Az irodai szék javításának lépésről lépésre történő javítása

Nem csak az irodában, szinte minden otthonban van számítógépes szék. Kényelmes rá ülni a számítógéphez. De a székek gyakran kudarcot vallanak, mert mindennap használjuk őket. Előfordul, hogy egyesek sok éven át szolgálnak, míg mások néhány hónap alatt használhatatlanná válnak. Az élettartam elsősorban attól függ, mennyire szorgalmasan kezeli. A súlykategória fontos szerepet játszik. Ennek a bútornak a súlya akár 120 kg is lehet.

A benzinemelő cseréje irodai székben

Előfordul, hogy egyes székek sok éven át szolgálnak, míg mások néhány hónap alatt használhatatlanná válnak.

A szék nyikorog

Így a levegő leáll az első kamrából a másodikba.

Gázlift csere

Ha a hideg évszakban cseréli a gázemelőt, ne használja azonnal.

Ezek a székek mechanikus alkatrészekből és hidraulikusakból állnak. Ha abban a pillanatban, amikor leül, a szék leesik, akkor valószínűleg gáz távozott a gázpatronból. Ez nagy problémává válik, és zavarja a munkát. Irreális üzletet folytatni, amikor kényelmetlen egy székben ülni. Ez problémákhoz vezethet a gerincvel. Lehetséges, hogy hátfájás vagy gerincferdülés alakul ki. Ezért fontos, hogy a szék rendben legyen.

A számítógépes szék gázliftjének cseréje egyszerűsített shema használatával

A súlykategória fontos szerepet játszik.

Irodai székek javítása

Tegyen valamit a földre, például egy újságot, nehogy foltos legyen.

fekete irodai szék

Gondoskodni kell arról, hogy a piastra és a lengő mechanizmus megfelelően legyen rögzítve, hogy a kar lehajolhasson.

Jobb, ha nem javítja egyedül, mivel ez veszélyt jelent az egészségre, és talán az életre is. Jobb, ha új gázpatront vásárol. Nem is olyan drága. Ha elég gyakorlott vagy, akkor könnyedén elvégezheted a cserét. Bármi, ami javításra van szüksége, megvásárolható egy értékesítési helyen, ahol ezeket a székeket értékesítik. Természetesen a lakásfelújítás jelentősen megspórolja otthoni költségvetését. Ha kételkedik abban, hogy megbirkózik ezzel a munkával, akkor jobb, ha természetesen szakemberekhez fordul. A széket nem szükséges elvinni arra a helyre, ahol a javítást végezzük, mivel sok szakember hazamegy.

felújítani az irodai széket

Ezek a székek mechanikus alkatrészekből és hidraulikusakból állnak.

Irodai székek kép javítása

Valójában a gyakorlott emberek számára nem lesz nehéz önállóan megjavítani a széket.

gázemelő

Fontos, hogy mindent gondosan tegyünk, és ne siessünk, akkor a szék sokáig szolgál.

Irodai-javító fotel

A székek gyakran kudarcot vallanak, mert mindennap használjuk őket.

A szükséges anyagok és eszközök felsorolása

Szükséges anyagok

Az anyagok közül természetesen magára a székre, átmérőjű és hosszúságú gázpatronra, permetező kenőanyagra (WD40), csapágyak kenőanyagára van szüksége.

Szükséges eszközök

Szükséges szerszámok közül: szerszám, figurás csavarhúzó, lapos csavarhúzó, gumi kalapács, fém lyukasztó, csőkulcs, mérőszalag.

Pneumatikus tokmánygázemelő

Jobb, ha nem saját maga javítja meg, mivel ez veszélyt jelent az egészségre, és talán az életre is.

Shema irodai szék

Ennek a bútornak a súlya akár 120 kg is lehet.

Hibák, javítások, pótalkatrészek

Ha abban a pillanatban, amikor leül, a szék leesik, akkor valószínűleg gáz távozott a gázpatronból

Javítási folyamat: lépésről lépésre

Ilyen székeken gyakran használhatatlanná válik a gázemelő. Ennek a mechanizmusnak két kamrája van, levegőt tartalmaznak. Karral mozgásba hozza, megnyomja a szelepet. Így a levegő leáll az első kamrából a másodikba. Ezért a szék magassága állítható.

Gondoskodó számítógép szék

Jobb, ha új gázpatront szerez.

javítás számítógép szék

Irreális üzletet folytatni, amikor kényelmetlen a székben ülni.

Vezetői szék

Ezért fontos, hogy a szék rendben legyen.

A munka megkezdése előtt védőszemüveget kell viselnie, a henger részecskéi vagy a zsír a szemébe kerülhet. Ha a hideg évszakban cseréli a gázemelőt, ne használja azonnal. Jobb, ha hagyjuk szobahőmérsékleten felmelegedni egy napig. Tegyen valamit a földre, például egy újságot, nehogy foltos legyen.

  1. Először göndör csavarhúzóval csavarja le a kábelköteget a lengő mechanizmusból. Miután elfordította a széket, meg kell jelölnie a mechanizmus elülső oldalát, majd ki kell csavarni a négy csavart és el kell választani a keretet az üléstől.
  2. Most szét kell szerelnie a gázemelőt. Fogunk egy kalapácsot, és könnyedén elkezdjük ütni a lengésmechanizmust a gázemelő tövében a kereszt oldaláról. Fontos, hogy ne hajlítsuk meg a mechanizmust. Ha nem sikerült ledönteni, akkor a gázemelő alapját egy súrlódással meg kell szorítani, és el kell forgatni a lengőmechanizmust.
  3. Most el kell választani a gázpatront a kereszttől. Ehhez fém sodródásra lesz szükség. Használatával elkerülheti a felesleges károkat. A munka megkönnyítése érdekében WD40 zsírt szórunk a kereszt alsó és felső oldalára. Szükséges a keresztdarabot a görgőkkel felfelé kibontani, és óvatos mozdulatokkal kiütni a gázpatront a kúpos alapból. Jobb ezt a munkát egy asszisztenssel végezni, kényelmetlen ezt egy embernek elvégezni.
  4. Az elhasználódott gázpatront kicseréljük egy újra. Erőt alkalmazva a kereszt lyukába helyezzük. Győződjön meg arról, hogy a gázpatron átmérője illeszkedik a keresztdarabhoz. A burkolat felkerül a gázemelőre, mielőtt csatlakoztatná az üléshez.
  5. A lengő mechanizmust négy csavarral rögzítjük az ülésre. Fontos, hogy a mechanizmus elülső oldalai és az ülés illeszkedjenek egymáshoz. Megfordítjuk a széket, és feltesszük a lengő mechanizmust. Most behelyezzük a gázemelőt a mechanizmusba, és hangsúlyosan megnyomjuk. Ellenőrizzük, hogy mindent jól csináltunk-e. Leülünk egy székre, és figyeljük, hogyan működik a gázlift.
javítás irodai szék fotó

Minden, ami a javításokhoz szükséges, megvásárolható egy értékesítési helyen, ahol ezeket a székeket értékesítik.

tökéletesen illeszkedik bármilyen irodabelsőbe

Ha elég gyakorlott vagy, akkor könnyedén elvégezheted a cserét.

Irodai szék menedzser

Ha kételkedik abban, hogy képes lesz megbirkózni ezzel a munkával, akkor jobb, ha természetesen szakemberekhez fordul.

Befejezte a szék javítását, összeszerelését, de még mindig nehézségei vannak a gázpatronnal? Talán rossz minőségűnek bizonyult. A boltba való visszatérés előtt ellenőrizni kell, hogy a kar nem tartja-e a lengőmotor gombját. Győződjön meg arról, hogy a piastra és a lengő mechanizmus megfelelően van-e rögzítve, hogy a kar lehajolhasson. Ha minden rendben van, ki kell cserélnie a gázemelőt.

székjavítás

A széket nem szükséges elvinni arra a helyre, ahol a javítást végezzük, mivel sok szakember hazamegy.

javítás utáni eredmény

A munka megkezdése előtt védőszemüveget kell viselnie, a henger részecskéi vagy a zsír a szemébe kerülhet.

széktörés

Fontos, hogy ne hajlítsuk meg a mechanizmust.

Valójában a gyakorlott emberek számára nem lesz nehéz önállóan megjavítani a széket. Fontos, hogy mindent gondosan tegyünk, és ne siessünk, akkor a szék sokáig szolgál.

Csikorog a számítógépes szék

Ilyen székeken gyakran használhatatlanná válik a gázemelő.

bézs színű irodai szék

A munka megkönnyítése érdekében szórjon WD40 zsírral a kereszt alsó és felső oldalára.

A jó irodai szék üzleti sikere

Jobb ezt a munkát egy asszisztenssel végezni, kényelmetlen ezt egy embernek elvégezni.

Előző

Következő