Tükrök használata a házban jó és rossz feng shui foltok

A tükröket már régóta misztikus erővel felruházott tárgynak tekintik. Energiák vezetőinek nevezték őket, összekötő elemekkel a párhuzamos világok között, értékes amuletteknek - mindezt az ősi hiedelmekben találjuk meg.

Tükör tulajdonságai

A tükrök segítségével tükrözheti, vonzhatja, vizuálisan növelheti vagy fordítva, csökkentheti a teret

Az emberek már megszokták a fényvisszaverő felületek hétköznapiságát, és csak tervezési tippeket vesznek figyelembe elhelyezésüknél. Vizsgáljuk meg közelebbről, hol érdemes a kínai bölcsek előírásai szerint tükröket felakasztani.

A tükör hatással van ránk

A ránk és családtagjainkra gyakorolt ​​hatás mértéke a tükör elhelyezkedésétől, alakjától és méretétől függ.

A tükrök varázsereje a Feng Shui-ban

Ovális tükör egy állványon

Bármilyen méretű is legyen a tükör, nagy erőt hordoz magában, amelyet jóra és kárra egyaránt lehet használni.

Tükrök vesznek körül bennünket otthon, irodákban és üzletekben. Bizonyos esetekben az emberek harmóniát és békét éreznek, még akkor is, ha a szoba meglehetősen szerényen van berendezve. Másoknál - apátia, szorongás, érthetetlen félelmek, bár első látásra a belső teret divatos tervezési projektnek megfelelően díszítik.

Tükörkalauz a világok között

A tükrök nemcsak a kényelem és a szépség érdekében készült bútorok, hanem egyfajta vezetők a fizikai és a finom világ között

A tükör helytelen elhelyezése gyakori ok lehet. Figyelembe vették szimbolikájukat és jelentőségüket a különböző népek között:

 • a védőamulett tulajdonságai;
 • a tudás és a mágikus erőforrások;
 • átjárások más világokba;
 • befolyásolja az emberi élet anyagi és szellemi területeit.

A Közép-Királyság lakberendezésének hagyományos elemei terén a bagua tükör továbbra is népszerű.

Oktaéder fából

A Bagua egy fából készült oktaéder, amelynek közepén egy tükör található

Ez a nyolcszögletű védőamulett, amely egy alkalmazott trigrammal ellátott hordozón található, a helyi meggyőződés szerint mágikus erővel bír. Ez abból áll, hogy a negatív áramokat visszatükrözik a forrásaikba, ezért a Bagua-t szigorúan a bejárati ajtó előtt kell elhelyezni. Tehát a bérlők képesek lesznek megvédeni magukat a kívülről érkező káros hatásoktól.

Bagua tükör

Egy ilyen tükör (pakua) jobb életet, sok szerencsét, jólétet hozhat a házhoz, és megváltoztathatja a szerettei közötti kapcsolatot

Kínában egy ilyen misztikus amulett használata a mindennapokban valóságos "tükörháborúkhoz" vezetett a szomszédok között. Fontolja meg a mintákat: a visszaverődött tárgyak megduplázzák az emberi életre gyakorolt ​​hatásukat. Tehát a kínai tartományok lakói megpróbálták megvédeni magukat az irigységtől, a pletykáktól és a szomszédok rossz kívánságaitól, és Bagua-t házuk irányába helyezték. Tehát lehetséges volt a negatív érdeklődéssel való visszaadása, különösen, ha a saját tükre nagyobb volt, mint a szomszédok tükör talizmánja.

A konfrontáció csak azután fejeződött be, hogy a hatóságok külön rendeletet tiltottak az ilyen varázslatos amulettek kitettségének a szomszédok felé.

A Feng Shui tükrök a folyosón

Feng Shui tükör a folyosón

A folyosón lévő feng shui tükör szinte kötelező

Ügyeljen a folyosó és a folyosó kialakítására, még akkor is, ha kicsiek. A tükrök használata ebben a helyiségben kötelező, és azokat az egyes árnyalatok figyelembevételével kell elhelyezni.

 • A folyosót nem szabad rendetlenkedni, mert így a lakástulajdonosok akadályokat teremtenek a létfontosságú energia Qi számára.
 • A bejárati ajtó nem tükröződhet a tükörben, különben az energiaáramlás nem képes behatolni más helyiségekbe, visszaverődve a felszínről;

  Nagy tükör a folyosón

  A tágas folyosón található nagy tükör vizuálisan kibővítheti a teret

 • Plusz az amulettek és a beltéri növények visszaverésének képessége.
Példák a tükör helyére

Példák a tükrök elhelyezésére a folyosón

A tükrök alakja az ókori Kína tanításaiban nem igazán számít. Nyugodtan választhatsz szögletes, ovális, kerek dekor elemeket. Ebben a kérdésben bízzon a szépséggel kapcsolatos saját elképzeléseiben, és vegye figyelembe a belsőépítészeti projekt jellemzőit is.

A tökéletes folyosó tükör

Az ideális lehetőség az, amikor a folyosó tükrös fala derékszöget képez a fõ kijárat falával

A Feng Shui tükrök a hálószobában

Tükör a hálószobában az ágy közelében

A tükör a Feng Shui hálószobájában nem kívánatos, de mégis jelen lehet

A hálószoba az a hely, ahol az emberek pihennek és erőre kapnak, és a tevékenység bármely területén a siker közvetlenül függ a pihenés kényelmétől és időtartamától. A Feng Shui tükröt nem ajánlott itt és a vendégszobákban elhelyezni, tekintettel arra, hogy egy álom mennyire sebezhető.

A tükörnek nem szabad megmutatnia az ágyat

Biztosítani kell, hogy az ágy és az ott alvó emberek ne tükröződjenek a tükörben

Ha nem tudja megtagadni a tükör tulajdonságait a hálószobában, akkor figyeljen a szerény méretű kerek vagy ovális modellekre. Ne helyezzen tükröt az ágyak elé, és akassza fel a komód ajtaját fényvisszaverő felülettel.

Tükör a szekrényen

Nem helyezhet tükröt a szekrényekre, ha az ágy látható bennük

Fontos. A repedt és törött tükröket ne tárolja otthon, különben a harmóniához és az egészséghez szükséges energiaáramlás "elhagyja" a házat. A látványüveg kettős szimbolikus halála a felület integritásának megsértése esetén negatív következményekkel járhat egy valódi ember életében. Hasonló figyelmeztetések vannak a szláv népek szokásaiban: a töredékekben való visszatükröződés sokéves kudarcokat és betegségeket ígér.

Tükör az öltözőasztalon

Az öltözőasztal tükörének elég nagynak kell lennie, lehetőleg ovális vagy kerek

Találunk egy tippet arról, hogy mi segít nullázni egy ilyen kellemetlen esemény lehetséges negatívumait a Feng Shui hagyományaiban. Gondosan össze kell gyűjtenie az összes töredéket, és hideg folyó víz alatt ki kell öblíteni. Az ilyen cselekedetek a felhalmozott energia megtisztítását szimbolizálják, amely után mindent el lehet dobni a kellemetlen következményektől való félelem nélkül.

Feng Shui étkező és tükrök

Tükör az étkezőben

A konyhában a tükrök jelenléte csak két helyen engedélyezett: ahol az étkezőasztal tükröződik, és a tűzhely közelében

A tükrök elhelyezése az ebédlőben nagy plusz lesz. Ez barátságos légkört és a tágasság érzetét kelti. Ezenkívül a hölgyek értékelni tudják az alakjukat étkezés közben, és ennek eredményeként nem felejtik el csökkenteni (növelni) az adagot.

A tükör megsokszorozza vagyonát

Az asztalon találhatóakat tükröző tükör vizuálisan megduplázza az ételeket, és szimbolikusan megsokszorozza gazdagságát

A konyhában a munkafelülettel szemben lévő tükör továbbra sem kívánatos. A háziasszony felesleges gondjainak megjelenése tönkreteheti a hangulatot, ami miatt a kulináris élvezetek íze romolhat.

Fontos! A hely mellett fontos a tükör mérete is. A Feng Shui hagyományok hívei megjegyzik, hogy legalább egy ilyen dekorációs elemet teljes emberi növekedésben fel kell függeszteni egy nappaliban. Egyfajta tartalékot kapunk a szellemi növekedéshez és az anyagi gazdagság gyarapításához, ha a feje fölötti tükörben van szabad hely.

Teljes hosszúságú padlótükrök

Teljes hosszúságú padlótükrök a lelki és anyagi növekedés érdekében

Az ellenkező hatást a falak, a konyhai kötények és a mennyezetek belső díszítésénél tükrözött mozaiktöredékekkel alkalmazzuk. Ilyen szobában tartózkodva idővel a zűrzavar benyomását keltheti, hogy egyszerre több esetet kell megoldania. Annak érdekében, hogy ne kerüljön bele a mindennapi problémák körforgásába, ne hajlandó használni a tükör apró töredékeit, amelyek összezúzzák az emberek, háziállatok, tárgyak tükröződését. A Mennyei Birodalom bölcsei ilyen esetekben megjósolták a harmónia megsértését, lelkileg és anyagilag egyaránt.

Divatos tükörmozaik

A divatos tükörmozaik a konyhában nem ajánlott a Feng Shui-ban

Felhívjuk figyelmét, hogy fontos nemcsak a tükrök megfelelő felakasztása, a kínai bölcsek tanításainak összes ajánlása betartása mellett, hanem a megfelelő időben történő lemosás és törlés is. A piszkos tükörfelületek gyakran egyfajta negatív tárolóvá válnak. A veszekedések és az intrikák megjelenése teljesen természetes következmény lesz.

Jó tükörfoltok

Összefoglalva a fentieket, határozzuk meg a tükrök elhelyezésének legjobb helyeit:

 • az étkezőben;

  Keretes tükör

  Nagy keretes tükör sós nappalihoz

 • ellentétes amulettek, a jólét szimbólumai, ezáltal növelve pozitív hatásukat a mindennapi életre és a családi kapcsolatokra;
 • a bejárattal szemközti fal folyosóján. Ezenkívül a legjobb megoldás az lenne, ha tükörfelületű ajtókat tartalmazó szekrényt választanánk.

  Tükör a folyosón

  Jobb, ha a tükröt a bejárati ajtó oldalán lévő folyosóra akasztja.

A fürdőszobában két tükröt is felakaszthat anélkül, hogy a tükrök "folyosóját" létrehozná. Megvédheti magát és szeretteit mindenféle negativitástól, ha tükröt helyez az ajtó külsejére.

A tükrök rossz pontjai

A szoba funkcionális területe jegyzet Miért nem ajánlott ez az elhelyezési lehetőség?
Hálószoba A Feng Shui hagyomány szerint a tükrök a túlvilági világokba vezető ajtók szimbólumai. Ez a vonal gyakran érződik egy álomban, ezért komolyan meg kell közelíteni a hálószobákba és vendégszobákba történő elhelyezés kérdését. A legjobb, ha éjjel ruhával felakasztja a szekrények és az öltözőasztalok tükrözött felületeit. Ellenkező esetben a családi kapcsolatok megromlhatnak, és ha az alvó ember is tükröződik a tükörben, akkor az egészségi állapot.
Az asztallal szemközti irodában A kínai bölcsek úgy vélték, hogy a tükörben visszaverődő tárgyak tulajdonságai megduplázódtak. Úgy tűnik, hogy a feladatok száma megnőtt. A dolgozószobák és irodák tulajdonosai így "vonzzák" a túlmunkát.
Ablakkal, bejárati ajtóval, fürdőszoba vagy WC ajtajával szemben A házba jutás pozitív Qi energiájának nem szabad út közbeni akadályokkal szembesülnie. A bútorok, lakberendezési tárgyak és tükrök megfelelő elhelyezésével lehetővé válik az otthoni pozitív hangulat elérése és a családi jólét "vonzása". Nagy a valószínűsége annak, hogy a külső, a tükör felületéről visszaverődő energia nem jut be a házba.
A bejárati ajtónál A Qi életet adó ereje nyugalmat, sikert jelent az üzleti életben és sok szerencsét. Az ilyen elhelyezés teljesen elzárja az energiák áramlásának bejáratát, így a családi tűzhely fokozatosan elhalványul.
Tükör a tükörrel szemben A szláv nép hagyományai szerint "tükörfolyosókat" hoztak létre a jövendőmondáshoz: úgy gondolták, hogy a lányok így láthatják majd leendő vőlegényüket. Hivatkozások találhatók a folklórban és a szépirodalomban. Több tükör misztikus folyosójának létrehozása szorongás, pánik, valamint depresszió és depresszió érzéséhez vezet.
Feng Shui tükör a tanulmányban

Amikor Feng Shui tükröt helyez a dolgozószobájába, emlékeznie kell arra, hogy a dokumentumokat és az asztalt nem szabad tükrözni benne

Az ablakkal szemben egy tükör kerül beépítésre, ha nincs elegendő természetes fény és a természet az ablakon kívül látható, más esetekben káros lehet

Tükör a bejárati ajtón

Az első ajtótükör nagyon veszélyes és elfogadhatatlan lehetőség.

Tükör a tükörrel szemben

A tükörrel szemben lévő tükör misztikus folyosót és furcsa érzéseket hoz létre a belenéző számára.

A kínai bölcsek tanításai pontos utasításokat adnak a tükrök Feng Shui-ban való elhelyezéséről. Utánuk lehetõvé válik a harmónia légkörének megteremtése otthon és a szerencse vonzása. Nem csoda, hogy a régiek mondása ma is releváns: "Mindent jobbra változtathatsz, ha tükörhöz fordulsz segítségért.".

Helyezze a tükröket jobbra

Helyezze a tükröket helyesen, hogy otthona pozitív energiaforrássá váljon.

Előző

Következő