A Feng Shui tanításai szerint aludhatsz vagy nem tudsz az ajtó előtt lábbal aludni

A bútorok elrendezése egy szobában fontos feladat a lakásfelújítás során. Az íróasztal előnyös elhelyezése lehetővé teszi a munkaterület lehető legkényelmesebb felszerelését. Az ágy megfelelő elhelyezése pedig befolyásolhatja az egészséges és produktív kikapcsolódást. Számos meggyőződés létezik az árucikk helyes helyéről a hálószobában. Higyjek nekik?

Az egészséges alvás kulcsa

nem teheti az ágyat lábával az ajtóhoz

Számos meggyőződés létezik az árucikk helyes helyéről a hálószobában.

Különböző tényezők befolyásolják a minőségi relaxációt. Három fő csoportra oszthatók:

  • környezeti feltételek;
  • fizikai;
  • pszichoszomatikus.
elrendezi az ágyat

Különböző tényezők befolyásolják a minőségi relaxációt. Őket

Az orvosok határozottan javasolják az egészséges hálószoba környezetének fenntartását. Ehhez hetente egyszer rendszeresen nedves tisztítást kell végezni, hetente 2-3 alkalommal porszívózni és porszívózni. Szintén tanácsos szobanövényeket telepíteni erre a területre.

Hálószoba elrendezése

Az orvosok határozottan javasolják az egészséges hálószoba környezetének fenntartását.

Nyáron éjjel nyitva kell hagynia az ablakot, télen - éjszakára hagyja "szellőztető" módban, vagy nyissa ki az ablakot. A hőmérsékletnek kényelmesnek kell lennie. Kívánatos, hogy a szoba hűvös legyen.

Kedvezőtlen fekvés

Szintén tanácsos szobanövényeket telepíteni erre a területre.

Természetesen az ember fizikai állapota nagy jelentőséggel bír. A rossz alvás egyik oka a túlevés. Annak érdekében, hogy erős és könnyű legyen, a táplálkozási szakemberek azt tanácsolják, hogy ne egyenek ételt 3 órával a relaxáció előtt, folyékony - 2.

ágy elhelyezkedése

A helyes ágy elhelyezés hatással lehet az egészséges és produktív kikapcsolódásra.

A pszichoszomatikus tényezők közé tartozik az álmatlanság és a pszichés állapot. A pihentető kikapcsolódáshoz ajánlatos az órákat lefekvés előtt 2 órával kikapcsolni, és ne a hálószobában tartani. A meditáció akkor is hasznos, ha sokáig nem tud aludni.

ágy a hálószobában

A csendes pihenés érdekében ajánlatos az órákat lefekvés előtt 2 órával kikapcsolni, és ne a hálószobában tartani.

Az ágy helyzetének fontosságába vetett hitet pszichoszomatikus tényezőnek tekintik. A kísérletek nem bizonyították végérvényesen a bútorok elrendezésének az álmokra és az egyén életminőségére gyakorolt ​​hatását. Ez a téma teljesen feltáratlan marad. Az eredmények attól függtek, hogy a résztvevő elhitte-e vagy sem.

az ajtóhoz vezető fejjel kell aludnia, az ágyat a szoba közepére kell tenni

A kísérletek nem bizonyították végérvényesen a bútorok elrendezésének az álmokra és az egyén életminőségére gyakorolt ​​hatását.

A bútorok elrendezésének hatása az alvásra

Sokan kíváncsiak arra, hogy az ágy elhelyezkedése befolyásolja-e az alvás és az élet minőségét? Bármelyik oldalról is vegyék figyelembe ezt a kérdést, a válasz "igen" lesz.

  1. Logikai szempontból ez annak köszönhető, hogy a térben meg kell teremteni a helyes légáramlást. Ha a helyzet nem megfelelő, az ágy megakadályozhatja ezt.
  2. Másrészről különféle meggyőződések fordulnak elő az ágy helyiségének elhelyezésével kapcsolatban. Sok nép hagyományai szerint van egy szabály, miszerint nem lehet aludni a lábával a bejáratig, az ágyat a falhoz szorosan illeszteni, a nyíláshoz tenni, mivel ez befolyásolja az ember jólétét és általában az életminőséget.
Kívánatos, hogy a fekvő személy lássa a szoba ajtaját

Sokakat érdekel, hogy az ágy elhelyezkedése befolyásolja-e az alvás és az élet minőségét.?

A szláv hagyományokban

A szláv mitológia szerint nem lehet aludni a lábával a bejáratnál. Őseink úgy vélték, hogy az álmok során a lélek elválik a testtől, és az űrben szárnyal. Az ajtót viszont a "másik világ" portáljának tekintették, amely kizárólag éjszaka nyílt. Így azt hitték, hogy a lélekkel alvó ember lelke, elválhat a testtől, és nem térhet vissza hozzá, kicsúszva ebbe a portálba. Tehát ebben a helyzetben elaludva esély van arra, hogy ne ébredjen fel.

Keleti hálószoba belső

A szláv mitológia szerint nem lehet aludni a lábával a bejáratnál.

A szlávok úgy gondolták, hogy a gonosz szellemek éjszaka bebújhatnak a szobába. És ha az ember a lábával alszik a kijárat felé, akkor nyitottabb a befolyásukra. Ennek eredményeként alvászavar, különböző betegségek megjelenése és rossz pszichés állapot figyelhető meg. Azt is hitték, hogy ezek a szellemek elrángathatják az alvó ember lelkét, ami halálához vezet.

nem tud aludni az ajtó felé tett lábbal - rossz jel

Így azt hitték, hogy egy lába, aki alszik a lábával, elválhat a testtől, és nem térhet vissza ehhez a portálhoz.

Az ókori India filozófiája

Az indiai hiedelmekben azt hitték, hogy meridiánok haladnak át a szobán, amely mentén energia (prána) kering.

nem szabad aludni az ajtó felé tett lábbal

Az ajtót viszont a "másik világ" portáljának tekintették, amely kizárólag éjszaka nyílt.

Érdekes! Az élettérben áramló energiaáramlásokra vonatkozó állítás különböző kultúrákban létezik. Indiában ezt az energiát pránának hívják, Japánban - ki, Kínában - qi, Hawaiin az analóg a mana.

A Feng Shui-ban nem lehet aludni az ajtóig

A szlávok úgy gondolták, hogy a gonosz szellemek éjszaka bebújhatnak a szobába.

Ennek megfelelően az ágyat nem szabad a falhoz közel elhelyezni: negatív folyamok lehetnek. Az indiai hiedelmek szerint nem szükséges, hogy alvóhely legyen az ajtó felé tett lábbal: ezen a vonalon erősen áramlik a különböző irányú prána. Lehet, hogy egy személy nem képes megbirkózni egy ilyen erős áramlással, ami hátrányosan befolyásolja pszichológiai és fizikai állapotát.

aludj a lábaddal az ajtóig

Azt is hitték, hogy ezek a szellemek elrángathatják az alvó ember lelkét, ami halálához vezet.

Feng Shui szerint

A Feng Shui egy olyan tanítás, amely az ókori Kínában született. A legtöbb keleti áramhoz hasonlóan ez is az energia körforgásával és annak irányításának képességével kapcsolatos ismereteken alapul. Ennek a filozófiának része a tárgyak helyes helyben történő elhelyezésének tana.

tegye helyesen az ágyat

Az élettérben áramló energiaáramlásokra vonatkozó állítás különböző kultúrákban létezik.

Ezen iskola szerint nem lehet úgy elhelyezni az ágyat, hogy az ajtó előtt aludjon. Úgy gondolják, hogy ez egyfajta átjáró. Ha egy személy ebben a helyzetben alszik, akkor az életenergia távozik rajtuk keresztül. És ahelyett, hogy pihenés közben erőre kapna, elveszíti őket, aminek következtében fáradtan és álmosan ébred.

az ágyat lábakkal az ajtó felé helyezi

Az ágyat nem szabad a falhoz közel elhelyezni: negatív folyamok lehetnek.

hálószoba fotó elrendezése

A legtöbb ember, akár babona, akár nem, megpróbálja, hogy a lábai ne legyenek az ajtó közelében.

A bemutatott filozófiával összhangban a szerencse alvás közben átcsúszhat a nyíláson. Ennek eredményeként nehézségek merülnek fel a pénzforgalommal, az egészséggel, a szeretteivel való kapcsolatokkal kapcsolatban. Mindez annak köszönhető, hogy az élet pozitív energiája a portálon keresztül merül fel.

Ebben az esetben az ágy az ajtó felé néz.

Lehet, hogy egy személy nem képes megbirkózni egy ilyen erős áramlással, ami hátrányosan befolyásolja pszichológiai és fizikai állapotát.

Ősi babonák és modern nézetek

Az ősi attitűdök szerint lehetetlen ágyat elhelyezni az ajtó előtt különböző okok miatt, amelyeket figyelembe vettünk. A modern szakértőknek saját nézőpontjuk van ebben a kérdésben. Úgy vélik, hogy a jelek csak azokra az emberekre gyakorolnak hatást, akik hisznek bennük. Vagyis belép a pszichoszomatikus tényező. Egy személy pszichológiailag ráhangolódik a betegségekre és a kudarcokra, biztos abban, hogy meg fognak történni. Ennek eredményeként minden megtörténik.

feng shui hálószoba

A Feng Shui egy olyan tanítás, amely az ókori Kínában született. hogyan

Egyes szakértők az eredmények megnyilvánulását, amelyről a legendák beszélnek, a genetikai memória és az egyén történelmi fejlődése alapján igazolják. Mit jelent? Az ókorban, amikor a lakásokat nem védték zárak, és ellenségek léphettek be hozzájuk, a tulajdonosnak a helyiség bárhonnan látnia kellett a nyílást. Amikor alszik a lábával a bejárat felé, ez lehetetlen. Ezért a modern világban az alvó kényelmetlenül érzi magát ilyen helyzetben, amit a genetikai memória igazol. Emiatt lehetséges a rendszer megsértése, a fáradtság felhalmozódása, az ingerlékenység megjelenése.

Feng Shui ágy elrendezés

Ennek a filozófiának része a tárgyak helyes helyben történő elhelyezésének tana.

hálószoba helyet

Te vagy az egyetlen bíró.

A fenti elméletek nem bizonyítottak, és a kérdés továbbra is nyitott. Vannak azonban arra utaló jelek, hogy a kikötő elhelyezkedése az ajtóval szemben negatívan befolyásolhatja az ember pihenését és jólétét.

gyönyörű hálószoba készlet

A modern szakértőknek saját nézőpontjuk van ebben a kérdésben.

Követni vagy sem?

Lehetetlen egyértelműen kijelenteni, hogy érdemes hinni ezekben a hiedelmekben, vagy sem.

tilos az ágyat az ajtó felé tenned

Egy személy pszichológiailag ráhangolódik a betegségekre és kudarcokra, bízva abban, hogy meg fognak történni.

A modern tudomány szempontjából megnyilvánulásukat a pszichológia magyarázza: az ember, hisz bennük, maga is kudarcra hangol. Nincs ok azonban tagadni őseink tanítását és hitét.

Ne aludjon lábával az ajtónak

Emiatt lehetséges a rendszer megsértése, a fáradtság felhalmozódása, az ingerlékenység megjelenése.

Hálószoba a szabályok szerint

Lehetetlen egyértelműen kijelenteni, hogy érdemes hinni ezekben a hiedelmekben, vagy sem.

Az egyetlen bíró te vagy. A legtöbb ember, akár babona, akár nem, megpróbálja, hogy a lábai ne legyenek az ajtó közelében. A választás a tiéd, olvasóm.

A szoba ajtajával szemben

A fenti elméletek nem bizonyítottak, és a kérdés még mindig nyitott.

Előző

Következő