Hogyan rendezzük el a bútorokat a házban, a Feng Shui szabályainak betartásával

Harmónia és kényelem a házban

Saját kezünkkel harmonikus és energikusan kitöltött teret hozunk létre a házban

Töltse fel otthonát pozitív energiával, hogy egészsége javuljon, karrierje növekedésbe, pénzügyi ügyekbe, szerelmi kapcsolatokba kerüljön: mindenki kivétel nélkül erről álmodozik. Hogyan kell csinálni?

Több ezer évvel ezelőtt az ókori kínaiak már tudták a választ egy ilyen nehéz kérdésre. A titok pedig abban rejlik, hogy szabadságot kell adni a közlekedő energiaáramoknak.

Sha energia mozgás

Sha energia mozgás a szobában

A 21. században egy személy nem is állítja, hogy világunk energia. Minden fizikai tárgy (anyagi javak, pénz és egy személy beleértve) csak energia tárgy. Nagyon egyszerű meghatározni ezeknek a folyamoknak a mozgásirányát (vagyis vonzani őket az életedbe), és az alapvető szabályokat az ősi kínai „Feng Shui” tanítások írják le.

Chi mozgás a ház körül

Chi mozgása az egész házban

A csodálatos dolog az, hogy minden ember bármit megtehet az életével! Vagyon - kérem! Szerelem, karrier, egészség - add magadnak, amit csak szeretnél! Csak be kell tartania a Feng Shui pontos ajánlásait.

Hangulatos nappali

Hangulatos nappali a szabályok és ajánlások szerint

Hogyan rendezzük el a bútorokat Feng Shui-ban?

Kis előszoba helyes bútorelrendezéssel

A megfelelő bútorok elrendezésével ellátott kis előszoba jó kezdet az otthoni új energia számára

Mindennapjainkat bútorelemek töltik meg. Meglepő módon éppen a bútorok akadályozzák az energiaáramlás mozgását. Hogyan vonzhatunk otthonába pozitív töltésű Chi energiát, amely magával hozza azt, ami hiányzik az életből?

Bútor elrendezési terv

Feng Shui bútorok elrendezési terve

A bútorok helyes elrendezése a Feng Shui szerint segít megbirkózni a feladattal.

 1. A szoba közepének (bármilyen) szabadnak kell lennie, azaz a szoba központi részén ne legyen halom bútor. Helyezzen magas szekrényeket, készülékeket, félemeleteket a falak mentén. Kiváló megoldás a beépített szekrények használata, mivel ezek nem akadályozzák a Chi energia áramlását. A beépített bútorok nem foglalnak el szabad helyet, de minőségileg befogadják mindazokat a dolgokat, amelyek nélkül nem lehet megtenni, és nehéz helyet találni nekik. A bútorok elrendezésének ezen módszerével az energia a lehető legnagyobb mértékben kitölti otthonát, kiszorítva a negatívumot. Maga is érezni fogja, hogyan lett könnyebb lélegezni!
 2. Az apartman ablakai nem lehetnek porosak - Aranyszabály! Végül is a tiszta ablakokon keresztül jut be a Qi energia a házba. A jó kristályos energiája, amelyet az ember láthat, az erős napfény. Tehát töltse be otthonát ezzel a fénnyel a végsőkig - és vele együtt a gazdagság, az öröm, a siker, a boldogság is bejön a házba...
 3. Hasonló tanács vonatkozik az ajtóra is: az ajtónak és az ajtó közelében lévő helyiségnek is tökéletesen tisztának kell lennie. Minél drágább a lakás ajtaja, annál magasabb a jövedelme mindenkinek, aki ott él.!
 4. A tükrök nem csak reflektorok. Ezek tükrözik az energiát! Más szavakkal, ha egy tükröt lóg a bejárati ajtóval szemben, akkor a jólét nem jön be a házba: minden pénzáramlást a tükör tükröz. Nem kell tükröket akasztani, vagy tükrözött felülettel ellátott tárgyakat az ablakok elé helyezni - a hatás ugyanaz.
 5. Képek és egyéb grafikai elemek (háttérképek, figurák stb.) - ezek nemcsak a lakás belső terének díszítései, hanem energiatárolók is. Nézd meg alaposan, mi látható a képeken! Kerülje a sötét színeket, a romboló formákat és más negatív megnyilvánulásokat - mindez könnyen megnyilvánul az életében.

Összegzésként csak egy ajánlást kell még hozzáfűzni a tér harmonizálására vonatkozó fenti főbb tippekhez: ahhoz, hogy helyesen meghatározzuk a bútorok Feng Shui szerinti elrendezését, elegendő a saját megérzését követni! Az ember belső hangja (vagyis a tudatalatti mély szintjeiből fakadó bölcsessége) soha nem bukik meg. És mielőtt bármit is vásárolna a házba, elemezze saját érzéseit a témával kapcsolatban. Ha a dolog még egy kis könnyedséget, örömet, fényes érzelmeket sem okoz neked - ne vedd meg! Az érzelmi üresség a negativitás első megnyilvánulása is.

Tisztaság és kényelem a fürdőszobában

A tisztaság és a kényelem előfeltétele a fürdőszoba tér harmonizálásának

A bútorok elrendezésének alapelvei a Feng Shui szerint

A nappali tér szervezése

Szabad hely szervezése a nappaliban a Feng Shui szerint

A feng shui elméletének szentelt összes ősi kínai kéziratot már régen tanulmányozták és lefordították. Ezen ősi posztulátumok szerint a bútorrendezésnek csak három alapelve van a Feng Shui szerint. Minden más szabály ennek a háromnak a következménye.

A bútorok elrendezésének alapelvei Feng Shui-ban:

 1. megfelelőség;
 2. korszerűsítés;
 3. fókusz.

Levelezés a bútorok elrendezésében - vagyis a bútor alakjára, magasságára, szögeinek számára és más geometriai arányokra való figyelem.

Racionalizálás - annak szükségessége, hogy betartsa az "arany középutat" a méreteket tekintve egy területre vonatkozó bútorelem-készletben.

Az irányultság azt jelzi, hogy a sarkalatos pontoktól függően meg kell választani az uralkodó bútorformákat és a színtónust.

Ajánlott bútorrendezés

Az elemek ajánlott elrendezése és helyes színkombináció az egyes helyiségekben

Bo gua háló: mi ez és hogyan kell használni

Bo gua háló

Kardinális pontok, zónák, elemek geometriai elrendezése a Bo gua rács szerint

A levelezés / áramvonalasítás / irányultság elveinek megfelelően hozták létre az ősi kínai iránytűt Bo Gua. A Bo gua helyes használatához rendelkeznie kell otthoni iránytűnkkel, ki kell választania a szoba (vagy lakás) közepét, meg kell határoznia a nyíl irányát észak felé, és ebből a helyzetből egy speciális Bo gua rácsot kell alkalmazni. A rács jelzi, hogy mely helyzeteknek, formáknak, színeknek és más jóindulatú szimbólumoknak kell uralkodniuk a helyiségben, annak földrajzi elhelyezkedésének megfelelően, a csí energia vonzása érdekében. Összesen 8 szektor van: 4 kardinális irány + 4 köztes irány. A Bo gua rácsra példa található az interneten, valamint gyakorlati tanácsok vannak a használatához.

Feng Shui bútorrendezés a nappaliban

Feng Shui bútorrendezési terv

Feng Shui bútorrendezési terv a nappaliban

Tehát elvégeztük a bútorok helyes elrendezésének elsődleges feladatait a Feng Shui törvényei szerint: Bo gua iránytűjével azonosítottuk az energiaszektorokat, és a bútorrendezési tervet a Feng Shui filozófiájának alapszabályainak megfelelően állítottuk be.

Néhány további nappali tipp, amelyet érdemes megfontolni.

 1. A nappali közepének szabadnak kell lennie. Kivételt képezhet egy dohányzóasztal, de kis méretű és lehetőleg fából készült (az üveget a víz elemének tekintik, és instabilitási tulajdonságokkal bír).

  A nappali ingyenes központja

  A nappali ingyenes központja, közepén dohányzóasztal

 2. Jó lesz elrendezni a nappaliban a nyolcszög alakú bútorokat. Ez a geometria legstabilabb alakja, azaz. a családi élet attitűdje nem "ingadozik egyik oldalról a másikra" negatív helyzeteket.
 3. Nem tanácsos foteleket vagy székeket háttal az ablakhoz vagy a nappali bejárati ajtajához tenni. A legjobb megoldás az, ha úgy rendezzük el őket, hogy az ülő személy mindenkit megfigyeljen, aki belép a terembe. Kívánatos, hogy az ülősarok hátuljai párhuzamosak legyenek, vagy szorosan illeszkedjenek a szoba falaihoz: így alakul ki a tudatalatti védelem (hátul a hátsó mögött), amely életbizalomra, bátorságra vetül.
 4. A kristály segít vonzani a jólét energiáját, és elűzi a negativitást. Nem számít, hogy ennek a tárgynak milyen formája és mérete van a belső térben (hatalmas drága csillár vagy kis asztali lámpa, váza stb.) - a nappaliban kristálynak kell lennie!
 5. Fordítson maximális figyelmet a nappali világítás kérdésére, mivel a Feng Shui szerint a gazdagság és a jó szerencse vonzása érdekében ennek a szobának kell lennie a legfényesebbnek a lakásban. Ha sötét helyek vannak a belső térben, akkor egy jól megválasztott szobadekoráció "megvilágíthatja" őket: asztali vagy állólámpák, mindenféle zseblámpa stb.
Világos, vidám nappali

Világos, meleg és vidám nappali, minimális bútorokkal

Ezek alapvető tippek a bútorok elrendezéséhez a nappaliban a Feng Shui szerint. Ezeket követve könnyű örömteli eseményekkel és jólléttel tölteni az életed.

Növényeket helyezünk el a nappaliban

Bútorokat és növényeket helyezünk el a nappaliban

Hogyan rendezzük el a bútorokat a hálószobában Feng Shui szerint

Hozzávetőleges hálószoba-terv

Körülbelüli hálószoba alapbútorokkal

A hálószoba a pihenés, a pihenés és a személyes terület. Az ágy jogosan foglalja el a központi helyet itt, ami azt jelenti, hogy szinte minden tanács a belső tér ezen eleméhez kapcsolódik.

Hely kiválasztása egy ágyhoz

Hogyan rendezzük el a bútorokat egy téglalap alakú hálószobában - helyet választunk egy ágynak

 1. Az ágyat nem szabad fejjel az ablakhoz, lábát az ajtóhoz helyezni, a WC melletti fal közelében. Minden ilyen hely vonzza az alvó ember életébe az egészségügyi problémákat, a fáradtságot, az ingerlékenységet, a bajokat stb.

  Átlós ágy elhelyezés

  Átlós ágy elhelyezése - ideális a nem szabványos szobákhoz

 2. Az ágynak maximálisan stabilnak kell lennie, azaz az ágy lábán lévő görgők határozottan kizárva!
 3. Jó, ha az ágy elég széles és tágas. Abban az esetben, ha két ember alszik az ágyon, sok szabad helynek kell lennie az ágy körül és egyenlő mennyiségben mindkét oldalon. A divatirányzatoktól függetlenül az ágy alakjának négyszögnek kell lennie, mivel ez a megbízhatóság, az erő, a stabilitás megszemélyesítése.
 4. A hálószobában nem helyezhet el tükröt, és alvó embert néz!
 5. Elfogadhatatlan, hogy a hálószobában olyan bútorok legyenek, amelyek tömegesebbek, mint maga az ágy. Különösen a terjedelmes szekrények esetében: egy ilyen bútordarab egy kis hangulatos ággyal kombinálva pszichológiailag "nyomást gyakorol" az emberre. És amikor egy gyermek a hálószobában alszik, ez a körülmény bonyolult viselkedést, túlzott szerénységet és a bizonytalanság egyéb megnyilvánulásait okozhatja.
Feng Shui hálószoba belső

Díszítjük a hálószoba belsejét Feng Shui-ban

Általában a hálószobát meg kell tölteni világos (puha), tágassággal és nyugalommal.!

Harmonikus hálószoba belső

Nyugodt és harmonikus hálószoba belső tér

Hogyan rendezzük el a Feng Shui bútorokat a konyhában

5 elem ívásának és megsemmisítésének sémája

A konyha 5 elemének előállítása és megsemmisítése

A konyha a lakás egyetlen területe, ahol egy asztal állhat a központban. Az asztal különleges kialakítása nem blokkolja az energiák áramlását. Más részletek, a konyhában a bútorok elrendezésének szabályai nem különböznek a többi szobától.

Gyönyörű és kényelmes sarokkonyha

Egy gyönyörű és kényelmes sarokkonyha átlátszó felső szekrénnyel a pozitív Qi keringés érdekében

A konyhabelső fő elemei a tűzhely, a mosogató és a hűtőszekrény. A kályha felelős a ház jólétéért, a lakók jóllakottságáért és egészségéért. A mosogató a tisztaságot szolgálja, a hűtőszekrény pedig az élelmiszerek biztonságát szolgálja. Ezért, hogy megduplázza ezeket a kritériumokat - lógjon a tűzhely fölé, és tegyen egy tükröt a hűtőbe. Óvatosan használjon tükröt a mosogatóhoz viszonyítva - a ház összes vagyonát "megmoshatja".

A fő elemek elhelyezkedése a konyhában

A konyhabelső fő elemeinek elhelyezkedése

Kényelmes mindhárom elemet különböző sarkokban elrendezni (a födém kivételével - csak a szoba közelében kell állnia a szoba déli részén!).

Nagy és tágas konyha

Nagy és tágas konyha, az elemek helyes elrendezésével

Utolsó tippek a chi otthonába hozatalához

A képességeinek növelése és a pozitív energia vonzása érdekében tartsa be a feng shui alapvető szabályait és elveit

Ha hozzáértően és szándékosan közelíti meg a bútorok elrendezését a házban Feng Shui szerint, az élet gyökeresen megváltozik. Legyen egészségesebb, gazdagabb, sikeresebb! A lényeg, hogy ne vigyük túlzásba, a Feng Shui filozófiáját nem teljesen értik. Csak világos, hogy ez a világnézet és a világ észlelésének egyedülálló tudománya, amelynek törvényeit betartva mindenki igazán boldogabbá válhat.!

Könnyűség, tisztaság és kényelem a házban

Fénnyel, kényelemmel és energiával teli ház

Előző

Következő