Milyen szép a tüll karnis nélküli függesztése, függönyével az egyik rúdon

Bármely nappaliban az ablak dekoráció a fő belső dekoráció, hangsúlyozva a szoba stílusát. A Windows különböző formájú, és az eredeti drapéria kiemelheti az építészeti újításokat. Az idő nem áll meg, és a tervezők folyamatosan kreatív ötleteket kínálnak arra vonatkozóan, hogyan lehet szépen felakasztani a tüllöt bagett nélkül és különféle karnisokkal.

Fehér tüll egy fekete párkányon a nappaliban

A tüll kiválasztásával ne rohanjon. Még a legdrágább szövet is elveszíti varázsát, ha nem illik a szoba belsejébe.

Amit fontos tudni a tüll praktikus használatáról a belső térben

A tüll francia eredetű férfiszó, bár az orosz ajkú környezetben nőnemű is van. A név az azonos nevű város manufaktúrájában a speciális textíliák feltalálása után ragadt meg. Azóta sokakat érdekel az a kérdés, hogy a tüll hogyan lógjon az ablakokon és az erkély ajtajánál.

Ablakdíszítés könnyű monokromatikus függönyökkel

A "tüll" fogalma sok olyan szövetet egyesít, amelyek különböző technológiák felhasználásával készülnek, különböző anyagokból

Ma "ablak tüll" általános néven számos textilmintát állítanak elő különböző típusú szálakból:

 • fátyol;
 • taft;
 • gas-marabou és szinte láthatatlan gáz "illúzió";
 • nejlon hímzéssel;
 • nagy, közepes és finom háló;
 • a "tüll" analógja;
 • organza (selyem vagy viszkóz);
 • poliészter szálas függönyszövet;
 • poliészter függönyök;
 • vászon textíliák ablakokhoz;
 • nem gyúlékony szintetikus szövetek konyhai dekorációhoz (dohányosok hálószobájához is alkalmas).
Átlátszó fátyol virágmintával

A fátyol klasszikus fehér, színes és terített.

Vásárlás előtt meg kell képzelnie, hogy milyen anyag alkalmas a drapériák számára, és hogyan kell helyesen felakasztani a tülleket. A déli ablakok esetében a sűrű taft elfogadhatóbb, szétszórva a napfényt. Ez az anyag a ráncoknál felpuffad, ezért puha drapériákhoz nem használják.

Világos tüll egy déli ablakokkal rendelkező szobában

A tüll választása nagyban meghatározza a szoba megvilágítását.

Fontos! A meleg, sárgás tüll árnyalatok jól utánozzák a nap sugarait a ház északi oldalán.

Sárga tüll a modern konyha belsejében

Egy sárga fátyol élénk színeket kölcsönöz a konyha belsejének

Egyes szövetek átlátszó vagy szinte láthatatlan szálakból készülnek. A tüll felakasztása előtt fontos megfontolni, hogyan lehet például hurkokra vagy fűzőlyukakra rögzíteni. A "gáz" alkalmazása - többrétegű stílusok és függönyök sötét helyiségekhez, ahol a lehető legtöbb fényt be kell engedni.

Gáz tüll a hálószoba belsejében

A speciális szövésből származó tüll, amelyben az anyag belsejében tér marad, gáznak nevezzük

A színek a legváltozatosabbak:

 • virágcsokrok;
 • mindenféle növényi elem;
 • színátmenet (színátmenet sötétből világosba);
 • absztrakció, szivárvány foltok;
 • nagy és kicsi minta;
 • etnikai és keleti témájú rajzok.

A textíliák megválasztása sok tényezőtől függ. A háló extravagánsnak tűnik, de rosszul szórja a fényt. Inkább olyan helyiségekhez alkalmas, amelyek nincsenek kitéve közvetlen napfénynek.

Színes tüll háló nagy négyzet alakú cellákkal

A nettó tüll fajtái között vannak különböző méretű és alakú sejtek.

Hogyan függesszük fel a tüll függönyrúd nélkül: a tervezők ajánlásai egy fotóval

Van, amikor nem lehet alkalmazni a párkányt. A törékeny falanyagok nem bírják a terhelést, elmorzsolódnak, amikor fúrni próbálnak. Észrevehető különbség lehet a különböző sarkokban vagy a repedéses falak süllyedésében. Ezek és más okok a klasszikus tüll függesztés alternatívájának kereséséhez vezetnek. Ilyen esetekben minden módszer jó, különösen, ha esztétikus és praktikus.

Díszítés egy egyedi ablak tüll karnis nélkül

A tüll karnis nélküli felakasztásának szükségessége a nem szabványos ablakok díszítésekor merül fel

A függöny rögzítése kötélhez függönyrúd nélkül

Érdekes megoldás a függöny a húrokon a gyűrűkkel ellátott támaszok között. Alkalmas vidéki vagy provence-i stílusra

Különösen a boltíves ablakot szeretném hangsúlyozni. A hegyes tartó gyönyörűen néz ki - kapcsokon vagy dekoratív kampókon. Ehhez a rejtett függönyökre rendszeres időközönként kis rejtett hurkokat készítenek. Az ablak vagy az ajtó mindkét oldalán kapaszkodóval díszített dupla függönyök remekül mutatnak.

Karnis nélküli tüll lóg egy boltíves ablakon

A pontrögzítés segítségével létrehozhat egy eredeti íves ablakot

Néha a tüllöt átmenetileg az ablaknyílás felett kell rögzíteni. Például egy földszinti szoba felújítása során, hogy elrejtse a részleteket a kíváncsiskodó szemek elől. Használjon építőszalagot, bármilyen megfelelő tépőzárat vagy akár szalagot. Gipszkartonon a fátyol azonnal betölthető redőkkel a jelölések szerint egy építőipari tűzőgép segítségével, és egy gyönyörű műanyag csíkkal lezárható.

A tüll tépőzár rögzítése építési tűzőgéppel

A ragadós függönyszalag bútor tűzőgéppel rögzíthető

Javasoljuk, hogy rögzítsen egy fémrudat a tapéta alatt, és rögzítse a függönyt mágnesekkel. Egy másik módszer a tüll ruhacsipeszekkel és kapcsokkal történő rögzítése egy vékony fa deszkához vagy polimer sarokhoz, amelyet a mennyezethez fúrással rögzítenek. Az ilyen függönyt nem lehet karnis nélkül mozgatni, de a ragacsos tartó bármikor könnyen eltávolítható.

Tüll horogon a klasszikus párkány helyett

A tüll rögzítésének ehhez a módszeréhez több hurkot kell varrnia, és annyi horgot kell vásárolnia, amelyet bármelyik boltban értékesítenek.

Hasonló módszerek alkalmasak olyan esetekben is, amikor az ablak dekorációjáról még nem döntöttek, de el kell függeszteni valamit. Erkély esetén, ahol gyakran fel kell húzni a szövetet, ez a módszer irracionális.

Hogyan függeszthetjük függönyöket gyönyörűen a konyhában egy rúdra: példák a belső térre egy fotóval

A nappali és a hálószoba ablakdíszítésével általában nincsenek nehézségek. Sokan tisztában vannak azzal, milyen szépen kell gyűjteni a tülleket a párkányon. Kiválasztanak egy gyönyörű szövetet, amelyet különböző módon terítenek:

 • íj és számláló hajtások;
 • kis összeállítás egy speciális függönyszalagon;
 • Francia közgyűlés "márki";
 • apró "csipetekkel" és puffanásokkal.
Íjhajtás bézs függönyön
Íjhajtás
Könnyű függöny összegyűjtve a függönyszalagon
Építsen szalagra
Fehér függönyből készült francia függöny
Francia márki
Tüll, a modern nappali ablakán pöffeszkedéssel
Függönyök puffokkal

A konyha hatékony és praktikus kialakításával kapcsolatban nehézségek merülnek fel, különösen akkor, ha a tüll és a függönyök vannak az egyik rúdon. Ehhez ajánlott egy dupla függönyt készíteni ugyanolyan típusú, különböző színű szövetből, félkörben vagy átlósan vágva. Különböző irányokba tolják szét és szerelvényekkel ellátott harisnyakötőkkel rögzítik - a konyhai függöny készen áll.

Tüll és függönyök rögzítése a konyha ereszének egyik csövéhez

A fotó a konyhaablak dupla függönyének példáját mutatja

Hasznos tanácsok! A konyhában lévő belső textíliák gyorsan piszkosak, huzatban a gáztűzhely felett meggyulladhatnak. Jobb, ha olyan szintetikus, nem gyúlékony szöveteket választunk, amelyek könnyen moshatók és nem járnak vasalással.

Könnyű rövid függöny a konyha ablakán

Egy rövid tüll függöny sikeresen illeszkedik a kis konyha belsejébe, miközben nem zavarja az ablak kinyitását

Leggyakrabban aszimmetrikus és levágott függönyöket használnak a konyhákhoz, beleértve a fodros és sallangosakat is. A sötétítő éjszakai függönyöket a konyhában nem gyakorolják. Szükségük van a földszinten egy stúdióapartmanra vagy egy nappalival ellátott közös helyre. Ebben az esetben az összes ablak ugyanúgy terül el, és a tűzhely fölé erős motorháztetőt helyeznek, hogy a tüll kevésbé foltos legyen.

A tüll mennyezetre és ablakpárkányra akasztása: a szövet rögzítésének típusai

Az ablaktér kialakításának szépsége nagyban függ a párkány típusától, a rögzítés módjától és a redők vagy függönyök típusától:

 1. Klasszikus - tüll csőpárkányon, rúdon vagy teleszkópos rúdon. Általában különböző alakú gyűrűket tesznek rá. Vékony - klipekhez, széles - kétoldalas fűzőlyukak, amelyekhez széles hajtást képeznek a textílián, ahol lyukakat vágnak.
  Félig puszta tüll a cső alakú karnis karikákon
  A gyűrűkön
  Fehér tüll fűzőlyukakkal
  A fűzőlyukakon
  A tüll rögzítése hurkokkal a párkányhoz
  Zsanérokon
  Lila tüll húzózsinórral
  A húzózsinóron
 2. Profilozott alumínium szerkezetek - többrétegű nehéz függönyökhöz. Biztonságosan vannak rögzítve a mennyezeten, nem engedik, hogy a szövet redői megereszkedjenek, kis horgokon jól mozognak a speciális hornyok mentén. Ezek sokoldalú függönyrudak, mivel a profil bármilyen alakú lehet, beleértve a cikk-cakkot és a félkört (egy kiugró ablak vagy sarokszoba számára). Távirányítóval ellátott elektromos meghajtón vezérelt modellek vannak, mint a mennyezet párkányán lévő tüll fotóján.

  Elektromosan működtetett alumínium mennyezeti párkány

  A távvezérelt függönyrudak relevánsak a panorámás és nehezen elérhető ablakoknál, valamint ha sok ablak van

 3. A bagettek egy másik klasszikus fajta, ahol egy díszcsík függönyszalagot vagy más rögzítési módot rejt. A látványos fedvények változatosak - műanyag vagy fa. Ma helyüket gipszkarton és rétegelt lemez szerkezetek integrálják a belső kialakításba.

  Dekoratív műanyagból készült bagett-párkány

  A baguette párkány elrejti a függönyök rögzítésének minden hátrányát

 4. A húr költségvetési huzal opció, két tartó között feszítve a falon vagy a mennyezeten. Általában 2 párhuzamos vonalban húzzák a műanyag kampók alá. A nehéz függönyök kissé megereszkednek rajtuk. Ajánlatos dekoratív bagettel letakarni, és a tüll hajlatait egyenletesen elosztani a teljes hosszában, és ne egy helyen összegyűlni.

  Húr karnis a piros falon

  A húros függönyrúd csak könnyű függönyökhöz használható

 5. A csarnok dupla és hármas függönyrudai a legnépszerűbbek, alumíniumból és műanyagból készülnek a mobil kampók számára, hosszuk könnyen beállítható. Komplex kivitelű vagy nappali / éjszakai típusú többrétegű függönyökhöz használhatók. Még akkor is, ha csak egy függöny van, egy ilyen karnissal könnyű lambrequinnel, aszimmetrikus részletekkel vagy menetfüggönyökkel díszíteni.

  Fekete párkány lila függönnyel

  A többsoros párkány akkor hasznos, ha több vásznat kell felakasztania

Jegyzet! A teljes falon lévő széles díszlécek vizuálisan kibővítik egy kis hálószoba terét, így az ablak dekorációja fényűzőbbé válik. A falak magasságát vizuálisan növelik a mennyezeti párkányok.

A DIY ablak dekoráció legjobb példái: fotók belső terekben

A tervezők évente érdekes módszereket kínálnak a tüll és az ablakdíszek terítéséhez. A divatirányzatok között vannak olyan függönyök, amelyek fényképészeti mintával hasonlítanak a tapétára. Ez az érdekes technika lehetővé teszi a párizsi körút vagy az ablakon kívüli keskeny európai utca illúziójának megteremtését a lakásban egy unalmas ipari zóna helyett.

Függönyök fotónyomtatással Párizs az ablakon a nappaliban

Jó lehetőség függönyök számára, ha az ablakon kívüli kilátás nem lenyűgöző

A kézzel készített függöny a belsőépítészet új trendje. Az áttetsző tüllöt díszítő barkácsolási elemek nagyon nagyra értékelik:

 • fonalból készült kötélfüggönyök;
 • házi készítésű pom-poms és szedőkefék;
 • hópelyhek, levelek vagy lepkék vékony műanyagból vágva (szezonális dekoráció egy óvoda számára);
 • kézzel festett batik függöny hieroglifákkal, bambusz és gésa japán árnyékolt függönyökhöz;
 • önvarrott függöny patchwork technikában (country és retro stílushoz).
Házi készítésű szövött kötélfüggöny

Eredeti függöny makrame technikával készült

Világos függöny a konyhához patchwork stílusban

Konyhai függöny tarka szövetből

Konyhai függöny kötött szalvétákból

Bármilyen háziasszony, aki tudja, hogyan kell horgolni, ilyen szépségű lehet

Egy saját készítésű párkány is érdekes lehet, például ha bambusz vagy egy gyönyörű, lakkal nyitott ág.

Fehér fátyol házi ág karnis

A gally párkánya megfelel egy rusztikus belső térnek vagy öko stílusnak

Bármilyen érdekes ötlet a tüll rendhagyó módon történő felakasztásáról alkalmas a megvalósításra, ha hangsúlyozza a tulajdonosok kreativitását és a kreatív megoldást a személyes tér kialakításában.

Előző

Következő