Hogyan tisztítsa meg a bőr kanapét a választott tisztítószerrel

A bőr kanapé elegáns, szép és kényelmes. A szépség azonban lehetetlen a felületének szisztematikus gondozása nélkül. Ugyanakkor fontos ismerni a bőrbútor sajátosságait, hogy hosszú ideig szolgáljon, és sok éven át újszerűnek tűnjön.

tisztítsa meg és védje meg a bőr kanapét

A bőrt, mint anyagot, az emberiség ősidők óta használja. Ma sem veszítette el jelentőségét.

Fontos megérteni, hogy egy bőrből készült termék nagy figyelmet igényel:

 • rendszeres karbantartást igényel a felület pormentesítése érdekében;
 • kiváló minőségű felületi tisztítószereket kell használnia;
 • szükséges, hogy kéznél legyenek olyan készítmények, amelyek gyorsan eltávolíthatják a bőrön megjelenő foltokat;
 • a bútorokat meg kell védeni a közvetlen napfénytől.
Bőr kárpitozott bútorok tisztítási technológiája

Bőrrel borított bútorok, nagyon kényelmesek, átalakítják a szoba kinézetét, gazdagságot és tiszteletet biztosítanak tulajdonosának.

Tudnivalók az indulás előtt

 Mielőtt otthon tisztítaná a bőrbútorokat, elő kell készítenie mindent, ami a jó minőségű és hatékony tisztításhoz szükséges.

bőrbútorok tisztítása

A bőr kanapé gyakrabban keresett, mint a többi bútor.

Ehhez szüksége lesz:

 • porszívó;
 • tiszta puha rongy vagy szalvéta;
 • bőrbútor tisztítószer;
 • mosószer.

 

nagy bőr kanapé

Ahhoz, hogy tudjuk, mit lehet és mit nem lehet csinálni semmivel, legalább valamilyen elképzeléssel kell rendelkeznünk arról, hogy miből áll.

Ugyanakkor fontos kideríteni, hogy milyen tisztító- és mosószereket lehet használni a kanapé gyártásához használt bőrtípushoz. Ellenkező esetben a bőr kárpit helyrehozhatatlan károkat okozhat, és károsíthatja a bútorokat. Érdemes megjegyezni, hogy a takarítás és a bőrkanapé gondozásának egyéb eszközein történő megtakarítás nem megfelelő: helytelenül kiválasztott és olcsó, tönkreteheti a kárpitot.

tiszta bőr kanapé

A bőrbútorok speciális tisztítási módszereket igényelnek.

A kárpit tisztítása előtt át kell mennie a porszívón, különös figyelmet fordítva a párnák elhelyezésére és ügyelve arra, hogy műanyag részei ne károsítsák a bőr burkolatát. Ezután óvatosan törölje le a felületet egy tiszta, puha, nedves ruhával, amelyet vízzel megnedvesített. Ha nincs komoly szennyezés a bútorokon, akkor az ilyen tisztítás korlátozható. De ha erősen szennyezett, használjon hatékony mosószert a tisztításhoz.

megfelelően vigyázzon a bőr kanapéra

Ha korábban a szarvasmarha bőrét használták bútorokhoz, ma már lehetőség nyílik egzotikus állat bőrével borított kanapéjának megvásárlására.

Mosószer kiválasztása

A bőr kanapéápolási termékek kiválasztása különös gondosságot igényel, mivel a bőr szeszélyes anyag. Annak érdekében, hogy ne romoljon el a kárpit, a legjobb, ha kiváló minőségű WC-szappan oldatot használ. Előnyben kell részesíteni az olívaolajat tartalmazó termékeket: lágyítja és nem szárítja a bőrt. Az olcsó "durva" szappanok ellenkező hatást váltanak ki.

Fekete bőr kanapé

Rendszeres ápolással és megfelelő tisztítószerekkel bőr kanapéja tiszta, szép és jó állapotban lesz.

A hagyományos szintetikus mosószerek használata nem ajánlott, mivel a bennük lévő felületaktív anyagok (felületaktív anyagok) a bőr szerkezetének tönkremeneteléhez, repedések megjelenéséhez és az anyag felületének hámlásához vezethetnek.

tiszta fehér és sötét bőr kanapé

A bőr kanapé tisztításának megkezdése előtt meg kell ismerkednie a vásárláskor Önnek kiállított kísérő dokumentáció tartalmával.

Hogyan tisztítsuk meg a kanapét

A bútorok élettartamának meghosszabbításához ismernie kell a bőr kanapé tisztítását. Először azonban, miután elkészített egy meleg (nem forró!) Szappanos oldatot, tesztelje az oldatot egy kis területre. Ugyanakkor nem szabad erősen dörzsölni, hogy ne "hajtsa" be a szennyeződéseket a bőr pórusaiba.

Hogyan tisztítsuk meg a bőr kanapét

Fontos tudni, hogy mely mosószereket ajánlja a kanapé gyártója a szennyeződésektől való tisztításhoz.

Ha a teszt sikeres volt, elkezdheti a takarítást:

 • nedvesítsen meg egy ruhát szappanos vízben, csavarja ki;
 • törölje le a piszkos területeket nedves ruhával, hogy a bőr ne legyen nagyon nedves;
 • alternatív módon törölje le nedves és száraz ruhával.
takarító kanapék

Ne használja ugyanazt a terméket lakkbőr és anilinbőr számára.

Sőt, ha a bőrbútorok felülete nem teljesen szennyezett, de csak egyedi problémás területei vannak, akkor érdemes rájuk koncentrálni, és nem dörzsölni a teljes felületet. Erősen szennyezett területek esetén használhat speciális viaszalapú tisztítószert, de nagyon óvatosnak kell lennie a kiválasztásakor, és figyelmesen olvassa el a használati utasítást.

tisztítsa meg a kanapét a foltoktól

Ha nem biztos a mosószer pozitív eredményében, végezzen próbatisztítást a kíváncsiskodók számára láthatatlan helyen.

Bármilyen tisztítószert nagyon óvatosan kell használni, és nem szabad erősen dörzsölni, hogy ne károsítsa a bevonatot.

Barna bőr kanapé

Lehetséges, hogy több eszközt is tesztelnie kell, mielőtt megtalálja a megfelelőt a kanapéjához.

Sötét és színes bőrből készült bútorokat tisztítunk

 Minden bőrtípusnak megvan a maga sajátossága, ezért tisztításkor figyelembe kell venni. Ha sötét vagy színes bőrt használnak a burkoláshoz, akkor a könnyű anyaghoz használt termékek, kivéve az ecetet vagy az acetont, amelyek tönkretehetik a festéket, alkalmasak a gondozására. De mindenesetre a tisztítószer használata előtt tesztet kell végeznie, hogy ellenőrizze a gyógyszer bőrszínre gyakorolt ​​hatását.

tiszta fehér bőr kanapé

Szánjon rá időt arra, hogy következtetéseket vonjon le a mosószer hatásáról, mielőtt az egész kanapét megtisztítja.

A tapasztalt tulajdonosok természetes termékek felhasználásával gondoskodnak a bőrárukról, amelyek gyakran hatékonyabbak és biztonságosabbak, mint a szintetikus termékek. Például sokan javasolják a friss természetes tehéntej tisztítását. Enyhén fel kell melegíteni, meg kell nedvesíteni egy tiszta ruhával, jól össze kell szorítani és meg kell törölni a felületet. Ezek a tejkezelések puhává és fényessé teszik a bőrt. A legjobb hatás elérése érdekében rendszeresen gondoskodnia kell a bútorokról, és kedvenc kanapéja sokáig szépséggel, kényelemmel és puhasággal örvendeztet meg.

Kanapék tisztítása

Várjon, amíg a tesztelt bőrfelület teljesen megszárad, és ha meggyőződött arról, hogy a foltokból nem maradt folt megváltozott eredeti bőrszín formájában, folytassa a kanapé többi részének tisztítását.

A fehér bőr kanapé rendbetétele

A fehér bőr kanapé szépség, a gazdagság és a finom ízlés bemutatása. Az ilyen bútorok tisztán tartása azonban nagy probléma: a gyermekek "művészete", véletlenül kiömlött bor, erős tea vagy kávé bizony nyomokat hagy hófehér felületén. Ezért egy gyönyörű fehér kanapé különös gondosságot igényel.

Fehér bőr kanapé

Először is meg kell tisztítania a kanapét a nagy törmeléktől.

koszos bőr kanapé

Ne használjon ammóniát, fehérítőt vagy más kemény mosószert bőrbútoron.

Ha a folt azonnal eltávolítható, akkor a bőrkanapét haladéktalanul meg kell tisztítani, mert a régi foltokat sokkal nehezebb eltávolítani egy fehér felületről. Sőt, minden szennyezőforrásnak megvannak a maga megszüntetési módszerei.

 1. A kiömlött bor- vagy gyümölcsfoltokat enyhe alkoholos oldatba áztatott tiszta ruhával lehet eltávolítani, miután a maradék folyadékot összegyűjtötte, amíg a folt el nem terjed.
 2. A golyóstoll nyomainak eltávolítása nagy probléma. Javasoljuk, hogy ragasztószalaggal szabaduljon meg tőlük, amelyet a foltos helyre kell felhelyezni, majd óvatosan el kell távolítani. Ezt követően már meg kell tisztítania a felületet maga a szalag nyomaitól, enyhe szappanos oldattal törölje le a helyet. Ha nem éri el a kívánt eredményt, akkor acetonnal vagy alkohollal megnedvesített pamutpárnát kell használnia, óvatosan törölje le vele a szennyezett felületet.
 3. A filcdarabokat alkohol dörzsöléssel is eltávolíthatjuk, majd bőrbútor-tisztítóval kezelhetjük.
 4. Az íny eltávolítható úgy, hogy egy zacskóba csomagolt jégdarabokkal borítja be. Ha "önként" nem akarja elhagyni a felszínt, gondosan el kell távolítania minden tompa tárggyal.
 5. A viaszfoltokat eltávolítják, mint a gumit.
 6. Könnyű szappanoldattal megszabadulhat a kávé vagy a tea nyomaitól, amelyek elkészítéséhez kiváló minőségű WC-szappanra lesz szükség.
tisztítsa meg a könnyű bőr kanapét

A világos kanapénak a sötéttel szembeni fontos előnye, hogy felhasználhatja az alapokat anélkül, hogy attól tartana, hogy színe észrevehetően károsodna.

A gyenge ecetoldat segít megszabadulni sok szennyeződéstől.

házi módja a bőr kanapé tisztításának

A bőr tisztítása hagyományos mosogatószerrel lehetséges.

tisztítsa meg a kanapét a portól

A bőr kanapé tisztításakor ne használjon sok vizet.

Rendszeres tisztítás - gyors, körültekintő és kíméletes

 Annak érdekében, hogy a bőr kanapé a lehető leghosszabb ideig szolgáljon, és szépségével és kényelmével gyönyörködjön, rendszeresen gondoskodnia kell róla. Ez megakadályozza a makacs foltok megjelenését és a burkolóanyag idő előtti kopását.

tisztítsa meg a kanapét

Ha a kanapé piszkos helyeinek megtisztítására tett erőfeszítései nem adják meg a kívánt eredményt, ne csüggedjenek - lépjen kapcsolatba a szakemberekkel.

Minden héten szüksége van:

 • bútorok porszívózása;
 • finoman törölje le puha, nedves ruhával;
 • por a varratokról és a redőkről.
tisztítsa meg a világos kanapét

A könnyű bőr kanapé kitűnő tárgy filc tollal vagy golyóstollal történő rajzoláshoz a kicsi számára, "egy percre" hagyva.

Tisztítás után gondozás

 A termék tisztítása után kiváló minőségű, puha bőrbútorokra szánt ápolószerrel kell kezelni, amely megakadályozza a burkolat felrepedését, ragyogást és szilárdságot kölcsönöz neki.

tisztítsa meg a kanapét a szennyeződéstől

A sötét bőr kanapé kellemetlen tulajdonsága tisztításának finomsága.

Tiszta bőr kanapé

A bőr kanapé több mint egy évig örömet okoz Önnek és szeretteinek.

Érdemes emlékezni arra, hogy a bőr nem szereti a ragyogó napsütést. Annak érdekében, hogy a színes borítás ne halványuljon el, és a fehér ne sárguljon meg, meg kell találnia annak helyet az ablakon kívül, ahová a közvetlen napsugarak behatolnak.

Sötét kanapé tisztítása

Van egy speciális vízoldható polimer, folyékony bőrnek is nevezik.

Nem kevésbé fontos annak a helyiségnek a páratartalma, amelyben a bútorok találhatók. Ellenkező esetben gomba vagy penész megfertőződhet, ami nagyon gyorsan elrontja a bőr kárpitot. Ha ez mégis megtörténik, akkor az érintett területet gyenge ecet- és vízoldattal kell törölnie. Fontos, hogy ezt nagyon körültekintően tegyük, és ha az első alkalommal nem sikerült megszabadulni a penésztől, akkor egy-két nap után meg kell ismételni az eljárást.

Bőr kanapé gondozása otthon

A bőrfoltok semleges cipőfényezéssel javíthatók.

Előző

Következő