DIY üveglap asztali lépésről lépésre

Az üvegtermékek mindig különleges kifinomultsággal, szépséggel rendelkeztek, ragyogással és könnyedséggel frissítettek minden belső teret. A megfelelően megválasztott alappal ellátott üvegasztal súlytalan, különösen kis helyiségekben. Az üvegbútorok magas ára azonban gyakran megakadályozza a fogyasztót a megvásárlásában. Megoldhatja ezt a problémát, ha saját kezűleg készít egy üvegasztalt. Pontosan és felelősségteljesen megközelítve a folyamatot, szigorúan betartva a szakértők utasításait és tanácsát, az eredmény egy gyönyörű és egyedi bútor lesz.

saját kezűleg készítsen üvegasztalt

Az üvegtermékek mindig különleges kifinomultsággal, szépséggel bírtak, ragyogással és könnyedséggel frissítettek minden belső teret.

A tervezés meghatározása

Mielőtt elkezdené az üvegasztal készítésének folyamatát és megvásárolná a szükséges anyagokat, alaposan át kell gondolnia, hogyan kell kinéznie, el kell döntenie, hogy a szoba hol fog állni, pontosan hogyan fogja használni.

Gyönyörű üveg dohányzóasztal

Megoldhatja ezt a problémát, ha saját kezűleg készít egy üvegasztalt.

A funkcionális jellemzőket tekintve a következők lehetnek:

 • magazin,
 • írott,
 • konyha,
 • sőt számítógép.
üvegasztal

A megfelelően megválasztott alappal ellátott üvegasztal súlytalan, különösen kis helyiségekben.

Tervezésük szerint a következőkre oszlanak:

 • Mobil,
 • transzformátorok,
 • csúszó,
 • kiegészítő polccal.
Üvegasztalok a nappaliban

Az üvegasztal készítésének megkezdése és a szükséges anyagok megvásárlása előtt alaposan meg kell fontolnia, hogyan kell kinéznie.

Az üveg munkalapok alakjától függően ezek lehetnek:

 • téglalap alakú és négyzet alakú,
 • kerek és ovális,
 • szegmentális (szögletes),
 • nem szabványos.
Tippek az üvegasztal üzemeltetéséhez

Az alváz megválasztásával (legyen szó akár lábakról vagy kész szerkezetről, kerettel az üvegfelülethez).

Az alváz kiválasztásakor (legyen szó akár lábakról vagy kész szerkezetről, amelynek kerete egy üvegfelülethez tartozik), különös figyelmet kell fordítani annak a helyiségnek az általános belső terére, amelyben az asztal áll:

 • a fém lábak ideálisak a csúcstechnológiai stílushoz;
 • az üveggel összekovácsolt kovácsolt vagy fából készült lábak a klasszikus vagy a loft stílushoz tartoznak, miközben bármilyen belső színvilághoz alkalmasak;
 • ha a szoba fő gondolata a minimalizmus stílusában készül, akkor a választás megállítható az üvegből vagy vékony fémből készült alvázon, míg maga az asztal jobban felszerelt kerekekkel, hogy bármikor a kívánt helyre költözhessen;
 • rusztikus belső tér esetén durva fából készült anyagokat (rönköket, kezeletlen rudakat) használhat, és egy ovális vagy kerek asztallapok fognak a legjobban kinézni egy ilyen párban.
Konyhai üvegasztal

Különös figyelmet kell fordítani a szoba általános belső terére, amelyben az asztal állni fog.

Előnyök hátrányok

Az üvegasztal számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

 1. A magas esztétika és sokoldalúság lehetővé teszi, hogy ezt a bútordarabot szinte minden helyiségben használhassa, különböző tervezési megoldásokkal. Ezenkívül az üvegtermékek széles választéka lehetővé teszi az ideális pult opció kiválasztását (legyen az egyszerű átlátszó üveg vagy matt, fehér vagy színes).
 2. Az üvegtermékek környezetbarátak, nem szívják fel a vegyszerekkel szemben ellenálló szagokat, zsírokat, festékeket. Ezek a jellemzők ideálisak a konyhában.
 3. Nagyon praktikus: az üvegápolás rutinszerű mosással vagy törléssel jár, még mosószerek segítsége nélkül is.
 4. Az üveggyártás során alkalmazott technológia miatt ez a bútordarab nagyon ellenálló az ütésekkel, a forgácsokkal, a karcolásokkal szemben, és egy speciális film az összes töredéket megtartja még törés után is, kiküszöbölve a sérülések kockázatát.

Számos pozitív tulajdonság mellett vannak negatív vonatkozásai is egy üveg munkalapnak:

 1. Az üveg nem képes elnyelni a hangot, ezért sok zaj keletkezik, amikor más tárgyakat érint. A probléma megoldásához speciális állványokat használhat. De semmi esetre sem szabad letakarnia az üvegasztalt, mivel az teljesen elveszíti fő szerepét - az átláthatóságot és a súlytalanságot.
 2. A nagy visszaverő képességgel rendelkező üvegen a legkisebb jelek és foltok is láthatók. A probléma megoldásához elég kiválasztani a megfelelő kendőket a munkalapok és tisztítószerek polírozásához, az asztalt a fényforrásoktól távolabb elhelyezni vagy matt üveg kinézetet választani.
 3. Ha megfizethetőbb sima üveget használtak a gyártás során, fennáll a karcolások veszélye, egy ilyen felület könnyen eltörhet.
dohányzóasztal fa lábakkal

Az üveggel párosított fa lábak a klasszikus vagy a loft stílushoz tartoznak, miközben bármilyen belső színvilághoz alkalmasak.

Eszközök és anyagok

Az előkészítés fő szakasza magában foglalja annak megválasztását, hogyan készítsen üveg asztalt a saját kezével. Ebben fontos szerepet játszik nemcsak a kívánt eredmény, hanem az is, hogy milyen anyaggal a legkönnyebb dolgozni. Egy kezdő számára a króm fém lábak a legalkalmasabbak.

dohányzóasztal fém lábakkal

Az üvegtermékek környezetbarátak, nem szívják fel a vegyszerekkel szemben ellenálló szagokat, zsírokat, festékeket.

Üvegasztal készítéséhez saját kezűleg szüksége lesz:

 • egy közönséges vagy speciális üveglap, amelynek vastagsága legalább 6 mm;
 • 4 láb;
 • 4 tapadókorong a lábakhoz;
 • építőipari ragasztó üveg szárítás után átlátszó fémre ragasztására;
 • csiszolópapír és üvegcsiszoló paszta;
 • növényi olaj és benzin (aceton);
 • Forgácslemez vagy rétegelt lemez biztosítja az üveglap egyenletes egymásra helyezését.
Felső - edzett üveg

Nagyon praktikus: az üvegápolás rutinszerű mosással vagy törléssel jár, még mosószerek segítsége nélkül is.

A munkához a következő eszközökre és anyagokra lesz szüksége:

 • fém vonalzó,
 • jelölő vagy ceruza,
 • üvegvágó (gyémánt vagy henger),
 • szemüveg és kesztyű munka közbeni védelem érdekében,
 • gumi kalapács,
 • fúró és daráló,
 • egy fájlt vagy smirglit,
 • filc kerék (az él paszta polírozásához).
transzformátor dohányzóasztal

Ezek a jellemzők ideálisak a konyhában.

Üvegvágás és feldolgozás

Asztallal üvegfedéllel saját kezűleg készíteni nem olyan nehéz, ennek a folyamatnak a fő szakasza az asztallap kivágása a kívánt alakú üveglapból és annak széleinek feldolgozása.

Üveg dohányzóasztal

Az üveg gyártásában alkalmazott technológia miatt ez a bútor nagyon ellenálló az ütésekkel, a forgácsokkal szemben.

A magas színvonalú munka eredményének biztosítása érdekében az üveglapnak sík felületen kell lennie (forgácslap, rétegelt lemez), és alaposan meg kell mosni és csiszolni is. A legkisebb szennyeződések is aprózódáshoz és egyenetlen vágásokhoz vezethetnek.

asztali art matt üveg

A speciális film a töredékek után is megőrzi az összes töredéket, kiküszöbölve a sérülés kockázatát.

Az üveg alsó részén található ceruzával jelöléseket kell készíteni, a vonal tetejére egy vékony fém vonalzót fektetnek. Üvegvágó használata során nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gyémántvágóval ellentétben a hengervágót erősebben az üveghez kell nyomni, növényi olajjal kenve meg. Azok számára, akik nem ismerik az ilyen szerszámot, mint az üvegvágó, jobb, ha egy hasonló anyagon edzünk, néhány próbafejet készítünk olcsóbb anyagok felhasználásával.

Dohányzóasztal a nappaliban

Sok pozitív tulajdonság mellett vannak negatív vonatkozásai is egy üveg munkalapnak.

A vele való munkavégzés technikája eltér az elérhető üvegvágó típusától:

 • egy gyémánt üvegvágóval egy helyes és éles mozdulatot kell végrehajtania, kivéve a megállásokat és az ismétléseket, anélkül, hogy speciális nyomást gyakorolna;
 • hengerüvegvágó használata esetén a nyomásnak legalább 2 kg-nak kell lennie., ha az előző eredmény nem volt kielégítő, többször is vághat az üveg ugyanazon területére.

Ezután gondosan meg kell koppintania a vágószalagot egy gumi kalapáccsal, és el kell választania az üveg vágott széleit. A sérülések elkerülése érdekében az összes kezelést kesztyűvel kell elvégezni.

készítsen üvegasztalt

Az üveg nem képes elnyelni a hangot, ezért sok zaj keletkezik, amikor más tárgyakat érint.

A következő lépés az üveg blank széleinek feldolgozása. Ehhez először használjon reszelőt (eltávolítjuk a legnagyobb szabálytalanságokat), darálót és csiszoló bőröket, hogy megvédje az üveg porát a szemekbe kerüléstől, viseljen építőszemüveget. Lépésről lépésre meg kell tisztítani az éles széleket, kezdve a legnagyobbal, a legkisebb csiszolópapírral. Ebben a szakaszban nemcsak az üveg széleit rögzítheti, hanem a szükséges alakot is megadhatja nekik:

kerek poharat vágott az asztalra

De semmi esetre sem szabad letakarnia az üvegasztalt, mivel az teljesen elveszíti fő szerepét - az átláthatóságot és a súlytalanságot.

Név Üvegvastagság (mm) Élnézet
Euro 6-19 Három egyenes vágás trapéz formájában
Ceruza 6-19 Sima kerekítés
Dupla kaszkád 15 Két különböző magasságú, lekerekített vágás
Hármas kaszkád tizenkilenc Három lekerekített, különböző magasságú vágás
sdelat' /></div><p>A magas fényvisszaverő képességű üvegen a legkisebb jelek és csíkok is láthatók.</p><p>A legvégén paszta és nemez kör segítségével az üveg széleit polírozzák.</p><p>A legegyszerűbb módszer egy téglalap vagy négyzet alakú felület elkészítése. Ovális vagy nem szabványos üveg asztallap gyártásához először el kell készíteni egy elrendezést (mintát), a kerek asztallap vágásához pedig egy speciális kör alakú üvegvágó van.</p>
<div style=Gyönyörű üveg étkezőasztal

A probléma megoldásához elegendő a kendők kiválasztása a munkalapok és tisztítószerek polírozásához.

Összeszerelés, díszítés és a hibák kiküszöbölése

Ahhoz, hogy az üvegasztal saját kezűleg szép legyen és megfeleljen az alapvető követelményeknek, az összeszerelési folyamatot nagyon felelősségteljesen kell végrehajtani.

DIY üvegasztal

Helyezze az asztalt távol a fényforrásoktól, vagy válasszon matt üveg megjelenést.

Fordítsa meg a kész részt, és jelölje meg azokat a helyeket, ahol a lábak helyezkednek el (7-10 cm-re a szélétől és kb. 13 cm-re a saroktól). Ezenkívül a lábak felső részében lyukak készülnek a tapadókorongok számára, ragasztót alkalmaznak és rögzítenek. Gyakran a tapadókorongok működése elegendő az asztallap biztonságos megtartásához, de jobb, ha a rögzítéseket ragasztó segítségével rögzítik.

üveg asztallap a dohányzóasztalon

Ha megfizethetőbb sima üveget használtak a gyártás során, fennáll a karcolások veszélye, egy ilyen felület könnyen eltörhet.

Ahhoz, hogy a kész asztal szép legyen, fontos, hogy a megfelelő ragasztót válassza, és ne vigyék túlzásba annak mennyiségével. Száradás után teljesen átlátszóvá kell válnia, és nem szabad az üvegfelületen keresztül látszódnia.

A ragasztó megszáradása után az üvegasztal saját kezével készen áll, csak meg kell törölnie és fel kell szerelnie a neki szánt helyre.

Elegáns dohányzóasztal üveg felülettel

A legkisebb szennyeződések is aprózódáshoz és egyenetlen vágásokhoz vezethetnek.

Azonban ebben a szakaszban sokan azon gondolkodnak, hogyan lehet a saját kezükkel egy üvegasztalt a legegyedibbé tenni, milyen díszítési és díszítési módszerek léteznek?

asztal konyhai üveg fotóval

Az üveg alsó részén található ceruzával jelöléseket kell készíteni, a vonal tetejére vékony fém vonalzót helyeznek.

A pult felületének díszítésére a legegyszerűbb módja az, ha az alsó részéhez különféle mintázatú speciális ragasztófóliát rögzít. Kreatív emberek számára kiváló megoldás lenne az ólomüveg technológia alkalmazása, amely lehetővé teszi, hogy a kívánt képeket sablonok és festékek segítségével vigyék fel a felületre.

Ragasztó, különféle üveg- és műanyagkövek és strasszok segítségével, a felszínhez rögzítve fényes és elbűvölő bútorokat kaphat.

dohányzóasztal klasszikus tömbből, három dugattyún és üvegen

Ennek a folyamatnak a fő szakasza az asztallap kivágása a kívánt alakú üveglapból és annak széleinek feldolgozása.

Az üvegfelületek matt mintái nagyon népszerűek minden belső térben. Homokfúvással vagy maratással alkalmazzák őket. Mindkét módszer magában foglalja a sablon használatát, és mechanikus vagy kémiai eszközökkel matt mintát hoz létre a pult felületén.

Ha saját kezűleg szeretne asztalt készíteni üvegből, egyszerű átlátszó felülettel, további dekorációk és rajzok nélkül, javíthatja egy további polc felszerelésével. Egy ilyen bútordarab készítésének folyamata hasonló a leírtakhoz, csak a hétköznapi lábak helyett speciálisakra van szükség - hajtűvel, amelyre az üvegpolcban előre fúrt lyukak kerülnek, és köztes alátétekkel. A megbízható rögzítéshez átlátszó építési ragasztót használnak.

eredeti üvegasztal

Egy kezdő számára a króm fém lábak a legalkalmasabbak.

Fontos, hogy a megjelenés friss maradjon, ami nehéz lehet, ha a felülete fényes. Működés közben apró horzsolások és karcolások jelennek meg rajta, amelyek GOI paszta segítségével kiküszöbölhetők. Összetörni és fényezésként kell használni, megtisztítva az üveg egyenetlenségeit. Az ilyen paszta mellett megtalálhatók gyémánt részecskékkel ellátott fényezőanyagok is.

készítsen egy nagy üvegasztalt

A képzelet megmutatásával ez a bútordarab műalkotássá alakítható.

A cselekvési sorrendet betartva, kiváló minőségű anyagok felhasználásával és a technológiai tanácsok figyelembevételével mindenki saját kezűleg készíthet üvegasztalt, és a képzelet megmutatásával ez a bútordarab műalkotássá alakítható.

A nappali fénypontja egy dohányzóasztal

Az előkészítés fő szakasza magában foglalja annak megválasztását, hogyan készítsen egy üveg asztalt a saját kezével.

Előző

Következő