A tükröt lépésről lépésre magunk ragasztjuk a szekrény ajtajára

Eljön egy pillanat, amikor az ismerős környezet unalmas. Szeretnék valamit megváltoztatni, frissíteni a régi belső teret, hozzáadni néhány részletet vagy jó javítást végezni. A szoba frissítésének, könnyebbé tételének, esetleg a hely növelésének legjobb módja az, ha tükröt rögzít a szekrényhez. Új bútorokat vásárolt, tükröt kell ragasztania a szekrény ajtaján, és nem tudja, hogyan kell helyesen csinálni, nézzük meg az egyes rögzítési módszereket.

A tükör felszerelése a szekrény ajtajába A tükör felszerelése a szekrény ajtajába

A szoba frissítésének, világosabbá tételének, sőt a hely növelésének legjobb módja, ha tükröt rögzít a szekrényhez.

Nagy csúszó szekrény tükörrel

Alkalmazzon "folyékony körmöket" vagy szilikont a tükör felületére párhuzamos vonalakkal, rendszeres időközönként.

A rögzítési módszerek típusai

Hogyan lehet a tükröt ragasztani a szekrényhez? Hogyan kell ezt a munkát helyesen elvégezni? A tükör ragasztására többféle lehetőség van.

Módszer neve A módszer jellemzői
Kétoldalas szalag rögzítése. Ezt az anyagot helyesen kell megválasztani. A skót szalagnak kiváló minőségűnek kell lennie - 3M, habosítottnak, vastagságának 0,8-2 mm-nek kell lennie (a szabálytalanságok kiegyenlítése érdekében). +10 és + 25 ° C közötti hőmérsékleten lehet vele dolgozni. Bármi magasabb vagy alacsonyabb, nem ad megfelelő tapadást. A szalagfogyasztás 60 cm² / 1 kg tömeg.
"Folyékony körmök" speciális ragasztó vagy színtelen építési szilikon felhasználásával. Van néhány árnyalat: jobb, ha nem ragasztjuk a tükröt a "folyékony körmökre" és más jellegzetes szagú termékekre. A bennük lévő anyag károsíthatja az amalgámot. Jobb, ha speciális ragasztókat vásárol a tükörhöz - "Titan" (a legmegbízhatóbb eszköz), "Abro", "Soudal", "Bostik 2750". Nagyon jó minőségű és praktikus módszer a tükör szilikonra ragasztása. Ez a legjobb megoldás.
Mechanikus módszer. U alakú fém mancsok, műanyag ütközők vagy speciális csavarok segítségével.
Szekrény készítése

Új bútorokat vásárolt, tükröt kell ragasztania a szekrény ajtaján, és nem tudja, hogyan kell helyesen csinálni, nézzük meg az egyes rögzítési módszereket.

rögzítsen tükröt a bútorokhoz

A legjobb megoldás az, ha a tükröt színtelen szerkezeti szilikonra ragasztjuk.

Figyelem! Melyik ragasztási lehetőséget válassza, döntse el maga. A lényeg az, hogy ne rohanj, végezz el minden munkát lelkiismeretesen, felelősségteljesen közelítsd meg az ügyet, akkor a tükör elég szilárdan lesz rögzítve és sokáig fog tartani.

Szekrény tükörrel

Hogyan lehet egy tükröt ragasztani egy szekrényhez?

Kétszárnyú szekrény két tükrös

Védő matricák eltávolítása a szalagról.

Szükséges anyagok

A munka megkezdése előtt a következő anyagokat kell elkészítenie: tükör, "folyékony körmök", ragasztó vagy szilikon a tükör ragasztásához, kétoldalas szalag, maszkoló szalag, zsírtalanító.

Tükörszekrény képpel

A tükör ragasztására többféle lehetőség van.

tükrös ajtók-ezüst

Most meg kell várni, amíg a ragasztó megszárad.

Szükséges eszközök

Hasznos eszközök: csiszolópapír, összeszerelő pisztoly, ceruza, vonalzó vagy mérőszalag. Ha a tükröt a tartóra csavarja, akkor szüksége van egy fúróra, csavarhúzóra, csavarhúzókra, közönséges fúrókra, gyémántfúróra (lyuk készítésére a tükörben), egy speciális rögzítésre a tükrökhöz.

A tükör cseréje a szekrényben

Milyen ragasztási lehetőséget válasszon, döntse el maga.

Tükör kiválasztása a szekrényhez

Úgy döntött, hogy nem "folyékony körmöket" használ, hanem azokat a lábakhoz rögzíti, majd meg kell győződnie arról, hogy pontosan magasságban vannak-e gyártva, és ha szükséges, felszerelje a tömítéseket.

Rögzítési folyamat: lépésről lépésre

Tehát minden anyagot és eszközt felhalmozott, megfelelő méretű tükröt vásárolt. Előnyös, ha a hátsó oldalát speciális fóliával védjük, amely ha a tükör eltörik, megakadályozza a töredékek leesését. Most kezdjünk dolgozni.

Tükör vagy tükörszekrény

Finom csiszolópapírral járhat a jobb tapadás érdekében.

tükör képpel

A tükör rögzítése előtt puha réteget kell elhelyezni, majd mancsával szorítsa össze a tükröt.

Először távolítsa el a szekrény ajtaját. Ahhoz, hogy praktikus legyen a munka, vízszintes helyzetbe kell helyeznie. A felületen ceruzával rajzolja meg a jelölési vonalakat. Tisztítjuk az ajtót zsírtalanítóval, majd a tükröt. Finom csiszolópapírral járhat a jobb tapadás érdekében. Távolítsa el az összes port ecsettel.

Háromajtós szekrény

Tisztítjuk az ajtót zsírtalanítóval, majd a tükröt.

tükrös rekeszajtók

Ha a tükörben vannak kész lyukak, akkor lábak helyett speciális csavarokat használhat.

"Folyékony szögeket" vagy szilikont visznek fel a tükör felületére párhuzamos vonalakban, szabályos időközönként. Közöttük, a kiegészítő rögzítéshez kétoldalas szalag csíkjait ragasztjuk. A legjobb megoldás az, ha a tükröt színtelen szerkezeti szilikonra ragasztjuk. Nem csak skót szalagot kell használnia, mivel az így ragasztott tükör egy idő után leeshet, különösen akkor, ha a szoba nagyon meleg vagy nyáron dolgozik.

Szerelőanyagok

Először távolítsa el a szekrény ajtaját.

ragassza a tükröt a forgácslapra

Az üveg megrepedésének megakadályozása érdekében a tükör felületét folyamatosan meg kell nedvesíteni, vagy egy gyurmából készült oldalt, és oda kell önteni a vizet.

A védő matricákat eltávolítjuk a szalagról. A tükör hosszú szélét a jelölési vonalra rögzítjük. Lassan leeresztjük a tükör felületét, megpróbálva megakadályozni az elmozdulást. Jobb, ha egy asszisztens fog veled dolgozni. Biztosítani fogja, hogy a tükör laposan feküdjön, anélkül, hogy túllépne az alkalmazott jelöléseken. Minden, a tükör ragasztva van. Most meg kell várni, amíg a ragasztó megszárad. Optimális esetben egy napot szánnak erre. Az ajtó a helyére rögzíthető.

csúszó szekrény tükör

Tehát minden anyagot és eszközt felhalmozott, megfelelő méretű tükröt vásárolt.

A rögzítés további megbízhatósága érdekében a ragasztót nemcsak az ajtókra alkalmazzák

A tükörnek kartonon vagy ruhán kell feküdnie.

Úgy döntött, hogy nem "folyékony körmöket" használ, hanem a lábakhoz rögzíti, majd meg kell győződnie arról, hogy pontosan magasságban készülnek-e, és ha szükséges, fel kell szerelni a távtartókat. A tükör közelében kell lenniük, de nyújtás nélkül. Az ajtót is eltávolítja a szekrényből, vízszintesen lefekteti, megjelöli, hol legyenek a lábak rögzítőinek a furatai, csavarja be, hajlítsa meg őket. A tükör rögzítése előtt puha réteget kell elhelyezni, majd mancsával szorítsa össze a tükröt.

Tükrök szekrényekhez

Hasznos eszközök: csiszolópapír, összeszerelő pisztoly, ceruza, vonalzó vagy mérőszalag.

Vastag tükröt csak szakemberek ragaszthatnak

Tükör ragasztása a szekrény ajtajára nem olyan nehéz, az összes munkát nagyon körültekintően kell elvégezni.

Ha a tükör kész lyukakkal rendelkezik, a lábak helyett speciális csavarokat használhat. Abban az esetben, ha nincs lyuk, a sarkokban gyémántfúróval fúrják őket. Az üveg megrepedésének megakadályozása érdekében a tükör felületét folyamatosan meg kell nedvesíteni, vagy gyurmát kell készíteni az oldalára, és oda kell önteni a vizet. A tükörnek kartonon vagy ruhán kell nyugodnia. Műanyag alátéteket kell behelyezni a csavarfejek alá.

csúszó szekrények tükör

A munka megkezdése előtt elő kell készíteni az anyagokat.

tükörragasztó

Ennek eredményeként a szoba belseje nagyon átalakul.

A tükör ragasztása a szekrény ajtajára nem olyan nehéz, az összes munkát nagyon körültekintően kell elvégezni. Ennek eredményeként a szoba belseje nagyon átalakul. A tükörnek nem kell téglalap vagy négyzet alakúnak lennie. Bármilyen eredeti alakú lehet. Fontos, hogy illeszkedjen az általános környezetbe.

szekrény széles tükrös ajtókkal

A lényeg az, hogy ne rohanj, végezz el minden munkát lelkiismeretesen, felelősségteljesen közelítsd meg az ügyet, akkor a tükör elég szilárdan lesz rögzítve és sokáig fog tartani.

Tükör felszerelése a szekrény ajtajába

A tükörnek nem kell téglalap vagy négyzet alakúnak lennie.

Munkapéldák

Fontos, hogy illeszkedjen az általános környezetbe.

Előző

Következő