Tükör ragasztó, vagy hogyan kell felszerelni egy tükröt, és ne fúrjon falat

Nem csak a gyönyörű hölgyek, hanem sok férfi is egyszerűen szereti megcsodálni magát a falak tükreiben. A tükör általában elképesztő találmány. Képes nemcsak pontosan átadni a képet, hanem vizuálisan is megnövelni a szobát, ha ezt a csodát a falra erősíti. A felületekhez való rögzítés szokatlan módjáról - a tükör falhoz ragasztásáról, az anyagunkban szeretnénk beszélni.

Tükör a falon

A tükör egyike azon kevés tárgyaknak, amelyeket bárhol és korlátlan mennyiségben a falakhoz lehet rögzíteni

Ragasztó tükrökhöz: mi ez a vadállat?

A tükrök ragasztótípusai

A tükrök és az üveg építési ragasztóinak típusai

A falakon lévő tükrök ragasztóját néha folyékony körmöknek hívják, és a hetvenes években Amerikából, pontosabban Texasból érkezett hozzánk. Ez a termék szintetizált gumit és polimer anyagokat tartalmaz. A felületek és a szerelési munkák klasszikus ragasztója egy speciális agyagot tartalmaz, amely megnövelt műanyag tulajdonságokkal rendelkezik. Ezt az anyagot csak Texasban bányásszák, ezért az agyag meglehetősen magas költségekkel jár. Ezenkívül az állam ad otthont a tükörragasztó gyártásának legnagyobb gyárának.

Clay Moment

Ragasztás pillanat telepítési folyékony szögek a tükrökhöz

Számos gyártó, próbálva megtakarítani a termék végső költségét, agyag helyett speciális krétát ad a falragasztóhoz, így a folyékony körmök fehérek. Titán-dioxidot adnak az agyag alapú felületi ragasztóhoz - ez az összetevő fehérre is festi a terméket.

A ragasztókhoz az összes többi komponens mellett folyékony acetont és toluolt adnak. Ez utóbbi anyag javítja a termék tapadási tulajdonságait, míg az előbbi elősegíti a falakon található tükörragasztó gyorsabb kiszáradását a felületen. Ezeknek az anyagoknak toxicitása és éles szaga van: olcsó készítményekben ezeknek az összetevőknek a százaléka nagyon magas, ezért az olcsó folyékony körmök fullasztó kémiai aromát bocsátanak ki. A ragasztó mindezt a kellemetlen szagot a kompozíció olcsó összetevőinek köszönheti. De a kiváló minőségű ragasztóknak gyakorlatilag nincs szaga, ezért logikus feltételezni: a megtakarítás itt nem megfelelő.

Erős, rugalmas ragasztó

Erős rugalmas ragasztó a tükrök ragasztásához

Minden típus és tulajdonság

Neoprén szerelő ragasztó

Neoprén rögzítő ragasztó QUELYD Mastifix a tükrökhöz

Akril ragasztó

Akril rögzítő ragasztó LACRYSIL "NADMITSNIY" belső és külső munkákhoz

A falakon található tükörragasztó lehet neoprén vagy akril

Neoprén Szintetikus gumit tartalmaz. Képes bármilyen tükröt a lapra ragasztani. Jól tapad a felületeken. Hátrány - erős kémiai szag.
Akril Vízben oldódnak. Nem alkalmazható minden típusú felületre. Hátrány: magas hőmérsékletnek való kitettség ellenjavallt akril ragasztóval. Lehetetlen ragasztani a tükröt fémfelületekre és csempékre. Fél a víztől.

Előnyök: környezetbarátak és ártalmatlanok.

Gumi ragasztó

Gumi ragasztó GROVER GR100 nehéz szerkezetekhez és tükrökhöz

Folyékony körmök és scotch-szalag segítségével a tükröt könnyedén szinte ugyanúgy ragaszthatja a csempéhez, mint a hardverrel, és ez bármilyen típusú felületen megtehető, legyen az fémlemez, üvegfal, csempe.

Vigyen fel ragasztót csíkokban

Ragasztó- és tömítőpisztollyal csíkokkal ragasszon ragasztót a tükör hátuljára

5-7 mm széles ragasztócsíkokat kell felvinni legalább 5 cm-es szabályos időközönként és a tükör szélétől 4 cm-re

Most nem lesz korlátja a képzelet repülésének, mert a tükör bárhová felakasztható, csak gondolkodni és csinálni kell.

A ragasztó felvitele után a tükröt a falra visszük, és erősen az egész felületre nyomjuk, így 2-3 mm vastag varrat marad.

Egyébként a tükrök ragasztása mellett, folyékony körmök és skót szalag felhasználásával szinte bármilyen anyagot meg lehet ragasztani:

 • faipari,
 • csempék,
 • Konkrét,
 • fém,
 • üveg,
 • műanyag.
Vízálló, gyorsan száradó szerelék

Vízálló, gyorsan száradó szerelő ragasztó tükrökhöz és üvegszerkezetekhez

Ragasztót használunk a tükreihez

A szintetikus ragasztók bármelyike ​​elég erős ahhoz, hogy akár egy nehéz tükröt is tapétával a falra ragasszon

A szerelési munkákhoz szükséges ilyen kompozíciókat csövekben értékesítik. Ön nem tudja önállóan kinyomni a terméket a csomagolásból, ezt csak egy speciális építőpisztoly segítségével lehet megtenni. Csak helyezze be a csövet a pisztolyba, és nyomja meg a ravaszt: a ragasztó kinyomódik a "kifolyón" keresztül.

Kézi fegyver

Kézi pisztoly ragasztókhoz és tömítőanyagokhoz patronokban

Pisztoly használata a folyékony körmök kinyomására lehetővé teszi a készítmény alkalmazását még a leginkább megközelíthetetlen helyeken is. Ugyanakkor nem lesz koszos, és a varratok nagyon rendesek lesznek. A ragasztó használata előtt gondosan olvassa el a szállító utasításait. A teljes kézikönyvben azt írják, hogy a ragasztó alkalmas-e tükrökhöz, károsíthatja-e az amalgámot, fél-e a szer a víztől és mennyire szilárdan tapad a felületekhez. By the way, ha beltéren ragasztóval és szalaggal kíván dolgozni, feltétlenül ügyeljen az utasítások bekezdésére, amely jelzi az ilyen műveletek végrehajtásának lehetőségét. Végül is a folyékony körmök csak kültéri munkákhoz tervezhetők, ezért tilos ilyen kompozíciókat használni a házon belül.

Szilikon ragasztó tömítőanyag

Kémiailag semleges szilikon ragasztó tömítőanyag tükrökhöz és tükörfalakhoz

Vásárlás előtt érdemes meggyőződni arról, hogy a folyékony körmöket a falakon lévő tükrökre kívánják-e felhordani. Zsírtalanítsa a felületet szódabikarbóna oldattal, és jelölje meg a tükörtartó alsó részét. Építsen egy támaszt a tükörhöz, ragasszon kétoldalas szalagot és ragasszon fel ragasztót a felületre. Akkor érdemes tíz percet várni, a tükröt a falhoz nyomva. Két nap elteltével a támasz eltávolítható. A tükör rögzítéséhez használjon kétoldalas szalagot.

Kétoldalas építőszalag a tükörhöz

A ragasztó helyett jó minőségű kétoldalas építőszalag használható

Örömmel ragasztó: hogyan lehet ragasztani a tükröt?

Javasoljuk, hogy tükörragasztót csak megbízható eladóktól vásároljon. A Macroflex nagyon népszerű: bármilyen típusú tükör felszerelhető vele: legyen az mozaikvászon vagy dekoratív. Ez a kompozíció még a tükör felületét is képes ellenállni nagy tömeggel, tökéletesen tapad bármilyen felületre, és alkalmas olyan helyiségekhez, ahol víz van. A Macroflex nemcsak kerámiák, hanem polisztirol, fém vagy fa ragasztására is használható. Ezenkívül ez a termék nem fél a magas hőmérsékletnek való kitettségtől és nem károsítja az amalgámot. Kétségtelen plusz a következő tény: A Macroflex a helyiségen kívül és belül egyaránt használható.

A ragasztók sora Makroflex

Makroflex ragasztók sora különféle felületekhez

Hogyan lehet a tükröt a falhoz ragasztani? A Lengyelországban gyártott Crassus folyékony körmök nem kevésbé népszerűek. Az ilyen készítmények ellenállnak a nedvességnek, és minden típusú felületre alkalmazhatók. A Crassus ellenáll a hőmérséklet-változásnak, gyakorlatilag nem bocsát ki kellemetlen szagot és tökéletesen tapad. A Crassus ragasztó fő előnye az alacsony ár, az egész költség nem haladja meg a 150 rubelt.

A tükröt farostlemez segítségével rögzítjük

A tükör maximális szilárdságú rögzítéséhez közbenső lemezt, például egy kis farostlemezt kell felszerelni

Mitől kell félni

Fürdőszoba tükör felszerelése

Tükör felszerelése a fürdőszoba burkolásakor

A tükörragasztó használatakor vigyázzon.

 1. Ne melegítse a palackot tűzben.

  Fűtés tilos

  Tilos hengereket melegíteni folyékony szegekkel vagy ragasztóval a tükrökhöz

 2. Amikor a köröm elpárolog, ne cigarettázzon a közelben (a gőz meggyulladhat).

  Tilos a dohányzás

  Tilos a dohányzás a ragasztott felület közelében

 3. Szellőztesse ki jól azt a helyet, ahol a ragasztót használja, mivel annak gőzei mérgezőek. Ez különösen igaz a kis helyiségekre: fürdőszobákra és WC-kre.

  Nyitott ablak

  Szellőztetnünk kell a szobát

 4. Használjon légzőkészüléket, mert a falragasztó belélegzése mérgező lehet.

  Viseljen légzőkészüléket

  Használjon védőfelszerelést

 5. Óvja a bőrt és a szemet a folyékony körmöktől.

  Vigyázzon a szemére

  Kerülje a szemmel és a bőrrel való érintkezést

 6. Ne hagyja, hogy a gyerekek felületi ragasztóval játszanak, mert az rosszul állhat elő.

  Ne engedje a gyerekeket

  Ne hagyja, hogy a gyerekek ragasztót használjanak

Remélhetőleg a cikk elolvasása után újra felfedezte a tükör ragasztóját a falakon. Most nyugodtan elmehet a boltba, és otthoni dekorációt végezhet. Nem csoda, hogy az Oroszországban értékesített összes folyékony körömnek csak örülni lehet.

Fürdőszoba tükör

Tükör ragasztóval felszerelve

Előző

Következő