Rendezzen bútorokat egy egyszobás lakás zónázási lehetőségeiben

Ha Ön egyszobás lakás tulajdonosa lesz, akkor kis helyen nagy a fejfájása - hogyan lehet élni ebben a szobában hálószoba és vendégszoba nélkül? De nézd meg a helyzetet más szögből - te vagy a négyzetmétered szuverén tulajdonosa, és a képzelet repülését nem korlátozzák a belső válaszfalak.

fotó egyszobás lakás kialakításáról

Szereljen fel két szekrényt az ellenkező oldalon, és az elülső él mentén polcokat.

Gondolja át alaposan, és döntse el, milyen bútorokat szeretne elhelyezni. Az Ön feladata szabad hely létrehozása, de nem a kényelem rovására. Ezért a választás során kövesse nagyon egyszerű szabályokat.

zónázás polcokkal és kanapéval

Nagy fejfájás kis helyen - hogyan lehet élni ebben a szobában hálószoba és vendégszoba nélkül.

Hétszer mérjen

Mielőtt elrendezné a bútorokat egy szobás lakásban, gondosan mérje meg otthonát, a meglévő berendezéseket, és készítsen részletes tervet papíron. Használja ezeket a méreteket a bútorok kiválasztásakor, valamint a legsikeresebb elrendezési lehetőségek létrehozására és kiválasztására tervezett különböző számítógépes programokkal való együttműködés során.

Ötletek egy garzonlakáshoz

Az Ön feladata szabad hely létrehozása, de nem a kényelem rovására.

Használjon tárolórendszereket

A faliszekrények és polcok erre a célra meglehetősen alkalmasak. Vásároljon puffokat, ágyakat és társalgókat beépített fiókokkal.

TÁJÉKOZTATÁSUL! Ennek a megközelítésnek az az előnye, hogy a kamrában lévő törmelék eltávolítása helyett mindig gyorsan hozzáférhet a dolgokhoz.

Kényelem minimális átalakítással

Mielőtt bútorokat rendezne egy szobás lakásban, gondosan mérje meg otthonát.

Nagy tárgyak és ruházatok készítéséhez készítsen egy padlótól a mennyezetig tartó szekrényt tükrös ajtókkal, hogy nagy tér illúzióját keltse. Építsen bele egy összecsukható vasalódeszkát.

Egyszobás lakás elrendezése és kialakítása

Most már pontosan tudja, hogyan kell elrendezni a bútorokat egy egyszobás lakásban.

Semmi extra a lakásban!

Tervezzen saját szekrényt vagy konyhát moduláris bútorrendszerekkel. Személyre szabott készletet kap, felesleges tárgyak nélkül. Pénzt takaríthat meg, ha elhagyja a ceruzatartót, és a fülhallgatót egy sarokfali fiókra fordítva sikeresen "illeszti" a megadott méretekbe.

a sikeres belső tér alapszabályai

Ennek a megközelítésnek az az előnye, hogy a kamrában lévő törmelék eltávolítása helyett mindig gyorsan hozzáférhet a dolgokhoz.

Tudja meg a "transzformátorok" teljes teljesítményét

Jó megoldás egy összecsukható ágy használata, amely a tulajdonos enyhe kézmozdulatával asztallá vagy éjjeliszekrényré válhat. A négy az egyben fotel ágyakká, oszmánná vagy oszmánnyá alakítható.

válaszfal a konyha és a nappali között

Válasszon nem túl nagy, de kényelmes tárgyakat, és a tágasság érzése megmarad az egyszobás apartmanjában.

A rakomány stílusú könyvespolc elfér egy üres sarokban. Polcai nyitott, téglalap alakú dobozok, amelyek a szemközti teherhordó oldalfalakhoz vannak osztva.

modern kialakítású egyszobás

Nagy tárgyak és ruhák készítéséhez készítsen egy padlótól a mennyezetig tartó szekrényt tükrös ajtókkal, ami nagy tér illúzióját kelti.

Használjon olyan bútorokat, amelyek az esti terveinek megfelelően átalakulnak, legyen szó gálavacsoráról vagy romantikus egy-egy találkozóról. Ehhez tökéletes egy U alakú pihenősarok, amely négy kényelmes fotelré vagy sarokkanapévá, karosszékké és széles oszmánnyá válik.

ötletek az otthonodhoz

Telepítsen egy bárot etetőszékekkel a nappali és a konyha határára, és további helyeket kínál a vendégeknek.

A hallgató imádni fogja a számítógépes asztalt, amelyen jól alhat. Nincs szükség a munkahely elhagyására - az ágykeret és a hozzá rögzített matrac már be van építve egy csuklós hajtogatással. Lefekvéshez elég, ha simán magához húzza a felső szélét - és a tankönyvekkel ellátott számítógép utat enged egy párnának és takarónak.

ossza a szobát két zónára

Jó megoldás egy összecsukható ágy használata, amely a tulajdonos enyhe kézmozdulatával asztallá vagy éjjeliszekrényré válhat.

A házak és a falak segítenek

Szerelje fel a nagy plazma panelt a falra konzolok segítségével. Helyezzen alatta egy alacsony éjjeliszekrényt a vevő és a Wi-Fi router számára. A hamis mélyedésekkel ellátott panel segít elrejteni a vezetékeket.

Egyszobás lakás kialakítása

Lefekvéshez elég, ha simán magához húzza a felső szélét - és a tankönyvekkel ellátott számítógép utat enged egy párnának és takarónak.

Annak érdekében, hogy a szemed kényelmesen maradjon, válassza ki az ajánlott képernyő-kanapé távolságot, amelyen megnézheti kedvenc tévéműsorait. Ehhez kövesse a különböző átlós hosszúságú panelek ajánlott értékeit.

 • 42 hüvelyk - 2,5 méter;
 • 55 hüvelyk - 3 méter;
 • 60 hüvelyk - 3,8 méter.
Példa bútorok elrendezésére egyszobás lakásban

Használjon olyan bútorokat, amelyek az esti tervei szerint átalakulnak, legyen az gálavacsora vagy romantikus találkozó.

TÁJÉKOZTATÁSUL! A kanapé és a plazma panel közötti távolságnak megközelítőleg meg kell egyeznie az átló szorzatával négy, a folyadékkristály esetében pedig hárommal. A metrikus rendszerré való átalakításhoz szorozza meg a kapott értéket 2,54 cm-rel.

Design - belső projekt

Nézd meg más szögből a helyzetet - négyzetmétered szuverén tulajdonosa vagy, és a képzelet repülését nem korlátozzák a belső válaszfalak.

Álmok 3D-ben

Ne felejtsük el, hogy a szélesség és a hosszúság mellett a helyiségnek van magassága is, és használja ezt a tulajdonságot előnyére. Rendezze hangulatos ágyát a második szintre, amelyhez lépcső vezet, és a kényelmes fiókokat rejtik a lépcsők alatt.

TÁJÉKOZTATÁSUL! A második szint egy magas mennyezetű lakásban készülhet, amely nem okoz szellőztetési problémákat.

Üdülőterület kiosztása egyszobás apartmanban

A szemed kényelmének megőrzése érdekében válassza ki az ajánlott képernyő-kanapé távolságot kedvenc tévéműsorainak megtekintéséhez.

Nem élhetsz így!

Ne kövessen el gyakori hibákat, amikor megpróbálja díszíteni otthonát.

Komódok, tálalódeszkák, asztalok A széles asztallapú bútorok szűkítik a rendelkezésre álló helyet, akadályozzák az átjárót, és a helyiséget nehéznek tűnnek.

kiegészítők Ne tegyen figurákat sehova, ne terhelje túl az üres falakat keretes fényképekkel, és ne töltse meg a szabad helyet puha tárgyakkal és játékokkal - garantált a rendezetlenség érzése és az örök porharc.
Nagy bútorok Kicsiek mellett helyezkednek el, és ügyetlen érzést adnak az egész belső térnek. Próbálja elkerülni az ilyen kombinációkat, és tartson távolságot közöttük.
Sötét bútorok. A ház napos oldalán elhelyezkedő szoba ablakait érő erős fény nem felel meg jól a sötét színvilágnak. Válasszon bútorokat világos és semleges színekben, vagy használjon sötétítő függönyt.

Belső lehetőségek egy egyszobás lakáshoz

Ne felejtsük el, hogy a szélességen és a hosszúságon kívül a helyiségnek van magassága is, és használja ezt a tulajdonságot előnyére.

Hogyan lehet megfordulni egy kis konyhában

A stúdióapartmanban egy nagy konyha étkezővel megfizethetetlen luxus. Jobb az étkezéseket a közös nappaliban szervezni, így több hely szabadul fel a főzéshez. A bútorok kiválasztásakor tartsa be az alábbi elveket:

 • a konyha fő pontjainak - a főzőlapnak, a mosogatónak és a hűtőszekrénynek - egymástól egy vagy másfél méterre kell elhelyezkedniük;
 • Helyezze a gáztűzhelyet legalább 0,50 m távolságra az ablaktól;
 • a headset munkalapjának mélysége nem haladhatja meg a 0,60 m-t - ez elég a mozgás és a termék elhelyezésének szabadságához;
 • állítsa be a pult magasságát a háziasszony magasságához - a felület és a könyök közötti távolság nem haladhatja meg a 20 cm-t -, vagy vásároljon hordozható állványt;
 • használjon magas sarokszekrényeket;
 • szerelje be a hűtőszekrényt úgy, hogy ajtaja az asztallappal ellentétes irányba nyíljon;
 • készítsen erőltetett huzatot - ez megment benneteket a kellemetlen szagoktól és a levegő felesleges nedvességétől.
bútorok egy kis konyhai elrendezéshez

Ne kövessen el gyakori hibákat, amikor megpróbálja díszíteni otthonát.

MEGJEGYZÉSRE! Kompakt munkakörnyezet létrehozásához vásároljon modulárisan szervezett konyhai egységeket.

Kis konyhák esetén a fülhallgató L alakú konfigurációja megfelelő. Sarokszekrényei - a falon és a pult alatt - tárhelyet adnak a konyhai eszközök és az edények számára. Töltse ki a fal és a szekrény közötti helyet egy kinyitható polccal a szerelvények és a fűszeres üvegek számára.

A bútorok helyes elrendezése egy kis konyhában különösen fontos.

A stúdióapartmanban a nagy konyha étkezővel megfizethetetlen luxus.

Készítsen korlátrendszert a faliszekrények alatt fém üreges csövekből a falhoz tiplikkel rögzített tartóin. Kényelmes felakasztani rájuk gombócokat, nagy villákat a hús sütésére, üvegdobozokat a kis konyhai eszközökre és törölközőkre.

Rendezhet egy ablakpárkányt asztallapként, és elrejtheti alatta a székletet vagy a töröket. Ha egyenként eszik a konyhában, akkor tegyen egy éjjeliszekrényt egy leeresztő asztallal a teleszkópos vezetőkre vagy visszahúzható lábbal.

A bútorok szokatlan elrendezése egy kis konyhában

Kompakt munkakörnyezet létrehozásához vásároljon modulárisan szervezett konyhai egységeket.

Fürdőszobabútor

Nyugodtan váljon el az öntöttvas vályútól. Cserélje ki zuhanykabinra vagy sarokfürdőre alacsony oldalakkal, és helyezzen mosógépet a szabad területre.

TÁJÉKOZTATÁSUL! Készíthet egy padlóba épített lefolyóval ellátott zuhanyzót, és kerítéssel könnyű tolóajtós műanyag válaszfalakkal.

A pulton található mosogató helyett szereljen egy készletet egy padlószekrényből, mosdóval és sok fiókkal, tükörrel és fali szekrénnyel. Készítsen kis félemeleteket a fürdőszoba bejárata felett. Ha a fürdőszoba meleg, akkor a hagyományos fűtőtest helyett törölközők és finom ágyneműk szárítójával kombinálva telepítse.

Fürdőszobabútor

Készíthet egy padlóba épített lefolyóval ellátott zuhanyzót, és kerítéssel könnyű tolóajtós műanyag válaszfalakkal.

Oszd meg és uralkodj

Nem számít, hogy milyen típusú otthon vagy. Ez lehet egy jelenleg divatos stúdió vagy egy szoba eltávolított belső válaszfalakkal. Az egyszobás apartman kényelme és uralkodása érdekében egyértelműen ossza fel a fő zónákat.

FONTOS! A helyiség mennyezetének összeomlása és a lakás eladásakor jelentkező problémák elkerülése érdekében ellenőrizze, hogy a lebontani kívánt válaszfalak nem teherhordók.

Stúdió apartman átalakítási terve

Az egyszobás apartman kényelme és uralkodása érdekében egyértelműen ossza fel a fő zónákat.

Nappali

Helyezze a konyha szélének közelében. Tegyen egy dohányzóasztalt, ülősarkot vagy több azonos széket, és tegyen egy TV-t a szemközti falra. Helyezzen rolót az ablakokra, ha a nap erős oldalvilágítást eredményez.

Nappali belső tér egy kis lakásban

A jó megvilágítás érdekében biztosítson két fényforrást - egy háttérvilágítást, és közvetlenül világítsa meg a munkahelyet a bal oldalon (ha jobbkezes).

Munkazóna

Felszereléskor tartsa be az ergonómia követelményeit.

 1. A jó megvilágítás érdekében biztosítson két fényforrást - egy háttérvilágítást, és közvetlenül világítsa meg a munkahelyet a bal oldalon (ha jobbkezes).
 2. A szoba munkaterületén lévő bútoroknak nem szabad káprázatot kelteniük, és nem szabad elvonniuk a figyelmet a kreatív folyamatról.
 3. Ha az asztal sarokban van, kerítse le polccal, és tegye rá az összes gyakran használt tárgyat.
 4. Használjon irodai széket párnázott ülőgörgőkön, kényelmes kartámaszokkal és háttámlával.
 5. Szerezzen titkárnőt vagy ruhásszekrényt dönthető vagy csúsztatható felsővel. Amikor a vendégek megérkeznek, könnyedén felszabadíthat további helyet, vagy elrejtheti munkáját a kíváncsi tekintetek elől.

TÁJÉKOZTATÁSUL! Célszerű a helyiség minden területén külön fényforrást telepíteni - mennyezeti LED-paneleket, állólámpákat vagy fali lámpákat, amelyeknek meg kell világítaniuk központi részüket.

Példa egy munkaterület kompetens elosztására egyszobás lakásban

A szoba munkaterületén lévő bútoroknak nem szabad káprázatot kelteniük, és nem szabad elvonniuk a figyelmet a kreatív folyamatról.

Szabadidő és alvási terület

Használjon kanapét, amely éjjel emeletes ággyá alakítja át kényelmes ortopéd matracokkal. Jobb elhelyezni a szoba központi részén, távol az erkély ajtajától.

Ha már rendelkezik ülősarokkal, vásároljon fali ágyat. Kívülről keskeny szekrényre hasonlít, galériákkal és oldalsó polcokkal. Központi része nagy fapanelként van kialakítva, mögötte könnyen összecsukható kétszemélyes ágykeret található.

Sokoldalú világítás

Használjon kanapét, amely éjjel emeletes ággyá alakítható, kényelmes ortopéd matracokkal.

Konyha

Helyezzen egy kompakt szettet, sok polccal és szekrénnyel, valamint hűtőszekrénnyel a konyha két falának egyikére - ez felszabadíthatja a helyet egy kis étkezőasztal és két vagy három széklet számára. Telepítsen egy bárot etetőszékekkel a nappali és a konyha határára, és további helyeket kínál a vendégeknek.

Racionális helykihasználás egyszobás lakásban

Telepítsen egy bárot etetőszékekkel a nappali és a konyha határára, és további helyeket kínál a vendégeknek.

Tároló rendszerek

Ez a zóna a helyiség egész területén "elkenődik", nincs egyértelmű szegéllyel és egyesíti a ritkán vagy szezonálisan használt tárgyak tárolására szánt bútorokat. Különleges feltételeket nem igénylő eszközök és tárgyak tárolásához használjon loggiát vagy zárt erkélyt. Szereljen fel két szekrényt az ellenkező oldalon, és az elülső él mentén polcokat.

Most már pontosan tudja, hogyan kell elrendezni a bútorokat egy egyszobás lakásban. Ügyeljen arra, hogy mindig legyen elegendő szabad hely. Válasszon nem túl nagy, de kényelmes tárgyakat, és a tágasság érzése megmarad az egyszobás apartmanjában.

egyszobás lakás tervezési projektje

A tároló helyiség az egész helyiségben "elkenődik", nincs világos szegéllyel és egyesíti a bútorokat.

Előző

Következő