Hogyan távolítsuk el a vérfoltokat a kárpitozott bútorokból otthon

Egy nagy családban a kanapé kárpitja gyakran szenved különféle szennyeződésektől. A legkellemetlenebbek közé tartoznak az elakadt vérnyomok. A ruhákon nem annyira félelmetesek. Ma már sok olyan mosószer található, amely finoman eltávolítja a vérfoltokat a pólókból, nadrágokból és ingekből. Egy másik dolog az, hogy a kanapé szennyezett.

A vérfoltokat frissen kell mosni

A vérfoltokat, mint mindenkit, lehetőleg frissen kell mosni.

Ha a közeljövőben nem tervezik a belső tér frissítését, akkor felmerül a kérdés: hogyan lehet lemosni a vért a kanapéról? Ebben a cikkben áttekintjük a kanapé kárpitjának leghatékonyabb és legegyszerűbb módjait.

Áztasson tiszta ruhát hideg vízbe

Áztasson egy tiszta ruhát hideg vízbe, majd alaposan törölje le a foltot, a szélétől a közepéig haladva, majd a szappannal vigye fel a szivacsot, és kezelje a maradék szennyeződéseket

Általános szabályok

Otthon eltávolítjuk a foltokat

Mielőtt otthon eltávolítaná a vérfoltokat a kanapéról, meg kell találnia, hogy milyen anyagból készült.

A vérfoltok kellemetlen következmények nélküli kiküszöbölése érdekében be kell tartania az alapokkal való munkavégzés néhány alapvető szabályát. Az egyértelműség kedvéért vegye figyelembe a táblázatban.

Az alapok típusa A vele való együttműködés szabályai
Népi · Csak hideg vizet lehet használni;

 • egyszerre csak egy módszert próbálunk ki a szennyeződés eltávolítására;
 • három szövet csak a szálak irányában;
 • hatunk a nyomra az élektől a középpontig;
 • olyan módszereket alkalmazunk, amelyeket egy adott szövettípusra terveztek.
Vásárolt folteltávolítók · Áztatáshoz csak jeges vizet használunk;
 • munka közben szigorúan be kell tartania a csomagon található utasításokat;
 • általában, ha vásárolt termékekkel dolgozik, akkor nem kell dörzsölnie a kárpitot;
 • mielőtt a port a foltra használnánk, a kanapé láthatatlan részén teszteljük;
 • A megvásárolt termék allergiás reakciót okozhat. Óvatosnak kell lenned. Tanulmányozza előre a kompozíciót.
 • Dr. Beckmann folteltávolító szakértő

  Dr.Beckmann A folteltávolító szakértő tökéletesen eltávolítja a vér- és egyéb fehérjefoltokat

  Ha már hosszú ideje

  Vérfoltok eltávolítása

  Helyesen távolítjuk el a friss és a régi vérfoltokat

  Van egy vélemény, hogy gyakorlatilag lehetetlen lemosni a vért a kanapéról, amelyet már rögzítettek a szálakban. Sokan biztosak abban, hogy ebben az esetben a helyet nagy erővel kell dörzsölni, forró vizet kell csatlakoztatni a folyamathoz. Ez azonban hatalmas hiba. Ilyen módon csak kiderül, hogy tönkreteszi a kanapét. Ha a szennyezés után hosszú idő telt el, akkor a következő módszerek egyikét kell használnia.

  1. A hidrogén-peroxid segít áztatni az utat. Vegyük, öntsünk egy kicsit a piszkos helyre, hagyjuk egy ideig - legfeljebb tíz percig. Ezután használhat ecsetet, hideg vizet.

   Hidrogén-peroxid

   Hidrogén-peroxid a foltok eltávolítására a szövetről

  2. Az ammóniaoldat hasonló elven működik. A műveletek ugyanazok: az ösvényt néhány percig áztatják, majd ecsettel letörlik.

   Ammóniaoldat a foltok eltávolítására a szövetről

   Ammóniaoldatot használnak a bőr és más szövetek foltjainak eltávolítására

  3. Ilyen helyzetben egy közönséges hús sütőpor segíthet. Keverje össze vízzel, vigye fel vérfoltra, hagyja egy órán át. Ezután csak le kell mosnia a maradékot vízzel.

   Sütőpor

   A Jin Tai hús sütőpor is segít a foltokban

  4. A lágyításhoz sóoldat ajánlható. Veszünk egy kis ruhát, áztassuk könnyű sóoldatba, tegyük a foltra. Jobb, ha a ruhát egy napra hagyja. Ezután alkalmazhatja az alább felsorolt ​​módszerek egyikét.

   Vegyünk sót és szórjuk meg a foltot

   Vegyünk sót és szórjuk meg a foltot, hagyjuk egy órán át, majd áztassunk szivacsot sóoldatban, és töröljük le a piszkos területet, törölközővel szárítsuk meg

  5. A régi szennyeződések segítenek eltávolítani a glicerint. Vízfürdőben kell felmelegíteni, vattapamaccsal felhelyezni és törölni vele. Néhány perc múlva a nyom eltávolítható egy folteltávolítóval, egy népi gyógymóddal.

   Glicerin foltokra

   A melegített glicerin makacs foltok esetén is kiváló

  A kanapét kimosjuk bőrből

  A friss nyomok könnyen ledörzsölődnek

  A bőrbútorok friss nyomait vízzel, szappannal és szivaccsal töröljük le

  A valódi bőrből készült bútorok nem olcsók. Miután bepiszkolták, a tulajdonosok eszeveszetten keresik a vért a kanapéról. A pánik azonban itt nem megfelelő. A bőrtulajdonosok fellélegezhetnek. Nagyon könnyű eltávolítani a bőrről szinte bármilyen eredetű szennyeződéseket. Ehhez nem kell trükkös készítményeket készítenie, drága folteltávolítókat kell vásárolnia. Ha a kanapé csak piszkos, akkor tiszta hideg vízzel megtakarítható. De egy idő után mosogatószer, ammónia keverékét kell használnia. Körülbelül 200 ml mosószert, egy kanál ammóniát veszünk.

  A világos kanapéról eltávolítjuk a foltokat

  A világos bőr kanapé foltjait vízzel vagy speciális oldattal távolítjuk el

  Fontos! A bőrbútorok sok tulajdonosa fél attól, hogy agresszív anyagokat használjon a tisztításhoz. Különösen az ammónia. Nem szabad azonban elkerülni. Ez az anyag szinte minden kereskedelmi forgalomban lévő folteltávolítóban megtalálható. Teljesen biztonságos a bútorok számára.

  A kapott keveréket a hab állapotába hozzuk. Csak azzal dolgozzuk fel a helyet. A szennyeződésre habot viszünk fel, fél órán át hagyjuk. Ez idő alatt a kompozíció óvatosan eltávolítja a maradék szennyeződéseket. Egy ilyen hatás elegendő lesz. A habmaradványok eltávolíthatók fogkefével, nedves ruhával.

  Műbőr kanapé

  A friss foltok hideg vízzel lemoshatók

  Ha a vérfolt friss, egyszerűen öblítse le hideg bőrrel a bőrpótlóról.

  Ha vérfoltok jelennek meg a műbőrön, használja ugyanazt a módszert. Veszünk egy kis mosogatószert, egy kanál ammóniát. Az egyetlen különbség az, hogy a kapott keveréket vízzel hígítjuk. A hígítatlan összetételt nem használjuk mesterséges anyaghoz - károsíthatja a kárpitot. Ezután a keveréket magában a pályán alkalmazzuk, várjunk néhány percet. Fogkefével próbáljuk megszüntetni a hibát. Óvatosan kell dörzsölni, hogy ne károsítsa az anyagot.

  A hidrogén-peroxid segít megszüntetni az elavult vérnyomokat. A gyógyszert meg kell nedvesíteni egy pamut törlővel, törölje le a kárpitot egy pamut törlővel. Tíz perc múlva az ösvény hajlékonyabb lesz. Lehetőség lesz a szokásos főzet használatára. Például borotvahab. Tisztításhoz jó minőségű borotvahabot vásárolunk. Nyomjon egy kis habot a műbőrre, dörzsölje be a kompozíciót. A hab tíz perc múlva működik. Miután a kárpit törölhető nedves ruhával.

  Borotvahab

  A borotvahab segíthet eltávolítani a ruhák vagy bútorok foltjait

  Megtisztítjuk a szövet kanapét

  Hogyan lehet megszabadulni a kanapén lévő friss foltoktól

  Megszabadulni a friss foltoktól a szövet kanapén

  A szövetkárpit tisztítása fáradságos folyamat. Ehhez a következő módszerek egyikét használhatja:

  1. Víz, mosószappan. Ez a módszer jól működik egy friss folt esetén. Rendes szivacsot veszünk, vízben megnedvesítjük, szappannal habosítjuk. Hát három helyen, amíg sűrű hab képződik. Fontos, hogy itt ne vigyük túlzásba. A szövet működés közben nem sérülhet meg. Ezután csak mossa le a készítmény maradványait sima vízzel.

   Mosó szappan

   A mosószappan kiválóan alkalmas a friss foltok tisztítására

  2. "Mosószerek" ételekhez. A "mosószer" két részét sima vízzel hígítjuk. A készítmény felviteléhez szivacsot használunk. Fél órás várakozás után törölje le az oldatot nedves ruhával. A folyamat szükség esetén többször megismételhető. A legfontosabb dolog a "detergensek" használata enzimekkel. Nagyon hatékonyak.

   Mosószerek

   Az mosogatószerek nem csak zsírok esetén hatékonyak

  3. Aszpirin. Ez egy olyan gyógyszerkészítmény, amely lehetővé teszi a legkülönfélébb szennyeződések megszabadulását. A tablettát össze kell zúzni, fel kell oldani meleg vízben. Vattapálcával vigye fel az oldatot a szövetre. Az aszpirin könnyen megbirkózik a feladattal.

   Az aszpirin szalicilsavat tartalmaz

   Az aszpirin szalicilsavat tartalmaz, amely valójában lebontja a fehérjéket és más erős molekulákat, amelyek foltokat okoznak

  4. Rendszeres só. A sóoldat elkészítése. Vízenként egy kanál sót használunk. Az oldatot felvisszük a szövetre, várjunk egy órát. Ezután szivacsot veszünk, megnedvesítjük a maradék oldatban, ezenkívül megtöröljük a helyet.

   Erős sóoldat

   Erős sóoldat a foltok eltávolításához

  5. Peroxid. Egy másik elérhető drogéria a hidrogén-peroxid. Használata előtt egy kis tesztet kell elvégezni. A terméket nem feltűnő helyen használjuk. Ha minden simán ment, folytathatja a takarítást. A gyógyszert tiszta formában használják. Ruhára kenik, majd sima vízzel lemossák. A legjobb eredmény elérése érdekében az eljárást meg lehet ismételni.

  A velúr kárpit tisztítása

  Suede kanapé

  A velúr kanapé különös figyelmet igényel az ápolásra és a foltok eltávolítására

  A velúr kényes szövet. Az ilyen kivitelű bútorok vonzzák a figyelmet, stílusosnak és drágának tűnnek. Törékenysége ellenére a velúr jól tisztítja magát. Jobb, ha professzionális folteltávolítókat használsz a velúr vérének mosására. Ezeket egy bútorüzletben lehet megvásárolni. Ma az ilyen termékek viszonylag olcsók.

  Aktív folteltávolító

  Aktív folteltávolító szőnyegekhez és kárpitokhoz

  Az alapok felhasználásakor be kell tartania bizonyos ajánlásokat.

  • Csak védőkesztyűvel dolgozzon. Ez megvédi a kéz finom bőrét a károsodástól, az allergiás reakciókatól.

   Védő gumikesztyű

   A védőgumikesztyű elengedhetetlen, ha professzionális termékekkel dolgozik

  • Kövesse szigorúan az utasításokat. A termék használatának folyamatát nem szükséges módosítani. A gyártó jobban tudja, hogyan működik a folteltávolító készülék hatékonyabban és biztonságosan;

   Jó folteltávolító

   Jó folteltávolító mindenféle, különböző formájú felülethez

  • Ne nedvesítse túlságosan a velúr. Munka közben szellőztesse ki a szobát. Ekkor a bútorok sokkal gyorsabban száradnak.

   A velúr kanapé vegytisztítása

   Ha nem tudja eltávolítani a velúr kanapé foltjait, igénybe veheti a helyszíni vegytisztítás szolgáltatásait

  Egy bolti folteltávolító nem biztos, hogy kéznél van. Akkor jobb otthoni gyógymódot használni a hulladék anyagokból.

  Foltok eltávolítása

  Folteltávolítóval vagy rögtönzött eszközökkel azonnal eltávolítjuk a nem kívánt foltokat a kanapé felületéről

  Erre a célra víz, ammónia alkalmas. Ez a folyadékkombináció még a régi szennyeződéseket is képes eltávolítani. Négy rész vizet, egy részt ammóniát veszünk. Alaposan keverje össze. A kapott oldatban közönséges ruhát nedvesítünk. A piszkos felületet letöröljük vele. Ha a szövet beszennyeződik, mossa újra a ruhát a keverékben. Ezután szárítsa meg a velúr szövetet egy száraz törülközővel. Ezután egy speciális velúr kefét használunk. Ez segít a bútorok eredeti ápolt megjelenésében.

  Előző

  Következő