Hogyan festhet forgácslap bútorokat saját kezével otthon

A belső tárgyak idővel gyakran elveszítik megjelenésüket. Mi van, ha még mindig erősek, és nem akarja őket a kukába dobni? Van egy jó kiút - festeni egy elavult modellt a saját kezével. A homlokzat felújítási munkálatok otthon is elvégezhetők. Választhat, hogy bevonja-e festékkel vagy lakkal, valamint díszítheti a mintát a kéznél lévő anyagok segítségével.

festett komód

A saját készítésű bútorok dekorációja jelentősen csökkenti a bútorok helyreállításának költségeit.

A homlokzat öncseréje nemcsak pénzt takarít meg, hanem lehetővé teszi a rendeltetésszerű elkészítést is.

festeni a bútor forgácslapot

Egy régi szekrény, fiókos szekrény vagy egy frissített formájú asztal több mint egy tucat évig szolgál.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő festékeket és lakkokat

Mielőtt eszközöket választana a forgácslapból készült tárgyak kezeléséhez, értékelje a restaurálási tárgy megjelenését, eredeti színét. Határozza meg, hogy csak frissíti-e, vagy új megjelenést kölcsönöz neki. A második lehetőség kiválasztásakor alaposan fontolja meg, hogy a másik színösszeállítás hogyan felel meg a ház környezetének.

festett bútorok

Használjon professzionális tónusokat és árnyalatokat, ha nehézségei vannak a választással.

Ahhoz, hogy eldöntse a forgácslap bútorok festését, meg kell ismerkednie a hardverboltok ajánlataival. Ne legyen lusta, és menjen körül néhányat - talán olcsóbb és jobb választása lesz. Feltétlenül nézze meg a színezőanyag felszabadulási idejét és összetételét. Számolni kell a fogyasztásával, tekintettel arra, hogy a bevonat több réteg felhordásával jár.

háromajtós komód

Ehhez mérje meg a homlokzat területét, és szorozza meg a festék mennyiségét 2-vel, mivel az egyenletes bevonathoz 2 réteget kell készítenie.

Ne vásároljon ólmot tartalmazó készítményeket - a gőzök belégzése veszélyes az egészségre. Alkid - környezetbarátabb és gyorsabban szárad.

alkidfesték

Az alkidfestékeket könnyebb hígítani egyenletes színre.

A lakkot átlátszóan vagy árnyalattal kell megvásárolni.

bútorlakk

Előnyben részesítse a meleg tónusokat, ha azt tervezi, hogy a felületnek természetes fa színt ad.

Ellenőrizze a kiválasztott kémiai összetételeket a lemez semleges részén. Minden alkalmazás után hagyni kell, hogy a termék megszáradjon. Értékelje az eredményt, és döntse el, hogy alkalmas-e a helyreállításra.

fából készült bútorok festése

A forgácslap bútorok más színű festése vizuálisan drágává és stílusossá teheti azokat.

A tárgy célja és színe

 1. A homlokzat színének radikális megváltozásával a belső cikk céljára kell összpontosítania. A gyermekszobában a szemnek tetsző világos vagy világos (nem mutatós) tónusok megfelelőek. A lányok kedvelik a nyugodtabb színeket és a virágmotívumokat, a fiúk inkább a dinamikus árnyalatokat.

  felújított bútorok

  A megfelelő stílusú díszítés megfelelő.

 2. Az általános kialakításnak megfelelő színkombinációk alkalmasak a konyhára.

  konyhabútor festése

  A tálalószekrények és a szekrények mindig láthatók, ezért a fő funkció mellett megjelenésüknek belső dekorációként kell szolgálnia.

 3. Kis helyiségekben jobb elkerülni a homlokzat sötét színét, különösen, ha a szoba a ház árnyékos oldalán helyezkedik el.

  festeni a bútorokat a saját kezével

  Ha a szerkezet elegendő biztonsági résszel rendelkezik, akkor festéssel mindenki radikálisan átalakíthatja a bútorokat.

 4. A hálószobákban a belső stílus és a megvilágítás mértéke alapján kell eljárni.

  fehér bútorok a hálószobában

  A hálószobában jobb tartózkodni a feleslegesen színes kombinációktól.

 5. Amikor egy frissített elemet helyez el a nappaliban, meg kell vizsgálnia, hogy a megjelenése mennyire egyezik a tapéta színével és a dekor stílusával.

  frissített szekrény

  Élénk színek, érdekes árnyalatkombinációk, új szerelvények - és nem lehet felismerni egy kopott ruhásszekrényt!

 6. Az előszoba a kevés dolog miatt tartalmazhat avantgárd dekorációval ellátott tárgyakat, amelyek jól mutatnak egy tinédzser szobájában.

  lila komód

  A tervezők nem rendelkeznek az "elavult bútorok" fogalmával - csak vintage, ami azt jelenti, hogy minden bizonnyal divatos!

Szükséges eszközök kéznél

Válasszon alkidet a festékek és lakkok közül - ezek a legalkalmasabbak a forgácslap modellekhez. Síkan fekszenek, nem hagynak nyilvánvaló hézagokat a felületen, kevésbé szagolnak és gyorsan kiszáradnak.

festékszóró

Az aeroszol típusú tartály kiválasztható, hogy elkerülje a csepegtető tálca, permetező palack, hengerek vagy kefék használatát.

A felületek előkészítéséhez akril gittre és tapadási alapozóra lesz szükség.

fa bútor alapozó

A gittnek és az alapozónak különlegesnek kell lennie a fához.

További anyagok listája:

 • Hígító a régi festék- és lakkmaradványok eltávolítására;
 • Mosószer forgácslap zsírtalanítására;
 • Rongyok vagy flanelszalvéták;
 • Kesztyűk;
 • Építési szalag;
 • Csiszolópapír;
 • Ragasztó.
hogyan kell festeni a forgácslapot

Szükséges eszközök.

Jobb gumikesztyűt választani, különben a festék telíti az anyagot és a kezén marad.

szekrényfestés

Ha rongyokat használ, eltávolíthatja a nyomatokat oldószerrel.

Kefék vásárlásakor ne csak az árra, hanem a minőségre is koncentráljon. A helyreállítás haszontalanná válik, ha állandó szőrszálak vannak a felszínen. A hengernek szintén kiváló minőségűnek kell lennie, jól rögzített habgumival és nem billegő fogantyúval.

ecset és henger

A vasboltban különféle hengerek és ecsetek vannak, amelyek az akrilfestékekkel való munkavégzéshez használhatók.

A munkaterületet előre felszerelje a forgácslap pontos előkészítéséhez és festéséhez. Használjon régi újságokat, műanyag csomagolást vagy egy nagy dobozból készült kartont ágyneműként.

festék forgácslap bútorokat

Jobb, ha zárt loggián végez munkát - nem lesz huzat, és kellemetlen szag nem szivárog be a lakásba.

Szükséges eszközök

A folyamat előkészítésének alaposnak kell lennie. A működéshez a következő eszközökre van szüksége:

 • Gitt kés;
 • Kések - asztalos és irodai;
 • Csavarhúzók;
 • Épület hajszárító;
 • Ecsetek, hengerek habszivacsból konzerv festékekhez;
 • Olló.
festőeszközök

A fémfűrész hasznos lehet a laza födémszélek levágásához. Csiszolni kell őket csiszolópapírral is.

Bútorfestés és lakkozás technológiája

Az alkatrészek feldolgozása előtt szétszerelni kell a szerkezetet és csavarni kell az összes tartozékot. Ezután hígítóval és simítóval távolítsa el az eredeti bevonat maradványait. A régi réteg nem biztos, hogy könnyen leválik. Ha igen, áztassa a táblát oldószerrel, és hagyja, hogy kissé megduzzadjon. Ezután spatulával távolítsa el a laza törmeléket.

mosás

A régi festéket spatulával távolíthatja el, miután a felületet előzőleg eltávolítóval kezelte.

Távolítsa el a zsírt és a szennyeződést mosószerrel. Szárítsa meg a tűzhelyet. Ezután csiszolja csiszolópapírral, hozzon létre érdes felületet. Töltse ki a repedéseket és üregeket gittel. Hagyja megszáradni. Nézze meg, van-e még szabálytalanság. Készítsen elő egy alapozót, és vigye fel a táblára. Nagy szerepet játszik a festészetben.

alapozó

Alapozó vásárlásakor próbáljon olyan árnyalatot választani, amely a lehető legközelebb áll ahhoz a színhez, amelyben a bútorait meg szeretné tekinteni.

Az alapozó a főszereplő a bútorhomlokzat felújításában. A működéséhez egy kevésre van szükség, és nagy előnyökkel jár, egyengeti a síkot és megtakarítja a színezék és a lakk fogyasztását. Sokkal erősebbé teszi a bevonatot. Jobb két rétegben használni, hogy az alap megbízhatóbb legyen.

alapozó

Az alapozás után hagyja száradni a munkadarabot, vagy hajszárítóval gyorsítsa fel a folyamatot.

Ellenőrizze a festékek és lakkok állapotát: a túl sűrű vegyületeket hígítsa oldószerrel. A festéket egyenletesen vigye fel a felületre, és görgővel simítsa el. Kefével érintse meg a dombornyomásos kötéseket. Egy aeroszol vagy permet használata megkönnyítheti a feladatot, de ez sok fröccsöt hagy más felületeken. Ebben az esetben áthatolhatatlan akadályokkal kell védeni a munkahelyet. Ehhez használhat egy nagy kartont vagy nyújtható műanyag csomagolást.

festeni a bútorokat

Hagyja a lemezt egy napig, hogy az első réteg megszáradjon, néha hosszabb ideig tart.

Ezután vigyen fel egy második réteget, és hagyja megszáradni is. Ismételje meg a lakkal. Ha állítólag rajzot vagy díszt kell alkalmazni, akkor a lakkozás előtt meg kell tenni. Készítsen elő egy sablont a nyomtatáshoz. Munka közben gondosan rögzítse építőszalaggal.

sablonfestés

Kivághatja a sablont a régi fájlmappából.

A forgácslap teljes kiszáradása után folytassa a szerkezet összeállítását. Ne felejtsük el a szerelvényeket. A munka befejezése után válasszon egy helyet, ahová a frissített objektumot helyezi, hogy az a legelőnyösebbnek tűnjön.

festett éjjeliszekrény

A helyreállítás akkor lesz sikeres, ha nem siet, mindent megpróbál teljesíteni egy bizonyos dátumig.

A forgácslap felületkezelésével kapcsolatos további anyagok megtalálhatók az interneten.

Dekor elemek

Gyakran a forgácslapból készült tárgyakat a dekoráció segítségével frissítik. Rajzok, dísztárgyak, kontrasztos betétek, szövetből vagy tapétából készült homlokzati részek - csak egy kis ötletlista a bútor új megjelenésének megadásához. Megfelelnek a provence-i vagy viktoriánus dekupázs szalvéták, szívószálak, műüveg, színes papír, újság (magazin) kivágások és még sok más is.

komód dekor

A homlokzat fő színének és a betétnek vagy a nyomtatásnak kombinációjának harmonikusnak kell lennie.

Élénkítheti a bevonatot kontrasztos színek segítségével, ügyesen illeszkedve a szoba általános stílusához. A barna tónusok (a természetes fa minden árnyalata), a sárga a kékkel, a piros és a zöld jól passzol.

dekor dekupázs

A régi szekrényt nemcsak egyszerű festéssel, hanem festéssel is díszítheti. Ha tudod, hogyan kell rajzolni, ez az egyik esély arra, hogy tehetségedet a gyakorlatban felhasználd, és megmutasd fantáziádat.

A homlokzat vintage megjelenést kaphat patinával vagy speciális craquelure lakkal. Felveheti a szokatlan szerelvényeket, amelyek érdekesebbé teszik a szekrényt, a nemes ókor megjelenését keltve.

craquelure lakk

A Craquelure módszer antik hatást kelt.

A festés alternatívája, ha a bútorokat öntapadó filmmel borítják. Megtalálni a megfelelő árnyalatot (esetleg mintával) valójában bármelyik boltban található.

öntapadó bútorokhoz

A megújult dolgok gyakran elegáns bútorokká válnak.

Az exkluzív megjelenés javítja a régi tárgyakhoz való viszonyulását. Szánjon rá időt, hogy eljuttassa a hulladéklerakóra. Nézze meg, mit tehet egy szekrénnyel, asztallal vagy szekrénnyel. Akkor nem kell költséges bútorokra költenie a költségvetését.

dekoráció a provence stílusában

Kombinálhatja a különböző stílusokat, és ne féljen kísérletezni.

Előző

Következő