A Feng Shui ágy elhelyezkedése, alakjának és irányának kiválasztása

Korunkban divatossá vált a lakás felszerelése a Feng Shui módszereivel összhangban. Ez a technika Kínából érkezett hozzánk. Körülbelül ezer évvel ezelőtt a figyelmes kínaiak észrevették, hogy a természetben lévő tárgyak (fák, folyók, hegyek) elhelyezkedésétől függően egy hely más energiával rendelkezik. Így az ember bizonyos körülmények között kényelmesebbnek érzi magát, más esetekben azonban teljesen kényelmetlenül érzi magát. Aztán elkezdtek lakóhelyet választani, bizonyos technikákat alkalmazva a virágzó élet biztosítása érdekében. Azt hiszem, maga is észrevette, hogy a különböző helyeken más a légkör. De feltetted magadnak a kérdést: "Mitől függ?" A kínaiak erre válaszolnak: A Föld minden életének alapja a chi energia. Ez egy kozmikus erő, és világunkban minden ennek a megnyilvánulása. Minél jobban vonzza ezt az energiát, annál boldogabb lesz az ember. ".

Az ágy elhelyezkedése a hálószobában

A Feng Shui ágy kiválasztása elég felelősségteljes üzlet.

Hálószoba elrendezése fotó

Ágy vásárlásakor jobb olyan bútorokat választani, amelyek kevésbé világosak és nem mutatósak a luxus miatt.

tükör elhelyezési szabályok

Ezenkívül az ember születésének ideje segíthet az irányválasztásban: a télen születetteknek jobb, ha délre, nyáron északra, tavasszal nyugatra és ősszel keletre alszanak.

Most a feng shui népszerű trend a lakás elrendezésében. Ha ez a technika nem kerülte el, akkor ebben a cikkben információkat talál arról, hogyan lehet ágyat tenni Feng Shui-ba. Végül is a hálószobában alszunk, és közérzetünk az alvás minőségétől függ. Fontos a megfelelő pihenés megszervezése, különösen a nyüzsgés és a gondok idején.

Helyes ágyhelyzet

Jó lenne figyelembe venni a szakértők ajánlásait a bútorok kiválasztásával kapcsolatban a különböző korosztályok, párok, ifjú házasok, gyermekek számára.

Shema elrendezés

A jó pihenéshez és alváshoz csak helyesen kell elhelyeznie az ágyat.

Feng Shui aludni

A hálószobát az egyik fő szobának tekintik, mivel itt pihenhet vagy lazíthat. És az ember életének egyharmadát alvásnak szenteli. Ennek a technikának a szakemberei biztosak abban, hogy az alvás minősége teljes mértékben az illető hálóhelyének elrendezésétől függ.

Hálószoba elrendezése

Ahhoz, hogy mindig béke és harmónia legyen a családban, ágyat kell választani egy matraccal, és ne legyenek rajta megosztások, mivel ezek mindig a jövőbeni viszonyt jelentik a kapcsolatokban.

Puha, göndör fejtámla

Az egyik legfontosabb szabály szerint az ágyat semmiképpen sem szabad tükör elé tenni, különben egészségügyi problémák merülhetnek fel.

Az ágy helyes elrendezéséhez be kell tartania a szakemberek ajánlásait. Ebben a cikkben felfedjük a titkos cselekedeteket.

 1. Teljesen tilos, ha a hálószoba és a fürdőszoba ajtaja egymással szemben áll. Ez tönkreteheti a kapcsolatát a másokkal.
 2. A falakat nem ajánlott sötét színnel festeni. Az ilyen árnyalatok elnyelik a létfontosságú energiát, és ez negatívan befolyásolhatja az egészséget.
 3. Tegyen kevesebb bútort - ne tömje el a helyet. Ügyeljen arra is, hogy a komódok vagy az éjjeliszekrények éles sarkai ne nézzenek az ágy felé. Rossz álmaid lehetnek.
 4. Nem ajánlott tükröt tenni - az alvó embernek nem szabad tükröződnie. Ez elutasítja a Chi energiát.
 5. Kerülje a fémtárgyakat is. Elektromágneses sugárzást produkálnak.
 6. A növények bőségét kedvezőtlennek tartják. Korlátozzon egy vagy kettőre. Ne telepítsen kandallókat és akváriumokat.
 7. Ne tömje el az ágy alatti helyet - szabadnak kell lennie.
 8. Feng Shui-ban nem fekszel a lábaddal a kijárat felé.
Feng Shui ágy elrendezés

Ezenkívül az ágynak megfelelő alakúnak és méretűnek kell lennie, hogy a pár kényelmes alvást biztosítson.

Az ágy kedvezőtlen elhelyezkedése a fejtámlával az ablak felé

Sok szakértő azzal érvel, hogy az ágy fejét az egyén számára kedvező irányba kell irányítani.

tippek és trükkök

Számos olyan tényezőt elemeztünk, amelyek ellenjavallt. Itt az ideje, hogy elolvassa a tippek listáját. Az ágy Feng Shui szerinti elhelyezkedésének meg kell felelnie az alábbi ajánlásoknak.

 1. A falakat a pasztell spektrum különböző színeiben lehet legjobban festeni. Néhány piros részlet azonban segíthet megőrizni a szenvedélyt a férj és a feleség között.
 2. Tartsa a fejet szabadon - ne aludjon polcok vagy párkányok alatt.
 3. A bútorokat természetes fából kell készíteni;
 4. Helyezze a fejtámlát a falhoz a támogatás és a védelem érdekében. Ne tegye a szoba közepére.
 5. Az ágy méretének arányosnak kell lennie a hálószobával.
gyönyörű nagy ágy

A hálószobában neki kell dominálnia.

Vernoe raspolozhenie krovati

Ha a házban átalakítás indul, akkor a hálószoba ágyát nem szabad a konyha, a fürdőszoba vagy a WC mellett elhelyezni. Ezen egyszerű szabályok betartása biztosítja a pihentető és egészséges alvást.

Kedvező irányok

Bonyolultabb az a kérdés, hogy hol lehet aludni a fejével. Itt fontos az egyéni megközelítés. A különböző irányoknak különböző hatásai vannak. Hogy megtudja, melyik ágyrendezés a legmegfelelőbb az Ön számára - nézze meg az alábbi listát.

 • Északi. Válassza ezt a fejirányt, ha nincs elég béke és nyugalom az életben. Akkor is ajánlott, ha az illető beteg. Az északi irány elősegíti a gyógyulást.
 • Északkeleti. Alkalmas határozatlan emberek számára. Ha nehezen tud döntéseket hozni, helyezze az ágyat úgy, hogy a fejtámla északkelet felé nézzen.
 • Keleti. Ajánlott azok számára, akik fáradtságot éreznek.
 • Délkeleti. Alkalmas szerény és visszafogott emberek számára. Ha különböző komplexusokban szenved, akkor az ilyen irányú alvás segít abban, hogy magabiztosabbá váljon.
 • Déli. Dél azonban anyagi jólétet ígér. Éjjel azonban egyedül kell aludnia.
 • Délnyugati. Ez az irány segít praktikusabbá válni.
 • Nyugat. Érdekes eseményeket kelt életre. Fontos azok számára, akik unják a napi változatosságot. Ezenkívül a Nyugat segíthet a házaspároknak, hogy növeljék egymás iránti vonzalmukat.
 • Északnyugat. Ez az irány felébreszti a vezetői tulajdonságokat.
Az ágy helyes elhelyezkedése Feng Shui-ban

Természetesen a természetes fát tartják a legjobb anyagnak az ágykeret készítéséhez.

Feng shui óvoda

Általános szabály, hogy a gyerekek sokkal érzékenyebbek a külvilág hatásaira, ezért a kiságy kiválasztásának körültekintőbbnek kell lennie.

Négy állat módszer

A feng shui ideológiájában 4 sarkalatos pont van. Kínai filozófusok észrevették, hogy a táj minden formáját 4 típusra lehet ragyogni. Ez a 4 faj Kínában szent állatokról kapta a nevét:

 • Kelet zöld sárkány;
 • West fehér tigris;
 • Dél - vörös főnix;
 • Észak - fekete teknős.
Shema a Feng Shui sarkalatos pontjai

A hálószobában lévő vízágyak abszolút elfogadhatatlanok, mert két elem - a tűz (áram) és a víz - ellentétét testesítik meg.

A gyermekszoba a szabályok szerint szervezett

Minél közelebb van a mennyezethez, annál nagyobb a qi energia feleslege, ráadásul a mennyezet alatt sok káros gáz található.

Annak érdekében, hogy álmai békések maradjanak, vegye körül az ágyat képekkel ezekről az állatokról. Helyezze a sárkány figurát balra, a tigris figurát jobbra. A nyugalom védelme érdekében egy piros madarat akasszon az elejére. És ennek megfelelően, mögött - egy kép egy teknőssel.

Bútorok elrendezése az óvodában

Kerek ágyak és hidromasszázs ágyak nem ajánlottak. Az ágy alakjának helyesnek kell lennie, csakúgy, mint a szoba alakjának.

Gyerekszoba

Ezért kerülni kell az emeletes ágyak felszerelését.

Ágy alakja

Az ágy kiválasztása a jó alváshoz fontos kérdés. A hálóágy mérete lehet: 220x150 cm, 220x190 cm, 220x220 cm, 220x240 cm. A fekvőhely magasságának alacsonynak kell lennie.

Gyönyörű és szokatlan fejtámlák

A magas fejtámla biztonságérzetet kelt és szimbolizálja az egyik védőszellemet - a Teknőt, mindig a láb felett kell lennie.

Ágy elhelyezkedése

A hálószoba a ház legfontosabb helyisége, mivel egy álomban az ember a leginkább fogékony a Sha negatív energiájának hatására.

A megfelelő kopjafa megtalálása nehezebb lesz. Kiválasztásához elemezze társadalmi helyzetét. Elemed alapján is vezérelheted. Például, ha tisztviselőként dolgozik, válasszon egy háttámlát lekerekített fejtámlával. A munkavállalók számára a szögletes háttámlát kedvezőbbnek tartják. Hullámzó fejtámlával ellátott ágy jó a kreatív emberek számára.

Kerek ágyak a belső térben

A háttámláknak még több lehetősége van: középen ívelt, kettős hajlítás (csak egy házaspárra érvényes), hátuk neve "Sárkány és Főnix".

Feng shui gyermekszoba fotó

Ne vásároljon olyan ágyat sem, ahol a dolgozóasztal lent van, az alvóhely pedig az emeleten van.

A héjak és a különböző sima ívek szintén jó formáknak számítanak. Fejfa minél magasabb, annál jobb.

Feng Shui hálószoba

A régimódi baldachinos ágyat kedvezőnek tartják a Feng Shui számára.

jobb, ha az ágyat a hálószobában helyezi el

Éppen ezért a megbízható védelem megteremtése érdekében nem csak azt kell tudni, hogy hogyan kell megfelelően díszíteni a belső teret a hálószobában, hanem azt is, hogy melyik irányba tegye az ágyat.

A Feng Shui ágyának elrendezésére számos szabály vonatkozik. De ne feledje, hogy közérzete függhet ezen előírások betartásától. Minél magasabb a pihenés minősége, annál jobban fogja érezni magát. És mennyi erő lesz hozzá! Használja a feng shui szabályokat a hálószobához, és jól aludjon!

feng shui a belső térben

A gördülő ágy nem ajánlott, mivel a nyugtalan alvást szimbolizálja, és egy kórházra is emlékeztet.

az ágy átlós elrendezése a hálószobában

Talán ez a legfontosabb szabály a feng shui hálószoba díszítésében.

Előző

Következő