Hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorokat a csarnokhoz Bútorstílusok a belső térben

A nappali sokat elmondhat a bérbeadóról. Mondhatni, ez a tulajdonos arca. A csarnok egy multifunkcionális hely a lakásban.

nappali kialakítása

Csarnok - egy szoba, ahol a család otthoni idejének nagy részét töltik.

Itt vendégeket fogadunk, este a tévé előtt ülünk, hétvégén csak pihenünk, beszélgetünk. Ezért komolyan kell vennünk a csarnok belső terének megválasztását.

gyönyörű nappali

A nappali kialakításának nemcsak eredeti és emlékezetesnek kell lennie, hanem kellemes hangulatot is létrehozhat.

A szoba bútorainak kiválasztása több mutatótól függ:

 • Terület;
 • Megvilágítás;
 • A lakás mennyezetmagassága;
 • Rések vagy több ajtó jelenléte;
 • A tulajdonosok ízlése.
csarnok kialakítása

Jobb, ha stílusosabb és fényűzőbb bútorokat választunk egy nagy teremhez.

Egy kis kanapé vagy kanapé egyszerűen eltéved egy nagy szobában. Ebben az esetben egy nagy sarokkanapé alkalmas két fotellel, amely hangulatos sarkot képez, kisimítja a nagy tér hangulatát. És természetesen melegebb színeket kell választania: világosbarna, bézs, mustár.

nappali belső tér bézs színben

A lehetőségek mérlegelésekor elsősorban a saját ízlésére kell összpontosítania.

A szürke kanapéval ellátott csarnok (30 m) kialakítása egy irodaházra emlékeztet. Egy mesterséges kandalló, pár párna a kanapén, egy panel vagy egy kép a falon segít a kellemes és melegség növelésében. Ha a szoba nagy ablakokkal rendelkezik, akkor azokat gyönyörű lambrequinnekkel lehet díszíteni, ugyanolyan hangnemben, mint a kanapét. Egy másik megoldás a szoba zónákra osztása.

nappali belső

Ha a falak világos színekben vannak, akkor fényes akcentust készíthet a dekorációjukban háromdimenziós mintával ellátott panelek vagy egy színes festmény segítségével.

Bútor egy kis szoba jobb választani miniatűr, világos színek. Mint tudják, a világos színek a tágasság érzetét keltik. Jobb, ha elhagyja a klasszikus faltól mennyezetig. Itt egy kis magasságú (1,5 m) bútorcsúszda alkalmas.

bútor csúszda a nappaliban

A legjobb, ha a csarnokot semleges színekkel díszítik - a világos falak vizuálisan növelik a lakás terét.

Egy könnyű szőnyeg a padlón, könnyű légfüggönyök és egy kis dohányzóasztal segít növelni a helyet. Ebben az esetben jobb, ha a tévét a falra akasztja, vagy az egyik polcra teszi. 

nappali világos színekkel

Kis tárgyak - a csecsebecséket a legjobban el lehet távolítani, mivel egy kis helyiségben a rendetlenség benyomását kelti.

A megvilágítás fontos szerepet játszik a terem kialakításában. Bútorok a csarnokban egy lakásban, rossz megvilágítással jobb, ha világos színeket választanak minta nélkül. Ez vizuálisan kibővíti a világítási területet. 

világos nappali

Jó megvilágítású szoba - hatalmas tervezési lehetőségek.

A magas mennyezet kettős szerepet játszik. Ha a szoba belsejét helyesen választják meg, a mennyezet magassága nem számít. Más kérdés, amikor a mennyezet alacsony, és vizuálisan meg kell emelni. Először is tegyen alacsony bútorokat a csarnokba. 

alacsony mennyezet a nappaliban

Az alacsony mennyezetű helyiség kanapéit a legjobban magas hát nélkül lehet választani.

Adjon le egy terjedelmes csillárt, beépített lámpákat - ezek nem foglalják el a szobája terét, éppen ellenkezőleg, tágasság érzetet adnak a feje fölött.

alacsony mennyezet a nappaliban

Ahhoz, hogy a nappali jól nézzen ki, különböző színeket és árnyalatokat kell kombinálnia. Nem lehet túl messzire menni a színvilágban, hozzáadva a homokot, a krémet és az arany színeket.

A nappali falában lévő fülkék vagy a további ajtók jelenléte szintén befolyásolja a szoba belsejének minőségét. Beépítheti a beépített szekrényt egy fülkébe, polcokat rendezhet a könyvek számára, tévét helyezhet el.

TV egy fülkében

A fülkék hozzájárulhatnak a hely növeléséhez.

A további ajtók száma szűkítheti a nappali terét. Ennek elkerülése érdekében készítsen kupéajtót üvegből vagy tükörből. 

rekeszajtók a nappaliban

Ez a megoldás segít a terület vizuális növelésében.

Belső stílusok a csarnok számára

A belső térben a legfontosabb a stílusa. Itt nyilvánulnak meg a tulajdonos ízlésének sajátosságai. A lakás belseje a tulajdonos szokásaitól, jellegétől, érzelmességétől függ.

nappali belsőépítészet

Ha többen laknak a lakásban, akkor a kombinált stílust alkalmazzák.

Végül is a lényeg a lakásban élők kényelme. Minden családtagnak rendelkeznie kell a saját komfortzónájával.

 1. Minimalizmus

A minimalizmus harmónia néhány dolog és a tér között. Ez a stílus magában foglalja a legszükségesebb dolgok minimumát.

nappali a minimalizmus stílusában

A bútoroknak funkcionálisnak kell lenniük, de nem luxusnak.

A minimalizmus sok szabad helyet foglal magában, sok nyugodt és szórt fényt és levegőt. A minimalizmus belsejében a fő formáknak téglalap alakúaknak kell lenniük: négyzetek, téglalapok, paralelipedák, derékszögek és párhuzamos vonalak.

minimalizmus a nappali belsejében

Megfelelő formájú, sima, fehér vagy világos bézs színű kanapék.

 1. Klasszikus

Ez a belső stílus az ókori Róma és Görögország kultúrája iránti érdeklődés miatt jelent meg. Számos ékezet jelenlétét feltételezi, ezért jobban megfelel egy tágas nappalinak.

hall kialakítása klasszikus stílusban

A legfontosabb feltétel, hogy a lakberendezés, a függöny, a szőnyeg színe megegyezzen.

A falakat tükrök és antik keretes festmények díszítik. A kanapék és a fotelek nagy karfákkal rendelkeznek. Előnyös színek: cseresznye és arany.

klasszikus nappali

A klasszikus stílusban készített előszoba megadja az egész lakás hangulatát, ünnepélyes és gazdag megjelenést kölcsönöz neki.

 1. Angol modern.

Kifinomult és kifinomult stílus. Ugyanennek a bútornak kell lennie a nappaliban is. A szecessziós stílusban minden hasonlít a virágdíszekre, a vonalak simaak és puhák.

nappali modern stílusban

A Modern egy modern stílus, amelyben megtalálhatja a legmerészebb belső megoldásokat.

Az angol modern minden méretű szobához alkalmas. Itt nem használhat fényes mutatós színeket, de a színeknek telítettnek kell lenniük: lila, zöld, gyöngy. Üdvözöljük a tér zónákra osztását.

nappali modern

A belső tér fő hangsúlya a kanapén van, amely meghatározza az egész belső tér hangulatát.

 1. Francia eredetű art deco.

Az ilyen stílusú nappali számára természetes fából készült asztalok és székek sok üveggel, bőr kanapékkal alkalmasak. A belső tér egyik fő szempontja az üveg alatt festett festmények és fényképek (bármi is legyen).

art deco nappali

Egy ilyen enteriőrben rengeteg drága kiegészítő található, amelyek között nem ritka és igazi műalkotások.

Féldrágaköveket, elefántcsontot és bambuszt is használnak. A fénypont a cikk-cakk vonalak és formák, sok fényes.

art deco stílusú a nappaliban

Az art deco stílusban van egy sajátos dísz, amelynek rajzán etnikai motívumok és egyszerűen cikcakk vonalak egyaránt lehetnek.

 1. Csúcstechnológia

A csúcstechnika alkalmas üzleti és nagyon elfoglalt emberek számára. A csúcstechnológiás nappaliban nem fog látni apró kellemes apróságokat, hangulatos párnákat.

high-tech nappali

A high-tech egy modern stílus, amelynek fő tulajdonságai a funkcionalitás, a modernség és a minimalizmus.

A Hi-tech olyan anyagok használatát foglalja magában, mint például üveg és fém, többszintű mennyezetek, sima, fényes felületek, amelyek vizuálisan kibővítik a teret, "tér" fényt és hideget adnak. A bútoroknak multifunkcionálisaknak, geometriai szempontból következeteseknek, díszek nélkül kell lenniük.

high-tech stílus a nappaliban

A beállításban a praktikum és a kényelem elemeit láthatja: háttérvilágítás, beépített készülékek.

 1. Etnikai stílus.

Egyes emberekhez tartozó eszközök. A lakás kialakítását a népi motívumok szellemében végzik: kínai, arab, egyiptomi, indiai, gyarmati, neo-etno stb. Mindegyiknek megvan a maga sajátossága. 

japán stílusú nappali kialakítása

Hazánkban a legdivatosabb stílus a japán.

A kávézókat és éttermeket gyakran japán stílusban díszítik. A nappali berendezési tárgyait alacsony háttal, matt és pasztell színnel, hieroglifákkal festve kell megválasztani. A terem megvilágítására rizspapírból készült lámpákat használnak. 

nappali japán stílusban

A színkontraszthoz cseresznyét, fehéret és feketét használjon.

 1. Giccs.

Ez a stílus nemrégiben jelent meg. A fő gondolat a történelem és a művészeti hagyományok megcsúfolása. Oroszra fordítva rossz ízlést jelent. A stílusok teljes keveréke van itt. A hangsúly a hangosságon, az extravagancián van.

nappali giccs

A csarnok bútorai csak élénk színek legyenek.

Világos fotelek alkalmasak sötét helyiségbe. A csarnok bútorainak barna színűeknek kell lenniük. Egy átlátszó asztal, egy csokor fényes virággal jól fog működni. A szőnyegnek puhának és világosnak kell lennie, és lehetőleg több élénk szín kombinációja.

giccs stílus a nappaliban

Ennek a stílusnak a fő összetevői az egymással ellentétes anyagok, amelyeket bármely más stílusban rossz formának tekintenének.

Előző

Következő