Szövet redőny tüll, Alpha, Szita és egyéb anyagok függönyökhöz

A belső tér teljes harmóniája függ a függönyök megjelenésétől. Ezért a szövet, annak textúrája és színe megválasztásának körültekintőnek kell lennie. Az elmúlt években népszerűvé vált redőnyök a környezet stílusához is illeszthetők. Az építkezés szokásos szigorúsága és a termékek minimalista kialakítása ellenére a lakástulajdonosoknak és az irodatulajdonosoknak egyetlen képet hozhatnak létre, amely kellemes a szemnek, kényelmes pihenésre és munkára.

Panorámás ablakok a nappaliban redőnyök könnyű szövetből

A redőnyök gyártásához használt szövetek összetételükben, fényáteresztésükben és tervezési megoldásaikban különböznek egymástól.

A redőnyök széles választékának köszönhetően bármilyen szövetet választhat, a modell árára és minőségi tényezőire összpontosítva.

Vakok: anyagopciók és tervezési megoldások

A hengerelt függönyök a redőnyökre emlékeztetnek lakonizmusukban és működési elvükben. Van azonban néhány különbség. Összegyűjtjük őket úgy, hogy a vásznat hengerre tekerjük, amelyet lánc vagy elektromos hajtás vezérel.

Redőny, zöld vászonnal

Így néz ki a legegyszerűbb nyitott típusú redőny, kézi hajtással, lánc formájában

Különböző kialakításúak:

 • függőleges vagy vízszintes dísz;
 • növényi vagy szabad témák rajzai;
 • fotónyomtatás;
 • dísztelen, egy-, kétszínű stb.
Egyszínű szintetikus függönyök a nappaliban

Tömör függönyök - a legsokoldalúbb, különböző stílusú enteriőrökhöz

Különböző anyagokat használnak az ablak redőnyökben. Mesterséges (poliészter stb.) És természetes (vászon, pamut, szalma selyem, bambusz stb.) Alapokat, valamint ezek kombinációit használják szövetként. Ez utóbbiakat "maratottnak" nevezik, mert bennük a természetes eredetű szálakat savakkal kezelik a nagyobb stabilitás érdekében és más anyagokkal kombinálva.

Redőnyök csíkos szövetből

A függőleges csíkokkal ellátott redőnyök vizuálisan megemelik a szoba mennyezetét

A sötétítés és a sötétítés kategóriájú függönyöket gyakran poliészter szövetekből készítik, mivel ezeket könnyebb feldolgozni és kialakítani.

A tervező feladata a szerkezetek minimalista stílusának és egy adott helyiség kialakításának kombinálása, hogy megfelelő és harmonikusnak tűnjön.

Áttetsző redőny a nappali ablakain

Könnyű, átlátszó függöny a tüll helyett

A vízszintes szövetből készült függönyöket lakásokhoz, magánházakhoz és irodákhoz gyártják. Vannak a lehető legközelebb az üzleti stílushoz, de a legnagyobb változatosságot a lakóhelyekre szánt kollekciók jelentik.

Pillangók műszálas redőnyön

A praktikus és tartósság érdekében a szintetikus szöveteket részesítik előnyben

A szövetvásznak nemcsak a skandináv stílusú vagy a csúcstechnológiás lakások kialakításával kombinálhatók. Jól néznek ki olyan belső terekben, ahol:

 • Art Deco;
 • klasszikus;
 • minimalizmus;
 • posztmodern;
 • Provence.

Megjegyzés: Természetes szöveteket - pamutot és fehérneműt - normál páratartalmú helyiségekben ajánlott használni. Nem alkalmasak erkélyekre és fürdőszobákba, mivel gyorsan elveszítik megjelenésüket és tulajdonságukat.

Gyermekszoba kialakítás vászon redőnnyel

A természetes szövetből készült függönyök sebesen gyorsan ráncosodnak

Mat vászon

Az anyag a szövés miatt megkönnyebbüléssel rendelkezik. A szőnyegek gyártásához fát (bambusz szár, rattan, szalma) és vékonyabb növényi rostokat (rizs, len, pamut) használnak. A durva szálak bonyolult szövésű kombinációja alkalmassá teszi a szövetet többféle stílusra.

Nappali belső bambusz függönyökkel

Az etnikai stílusú szoba ablakain matrac vászon megfelelő

Hálószoba belső bambusz függönyökkel

A bambusz szalmából készült függöny nagy, akkora, mint az egész ablaknyílás, remekül mutatnak egy klasszikus stílusú hálószobában

Egy ilyen textil finomítás még a legegyszerűbb körülmények között is drágának tűnik. A szőnyeg organikus belső térben, sok természetes anyaggal, jó klasszikusoknak, rengeteg tükrökkel. A színvilág (bármilyen választás lehet) hangsúlyozni fogja a tér természetességét és növeli a kényelmet.

Tekercses tüllszövet

A sűrű anyagokból készült redőnyök és a hasonló szövetből készült függöny leggyakoribb kombinációja. A tekercs tüllét vékonysága, áttetszősége és könnyedsége jellemzi. A mintás textíliák közel állnak a csipkefonáshoz. A vászon összetétele lehet természetes vagy szintetikus, valamint kombinálható. A redőnyöknél sima vagy texturált szövetet válasszon, ahol van minta.

Nappali klasszikus stílusban, redőnyökkel az ablakokon

Átlátszó redőnyök és sűrű szövetből készült függönyök gyönyörű kombinációja

Figyelem! Szükség esetén a tüllhengert levágják, a szükséges méretekhez igazítják.

A szövet meglehetősen instabil a szennyeződéssel szemben, gyorsan felszívja a zsírt és a port, ezért jobb, ha nem helyezzük el a szerkezetet a konyhában vagy az erkélyen. Az étkezőben keveréket készíthet egy másik vászonból és hétköznapi függönyökből.

A redőny kombinációja átlátszó tüll

A nyugodt tónusú, érdekes mintájú redőnyök jól illenek a könnyű organzához vagy a sifonhoz

Jól néz ki a tüll redőnyök fehér műanyag ablakprofiljával.

Alfa szövet

A 100% poliészter függöny véd a tükröződés ellen. Az alfa szövet a félig és az át nem eresztő alapok kategóriájába tartozik, ezért az otthoni vagy munkahelyi helyiségekhez, ahol a természetes sugarak időszakos "kioltására" van szükség, ez az egyik legjobb lehetőség.

Alfa redőnyök egy modern hálószoba ablakain

A sötétítő függöny megmenti a hálószobát a korai napsugaraktól

Ez a típusú mesterséges szövet számos előnnyel jár:

 1. Jól tűri a magas hőmérsékletnek és nedvességnek való kitettséget.
 2. Viszonylag olcsó.
 3. Bármely ablakkonfigurációhoz használható.
 4. Megvan a szükséges ereje.
Rózsaszín alfa redőnyök a nappali ablakain

Az alfa szövet nem vonzza a port, és nem szívja fel a szagokat

Mind a zárt, mind a nyitott konstrukció alkalmas a szövet használatára - a szövet esztétikusan néz ki, és hosszú ideig nem viseli.

Vászon szövet képernyő

Anyag a kombinált kategóriából, meglehetősen olcsó. Kombinálja a lágyított üvegszálat és a PVC-t. Az előnyök közül megemlítjük:

 • vonzó textúra;
 • átlátszatlanság és ellenáll a fakulásnak;
 • nagy szilárdságú;
 • nedvesség- és tűzálló bevonat;
 • alacsony zsugorodás.
Világosszürke függönyök egy klasszikus stílusú nappali képernyőn

A paraván szövet finom hálós szerkezete lehetővé teszi, hogy lássa, mi történik az utcán, míg a vászon elrejti a szobában zajló eseményeket

A Képernyő szövetből készült képernyő megbízhatóan megvédi Önt a napsütéses napsütéstől, és éjszaka jól pihenhet. Bármely helyre alkalmas, beleértve a loggiát vagy a tetőteret is.

Kis irodai ablakok rolóval

Az árnyékoló redőnyöket gyakran használják irodai helyiségekben.

Lakberendezési stílus a textíliák számára - klasszikus, high-tech, art deco.

Prima szövet

A redőnyökhöz könnyű, lélegző, enyhén fényes textíliákat is használnak. Az áttetsző Prima szövet előnyei a jó szellőzés és a rugalmasság. Poliamidból készült poliészterrel, ezért nedvességálló és tartós.

Nyitott redőny Prima bézs

Könnyű Prima redőny, az ablakszárnyhoz rögzítve műanyag keret fúrása nélkül

A nappali panorámás ablakának díszítése redőnyökkel

Ezek a függönyök önmagukban jól néznek ki, és jól alkalmazhatók a modern belső terek számára.

Az ilyen textíliákból készült függönnyel ellátott ablak lakonikus és szép. A tervezéshez nyitott és zárt típusú mechanizmus alkalmas - a szövet jó feszültséggel rendelkezik, nem gyűlik össze és nem gyűrődik össze.

Vászon redőnyök

A szövetek természetes alapja garancia a környezetbarát környezetre. A vászon tekercs Provence belső terében vagy a hozzájuk közeli stílusban remekül mutat.

Átlátszó redőnyök a konyha ablakain

Ágyneműfüggöny kiegészíti az ebédlő vagy a nappali belső terét.

Egy érdekes textúra lehetővé teszi hosszú és rövid vágást a nem szabványos ablakok vagy szellőzőnyílások számára. Átlátszatlansága miatt a szövet jól védi a lakóteret a fénytől.

Ajánlott szobák - hálószoba, óvoda, nappali. A fehérnemű gyűrött anyag, ezért inkább vászonszálat válasszon, mintsem teljesen belőle.

Bézs színű vászon redőnyök a hálószoba belsejében

A természetes szövetből készült függönyöket általában a vidéki házak tulajdonosai vásárolják meg a hálószobák ablakainak díszítésére.

Nem szabad ilyen függönyt felakasztania az erkélyekre, a konyhákra és a fürdőszobákra - ezek felszívják a nedvességet, gyorsan bepiszkolódnak és elveszítik vonzerejüket.

Poliészter szövet

Ez a legnépszerűbb alap a redőnyök számára. A poliészter számukra tiszta formában, szatén, pamut és egyéb anyagok zárványaiban készül.

Virágmintás redőnyök a sarok nappali ablakain

A poliészter függönyök semmilyen szempontból sem alacsonyabbak a drágább termékeknél

Szövet előnyei:

 • nagy fényvisszaverődés;
 • jó haszonelvű tulajdonságok;
 • nedvességállóság;
 • antisztatikus;
 • minimális zsugorodás;
 • kopásállóság.
Redőnyök sötétliláról világosra való átmenetsel

A szintetikus anyagot speciális impregnálással kezelik, amely lehetővé teszi a poliészter redőnyök számára a pfl taszítását

A poliészter függönyök a legtöbb belső stílushoz alkalmasak.

Egyedi anyagok redőnyökhöz

Az anyagok sokfélesége lehetővé teszi a helyiségek tetszés szerinti felszerelését. A redőny lehet szövet vagy farost.

Hosszú bambusz függönyök a hálószoba ajtaján

A bambusz függönyök minimalista belső teret kölcsönöznek a természetnek

A bambusz, a juta, a rattan vászon tisztelgés az egzotikum előtt, amely szervesen illeszkedik a modern európai enteriőrökbe. Jól néznek ki japán és más keleti mintákban, ázsiai motívumokkal kombinálva - tolóajtók, szőnyegek, fonott bútorok. Az egzotikus dekorációval rendelkező redőnyök eredetinek tűnnek.

Bambusz redőny a nappali fehér ablakán

Faalapú függönyök emeléskor összegyűlnek az ablakon

A tekercs megfelelő irányításához minőségi mechanizmusra és pontosságra van szükség a telepítés során. A kéz ne érintse meg túlságosan a vásznat, és ne húzza meg a láncot - a csatlakozások meglehetősen törékenyek, az anyag pedig kemény.

Milyen szövetek alkalmasak a szobákba

Annak érdekében, hogy a redőnyök teljes mértékben betölthessék szerepüket, meg kell felelniük a következő követelményeknek:

 1. Alakjában és színében harmonikusan kombinálva a belső térrel. Ehhez a beállításban hozzáadhatja a szükséges dekorelemeket, vagy választhat függönyöket díszítéssel.
 2. Legyen praktikus. A tekercses függönyöket ritkán mossák, ezért nedvességállóaknak kell lenniük, nincsenek kitéve deformációnak és szélsőséges hőmérsékleti viszonyoknak.

Lakóhelyiségeknél természetes árnyalatú függönyöket választanak, a nem mérgező textíliák közül. A háztartási étkezőben olyan mesterséges vagy kombinált anyagokat részesítenek előnyben, amelyek nem szívják fel az olajokat és a szagokat. Jobb, ha van valamilyen képük vagy nyomtatásuk - virágok, geometriai alakzatok.

Könnyű redőnyök a konyha ablakán

A konyhának mindig világosnak kell lennie, ezért a függönyöknek sok fényt kell engedniük.

A színvilágot a szobák helyétől függően választják meg. A rengeteg fényben lévő déli szobában hideg színű függönyök vannak felakasztva. A tágas szobák sötét palettájú függönyökkel vannak felszerelve, a kis szobákban pedig fordítva.

Hálószobabelső sűrű szövet redőnyökkel

Jobb, ha a legsűrűbb szöveteket választja ki a pihenőhelyiségekhez.

Ha sok egyforma szín van a szobában - világos háttérképek és ugyanazok a bútorok, akkor kontrasztként világos redőnyöket kell hozzáadni.

A legjobb az egészben, hogy a redőny önmagában vagy tüllel kombinálva néz ki. Nehéz függönyök megfelelőek, ha az ablakok magasak és szélesek. Szükség esetén a szövet függönyök hosszához vagy szélességéhez állíthatók.

Előző

Következő