Hogyan lehet otthon és otthon gyorsan megtisztítani a kanapét?

A kanapé a ház legjelentősebb bútordarabja, a legkedveltebb hely a kikapcsolódásra, a tévézésre, a könyvvel való fekvésre, csak a csésze tea mellé ülésre. Gyerekeknek - szórakoztató téma. Nagyon jó ráugrani, futni, néha kedvenc háziállataival együtt, megenni a kedvenc csemegéit. A háziállatok sem idegenkednek a kanapén heverészéstől, és bárhogy is esküsznek, nem fognak figyelni a szigorú tabukra.

kanapé tisztítószerek

A kanapé a ház legjelentősebb bútordarabja, a legkedveltebb hely a kikapcsolódásra, tévézésre, könyvvel való fekvésre, csak egy csésze tea mellé ülésre.

Kedvenc hely azoknak a vendégeknek, akik szintén szeretnek ülni a kanapén a terített asztalnál. Végül nem illő foltok jelennek meg a bútorokon, egyeseket nehéz lehet eltávolítani. Hogyan lehet megszabadulni tőlük, hogyan lehet visszaállítani eredeti megjelenésüket, mit kell használni, hogy ne rontsuk el a kárpitot?

Vegytisztítás otthon

Selyem és bársony esetében a por tisztítása elfogadható.

Lehetetlen feladatnak tűnik. Ha helyesen közelíti meg a tisztítási folyamatot, akkor minden sokkal könnyebb lesz, mint gondolta. Minden a kanapé burkolatától és a folt eredetétől függ.

tisztítsa meg a kanapét otthon

A háziállatok sem idegenkednek a kanapén heverészéstől, és bárhogy is esküsznek, nem fognak figyelni a szigorú tabukra.

Milyen szennyezés fordul elő leggyakrabban?

A kárpitozás sokat megy át kanapé használata közben. Még ha tiszta is, a bútorok továbbra is port hagynak a ruhákból, izzadság és faggyú nyomaiból. Szokássá vált, hogy a kanapén ülve nézi kedvenc műsorát vagy tévésorozatát, hogy van mit ennie. És ha nincs hová befogadni a vendégeket a szobában, akkor természetesen a kanapén fognak ülni. Az "inváziójuk" után a pizza, a zsír, a sör, a bor, a tea vagy a kávé, a lekvár foltjai biztosan megmaradnak.

a kanapé tisztítása

Kedvenc hely azoknak a vendégeknek, akik szintén szeretnek a kanapén ülni a terített asztalnál.

A kisgyerekek külön téma. Bármivel megkenhetik a kanapét - megkenhetik agyaggal, festékkel festékkel, filctollal, krétával, vannak, akik szeretnek gumit ragasztani, csokoládéval megfogni, vagy akinek nem volt ideje elérni a WC-t, csak pisilni kezdett rajta. A vizelet, behatolva a szövetbe, nemcsak foltokat, hanem tartós szagot is hagy maga után. Nehéz lehet megszabadulni tőle. A macskák és kutyák csak imádnak ülni a kanapén, szőrzetet, nyálas és mosatlan mancsot hagyni. A kutyák szívesen fekszenek le a kanapén egy séta után.

otthon tisztítsa meg a kanapét népi gyógymódokkal

A velúr bevonaton lévő szennyeződéseket habosítószerrel tisztítjuk - kis mennyiséget 250 ml vízben kell hígítani, és a foltra kell vinni.

Ha a kanapé bőr

Hogyan tisztítsuk meg a kanapét otthon? Minden attól függ, hogy milyen kárpitszövettel van bevonva. Elfogadhatatlan a bőr és a szövet tisztítása ugyanazon termékkel. Fontos megjegyezni néhány trükköt, akkor könnyedén megbirkózhat a nehéz foltokkal. Lássuk, hogyan tisztítsuk meg megfelelően a kanapét, ha bőrkárpitozással rendelkezik.

öntisztító kanapé

A nehéz foltok megszabadulása érdekében a legjobb, ha szakemberrel fordul.

Jobb, ha az ilyen bútorokat nedves ruhával tisztítja, tanácsos a bevonatot nem túl nedvesíteni. Speciálisan kialakított bőr törlőkendővel tisztítható. Népi mód: a tojásfehérje segít ragyogást és elfedni a repedéseket. Verje fel, és gézzel vigye fel a felületre. Ugyanezen célból tejet is használhat. A bor, a jelölő vagy a toll nyomait alkoholos szalvétával távolítják el, vagy vodkába vagy alkoholba áztatják.

bőr kanapé tisztítása otthon

Ha helyesen közelíti meg a tisztítási folyamatot, akkor minden sokkal könnyebb lesz, mint gondolta.

Használhat szappanos vizet, langyos vizet és rostkendőt. Az oldatot a kanapé törlésére és óvatos öblítésre használják. Ezután a kondicionálót felviszik a felületre. Ez az eljárás segít hozzáadni a fényezést és a frissebb megjelenést. A csíkok elkerülése érdekében törölje le rostkendővel.

A kanapé tisztítása otthon-kép

Egy speciális bútorfúvókával ellátott porszívóval az összes sarkot és ízületet át kell mennie.

A még friss zsírfolt keményítővel könnyen eltávolítható. A vért csak jeges vízzel mossák le. A könnyű bőr kárpitot szokásos edényszappannal lehet tisztítani.

önállóan tisztítsa meg a kanapét a szennyeződéstől

A kárpitozás sokat megy át kanapé használata közben.

További problémákat okoz a bőrbútorokon a helyiség páratartalma miatt megjelenő penész, vagy folyadék marad a felületen, amelyet nem távolítottak el időben. A penész kedvenc helye a kanapé redői. Ne kezdje, azonnal el kell végeznie a kezelést ecetes oldattal. Törölje le az érintett területet és törölje le. Ha a penész már eléggé beégett, otthon szinte lehetetlen megszabadulni tőle. Célszerű szakemberekkel kapcsolatba lépni.

Ha a kárpit szövet

Manapság a kanapék speciális tisztítási szolgáltatásai nem olcsók. De otthon szinte pénz nélkül megszabadulhat a legnehezebb foltoktól.

tisztítson meg egy szövet kanapét otthon

Célszerű szakemberekkel kapcsolatba lépni.

Mielőtt elkezdené egy szövet kanapé tisztítását, ismernie kell néhány szabályt.

  1. A szövetből készült kárpitokat meg kell tisztítani egy feltűnő helyen, hogy ne rontsa el a kilátást.
  2. A nyájbevonatokat nem ajánlott alkoholt tartalmazó termékekkel tisztítani.
  3. A mikroszálas kárpit csak száraz tisztításra alkalmas. A nedves tisztítást csak kivételes esetekben alkalmazzák.
  4. A könnyű felületeket fehér rongyokkal tisztítják. Ha színeseket használ, akkor a kanapé felülete elszíneződhet a tisztítószerek hatására.
  5. A tisztításhoz ne használjon hígítatlan ecetet és fehérítőt.
A kanapé porszívózása

A foltokat úgy távolítják el, hogy a szélektől középre mozognak.

A tisztítás megkezdése előtt el kell távolítani a háziállatok által felhalmozódott port, morzsákat, szőrt. Egy speciális bútorfúvókával ellátott porszívóval az összes sarkot és ízületet át kell mennie.

tisztítsa meg otthon a kanapét a különféle foltoktól

Az "inváziójuk" után a pizza, a zsír, a sör, a bor, a tea vagy a kávé, a lekvár foltjai biztosan megmaradnak.

A velúr kárpitot szálkendővel és ecetes oldattal (1 teáskanál / liter folyadék) tisztítják. Minden mozdulat a halom irányába történik. A nehéz foltok megszabadulása érdekében a legjobb, ha szakemberrel fordul.

sóoldat

Tegyen szalvétát, gézet egy friss foltra, mivel ezek tökéletesen felszívják a folyadékot.

A velúrhoz vegyen puha sörtés kefét. A zsíros nyomok tökéletesen eltávolíthatók alkohollal vagy radírral.

A kárpit nem tolerálja a nedves tisztítást, csak a porszívózás alkalmas, mivel a tisztítószerek miatt a bevonat nem tart sokáig, rövid idő alatt kopik és megváltoztatja a színét. Ha nem lehet nedves tisztítás nélkül, akkor a foltot hab borítja.

A kanapé tisztítása

A bor, a jelölő vagy a toll nyomait alkoholos szalvétával távolítják el, vagy vodkába vagy alkoholba áztatják.

A velúr bevonaton lévő szennyeződéseket habosítószerrel tisztítjuk - kis mennyiséget 250 ml vízben kell hígítani, és a foltra kell vinni.

tisztítsa meg a kanapé szövet kárpitját a szennyeződéstől otthon

Ha foltok jelennek meg a bútoron, jobb, ha megpróbálja azonnal eltávolítani őket, ne húzza meg.

Selyem és bársony esetében a por tisztítása elfogadható.

tisztítsa meg a kanapét otthon

A gyerekek bármivel megkenhetik a kanapét - megkenhetik agyaggal, festékkel festékkel, filctollal, krétával, egyesek szeretnek gumit ragasztani, csokoládéval megfogni, vagy akinek nem volt ideje elérni a WC-t, csak pisilni rajta.

Különböző foltok eltávolítása

Ha foltok jelennek meg a bútoron, jobb, ha megpróbálja azonnal eltávolítani őket, ne húzza meg. Ezután felszívódnak a kárpitba és megszáradnak. Egy friss folton szalvétát, gézt kell felvinni, mivel ezek tökéletesen felszívják a folyadékot. A foltokat úgy távolítják el, hogy a szélektől középre mozognak.

A kanapén bekent gyurma, krém, zsíros ételek maradéka Mindezt valamilyen kemény tárggyal eltávolítjuk, majd sózzuk - ez felszívja a zsírt.
Italok Tegyen szalvétákat a kávé, tea, sör foltjaira, majd tisztítsa meg szappanos vízzel, amelyhez ecetet adjon - kb. 2 evőkanál. l. liter folyadékra. Tegyen egy szalvétát a borfoltokra, majd szórja meg sóval és törölje le.

A gyümölcslevek és gyümölcsök foltjait ammóniával és ecettel tisztítják, 1: 1 arányú keveréssel, a szennyeződésre felviszik, hagyják megszáradni és vízzel mossák.

Termékek A sűrített tej, lekvár, csokoládé nyomait először megszárítják, hogy ne kenődjenek el, eltávolítják a felületről és szappanos vízzel tisztítják.

A gyermekek által a kanapé kárpitján hagyott rágógumira valami hideget kell tenni - jégcsomagot, fagyasztót. Utána nagyon könnyű lesz késsel eltávolítani.

Vér, vizelet A vért csak hideg vízzel mossuk. Hozzáadhat aszpirint (1 tabletta 250 ml-enként) vagy sót (1 evőkanál / liter vizet). Tisztítsa meg a vizeletet egy törlőkendővel, majd tegyen szőnyegtisztítót vagy folyékony szappant.

Foltok a kanapén

Fontos megjegyezni néhány trükköt, akkor könnyen megbirkózhat a nehezen eltávolítható foltokkal.

Ha az első tisztítás után nyomok maradnak, a "Vanish" segítségével könnyen eltávolíthatók.

tisztítsa meg a kanapét a foltoktól otthon

A tisztítás megkezdése előtt el kell távolítani a háziállatok által felhalmozott port, morzsákat, szőrt.

Hogyan lehet megszabadulni a szagoktól?

A kárpitozott bútorok köztudottan tökéletesen elnyelik a szagokat. Mindenben megmarad - a töltőanyagtól a fáig. A tok javítható.

pihenőhely

A tisztításhoz ne használjon hígítatlan ecetet és fehérítőt.

Az ecet nemcsak a sörrel, hanem más különféle italokkal is könnyen megbirkózik. Felesleges lapot veszünk, gyenge ecetes oldatban megnedvesítjük, kinyomkodjuk és a kanapéra tesszük. Erősen nyomja a felületre. Ezt többször is megtesszük. Eltávolítja a szagot és a foltokat egyaránt.

A kanapé tisztítása otthon

Használhat szappanos vizet, vizet, lehetőleg meleget, és szálas kendőt.

1 evőkanál hozzáadásával szappanos oldat segít eltávolítani az "aromát" a bőrborításról. l. ammónia. Vigye fel a kárpitra szivaccsal, törölje le nedves ruhával és száraz ruhával.

macska vizelet illata a kanapén

A világos felületeket fehér rongyokkal tisztítsa.

A gyermek bepisilt a kanapéra, a jód segít megszüntetni a szagot. Vegyen 15-20 cseppet liter vízre, és törölje le a "tetthelyet". Érdemes megjegyezni, hogy ezt a terméket csak sötét felületeken használják! A világos bevonatot kálium-permanganáttal, citrommal vagy citromlével, ecetoldattal tisztítjuk. Ha a szag már behatolt a kanapéra, akkor jobb háztartási szappant használni. A felületet vízzel kell megnedvesíteni és szappannal dörzsölni. Hagyja állni körülbelül 20 percig, majd öblítse le ecetes oldattal, törölje le vízzel és szárítsa meg.

folteltávolítás

A penész megjelenésének kedvenc helye - a kanapé hajtogatásai.

Ha a vizelet nem gyerekeknek szól, hanem egy idős embernek, akkor először tegyen vodkát vagy ammóniát a kanapéra, hagyja állni fél órán át.

kiömlött bor

A mikroszálas kárpit csak száraz tisztításra alkalmas.

A háziállatok "illataival" a következőképpen birkóznak meg: ecetoldatot (1: 3) alkalmaznak, a nedvességet szalvétával távolítják el, szódával borítva, tetején - hidrogén-peroxidból és mosogatószerből álló oldat. Hagyja állni két órán át, majd nedves ruhával és papírtörlővel törölje le.

tisztítsa meg a kanapét otthon fotó

Manapság a kanapék speciális tisztítási szolgáltatásai nem olcsók.

A szagokat eltávolíthatja tisztítószerrel vagy háziállat szagelnyelő készülékével. Először rejtett helyen kell ellenőriznie a terméket, hogy ne rontsa el a bútorok megjelenését.

Tehát, amint láthatja, a probléma megoldható.

Kanapétisztító eszközök

A szövetből készült kárpitokat meg kell tisztítani egy feltűnő helyen, hogy ne rontsa el a kilátást.

Előző

Következő