Kényelmes franciaágy választása egy ágyhoz

Annak érdekében, hogy az ember napközben erőteljes és munkaképes legyen, jól kell aludnia és éjszaka jól pihennie. Ehhez alvóágyának kényelmesnek és kényelmesnek kell lennie. Ezért felelősen kell megközelíteni azt a kérdést, hogy miként válasszuk ki a megfelelő ágyat. Ha azt szeretné, hogy a bútorok több mint egy évtizede rendszeresen szolgálják ki, akkor annak vázának fémből vagy tömör fából kell készülnie.

Franciaágy Elegáns, sötét dió

Minél erősebb a fa, annál drágább a termék.

Fontos pontok a bútorok megválasztásában

Ügyeljen a keret aljára rögzített lamellák számára. Minél több van belőlük, annál jobban rugózik a felület, és ortopéd funkciókat lát el. A bútor alatti üreget gyakran használják vászonfiókok felszerelésére. Ha nincs feltöltve, a matrac jobban szellőződik. Az ágy méretét és alakját össze kell hangolni a lakóterülettel. Jól be kell illeszkednie a szobába, nem kell sok helyet elfoglalnia.

Franciaágy Monaco

A kényelmetlen alvóhely hát- vagy méhnyakbetegséget okozhat.

A dupla modell legjobb opciója egy téglalap alakú. A sarok- és kerek kialakításokkal ellentétben a legszerényebb hálószobába fog illeszkedni. A nem szabványos bútorokhoz a megfelelő ágynemű szabását kell megrendelni. A minimalizmus ma különösen népszerű. Az emberi élet számos területén jelen van.

családi ágy

A kényelmetlen alvóhely hát- vagy méhnyakbetegséget okozhat.

Ha több fényt szeretne a hálószobában, vegyen egy fehér modellt. Ebben az esetben a helyiség jó érzelmi légkört biztosít a jó pihenéshez. A termék előnyei:

 • a modern tervezési trendeknek való megfelelés;
 • kiváló kombináció más árnyalatú bútorokkal;
 • a fehér szín a könnyedség érzetét kelti;
 • a szoba elegáns megjelenést kölcsönöz.
bőr ágy

Egyes gyártók vastag rétegelt lemezeket helyeznek el lamellák helyett.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a könnyű felületek könnyen szennyezettek, a szoba lakója további motivációt kap a dolgok rendbetételére. A tisztítást gyakrabban kell elvégezni. De ez pozitív pont, mert a tisztaság az egészség kulcsa. Sokan arról álmodoznak, hogy tökéletes rend legyen a hálószobában, ami sokkal könnyebbé teszi a légzést.

Ágyak széles választéka

A legmegbízhatóbb és legtartósabb keretek fémből és természetes fából készülnek.

Célszerű az ágyat az ajtótól távol telepíteni. Jobb a bejárattal szemközti oldalon elhelyezni. Ne tegyen ágyat fejtámlával az ablakhoz. Forró időben, a helyiség szellőztetése közben huzatként kinyúlhat. A házassági ágynak három oldalról szabadon hozzáférhetőnek kell lennie. Amikor az egyik házastársnak éjjel fel kell kelnie, nem szabad zavarnia a másik fele alvását.

Kétszemélyes ágy Parnassus

A keret gyártásához különféle anyagokat használnak.

Az áruk helyes megválasztása

Az ágy mérete befolyásolja az alvás és a pihenés minőségét. Az emberek eltérő véleményen vannak arról, hogyan válasszák ki a megfelelő ágyat a hálószobához. A helyes megközelítés figyelembe veszi annak méreteit és a kikötő méretét.

 1. A házastársaknak, akik inkább a hátukon alszanak, több egyéni térre van szükségük. Azok számára, akik az oldalukon alszanak, egy kis ágy megengedett.
 2. Alacsony termetű személyek számára a standard méretű ágy megfelelő. Ha magas, akkor egy termék vásárlásakor figyeljen a hosszúságra. Körülbelül 30 centiméteres margónak kell lennie.
 3. Ha a házastársak jól táplálkoznak, jobb, ha széles franciaágyat vásárolnak. Az optimális magasság körülbelül 50 cm. Ha ez kisebb, akkor nem lesz nagyon kényelmes lefeküdni és felkelni.
válasszon egy franciaágyat

Vannak olyan modellek, amelyeknek egy pár háttámlája és oldalfala van.

A hangos és egészséges éjszakai alvás a legjobb a gyógyuláshoz egy mozgalmas munkanap után. A jó pihenés javítja a hangulatot, erősíti az immunrendszert. Az alvás idejének minél hatékonyabb felhasználása érdekében az alvóhelynek jó minőségűnek és kényelmesnek kell lennie. Az ágykeret a tartósság szempontjából meghatározó tényező. Általában különféle fajtákban állítják elő.

Az ágynak számos előnye van:

 • hosszú élettartama van;
 • egy idő után könnyű frissíteni csak a matrac cseréjével;
 • sokkal természetesebben néz ki a szoba belsejében;
 • nagyon kényelmes rajta pihenni.
rácsos ágy alja

Ahhoz, hogy az alvási időt a lehető leghatékonyabban lehessen használni, az alvóhelynek jó minőségűnek és kényelmesnek kell lennie.

Vannak olyan modellek, amelyeknek pár háttámlája és oldalfala van. A dobogók formájában lévő termékeket tartják a legnépszerűbbnek. A keret gyártásához különféle anyagokat használnak. A legmegbízhatóbb és legtartósabb keretek fémből és természetes fából készülnek. A kovácsolt modellek nagyon elegánsak. A gazdaságosabb lehetőségek közé tartozik a forgácslap termékek.

Kétszemélyes ágy Halmar Modena 160x200

Az ágykeret a tartósság szempontjából meghatározó tényező.

A modern technológiák gyors fejlődése lehetővé tette a forgácslap természetes fa textúrával való felruházását. Az ebből az anyagból készült termékek jó szilárdsággal és elég hosszú élettartammal rendelkeznek. A termék alapja egy hajlítható lamellákkal ellátott keret. Minél több lamellát helyeznek el a keretben, annál jobb az ortopéd hatás. A matrac ilyen alapja jól alkalmazható az idősek számára. Ezekkel a termékekkel kapcsolatos pozitív vélemények száma folyamatosan növekszik.

Dupla ágy Flora, dió

A jó pihenés javítja a hangulatot, erősíti az immunrendszert.

Kényelmes alvóhely és egészség

Egyes gyártók vastag rétegelt lemezeket helyeznek el lamellák helyett. Az ilyen termékek meglehetősen tartósak, de itt nincs ortopéd hatás. Ha kicsi a hálószobája, vásárolhat egy átalakítható ágyat. Mivel napközben összecsukható, lehetőség van az életterek okos kihasználására. Sok múlik az éjszakai pihenés kényelmén. A kényelmetlen alvóhely hát- vagy méhnyakbetegséget okozhat.

Franciaágy Classic

A zord és egészséges éjszakai alvás a legjobb a gyógyulásra egy mozgalmas nap után.

Vannak olyan lehetőségek, amelyekben ágyneműtartó van a hálószoba alatt. A magas göndör lábú ágyak nagyon stílusosak. Az ilyen termékek alatt könnyen eltávolítható a por. A matracot általában egyedileg választják meg. Lehet ortopéd, tavaszi vagy latex.

A fabútorok a következő fafajtákból készülnek:

 • fenyőfák;
 • nyír;
 • bükkfa;
 • égerfa;
 • tölgy.
Természetes fa ágy Verona-1

Ha a házastársak jól táplálkoznak, jobb, ha széles franciaágyat vásárolnak.

Minél erősebb a fa, annál drágább a termék. Azonban még a legolcsóbb természetes fa is, például a fenyő, sokkal jobb, mint a forgácslap. Pár éves működés után a forgácslap termékek nyikorogni és törni kezdenek. Ezért gyakran változtatni kell rajtuk. Ezenkívül káros anyagok szabadulnak fel belőlük. Ennek eredményeként kiderül, hogy a természetes fából készült bútorok gazdaságosabb megoldás. Az ágy alakjának megválasztása személyes preferenciáktól, valamint a szoba belsejétől függ. A bútor lehet téglalap alakú, kerek, négyzet alakú vagy ovális. Az egyedi termékek általában rendelésre készülnek.

Franciaágy Domino

A helyes megközelítés figyelembe veszi annak méreteit és a kikötő méretét.

A fémáruk ma is meglehetősen népszerűek. Leggyakrabban hálószobákba telepítik, amelyek modern stílusban készülnek. A tulajdonosok íze meghatározza a további dekorációk jelenlétét. Leggyakrabban a modelleket faragott elemekkel vagy szokatlan gombokkal látják el.

Megbízható franciaágy Nastasya tömör hamu

Az emberek eltérő véleményen vannak arról, hogyan válasszák ki a megfelelő ágyat a hálószobához.

A rugalmas fából készült lécek jól rugósak, ami a többit kényelmesebbé teszi. Dupla bútorokhoz körülbelül 30 ilyen alkatrészt használnak. A köztük lévő résnek az egyes részek szélességének felének kell lennie. A rugós termékek iránti kereslet folyamatosan csökken. Ez annak köszönhető, hogy gyorsan kudarcot vallanak. Még jó matrac esetén is kívánatos, hogy az ágyon lécek legyenek.

Franciaágy Regina tölgy 160x200

Az ágy mérete befolyásolja az alvás és a pihenés minőségét.

Komplett dupla bútor

A franciaágy tartalmazhat emelő mechanizmust és fiókokat az ágyneműhöz. Ez az opció jól működik egy kis hálószobához. A liftnek köszönhetően nincs szükség további helyre a fiókok kihúzásához. Néha a termékkészlet éjjeliszekrényeket, lámpákat, különféle polcokat tartalmaz. Néhány gyártó szekrényágyat gyárt. A nap folyamán könnyű átalakítani egyfajta szekrénysé. A fejlesztők ezen döntésének köszönhetően felszabadul a szoba lakótere.

gyönyörű franciaágy

A házassági ágynak három oldalról szabadnak kell lennie.

Az ágy kiválasztásakor egyszerű szabályokat kell követnie:

 •    olvassa el a gyártóról szóló véleményeket;
 •    ne csábítson az alacsony költségekkel;
 •    ellenőrizze az alkatrészek csatlakozásának szorosságát;
 •    figyeljen a használt szerelvényekre.
Császár fa ágyak

Forró időben, a helyiség szellőztetése közben huzatként kinyúlhat.

A minőségi ágy nem lehet túl olcsó. Ha az ár egyértelműen alábecsült, akkor vagy a gyártási technológiát sértik, vagy az anyagok minősége nagyon alacsony. A szerelvényeket nem szabad teljesen műanyagból készíteni, mivel ez az anyag könnyen elszakad. A legtöbb gyártó matracokkal egészíti ki az ágyakat. Ha a matrac alapja rugókból áll, akkor legalább 10 évig rendszeresen szolgál. Minden tavasz független, de abszolút nem rezeg, ha valaki az ágyon fekszik.

Szép franciaágy vásárlás

Ne tegyen ágyat fejtámlával az ablakhoz.

Néha rugós tömböket használnak a matracban. Az ilyen termék minősége sokkal rosszabb. Az idő múlásával egyes tömbös területek megereszkednek. Ugyanakkor ennek a kialakításnak a tulajdonosa sok kellemetlenséget tapasztal. Ha a matrac ortopéd, nemcsak kényelmes pihenést és kellemes alvást biztosít, hanem fokozatosan korrigálja a testtartást is. Az allergiások számára hipoallergén latexből készült speciális töltőanyaggal ellátott matracokat gyártanak. Ezek a termékek jól kondicionáltak anélkül, hogy elveszítenék ortopédiai tulajdonságukat.

Selena-Auri franciaágy

Célszerű az ágyat az ajtótól távol telepíteni.

A matracok választása házaspárok számára

Mivel a matrac megválasztása egyedi kérdés, mindkét házastársnak tanácsos orvoshoz fordulnia a vásárlás előtt. Néha két különálló terméket kell vásárolniuk, amelyeknek különböző tulajdonságai vannak. Erre azért van szükség, hogy a megvásárolt termékek ideálisak legyenek minden partner számára.

Nevada franciaágy

Sokan arról álmodoznak, hogy tökéletes rend legyen a hálószobában, ami sokkal könnyebbé teszi a légzést.

A termékek sokfélesége ellenére a jó termék kiválasztása meglehetősen nehéz. Itt építenie kell a szoba méretére, kialakítására, valamint a kívánt matrac típusára. A lamella alap javítja a termék ortopédiai tulajdonságait. Pihenés alatt a szükséges kényelem biztosított. Az elhízott emberek jobban járnak, ha olyan tömör fából készült terméket vásárolnak, amely ellenáll a nagy terhelésnek.

franciaágy Nagy-Britannia

Mivel a könnyű felületek könnyen szennyezettek, a szoba lakója további motivációt kap a rend helyreállítására.

Az ár is fontos tényező a termék kiválasztásakor. Ez a kritérium elsősorban a gyártótól és az anyagtól függ. A forgácslapból készült hazai költségvetési modellek többször olcsóbbak, mint az importált természetes fából készült franciaágyak. Néhány modell fej- és lábemelés állítással kapható. Mielőtt ágyat választana egy bútorszalonban, a következő pontokról kell döntenie:

 • színe;                                                            
 • modell;
 • hogyan fog illeszkedni a szoba belsejébe;
 • kényelmes lesz-e felkelni tőle.
fából készült ágy a hálószobában

A minimalizmus ma különösen népszerű.

Amikor egy személy ül egy ágyon, a lábát egyenletes szögben kell meghajlítani, és a padlón kell állnia. Ezt az opciót tartják a leginkább elfogadhatónak. Kényelmes itt leülni és felkelni. A szokásos hosszúság általában körülbelül két méter, a szélesség pedig általában 1,7 méter. Ha ezek a paraméterek nem felelnek meg Önnek, a bútorok megrendelésre elkészíthetők.

Franciaágy Ámor

A sarok- és kerek kialakításokkal ellentétben ez a legszerényebb hálószobába illeszkedik.

Függetlenül attól, hogy a lamellák milyen anyagból készülnek: fából vagy fémből, elég rugalmasaknak kell lenniük. Ennek köszönhetően a test terhelése a pihenés alatt egyenletesebben oszlik el, nincs hátul feszültség. Az ember alvás utáni jóléte a termék minőségétől függ. Itt a gerincnek maximális kényelmet kell nyújtania. A matrac összetétele általában algákat, gyapjúszálakat, pamutot tartalmaz. Néhány töltőanyag allergén, ezért latexnek kell jelen lennie.

Kétszemélyes ágy Signal

A dupla modell legjobb opciója egy téglalap alakú.

Velence ágy 140 * 190

Az ágy méretét és alakját össze kell hangolni a lakóterülettel.

Előző

Következő