarrható megfelelő szálakkal.
 4. Az utolsó szakasz a termék kerülése a kerületen. Az ágytakaró körüli szalag segít megtartani a formát, szép megjelenést kölcsönöz. Kötözhet egy takarót egyetlen horgolás több sorába, vagy áttört fonatot készíthet.
Kész takaró

Kész takaró motívumokból horgolt

Díszítés

Kézzel készített ágytakaró

Stílusos, kézzel készített ágytakaró

A kész ágytakaró díszítéséhez használjon szalagokat, és fűzze őket természetes lyukakba az oszlopok, gyöngyök és az előre összekapcsolt virágok között, sallangokkal.

Kockás ágytakaró

A kockás ágytakaró bonyolult, de ínycsiklandó kialakításának köszönhetően tökéletesen illeszkedik a modern belső térbe

Szálakkal és egy kis türelemmel időt tölthet kedvenc TV-műsorának nézésével az otthoni kényelem érdekében.

Kétoldalas horgolt ped

Kétoldalas horgolt takaró, használható kanapé takaróként, széles ágyként vagy könnyű takaróként

Előző

Következő