Hogyan távolítsuk el a vérfoltokat a matracból, szőnyegből, ágyneműből és ruházatból

A vászon, ruházat vagy kárpit vérfoltjai a legnehezebben eltávolíthatók. Számos népszerű recept és bolti jogorvoslat létezik a probléma kezelésére. Tehát hogyan lehet eltávolítani a vért a szövetből?

Hogyan lehet megszabadulni a friss foltoktól

Senki sem mentes a kisebb bajoktól - véletlen vágásoktól, karcolásoktól, váratlanul bekövetkező menstruációtól. Mi a teendő a romlott ágyneművel vagy ruhadarabokkal? A további teendőktől függetlenül meg kell nedvesíteni a foltos helyet hideg vízzel a rossz oldalról.

Hideg víz használata

A vegyi vagy népi gyógymódok helytelen otthoni használata csak növelheti az oktatás ellenállását

Magas hőmérsékleten a fehérje hajlamos gomolyogni, ami megnehezíti a vér lemosását. A dolgokat 5-10 percig hideg vízben áztatják, majd lecsepegtetik, és a műveletet megismételik.

Áztassa be a foltos ruhákat

Áztassa be a foltos ruhákat egy medencében hideg vízben

Ezután a következők használhatók.

 1. Peroxid. A vérfolt eltávolításához töltse meg hidrogén-peroxiddal, hagyja ott 20-25 percig, majd törölje le száraz papírtörlővel vagy törölközővel. Ahhoz, hogy a peroxid hatékonyabban küzdjön a szennyezés ellen, a vele kezelt területet átlátszatlan filmmel vagy törölközővel kell bevonni a napfénytől. Színes textíliákhoz nem ajánlott - a peroxid elszínezheti, csúnya csíkokat hagyva.

  Hidrogén-peroxid

  A hidrogén-peroxid minden otthonban található, és kiváló munkát végez a könnyű szöveteken lévő vérfoltok eltávolításában

 2. Üvegtisztító. Csak meg kell permetezni a szövetre, és 15 percig tartani. Ezután öblítse le a terméket hideg vízben.

  Üvegtisztító

  Az üvegtisztító a foltok ellen is elég hatékony.

 3. Ammónia. Jól segíti a nagy szennyeződések elleni küzdelmet. Házi folteltávolító készítéséhez 1 evőkanál (evőkanál) alkoholt hígítsunk 250 ml hideg vízben egy spray-palackban. Permetezzük be a foltos területet, és hagyjuk 1 órán át, ne tovább, majd száraz törülközővel töröljük le a felesleges folyadékot. Marad a ruhanemű hideg vízben történő öblítése és száradásra akasztása. Ez a módszer nem alkalmas színes textíliákra, az ammónia elszínezheti a szövetet.

  Ammónia

  Az ammónia az elsősegélykészletből származó egyszerű gyógyszer, amely a mindennapi életben használható

 4. Szódabikarbóna. Tisztító paszta elkészítéséhez keverje a szódabikarbónát vízzel 1: 2 arányban. A keletkezett masszát vigye fel a vérfoltra, és várja meg, amíg a ruha megszárad, majd törölje le a maradék szódakeveréket és öblítse le a terméket.

  Szódabikarbóna

  A szódabikarbóna nemcsak a főzéshez használható, hanem a gazdaságban is

 5. Mosás eszközei. Keverjen össze 1-2 közönséges konyhasót és edényzselét, és alaposan dörzsölje be az előzőleg hideg vízbe áztatott foltot. 30 perc múlva. mossa le a lepedőket a szokásos módon.

  Mosogatószerek

  Mosogatáshoz és áztatáshoz mosogatószereket is lehet használni

Ha nem sikerült mindent egy menetben elvégezni, akkor a műveletet addig kell ismételni, amíg szükséges.

Hogyan lehet eltávolítani a szárított vért?

Ha az ágynemű vagy a ruházat bíborvörös jelei régiek, használhatja a fent felsorolt ​​módszereket. A hatékonyság érdekében a legjobb kombinálni a tisztítószereket a fokozatos tisztításhoz. A következő összetevők összekeverésével folteltávolítót készíthet:

 • szóda (1 ek);
 • hidrogén-peroxid (1 óra);
 • ecet (1 teáskanál);
 • hideg víz (2 óra).
Ecet, peroxid és szóda

Keverje össze az ecetet, a peroxidot és a szódát vízzel, és készítsen házi folteltávolítót

Ha a házi készítésű receptek nem működnek, professzionális folteltávolítóval lehet eltávolítani a vérfoltokat a textíliákról.

 1. "Eltűnik". Jó folteltávolító, alkalmas színes textíliákhoz. A nagyobb hatékonyság érdekében nemcsak a mosógéphez adják, hanem mosás előtt a foltos helyre is felviszik.

  Vanish Folteltávolító sorozat

  Vanish Otthoni és otthoni folteltávolító sorozat

 2. Frau Schmidt. Osztrák gyártású folyékony por, hatóanyaga az epeszappan. Nemcsak a régi vérfoltokat mossa jól, hanem a zsírt, olajat, bort stb.

  Hatékony folteltávolító Frau Schmidt Classic

  A Frau Schmidt Classic hatékony és gyengéd folteltávolító, minden típusú fehér és színes szövethez alkalmas

 3. "Udalix Ultra". A folteltávolító többféle formában kapható: por, száraz ceruza, spray, folyékony koncentrátum. Alkalmas színes és fehér szövetekhez.

  Udalix univerzális folteltávolító

  Az Udalix univerzális folteltávolító minden háztartási foltot eltávolít

 4. Ecover. Környezetbarát alapanyagokból készült természetes gyógymód. Eltávolítja a vérből, fűből, olajból stb.

  Ökológiai folteltávolító Ecover

  Az Ecover ökológiai folteltávolító nagyon hatékonyan eltávolítja a fűfoltokat, a vért, a szennyeződéseket stb.

Ha a folteltávolítók nem tudtak megbirkózni a csapással, akkor nem szükséges kidobni a dolgot vagy padló rongygá változtatni. Egy kis foltot el lehet rejteni hímzés vagy rátét alatt.

Hogyan tisztítható a kárpit

Hogyan lehet eltávolítani a vért, ha a kanapé kárpitja foltos? Ezt nehéz megtenni, mert a legtöbb esetben a kárpit nem távolítható el. A foltot újra és újra meg kell törölni egy tisztítószerrel, és száraz törülközővel vagy szalvétával el kell törölni. Mit kell figyelembe venni:

 • nem tisztíthatja a kárpitot szösz ellen;
 • a tisztítószert először a szivacsra, majd a szennyezett területre viszik fel;
 • minden összetételt ellenőrizni kell a használat előtt a kárpit egy nem feltűnő területén;
 • túl forró vizet nem lehet használni, a vér még jobban megeszi a szövetet.

A skarlátvörös nyomoktól a hidrogén-peroxiddal lehet legegyszerűbben megszabadulni. A kanapé vagy a fotel tisztításához egyszerűen nedvesítsen meg egy pamut törlőkendőt az oldattal, és óvatosan dolgozza fel a szennyeződéseket. Annak megakadályozása érdekében, hogy terjedjen, méretének növekedése, ezt az élektől a középpontig kell irányítani. 5-10 perc múlva törölje le a kezelt területet egy száraz törülközővel, és ismételje meg a műveletet.

Hogyan tisztítsuk meg a szőnyeget

A bolyhos felület miatt a véres nyomokat nehéz eltávolítani a szőnyegről. Ezenkívül gyakran a szőnyeg tarka színű, amely ellen nem lehet azonnal látni a bordó cseppeket.

Vér eltávolítása a szőnyegről

Könnyebb eltávolítani a vért a szőnyegről, mielőtt megszáradt.

Itt van két lehetőség a szőnyeg tisztítására.

 1. Aszpirin. Tisztítóoldat készítéséhez dobjon egy aszpirintablettát egy szódába és alaposan keverje össze. Áztassa be a szennyezett területet a kapott összetétellel, és húsz perc elteltével alaposan törölje át ezt a területet kemény szivaccsal. Ezután öblítse le a maradék szennyeződéseket és szárítsa meg a szőnyeget.

  Aspirin és vízoldat

  Tisztító oldat készítése aszpirinből és szódavízből

 2. Mosó szappan. Jó gyógymód, ha a szőnyegen lévő bordó cseppek frissek. Jól szappanos, kemény szivaccsal törölje le a foltos részt. A habnak 5-10 percig el kell fednie az egész foltot, majd a maradékot egyszerűen lemossák.
  Mosodai szappanhab

  A mosodai szappanhab segíthet eltávolítani a friss foltokat

  Oldat foltok ammóniával történő mosására

  Készíthet oldatot 0,5 liter hideg vízből és 1 evőkanálból is. l ammónia szőnyegfoltok tisztítására

Ha a fenti módszerek nem működnek, használjon bolti folteltávolítót, vagy vegye fel a kapcsolatot vegytisztítóval.

A matrac tisztítása

Ha a menstruáció során higiéniai termékeket hoznak éjszaka, nyomok nem csak az ágyneműn maradhatnak, hanem a matracon is. Hogyan távolítsuk el a vért ebben az esetben:

 1. Alaposan nedvesítse meg a matrac foltos területét, és törölje le egy száraz ruhával.

  Törölje le a foltot

  Hideg vízbe áztatott nedves ruhával töröljük le a foltot

 2. Kezelje a piszkos területet sóoldattal (1: 1 arány). Ne dörzsölje a matracot, csak finoman törölje le.

  Sóoldatot dolgozunk fel

  Ezután óvatosan kezelje sóoldattal és áztassa száraz törülközővel

 3. 15-20 perc múlva tiszta kendővel távolítsa el a maradék sót, és száraz törülközővel törölje le a matrac kezelt területét.
  Dörzsölje a foltot a részecskék eltávolításához

  Megtöröljük a foltot, hogy eltávolítsuk a vérrészecskéket, elsápadni és eltűnni kell

  A tiszta rongyot hideg vízzel megnedvesítjük, a felesleges vizet kinyomjuk, a megtisztított területet eltávolítjuk, hogy eltávolítsuk a termék és a vér maradványait a matracról

Ez a technika jól működik, ha a véres lábnyomok frissek. A makacs foltokkal a professzionális folteltávolítókkal lehet a legjobban foglalkozni.

Szárítsa meg a megtisztított helyet

A megtisztított területet törölje szárazra

Népi receptek a ruhák tisztításához

Kár, ha vérfoltok maradnak a ruhákon. Háztartási sérülések, esések, orrvérzés - mindezt lehetetlen megjósolni. A vörös cseppek eltávolíthatók, ha tudják, hogyan távolítsák el a vért a különböző szövetekből:

 1. Fehér ruhák. Jól tisztítható ammónia vagy só vizes oldatával. A mosáshoz elegendő, ha a fehér ruhákat 20 percig hideg vízben, alkohollal áztatjuk. Áztatás után törölje le a foltokat egy tisztító oldatba áztatott vattacsomóval, majd a szokásos módon gépi mosással.

  Ammónia és só oldata

  A fehér vászonhoz ammónia és só oldatot készítünk

 2. Farmer. Használjon szokásos szódabikarbónát (25 gramm / 2 csésze), hogy eltávolítsa a vörös jeleket kedvenc farmerjából. Öntsön folyadékot a szennyezett területre, és várjon fél órát. Ezután alaposan súrolja ki a foltokat, és kézzel vagy géppel mossa meg a farmert.

  Szódabikarbóna

  Szódabikarbónával eltávolíthatja a foltokat a farmerből

 3. Fehér ing és blúz. Rendszerint meglehetősen vékony szövetekből vannak varrva, a legtöbb blúzt és inget kényes módban kell mosni, ezért gondosan válasszon folteltávolítót. A keményítő megbirkózik a véres cseppek eltávolításával, nem rontja el a könnyű szövetet. Készítsen homogén zúzát és alkalmazza, amíg teljesen megszárad. A keményítő maradványai szokásos ruhával eltávolíthatók, az inget pedig írógéppel lehet lemosni.

  Sima burgonyakeményítő

  A sima burgonyakeményítő segíthet eltávolítani a finom fehér szövet foltjait

 4. Felsőruházat. A kabát vagy kabát ujján lévő vérfoltok nem indokolják, hogy "száműzzék" őket egy dachába vagy kidobják őket. Kipróbálhatja glicerinnel, amely bármely drogériában vagy kozmetikumban megtalálható. Áztasson vattacsomót vagy tampont melegített glicerinbe, és súrolja meg a kabátját. Ez az eszköz segít megszabadulni a régi szennyeződéstől is.

  Glicerin felsőruházathoz

  A fűtött glicerin segít megtisztítani kedvenc felsőruházatát

 5. Gyapjú. Van egy egzotikus módszer a vérfoltok eltávolítására a kedvenc pulóveréből. Mosáshoz húslágyítóra lesz szükség, ez a por lebontja a fehérje vegyületeket, amire hemoglobin esetén szükség van. Ezt a port hígítsa, hogy sima paszta legyen, és vigye fel az érintett területre. Hagyja az öblítőt legfeljebb fél órán át a gyapjún és öblítse le. Ezután áztassa a pulóvert hideg vízbe ammónia és hidrogén-peroxid hozzáadásával. Egy óra múlva a szokásos módon mosható.

  Tenderizer húshoz

  A húslágyító segíthet eltávolítani a gyapjú tárgyak foltjait

 6. Ágynemű és pamut. Mielőtt meleg (+90 Celsius fok) hőmérsékleten mosna, az ágyneműt vagy pamut ruhát hideg peroxid oldatba kell áztatni.

Ha először nem sikerült teljesen kimosnia a ruháit, próbálja újra.

Hogyan lehet mosógépben mosni

Az írógépben történő rendszeres mosással nehéz eltávolítani a véres nyomokat a textíliákról, elsősorban a magas hőmérséklet miatt. Ezért fontos, hogy helyesen állítsák be az üzemmódot, és tudják, mit adhatnak a mosóporhoz. Minimális hőmérsékleten kell mosni, és folteltávolítókat is használnia. Ha nincsenek ott, akkor adjon egy kis sót, hidrogén-peroxidot, ecetet vagy ammóniát a porhoz.

Előző

Következő