Hogyan lehet helyesen és kényelmesen elrendezni a bútorokat a különböző helyiségekben

Felújítás után vagy a házmelegítés során sokan kíváncsi a bútorok elrendezésére, hogy a szobák és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek tere a lehető leg ergonómikusabb, kényelmesebb és stílusosabb legyen? A méretben és formában alkalmatlan dolgok megzavarhatják a harmóniát.

nappali bútorok

Annak érdekében, hogy a ház légköre szerves legyen, meg kell tanulni, hogyan kell helyesen elhelyezni a bútordarabokat.

A bútorok elrendezése a szobában: alapvető szabályok

Ha nem tudja, hogyan kell elrendezni a bútorokat egy szobában, először is értékelje több feltételt:

 • A szoba mérete és elrendezése;
 • Világítási fokozat;
 • A tapéta és a bútorok színvilága;
 • Szoba- és bútortervezés.
hálószoba bútorok

Kezdetben fontolja meg a szoba körüli mozgást.

Amennyiben az Ön lakóterülete megfelel ezeknek a követelményeknek, a tervezett berendezés is megfelel. Jobb választani egy összecsukható asztalt nagy formátumhoz, és egy dohányzóasztalt a nagyméretű bútorok színe és anyaga alapján.

kávézóasztal

Nagyon fontos megérteni, hogy az Ön által választott asztal és kanapé nem okoz kellemetlenséget.

A bútorok elrendezése a céltól függ. A konyhában egy íróasztal és egy nagy szekrény nem lesz a helyén. A folyosó elrendezése általában nem igényel széles bútorokat, kivéve a négyzet alakú folyosón beépített beépítést.

szekrény bútorok

A modern lakásokban helyet kaphatnak öltözők - használja ki az alkalmat arra, hogy elrendezze.

A bútorok elhelyezésekor fontos figyelembe venni a belső stílus általános stílusát. Miután elhelyezte az elemeket, elkezdheti díszítőelemek hozzáadását.

Hogyan rendezzük el a bútorokat a konyhában?

A konyha a főzés és a napi étkezés helyszíne. A háziasszonyok és a háztartások sok időt töltenek itt - a hely legyen kényelmes és praktikus.

Bútorok a konyhához

A bútorok elrendezése a konyhában méretétől és elrendezési jellemzőitől függ.

 1. A kis konyhákban felesleges lesz egy asztal, amelynek átmérője meghaladja az 1,2-1,5 métert. Szükséges kiszámítani a helyét a székeknek, és jobb, ha a székletet csináljuk, némelyik könnyen eltávolítható az asztal alatt.
 2. A konyhai egység kiválasztásakor ügyeljen a szélességére: a munkafelületnek kisebbnek kell lennie, mint a szokásos, és a szekrényeknek elég tágaknak kell lenniük.
 3. Ha kicsit főz, akkor vásárolhat egy keskeny, kétégős tűzhelyet, amely megfelel a fülhallgató méretének.
konyhai készlet

Előnyben részesítse a semleges bútorárnyalatokat.

A kis konyhákban gyakran problémát jelent a hűtőszekrény telepítése.

 1. Ha van elég hely, jobb, ha az ablak mellé teszi, a fülhallgatóval szemközti oldalon, az asztal mellett.
 2. Néhány apartmanban van egy fülke a konyha és a folyosó között - alacsony hűtőszekrény helyezhető el ott.
 3. Keskeny és hosszú konyhákban a bútorok a falak mentén vannak elrendezve. A hűtőszekrény és az asztal székekkel általában az egyik oldalon található.
hűtőszekrény a konyhában

A felesleges rendetlenség elkerülése érdekében figyelembe kell venni a méreteket és világos képet kell alkotni arról, hogy mit mire szánnak.

A konyhákban-étkezőkben elegendő hely van egy nagy asztalhoz, egy széken, egy teljes értékű fülhallgatóhoz, egy sarokkanapéhoz, és gyakran egy bár számára.

kanapé és bár a konyhában

A tulajdonosok feladata csak a bútorok megválasztása stílus, anyagok és színek szerint.

A tervező szakember elmondhatja, hogyan kell elrendezni a bútorokat, ha a projektnek megfelelően javított. A helyszínen felszólítja, hogy hol és mit kell elintézni a lakótér károsodása nélkül, szakszerűen elvégezni a szükséges méréseket.

konyha kialakítása étkezővel

Legalább egy méter szabad helynek kell lennie a nagy bútorok körül a szobában, hogy szabadon használhassa őket.

Hogyan rendezzük el a bútorokat a hálószobában?

A hálószoba olyan hely, ahol nyugodt légkörre van szükség az alváshoz. A bútorok elrendezésének meg kell felelnie ennek a követelménynek. Jobb, ha az ágyat a fejtámlával az ablakkal párhuzamosan a falhoz tesszük, hogy a közvetlen sugarak ne essenek az alvó ember arcára.

ágy a hálószobában

Ha elegendő hely van, választhat egy szélesebb franciaágyat, vagy kettőt is elhelyezhet másfél.

A tükörrel ellátott kis asztalt nem helyezzük el az ágy előtt, jobb, ha balra helyezzük a szemközti falhoz. A fejtető oldalára jó elhelyezni egy éjjeliszekrényt vagy egy lámpás éjjeliszekrényt.

bútorok elrendezése a hálószobában

Az asztalba elfér egy ébresztőóra, magazinok, könyv, szemüveg stb.

Jobb, ha beépít egy szekrényt, például egy rekeszt - tágasak és praktikusak. A lepedőt és a párnákat ott lehet eltávolítani, hogy ne gyűjtsék össze a port. A hálószobában nem lehet sok szék. Egy vagy kettő elég ahhoz, hogy ne terítsék el a teret.

bútorok a hálószobában

Tegyen hozzá lágy világítású padlólámpát vagy éjszakai fényt a kényelem érdekében.

A komód jól néz ki a hálószobában - a modern divat visszaadta elveszített pozícióit. Kényelmes ágynemű, ágynemű és különféle apróságok tárolására. A hálószobába nem ajánlott TV-szekrényt tenni.

komód a hálószobában

A tévénézés kikapcsolódási helyen nincs jó hatással az idegrendszerre.

Hogyan rendezzük el a bútorokat a nappaliban?

Egy nagy helyiségbe sok bútor fér el. És itt van néhány árnyalat. A négyzet alakú nappaliban az elrendezésnek köszönhetően a fal vagy a szekrény tökéletesen néz ki a fal teljes hosszában. Épp ellenkezőleg, jó kanapét elhelyezni, jobb, ha sarok van. Ha a kanapé keskeny, nincs kijárat a loggiához, és az elemek az oldalon helyezkednek el, akkor az ablak mellé helyezhető.

bútorok elrendezése a nappaliban

Ha a radiátorokat középre helyezzük, akkor télen a felesleges hő negatívan befolyásolja a kanapé fa részeinek állapotát - gyorsan kiszárad.

A bútorok elrendezése a szabad hely rendelkezésre állásától is függ. Ha a hely engedi, akkor egy karosszék és egy szokásos vagy szokatlan alakú dohányzóasztal jól fog kinézni. Néhány lakásban inkább kerek asztalt tesznek, de ez kissé elavult, a nagycsaládosok számára elfogadható elrendezés.

nappali kanapéval és fotelekkel

Amikor helyet foglal a szobában, ne feledje, hogy nyíltan kell elhelyezni őket, és mintha felajánlanák a leülést.

A tévét a modelltől és a mérettől függően a kanapéval szemközti fal nyitott fülkéjében vagy a szoba sarkában lévő szekrényen lehet elhelyezni. A plazma TV jól elhelyezhető a falon, enyhe lejtőn, a nézők kényelme érdekében.

nappali TV-vel

A nappali székek gyakran teljesen felesleges bútorok. Mindig elhozhatók, ha lakomát terveznek családjával és barátaival.

Hogyan rendezzük el a bútorokat egy gyermekszobában?

A gyermekszoba bútorainak elrendezése különös figyelmet igényel. Először próbáljon meg bútorokat választani éles sarkok és kiálló szerelvények nélkül, amikor a gyerekek még nagyon kicsiek. Ha kanapét tesz, akkor annak könnyen kibonthatónak kell lennie. Jobb, ha speciális osztályokban vásárol bútorokat. Akkor garancia van arra, hogy környezetbarát anyagokból készül. Mindig kérjen igazolást érte.

ágy az óvodában

Kisgyerek számára előnyös egy egyszemélyes ágy, közepesen kemény matraccal.

Gyermekszobákat gyakran úgy terveznek, hogy a fal és a bejárat között nyílások vannak. Egyetlen dupla szekrényt helyezhet oda - amennyiben van hely. Ebben beteszed a mosodádat, szépen felakasztod a ruhádat, összeszeded a cipődet. Idővel a gyermek megtanulja csinálni. Jobb, ha kosarat vásárolunk a játékokhoz - a gyermek könnyebben beteheti kedvenc babáját, nyusziját és medvéjét egy fonott "konténerbe".

szekrény az óvodában

Fektessen egy szőnyeget vagy szőnyeget a padlóra egy kis szundítással, hogy a gyermek szórakozásból játszhasson.

A tanuló írás- vagy számítógépasztalát helyesen kell elhelyezni. Szükséges, hogy az ablak fénye balra essen. Válasszon egy íróasztal széket, merev magas háttal vagy számítógéppel, magasságállítással, háttámla dönthetőséggel.

számítógép asztal az óvodában

A falon lévő asztal területén több polcot helyezhet el könyvek, lemezek és egyéb kiegészítők számára.

Hogyan rendezzük el a bútorokat egy kis szobában?

A helyiségek kis területe nem teszi lehetővé nagy bútorok elhelyezését itt. Ezért nem szabványos modelleket kell választania. Jobb, ha megrendelésre készítjük őket.

szekrény a hálószobában

Ha van egy rés a bejárat és a fal között, akkor beépített szekrény készülhet ott.

Jobb, ha olyan kanapét választ, amely nem széles - például egy „könyvet” vagy egy sarokkanapét, ha a hely megengedi. Válasszon helyet a falon a tévéhez - vásároljon plazma monitort. Ha asztalra van szüksége, akkor szerezzen be egy összecsukható asztalt. Nem szükséges két széket elhelyezni, elég egy. Ugyanez vonatkozik a székekre is - csak egy vagy kettő.

nappali kicsi

A vendégekkel tartott teapartikhoz használhat egy kis dohányzóasztalt, amely a kanapéra mozog.

A bútorok kis helyiségben való elrendezése speciális méréseket igényel. Óvatosan közelítse meg ezt a kérdést, hogy elkerülje a későbbi kellemetlenségeket. A szakértők tudják, hogyan kell elrendezni a bútorokat egy kis szobában.

kis nappali kialakítása

Hívjon meg egy tervezőt a házába - ő elkészíti a lakás teljes ajánlásait.

Hogyan rendezzük el a bútorokat a folyosón?

Amikor belép egy lakásba, nem szabad, hogy egy szűk tér fogadja, ahol nincs hova megfordulnia. A kis folyosókon az apróságok tárolását sikeresen pótolják a félemezek.

folyosó kialakítása

A folyosón a telefon vagy az öltözőasztal éjjeliszekrénye helyett könyvespolcot tehet, és egy gyönyörű tükröt felakaszthat.

Mi a legfontosabb a bútorok elrendezésének folyamatában egy lakásban?

A bútorok elrendezése fáradságos folyamat. Az akadályozó tárgyakat vigye kényelmesebb helyre, vagy költözzön egy másik, tágasabb helyiségbe.

rendezzen bútorokat a lakásban

A bútorok elrendezése gyakran hosszú és mozgalmas eljárássá válik.

A környezet gondos megtervezése segít elkerülni ezt. Előre dobhatja a jövőbeli elhelyezés vázlatát, hogy vizuálisan értékelje az összes előnyét és hátrányát.

nappali bútorok

A folyamat során a legfontosabb a kényelem, az ergonómia és a praktikum ötvözése a létrehozott belső térben.

Elhelyezési hibák

A bútorok helyes elrendezése a szobában minden olyan háztulajdonos kérdése, aki törődik a kényelmével. Ha egy kanapé vagy asztal sok helyet foglal el, akkor ez kényelmetlen.

 • Az első hiba, amikor a bútorok elrendezését tervezik, az, hogy a szoba rendeltetését nem veszik figyelembe. A gyerekszobákban gyakran nagy méretű tárgyakat helyeznek el, amelyek potenciálisan nem biztonságosak és sok helyet foglalnak el.

  kisbaba

  Ebben az esetben nincs helye a gyermeknek a játékhoz.

 • A második gyakori hiba a gyakorlatiasság elvének figyelmen kívül hagyása.

  könyvespolcok

  Például a zárt könyvespolc helyett inkább nyitott polcokat szeretne felakasztani olyan könyvek számára, amelyek gyorsan felhalmozzák a port.

 • A harmadik hiba a bútorok központi fűtési elemek mellé helyezése.
elem és bútor

Magas hőmérséklet hatására gyorsan deformálódik, elveszíti működési tulajdonságait.

Egy másik szempont, amelyről a lakástulajdonosok megfeledkeznek, a világítás. A homályos lámpa (valamint az ablak árnyékos oldalán elhelyezkedő hely) és a sötét bútorok miatt a hely nehéz, komor és vizuálisan csökken. A világos színű, üvegbetétekkel és tükrökkel ellátott tárgyak kiválasztása javítja a helyzetet.

lámpák a belső térben

Az árnyékos oldalon található helyiségben ideálisak a reflektorok és a kiegészítő gyertyák vagy az állólámpa.

Előző

Következő