Hogyan varrni egy gyönyörű ágytakarót a saját kezével utasításokat

A hálószoba belseje ne csak álmos legyen, de nappal is kellemes legyen a szemnek. Hogyan lehet ezt elérni? Alaposan közelítse meg a hálószoba dekorációjának kérdését. A textíliák megválasztása itt a legfontosabb.

Fehér ágytakaró

A hófehér ágytakaró tökéletes kiegészítője lesz minden belső térnek!

A hálószoba legfontosabb helyét az ágy foglalja el, ami azt jelenti, hogy dekorációja maximális figyelmet fog vonzani. Hogyan lehet vonzóvá tenni az ágyat? Tegyen rá egy érdekes takarót.

Baba patchwork paplan

A kézzel készített ágytakaró otthonos és melegséggel tölti el a hálószobát.

Az üzletekben nehéz olyan takarót találni, amely azonnal tetszeni fog, természetesen illeszkedik a szoba belsejébe, elvégzi a szükséges funkciókat. A belső tér textil alkatrészeinek varrását nem mindig lehet műhelyben megrendelni. Ezért kiváló megoldás a kérdésre az lesz, hogy egy ágytakarót saját kezűleg varr az ágyra.

A modell, szövet, szín meghatározása

Az ágytakaró varrása nem nehéz, ha rendelkezik a vágás és a varrás első ismereteivel. Végül is minden bonyolult vágással ellátott takaró egyszerű szövet téglalap.

Ágynemű kiságyhoz

A baba takarónak puhának és kellemes textúrájúnak kell lennie.

A kívánt méretű szabályos anyagdarabot úgy kell feldolgozni, hogy elérje a kívánt eredményt. Az ágytakaró lehet könnyű, folyó, bélés nélkül, vagy alaposan sűrű, öltéssel. Ezenkívül egy banális téglalapot is díszíthetünk: adjunk hozzá fodrot, fodrokat, dekoratív varrásokat, hímzéseket, rátéteket és szerezzünk egyedi ágytakarót.

Az ágytakarót a személyes preferenciák, a szoba általános stílusa és e textilelem célja alapján kell megválasztani.

Tervezzen ágytakarókat a hálószoba fotóján

Az ágytakarók stílusát és kialakítását mindenki maga választja meg.

Nagyszerű megoldás lenne a kétoldalas ágytakaró. Ha ugyanakkor az oldalak egyetlen szövetből készülnek, akkor annak használata rendkívül egyszerű. Nem kell aggódnia, hogy melyik oldalt helyezze az ágyra. Amikor más mintájú kanyarok fordulnak elő, akkor a hálószoba kinézetét a hangulatának megfelelően lehet megváltoztatni, különböző módon lefedve az ágyat.

Az ágytakaró szövetek köre nagyon változatos

Válassza ki azt a szövetet, amely használat közben csak kényelmes érzéseket nyújt Önnek.

A különféle dekorációkkal díszített ágytakaró (szalagok, csipkék, puffok, pelyhek) hihetetlen kényelmet ad a szobának, romantikus légkört teremt. Ugyanakkor az alsó részen található textilalkatrészek sokasága gyakorlati funkciót lát el - elrejti az ágykeretet.

fotó divat ágytakarók

A selyem ágytakaró stílusos, divatos és kifinomult!

A sima szaténból, selyemből vagy kárpitból készült ágytakaró kifinomultabbá teszi a szobát. Elegáns, pompa lesz hozzá fényes szövet, aranyozott díszítéssel.

A vastag halmú takaró, gyapjúból, szőrből tökéletesen megbirkózik a további szigetelés feladatával, puhaságot és kényelmet ad a szobának.

A steppelt ágytakaró megvédi Önt a hidegtől, otthonos, ápolt környezetet, meleg, kényelmes légkört teremt.

A tökéletes ágytakaró

Az ágytakarók komplex modelljei több erőfeszítést és hozzáértést igényelnek a varrónőtől.

TANÁCS. A legkevesebb tapasztalattal rendelkező kézműves számára jobb, ha az ágytakarók modelljeit sallang nélkül választja, olyan szöveteket, amelyek nem igényelnek különleges kezelést a munkában. Kiváló lehetőség lenne pamut, közepes sűrűségű vegyes szövet.

hogyan lehet szép ágytakarót készíteni

Minél jobb az anyag, annál kellemesebb lesz később használni az ágytakarót.

Színválasztás

A termék színvilágának meg kell felelnie a szoba stílusának, de lehet szezonális jellegű, vegye figyelembe a szoba megvilágítását, méretét.

hogyan varrjon egy gyönyörű ágytakarót

Az ágytakaró szövetének típusát szintén a szezonalitás alapján kell megválasztani.

 1. Az ágytakarónak nem szabad kontraszt benyomását keltenie, kivéve, ha ez egy tervezett tervezési trükk. Egy kis szobában az ágynak nem szabad világos foltnak lennie, különben az egész tér kitöltésének illúzióját keltheti. Jobb, ha olyan gyönyörű ágytakarót választunk, amelynek színe hasonló a dekorációhoz és a környező tárgyakhoz.
 2. A hálószoba, az elsődleges és a másodlagos színek megvilágítása szintén nagy jelentőséggel bír. Célszerű a komor atmoszférát meleg, világos árnyalatú palettával hígítani. Jó megvilágítással, általános melegséggel nagyszerű fantáziát lehet megmutatni az ágytakaró színének megválasztásában.
 3. Hideg fény, túlcsordulás csak nagy helyiségben megfelelő, lehetőleg nyáron. Ellenkező esetben a feltételezett sikk lényegtelen bohózat lesz.
 4. A belső tér változatosságát megkönnyítik a mintákat tartalmazó szövetek, a díszítő elemek használata az ágytakaró díszítésében.
 5. A meleg színek mindig frissességet teremtenek, hangulatot teremtenek. A pasztell színek képesek vizuálisan kibővíteni a szoba határait.
hogyan varrjon ágytakarót a hálószobában

A nehéz ágytakarókat leginkább nagy hálószobákban lehet használni.

Felkészülés a varrásra

Amikor kiválasztják a modellt, a szövet típusát, a színt, meg kell határozni, hogy mi szükséges a munkában, és hogyan lehet saját kezűleg varrni egy ágytakarót az ágyra. Az ágytakaró varrása során az első szempont a szövetfogyasztás. Ehhez egyszerű méréseket kell végrehajtania.

hogyan kell ápolni az ágytakarót

Az ágytakaró finom színe mindig könnyedséget kölcsönöz az egész szobának!

Határozza meg az ágytakaró méretét

 • Mérőszalag segítségével meg kell mérni az ágy hosszát, szélességét, magasságát. Ezek a mérések segítenek a jövőbeni ágytakaró méretének modellezésében, egy minta felépítésében.
 • Készítsen egy közönséges négyzet alakú jegyzetfüzetlapot egy rajz csökkentett méretben. Ez segít vizuálisan megtervezni az ágytakaró modelljét. A kapott minta egy téglalap, amelynek oldala szükség esetén kiegészül a kívánt magasságú sallanggal. Néha a kikötő elhelyezkedése miatt nincs szükség magassági vonalakra. Például, ha az ágy mellett van egy fejtámla, vagy annak falának helye.
 • A rajz elkészítésekor figyelembe vesszük a szövet illeszkedését, a varratokra vonatkozó ráhagyásokat. Ez 3-5 cm lesz. Ha steppelt ágytakarót terveznek, a javasolt varratok vonalai megjelennek a modellen. Ez a módszer lehetővé teszi a nem tetsző minta kijavítását az anyagok és a varrás folyamatának veszélyeztetése nélkül.

  Stílusos ágytakaró

  A "csináld magad" ágytakaró sok meleget és kényelmet ad a szobádnak.

Kiszámítjuk a szövet fogyasztását

A szükséges szövetmennyiség kiszámításához ismernie kell annak szélességét. Ha 1,4 m, akkor egy kétszemélyes ággyal ellátott ágytakaróhoz a fővászon 2 részét ki kell vágnia, és össze kell őrölnie. A késztermék esztétikája esetében ez nem mindig érvényes. Ezért célszerű előre gondoskodni a szükséges szövetszélességről.

Steppelt ágytakaró mintázat

Nagyon sok múlik a kezdeti vágásminta megválasztásán, próbálja megtalálni a tökéleteset az ágyához.

Könnyű kiszámítani az ágytakaró felső részének szövetét: ismernie kell a hosszát, szélességét, hozzá kell adni néhány extra centimétert hozzájuk. A fodros ágytakarók szövetfogyasztását a gyűrődések tekintetében kell elszámolni, ha hajtogatni akarják őket. Ha rendelkezésre állnak, a csík hosszát ráadásul meg kell szorozni 1,5-vel.

Magunk varrjuk a fedelet

Tökéletes és pontosan átgondolt minta az ágytakaróhoz - csak ki kell cserélnie értékeit.

2,8 m szövetszélesség esetén nagy valószínűséggel elegendő lesz a termék 1 hossza. A fodroknak ebben az esetben a szélességtől kezdve be kell illeszkedniük a szövet többi részébe. Ha a szövet 1,4 m, akkor a fő szövet 2 hosszát és az összes oldal teljes hosszát fodrral kell lefektetni. Ebben az esetben a szövetfogyasztás jelentős, és a további varrások miatt az ágytakaró minősége károsodni fog.

Stílusos ágytakaró saját kezűleg

Válassza ki azt az anyagot az ágytakaró varrására, amellyel könnyebben tud dolgozni a varrás során.

Vágunk és varrunk

Miután befejeztük a szükséges anyagok előkészítését, folytatjuk a legfontosabbat - a takarók vágását a varráshoz. A kiválasztott anyag közvetlenül befolyásolja a következő lépések összetettségét. Könnyű, csúszós szöveteknél (selyem, szatén) rendkívül körültekintően kell eljárni a termék vágása és későbbi varrásakor. Az öltés kialakítása további nehézségeket okoz.

Fodros minta

Díszítse az ágytakaróját egy ügyes fodrral, amely mindig eleganciát kölcsönöz az ágy kinézetének.

TANÁCS. Az összetett minta jelenléte a szöveten megköveteli az elemek pontos beállítását a vágás és a varrás során. Az egyszínű anyag megválasztása nagyban megkönnyíti a munkát.

DIY pléd

A patchwork paplanok minden évben egyre népszerűbbek.

A vágás legjobb módja a szövet félbehajtása úgy, hogy a fő szövet hossza fele legyen a hajtás mentén. Hasonlóképpen elrendezheti a szélességet is. Ezután alaposan simítsa le a szövetet, aprítsa fel csapokkal. A vágást kizárólag sík felületen hajtsa végre, ne engedje meg az anyagok tömeg szerinti vágását.

Ágytakaró foltvarrás lehetőségek

Még a steppelt ágytakaró is más lehet, a választott mintától függően.

A sallangot nem egy darabban kell elkészíteni. Használhatja a kapott szövetmaradványokat. Fontos, hogy az összes betűcsík azonos irányban (mentén vagy keresztben) legyen kivágva.

Párnák és ágytakarók a hálószobához

Patchwork paplan létrehozásához válasszon szövetvágásokat, amelyek színben és textúrában illenek egymáshoz.

Ha az ágytakaró feltételezi a bélésszövet jelenlétét, akkor a fő részletek analógiájával kivágják a szintetikus téliesítő rétegből. A varrás során egy egész ágytakaróba kapcsolódnak. Ha van egy minta a szöveten, akkor azt a vágásnál is figyelembe kell venni.

Patchwork szögletes takaró

A hálóágyak világos takarói lefekvés előtt mindig pozitív energiával töltik fel.

Akkor itt az ideje, hogy az összes részletet összemorzsoljuk. Varrógép segítségével összekötjük az ágytakaró alapját a fodrral. Ehhez helyezze az alkatrészeket a rossz oldalával felfelé, fektesse le a varratokat a széleken. Ne felejtsen el hajtogatni, ha a modell biztosítja. Könnyű varrni az ágytakarót felesleges részletek nélkül. Ha van bélés, szigetelés, akkor minden réteget egyenletesen össze kell hajtani, majd varrni.

DIY patchwork kezdőknek

A patchwork paplan a legjobban nem túl világos szövetvágásokból készül.

TANÁCS. Jobb, ha további alkatrészeket csapokkal előzetesen hasítunk el a fővel együtt, vagy manuálisan hajtunk végre varrásokat.

Ha van öltés, akkor először varrja meg a varratokat, majd varrja meg a fő elemeket. Ha nincs tapasztalat, akkor az öltések varratát először kézzel lehet elvégezni.

Gyönyörű patchwork ágytakaró

A babatakaróhoz nemcsak kellemes színt, hanem kiváló minőségű természetes anyagot is ki kell választania.

Próbaverzió

Ha nincs elég varrási tapasztalatod, mindig ijesztő felelősségteljes munkát vállalni. Különösen, ha a választás összetett szövetekre vagy ágytakarókra esett. Ebben az esetben kiváló lehetőség lenne a próbaverzió saját varrása.

Patchwork paplan legjobb ötletek

Mindenki saját kezűleg készíthet gyönyörű ágytakarót, a lényeg, hogy sok vágy mellett feltöltődjön.

Ez nagyszerű módja annak, hogy egyszerűbb anyagokból gyönyörű ágytakarót készítsen, gyakorolja az egyenletes varratok, hajtások, varrások készítését, figyelembe véve a mintát.

TANÁCS. Jó edzéslehetőség lenne egy patchwork ágytakaró. Ez a technika fáradságos munkát igényel, de felbecsülhetetlen élményt nyújt.

A legjobb Patchwork paplan ötlet

Baba takaró kiegészítve játék-kiegészítőkkel egy témában.

A kész termékeket az országban, a gyermekszobában lehet használni. A barkács takaró készség kétségtelenül jól jön a jövőben. A továbbiakban nem merül fel az a kérdés, hogy varrni-e egy ágytakarót az ágyra.

Egyszemélyes ágytakaró

Az alvó ágyakat kiegészíthetik olyan ágytakarók, amelyek a víz színeihez illenek az ágyneműhöz.

Az ágytakaró saját kezű varrása nem olyan nehéz feladat. Ehhez egy kis idő, erőfeszítés és készség kell. A pontos számítás és a türelem garantálja a gyönyörű és kényelmes ágytakarót.

Előző

Következő