Ágytakaró - hogyan válasszuk ki a megfelelő méretet és stílust

Az ágytakaró minden hálószoba belső részének szerves része. A textil dekoráció ezen eleme esztétikai funkciót tölt be - a barátságosság, a melegség benyomását kelti, vizuálisan kiegészíti a dizájnt.

Zöld ágytakaró

Stílusos ágytakaró lesz a hálószoba belső terének tökéletes befejezése.

Ezenkívül az ágytakaró kiváló munkát végez gyakorlati feladattal - megvédi az ágyat a portól, a törmeléktől, bezárja az ágyat a kíváncsi tekintetek elől, és további védelmet nyújt a hideg ellen. Éppen ezért a hálószobában az ágytakaró a modern belső tér nélkülözhetetlen attribútuma.

Világos ágytakaró

Az ágytakaró leginkább a függönyhöz illeszkedik!

Melyik ágytakarót válassza?

A különféle színek, a modellek széles választéka félrevezető a választás során. Melyik lehetőséget részesítse előnyben, hogy az ágytakaró teljesítse a hozzá rendelt összes funkciót?

Textil ágytakaró

Az ágytakarót pontosan illeszteni kell az ágy méretéhez, hogy a lehető legszebb és természetesebb legyen.

Először is ügyelni kell arra, hogy az ágytakaró hibátlanul illeszkedjen a belső térbe, kiegészítse a tervezési ötleteket, illeszkedjen a stílusmegoldáshoz, kedvezően hangsúlyozza az ágyat, illeszkedjen a környező színtónushoz.

Stílusos ágytakaró

A párnahuzatok ugyanabban a kivitelben készülhetnek az ágytakaróval, nagyon lenyűgözően fog kinézni.

Minden textilgyártó megpróbálja valami különlegessé tenni az ágytakaróját, szokatlan dekorációval bővíteni, frissíteni a modellt, kitalálni valami újat. A textíliák kiválasztásakor a fogyasztók gyakran figyelnek az újdonságokra. Végül is mindenki arra törekszik, hogy egyedi, modern dolga legyen.

Stílusos klasszikus ágytakaró

Az ágytakaró a hálószoba egyik legfontosabb díszítőeleme.

Nem kis jelentősége van az ágytakaró ágynak való kiválasztásában a hálószoba mérete, elhelyezkedése. A kompakt helyiséghez a világos szín megfelelőbb, ebben az esetben jobb, ha nem tesznek fényes ékezeteket a belső térben.

Steppelt ágytakaró

A minőségi steppelt ágytakaró stílusos megoldás azok számára, akik kompetens hangsúlyt szeretnének emelni alvóhelyükön.

Előnyös az ágytakaró és a függönyök kiválasztása is, amelyek egymással vannak kombinálva. A komplex textil dekoráció szintén nem lesz megfelelő. A tágas hálószoba elengedi fantáziáját. Az ágytakarókra vonatkozó lehetőségek itt alkalmazhatók. Az északi oldal diktálja a meleg színek választását. A hálószoba déli fekvése lehetővé teszi a telített hideg színek használatát.

Modern ágytakaró

A hűvös árnyalatú ágytakaró mindig szerényebbnek tűnik.

A megfelelő opció kiválasztása

Egy modern ember számára a kétoldalas felhasználási koncepcióval ellátott ágytakaró kiváló választás lenne.

Elegáns, modern ágytakaró

A kétoldalas ágytakaró ideális megoldás azok számára, akik gyakran szeretnek valami újat és szokatlant kitalálni szobájuk belső terében.

Az ilyen modellek univerzálisak: mindegyik oldal másképp néz ki, a hangulatnak megfelelően lehet változtatni a szoba megjelenésén. A különböző színű, mintázatú, textúrájú forradalmak egyedülálló aurát teremtenek a hálószobában. 

takaró lila

Az ágytakaró nagy mintázata mindig terjedelmesebbé és vonzóbbá teszi.

Divatos irányzat képes bevezetni az absztrakciót absztrakciót ábrázoló nagy nyomtatással, grafikus sziluettel. Ez a lehetőség tökéletesen illeszkedik a modern enteriőrbe, idegen lesz a klasszikus stílusoktól.

elegáns ágytakaró

Az ágytakarónak az ágy mindkét oldalát a padlóig kell fednie!

A steppelt ágytakarók hihetetlenül relevánsak. Képesek elrejteni a kisebb ágyhibákat. Megteremtik a harmónia és a kényelem légkörét. Ez az ágytakaró tökéletesen illeszkedik bármilyen belső térbe. Ha függönyöket, párnákat választ, vagy jobban illeszkedik azonos szövetekből, remek együttest kap a hálószobához.

Luxus ágytakaró

A steppelt ágytakaró luxus és stílus egy üvegben!

Az elmúlt évek érdekes ötlete a szőrből készült takaró vagy annak utánzata lett. A csodálatos bolyhos megjelenés, a nagy szőrösség különösen hangulatos belső teret hoz létre. Zord időjárás esetén jó, ha ilyen fátyolba burkolózol, és megáldod magad a boldog szendergésben.

Ágytakarók varrása

A selyem ágytakaró mindig kellemes érzetet nyújt az érintéstől.

Az elegáns selyem, a szatén, mint kivégzés anyaga soha nem megy ki a divatból. Egy ilyen ágytakaró tiszteletet ad a belső térnek. Az ágyat csodálat tárgyává változtatja.

Az ágytakaró élénk kék

A selyem ágytakarók a legdrágábbak az egyéb típusú anyagokkal összehasonlítva.

A méret számít

Az ágytakarók standard méretben kaphatók a különféle ágyakhoz: másfél, dupla, dupla euró.

Ágynemű takaró

Az ágytakaró megfelelő méretének 100% -ban el kell rejtenie az ágyneműt

Jobb azonban először megmérni a készletét, és kiszámítani a szükséges méretet. Mérésekre is szükség lesz, ha egy hálószoba ágytakarójának egyedi szabását rendelik el.

Ágytakaró sárga

A meleg árnyalatok, például a sárga, a narancs, a piros, kedvesebbé és barátságosabbá varázsolják hálószobájának hangulatát.

Először meg kell mérnie magát az ágyat, majd hozzáadni 20 cm-t a kapott számokhoz. Például egy kétszemélyes ágyon 2,20 × 2,40 ágytakaróra van szükség a felület borításához.

Ágytakaró kék

A világos szobát könnyen kiegészítheti egy meglehetősen sötét árnyalatú ágytakaró.

Amikor el kell rejteni az alapot, a kapott méretekhez hozzáadjuk a magasságot. Például egy 40 cm magas franciaágyhoz 2,60 × 2,40 méretű ágytakarót kell választania

Az ágytakaró meleg

A terjedelmes ágytakarók hatalmas népszerűségre tettek szert az utóbbi időben.

Az ágytakaró, mint a belső tér eleme

A tulajdonosok személyes preferenciáitól függően a hálószobát különféle stílusok díszítik. Az ágytakarónak harmonikusan illeszkednie kell a szoba belsejébe.

steppelt ágytakaró ezüst

A párnahuzatok, ágytakarók és függönyök ugyanabból az anyagból készülhetnek, akár ugyanazzal a nyomtatással is.

Ehhez a választást tervezési ötletek, egyszerű elvek alapján kell meghozni:

Ágytakaró fodrokkal

Szükség esetén az ágytakaró különféle kiegészítőkkel, például virágokkal díszíthető.

  • A klasszikusok kizárólag textilkészleteket fogadnak el: a függönyöknek, az ágytakaróknak, az ernyőknek, a díszpárnáknak meg kell egyezniük. A varrás egyenértékű anyagból történik. Ezek általában sima szövetek, enyhe textúrájúak. Kisebb befejezés megengedett.
Selyem ágytakaró

A klasszikus ágytakaró változata

  • A barokk, az art deco és más pompás stílusok diktálják a feltételeiket. Itt a hálószoba ágytakaró kiegészíti a luxus belső teret. Csak gazdag szövetek, nehéz textúrák, rengeteg arany hímzés és dekoráció elfogadható. Gazdag színt, fényes szöveteket ismerünk el.
Ágytakaró ezüst

Barokk stílusú ágytakaró

  • Az ötleteit üdvözlő minimalizmus és stílusok tagadják a felesleges elemeket. Az ágytakarónak rendkívül egyszerűnek kell lennie, lehetőleg szilárd pasztell árnyalatokkal. A választás során az anyag textúrája vezérelheti.
Ágytakaró rózsaszín

A minimalista stílus nagyon népszerű, és számos belsőépítészetben használják.

  • A country, provence és más rusztikus stílusok egy patchwork ágytakarót kapnak. A varrás patchwork technikával történik. Ez lehet akár egész takaró anyagcsíkokból, akár szövetdarabokból készült díszítő elemek.
Ágytakaró csokoládé

A rusztikus stílust a megjelenés egyszerűsége is jellemzi.

  • A kopott sikk és más romantikus stílusok közé tartoznak a virágszövetek, sallangok, fodrok. Az ágytakaró színe hihetetlenül finom, pillecukor.
Ágytakaró EuroMaxi

Az ágytakaró virágmintája mindig méltóságteljesnek és vonzónak tűnik.

A hálószoba ágytakaróját tökéletesen össze kell kapcsolni a szoba összképével, kiegészíteni és díszíteni a belső teret. Megvásárolhatja boltban, vagy varrhatja maga is. Mindenesetre a textiltermi dekoráció készítése kellemes és izgalmas tevékenység.

virágmintás ágytakaró

A lehető legkomolyabban vegye figyelembe az ágytakarók választékát, és akkor megtalálja saját maga számára, hogy mi fogja örömmel tölt el!

Előző

Következő