Az ágy elhelyezkedése a fülkében a tervezés előnyei és hátrányai

Gyakran speciális fülkéket hoznak létre a hálószobában, hogy nagyobb kényelmet és egyediséget biztosítsanak. Egy ágy általában ilyen helyre kerül, ezt a tervezési technikát a helyiség megtakarítására is használják. Létrehozása egy eldugott sarokban a lakásban, ahol elfelejtheti az összes sürgető problémát, a pihenés sok ember álma. A falban egy elegáns fülke, amelyben ágy van elhelyezve, valóra váltja ezt az álmot. Különösen igaz ez egy egyszobás lakásban.

Az ágy elhelyezkedése a hálószobában

Gyakran speciális fülkéket hoznak létre a hálószobában, hogy nagyobb kényelmet és egyediséget biztosítsanak.

Szekrény egy fülkében

Ha a hálószobában is van iroda, akkor megkönnyíti a zónázással kapcsolatos problémák megoldását.

Számos lehetőség van az ágy befogadására. Mielőtt eldöntenénk, hogyan és hol rendezzük el, hogy egyáltalán szükség van-e rá, meg kell értenünk, mit ad egy ilyen tervezési megoldás és milyen funkcionalitást hoz a hálószobába.

Praktikus hálószoba kialakítás fülkével

Egy félreeső sarok létrehozása egy lakásban, ahol megfeledkezhet minden sürgető problémáról, kikapcsolódhat sok ember álma.

Helyezze az ágyat egy résbe, és sötétítse el függönyökkel

A második módszer nagyszerű a gyermekek hálószobáihoz.

Tervezési lehetőségek

Számos lehetőség van a fülkék elrendezésére egy ágyban, de a fő kritériumok alapján a tervezési módszereket több lehetőségre oszthatja.

  1. Kis szekrény fülke

Kétféleképpen lehet az ágyat felállítani a szekrény üres helyének felhasználásával. Helyhez kötött - a fülkében lévő ágy folyamatosan a neki kijelölt helyen áll, a második módszer magában foglalja a szekrényben lévő ágy tisztítását. Az első módszer tökéletes közepes és nagy hálószobákhoz. Kényelme abban rejlik, hogy az összes szekrény az ágy mellett van, ami nagyon kényelmes. A második módszer kiváló választás lesz abban az esetben, ha nincs szabad hely a szobában. Alvás után az ágy egy speciális mechanizmus segítségével visszahúzódik a szekrény mélyébe, a hálószoba nagy részét felszabadítva.

Franciaágy emelőszerkezettel

Az ágyfülke létrehozásának számos lehetősége van.

Érdekes belső megoldás

Annak a ténynek köszönhetően, hogy bármely alkóvnak megvan a maga mérete és alakja, biztos lehet benne, hogy másnak nincs ilyen hálószobája.

  1. Mélyedés az ágy fejénél

Az ágy egy kis része egy mélyedésbe van süllyesztve, ha a mélyedés szélessége lehetővé teszi, akkor éjjeliszekrényeket vagy polcokat telepíthet benne. Ennek a kialakításnak a kényelme abban rejlik, hogy viszonylag könnyű saját maga elkészíteni, az ágy méretéhez igazodva. Sok polc beépítése egy ilyen mélyedésbe kiváló tervezési megoldás lenne.

Mélyedések és polcok az ágy fejénél

Számos lehetőség van alkóvok elrendezésére egy ágyban a szobában.

A gyermek hálószobában kényelmes lesz elhelyezni egy emeletes ágyat egy fülkében, ezáltal kétszeres helyet takarít meg. Az óvoda eredeti kialakítása megnöveli a lakásban egy kis szoba szabad helyét a játékok és az órák számára. Lehetővé teszi továbbá különféle szekrények és polcok elrendezését a különféle gyermekruhák és iskolai felszerelések számára.

Sekély fülke az ágy fejénél

Mély fülke használata, az ágy hosszának vagy szélességének szinte mélyülésével.

Minimális hálószoba kialakítás

Leggyakrabban a fülkében lévő ágy álló helyzetben van; nem lehet mozgatni, ha át akarja alakítani, kivéve a szekrény mélységét és az ágyat emelőszerkezettel.

Mély fülke használata, az ágy hosszának vagy szélességének szinte mélyülésével. Egy eldugott alvóhely szerelmeseinek, amelyet függöny és még ajtó is elzárhat, az ágy mély fülkéjének kialakítása kiváló megoldás lesz.

Ágy szekrények között a hálószobában

Egy eldugott alvóhely szerelmeseinek, amelyet függöny és még ajtó is elzárhat, az ágy mély fülkéjének kialakítása kiváló megoldás lesz.

Kell-e rés az ágyhoz?

Mielőtt elkezdené a kikötőhely kialakítását, meg kell tanulmányoznia a lakás falaiban lévő mélyedések vagy a kikötő díszítésére szolgáló bútorok összes előnyét és hátrányát.

hálószoba kialakítása fülkével

A falban egy elegáns fülke, amelyben ágy van elhelyezve, valóra váltja ezt az álmot.

figyelemre méltó, falra szerelhető fényforrás-lehetőségek állnak rendelkezésre

Télen a jól fűtött házakban lévő speciális szellőzőcsatornák nélkül alhat egy ilyen fülkében, problémás lesz.

Előnyök

  • A szoba vizuális kiterjesztésének képessége. Mivel az ágy sok helyet foglal el a hálószobában, amikor a fülkében elmélyítik, sok hely szabadul fel.
  • egy ágy fülkében történő használata megkönnyíti a szoba zónákra osztását. Ha a hálószobában is van iroda, akkor megkönnyíti a zónázással kapcsolatos problémák megoldását.
  • Kis polcok vagy szekrények használatának lehetősége egy fülkében. Az üreges szerkezeteknek köszönhetően, például gipszkartonból, szekrények vagy polcok könnyen felszerelhetők bennük, így helyet takaríthat meg a tárolóban.
  • Egyedülálló kialakítás a hálószobában. Annak a ténynek köszönhetően, hogy bármely alkóvnak megvan a maga mérete és alakja, biztos lehet benne, hogy másnak nincs ilyen hálószobája.
Fotóstúdió szoba kialakítása

Mielőtt eldöntenénk, hogyan és hol rendezzük el, hogy egyáltalán szükség van-e rá, meg kell értenünk, mit ad egy ilyen tervezési megoldás és milyen funkcionalitást hoz a hálószobába.

hátrányai

  • Ha a falban már van egy mélyedés, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy az ágyat a szükséges méretre kell megrendelni.
  • Leggyakrabban a fülkében lévő ágy álló helyzetben van; nem lehet mozgatni, ha át akarja alakítani, kivéve a szekrény mélységét és az ágyat emelőszerkezettel.
  • Az ágy nagy mélyítésénél figyelembe kell venni a szellőzést. Egy ilyen eldugott sarok létrehozása a fülke mélyén a friss levegőhöz való hozzáférés romlását vonja maga után. Télen a jól fűtött házakban lévő speciális szellőzőcsatornák nélkül alhat egy ilyen fülkében, problémás lesz.
Kis fülke a fejtámlánál

Az ágy egy kis része bemélyedik egy fülkébe, ha a mélyedés szélessége megengedi, akkor éjjeliszekrényeket vagy polcokat is felszerelhet benne.

Belső munkarajzok

Miután mérlegelte az összes előnyét és hátrányát, és úgy döntött, hogy a lakásban lévő fülke még mindig szükséges, megkezdheti a munkát.

Miután mérlegelte az összes előnyét és hátrányát, és úgy döntött, hogy a lakásban lévő fülke még mindig szükséges, megkezdheti a munkát.

Niche dekoráció a hálószobában

Sok polc beépítése egy ilyen mélyedésbe kiváló tervezési megoldás lenne.

Hálószoba kialakítása 15 nm fotó

A megvilágítás mértéke a fülke mélységétől függ.

Színválasztás

Először is ki kell választania a hálószoba színvilágát. A fülke színének megválasztása a hálószoba belseje alapján történik, és célszerű a két módszer egyikét használni. Először: a színt a szobával megegyező stílusú fülke díszítésének céljából választják; a nagyobb összhang érdekében elkerülik az ellentétes színeket.

A fülke gyakran kis helyeken található

Kis polcok vagy szekrények használatának lehetősége egy fülkében.

gyönyörű hálószoba belső

Először is ki kell választania a hálószoba színvilágát.

Másodszor: szándékosan emelje ki, más stílusban díszítse, hogy megragadja a figyelmét. A hálószoba általános színvilágával ellentétes színeket kifejezetten használják. A második módszer nagyszerű a gyermekek hálószobáihoz.

egy high-tech hálószobához mindenképpen

A szoba vizuális kiterjesztésének képessége.

Eredeti és praktikus - összecsukható ágy egy fülkében

Speciálisan használt színek, amelyek ellentétesek a hálószoba általános színvilágával.

Hely és világítás

Mesterségesen létrehozott alkóvot gyakran helyeznek a falba, olyan helyre, ahol nincs ablaknyitás, olyan állapotban, hogy a közvetlen napfény ne essen a mélyedésbe, és ne zavarja a nappali alvást.

modern ötlet - fülkék

Egyedülálló design a hálószobában.

Kis helyeken gyakran találhat fotófülkét.

Először: a színt a szobával megegyező stílusú fülke díszítésének céljából választják; a nagyobb összhang érdekében elkerülik az ellentétes színeket.

A megvilágítás mértéke a fülke mélységétől függ. A legjobb a spotlámpa használata, mivel a falon belül elhelyezkedve nem foglal helyet, és 3-5 dupla vagy hármas kapcsolóval ellátott reflektor használata teljesen vagy csak a szükséges területet világítja meg egy fülkében.

Egyszemélyes ágy egy keskeny fülkében

Mivel az ágy sok helyet foglal el a hálószobában, amikor a fülkében mélyül, sok hely szabadul fel.

Eredeti gipszkarton fülkék

Másodszor: szándékosan emelje ki, más stílusban díszítse, hogy megragadja a figyelmét.

Előző

Következő