A fürdőszobai tükröt a csempeszerszámokra akasztjuk, díszítjük

Tükör nélkül nem lehet elképzelni az otthonunkat. Szinte minden szobában megtalálható. Addig nem figyelünk a rögzítés módjára, amíg javítás után vagy más helyen fel kell függesztenünk magunkat. Itt merülnek fel nehézségek, mivel a falak nem mindenhol egyformák, és a tükör tömege mindig más. Ez a munka nagyon nehéz lesz, ha tükröt szerel fel a fürdőszobába, valamint a gipszkarton falára.

Nagy fürdőszoba tükör

Tükör nélkül nem lehet elképzelni az otthonunkat

Mik a falszerkezetek?

Ha a fürdőszoba felújításán gondolkodik, akkor először el kell döntenie, hogy minek fogja befejezni a falakat. Ma sokféle befejező anyag létezik. Természetesen emlékeznie kell olyan tulajdonságokra, mint a jó minőség, a higiénia, a nedvességnek való ellenállás, az alapellátás, valamint a különféle mosószerekkel és a szélsőséges hőmérsékletekkel szembeni ellenállás.

a falon befejezés nélkül és a kerámia burkolólapokon

Itt merülnek fel nehézségek, mivel a falak nem mindenhol egyformák, és a tükör tömege mindig más.

fürdőszoba kialakítása

A lényeg az, hogy hangulatos, egyedi belső teret teremtsen a fürdőszobában.

Milyen anyagokat lehet dekorációként használni

Anyag Alkalmazás
Kerámia csempék A leggyakoribb anyag. Ez a felület szinte minden fürdőszobában megtalálható. Gazdag színek, változatos méretek, nedvességállóság, megbízhatóság. Még akkor is, ha az egyik csempe deformálódott, könnyen cserélhető. Az anyagnak sima felülete van, így a szennyeződést elég könnyen lemoshatja.

 

Mozaik Szinte ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a csempék. A legváltozatosabb és legérdekesebb forma, változatos textúra és szín van. Csak egy hátránya van - jelentős áregyenérték.
Festmény A legolcsóbb és leggazdaságosabb lehetőség. A festéknek természetesen nedvességállónak kell lennie.

Vakolat befejezése Lehetővé teszi, hogy eredeti belső teret, könnyű kezelhetőséget teremtsen.

Tapéta A legtöbb ember soha nem vállalná a fürdőszoba falának tapétázását. Természetesen itt nem minden háttérkép megfelelő, csak nedvességálló. Az ilyen típusú befejezés pozitív aspektusai közül kiemelhetjük az egyedi belső teret, a színek nagy választékát, a legalacsonyabb költséget és időmegtakarítást. Bármikor cserélhetők más anyagokra. A legjobb üvegtapétát, folyékony tapétát használni, emellett akril és vinil is alkalmas.
Gipszkarton Nem túl gyakori lehetőség, de tökéletesen segít a dudorok elrejtésében. A gipszkarton segítségével új bútorokat készíthet a fürdőszobában. Az előnyök között szerepel az alacsony költség, az alacsony súly, a kiváló hő- és hangszigetelés. Csak nedvességálló gipszkartont érdemes használni - általában zöld.
Műanyag panelek Fürdőszoba dekorációban is használják őket. Számos előnyük van: alacsony ár, sokféle választék, könnyen telepíthető, felhasználhatók csövek és kommunikációk elfedésére, hosszú ideig szolgálják, ellenállnak a hőmérséklet változásainak, nedvességállóak, könnyen ápolhatók.

Természetes kő Nagyon drága, legbiztonságosabb anyag. Szerkezete lehetővé teszi a falak "lélegzését". A mínuszok közül megemlíthetjük nagy tömegét. Gondosan oda kell figyelni, alacsony az ellenállása a savtartalmú termékekkel szemben.

Mesterséges kő Számos előnyben különbözik a természetestől: az anyagok nagy választéka, különböző színek, méret és textúra, megbízhatóság, könnyű karbantartás és telepítés. Nem érzékeny a mechanikai igénybevételekre, a gomba és a penész megjelenésére, higiénikus, sokszor gazdaságosabb, mint a természetes kő.
Öntapadó film A legolcsóbb és legeredetibb lehetőség. Különféle színek, könnyen alkalmazhatók a falon, vízállóak, könnyen ápolhatók.

szereljen egy nagy tükröt a falra

A díszítési módszerek különbözőek lehetnek.

Figyelem! Bármelyik lehetőséget is választja, ne feledje, hogy az anyag megfelel a fürdőszobák összes szükséges követelményének.

Ragasztunk vagy fúrunk?

Hogyan lehet felakasztani egy fürdőszobai tükröt? Ma már többféle módon lehet felszerelni a tükörbevonatot a falra. Bármelyiknek megvannak a maga előnyei vagy hiányosságai.

egy szinten helyezzen el egy tükröt a fürdőszobában

A nagyobb megbízhatóság érdekében ragasztót kell használni.

Csak kis tükrök vannak ragasztva a ragasztószalagra, amelyek területe egy négyzetméter, nem több. Egy ilyen rögzítő rendszer rendkívül megbízhatatlan - a tükör egy idő után leeshet. De a legegyszerűbb. Bárki kezelheti.

Fürdőszoba kialakítása

Jelöléseket készítünk a falon, lehetőleg vízjelzővel.

Speciális ragasztóra szerelve a tükör nagyon szilárdan fog tartani. De amikor el akarja távolítani, akkor rendkívül problematikus lesz ezt megtenni. A tükrök ragasztásához ragasztót kell használnia, például poliuretán "Soudal", szilikon, hibrid - minden típusú tükörhöz. Legyen nagyon óvatos a ragasztó kiválasztásakor, mivel a nem megfelelő tönkreteheti az amalgámot.

a tükör falra szerelésének számos módja

Ha a fürdőszoba felújításán gondolkodik, akkor először el kell döntenie, hogy mi díszíti a falakat.

Csavarok és speciális rögzítőelemek használata a munka során, a jövőben, ha javításokat tervez vagy egyszerűen felülmúlja, kicseréli a tükröt, akkor meglehetősen könnyű lesz eltávolítani és visszahelyezni. Ennek a szerelési lehetőségnek a fárasztó pillanata lyukak fúrása lesz a tükörben és a falban.

Tükör kiválasztása

Vízálló szalagot kell használni, amely ellenáll a magas páratartalomnak és a hőmérséklet ingadozásának.

Melyik lehetőséget választja, rajtad múlik.

A fürdőszobában szokás meglehetősen nagy tükröket felszerelni.

Ma sokféle befejező anyag létezik.

Szükséges anyagok

A munka anyagához szükségünk van: tükörre, "folyékony körmökre", csempe ragasztására szolgáló ragasztóra, tükrökre, zsírtalanító szerre a csempék megmunkálására, U alakú horganyzott profilra, nedvességálló gipszkartonra (ha úgy dönt, hogy tükörfelületet rögzít gipszkartonhoz), önmetsző csavarokkal, csavarokkal, tiplik, egyedi rögzítés a tükörhöz, gumitömítések, ragasztószalag.

Fürdőszoba kialakítása 2 négyzetméter. m

Ma már többféle módon lehet tükörbevonatot szerelni a falra.

Szükséges eszközök

Szükséges eszközök közül: fúró vagy perforátor, csavarhúzó vagy csavarhúzók, beágyazott részek, épületszint, gyémántfúró, betonfúrók, tükör felszerelésére szolgáló eszköz - konzol, kalapács, csiszolópapír.

Tükör a belső térben

Csak kis tükrök vannak ragasztva a ragasztószalagra, amelyek területe egy négyzetméter, nem több.

Első módszer: ragasztó használata

Vessünk egy pillantást néhány lehetőségre a fürdőszoba tükör felakasztására. Ehhez a munkához egy bizonyos képességekkel kell rendelkeznie. Ezt az üzletet felelősen kell megközelíteni. Először ki kell választania egy megfelelő helyet, hogy elegendő fény legyen, a tükörnek bizonyos távolságra kell lógnia a padlótól.

fürdőszoba tükör fotó

Szüksége van egy U alakú horganyzott profilra és nedvességálló gipszkartonra.

Ez az opció alacsonyabb költségeket jelent. Szorosan csatlakozik a síkhoz. A mai napig sokféle ragasztót árulnak az üzletekben. A ragasztó megválasztásának körültekintőnek kell lennie, hogy alkalmas legyen az adott munkára. Használat előtt el kell olvasnia az utasításokat.

Az ólomüveg tükrök könnyen tisztíthatók

Speciális ragasztóval felszerelve a tükör nagyon szilárdan fog tartani.

A ragasztót a tükör hátoldalára, egymással párhuzamos csíkokban, azonos távolságra viszik fel. A csempéket munka előtt zsírtalanító szerrel kezelik. A tükröt a falhoz nyomjuk, rögzítjük, amíg teljesen megszárad. Ez a módszer alkalmas kis tükrökhöz.

Tükör felszerelése a fürdőszobába

A "kiemelkedőbb" méretekhez érdemes segédtartót használni, például "folyékony körmök" és gipszkarton.

A "kiemelkedőbb" méreteknél érdemes segédtartót használni, például "folyékony körmök" és gipszkarton. Szükségünk van egy U alakú horganyzott profilra és nedvességálló gipszkartonra. Általában zöld színű. Az első lépés négy profil rögzítése a falhoz tiplikkel. Óvatosan fúrjuk a csempéket egy gyémántfúróval. Ezután a gipszkarton lapot önmetsző csavarokra csavarjuk, minél több van, annál erősebb lesz a szerkezet. "Folyékony körmöket" alkalmazunk a tükörre, és ragasztót alkalmazunk a gipszkartonra.

A tükör felszerelésének módja a fürdőszobában egy csempe ragasztása

Legyen nagyon óvatos a ragasztó kiválasztásakor, mivel a nem megfelelő tönkreteheti az amalgámot.

Második módszer: kétoldalas szalag használata

Ez a módszer nem tart sokáig. Szükség van egy vízálló szalagra, amely képes ellenállni a magas páratartalomnak és a hőmérséklet ingadozásának. Az első módszerhez hasonlóan a csempéket zsírtalanítóval mossuk és tisztítjuk, a tükör hátulját is megtisztítjuk, hagyjuk megszáradni. Jelöléseket készítünk a falon, lehetőleg vízjelzővel. Ragasszon ragasztószalagot a tükör felületére azonos távolságra, egymással párhuzamos csíkokkal. Távolítsa el a ragasztószalag védőburkolatát és rögzítse a falon. A nagyobb megbízhatóság érdekében ragasztót kell használni.

Fürdőszoba tükör felszerelése

Csavarok és speciális rögzítőelemek használata a munka során, a jövőben, ha javításokat tervez vagy egyszerűen felülmúlja, kicseréli a tükröt, elég könnyű lesz eltávolítani és visszahelyezni.

Harmadik módszer: hardver vagy más rögzítőelemek használata

Ezt a módszert akkor alkalmazzák, amikor a szerkezet már rendelkezik lyukakkal. Most előkészítjük őket a falba, behelyezzük a tipliket és meghúzzuk a csavarokat. Gumi tömítésekre lesz szükség a tükör deformációjának elkerülése érdekében. Az üveg mindkét oldalára kerülnek. A nedvesség felhalmozódásának megakadályozása érdekében gumit vagy műanyagot kell elhelyezni a fal és a tükör között.

tükör csempe a fürdőszobában fotó

Kis tükrökhöz alkalmas módszer.

Ha tükröt vásárolt, de nem kapott tartót, akkor azt kiskereskedelmi üzletben vásárolhatja meg. Ezek fém konzolok, a falhoz vannak rögzítve, és tükröt függesztenek rájuk.

A csempébe beépített tükör széles fazonnal

Melyik lehetőséget választja, rajtad múlik.

Általában a tükör kivitelét előre fúrt lyukak nélkül értékesítik. Akkor magának kell fúrnia őket. Ehhez használjon speciálisan csempe és üveg számára tervezett fúrókat. Hagyományos fúrókkal történő fúráskor a felület megrepedhet. Az első lépés egy üvegvágóval jelölni a helyet. Ezután gyurmából építünk egy oldalt, rögzítjük a leendő lyuk körül, vizet öntünk oda, hogy a gép a fúrás idején lehűljön.

Fürdőszoba tükör ferde 10 mm

A csempéket munka előtt zsírtalanító szerrel kezelik.

Gyémántfúróval kezdjük a munkát. A sebességnek a legkisebbnek kell lennie, hogy ne legyen túlmelegedés, és ne kelljen megnyomni a tükör síkját. A kész lyukat finomszemcsés csiszolópapírral dolgozzuk fel. Ezután lyukakat készítünk a falba, rögzítjük a rögzítőket és felakasztjuk a tükröt.

Háttérvilágítású tükör kiválasztása

A tükröt a falhoz nyomjuk, rögzítjük, amíg teljesen megszárad.

Ez a módszer valószínűleg munkaigényes, de jól fog tartani is. Ha cserélni akarja a tükröt, akkor itt nem lesz semmi nehézség, érdemes lecsavarni a csavarokat és levenni a tükröt.

fürdőszoba tükör

Ehhez a munkához egy bizonyos képességekkel kell rendelkeznie.

Az utolsó szakasz a díszítés

A fürdőszoba az a hely, ahol mosakodunk, minden reggel rendet teszünk, mosakodunk. Bizonyos funkciókat ellátó helynek vonzónak kell lennie. Ma a tervezők különféle dekorelemekkel állnak elő, de az önállóan végzett díszítés különösen divatos. Minden szépség elkészíthető improvizált eszközökkel. Ez segít megtakarítani a költségkeretet. Csak emlékeznie kell arra, hogy az ékszerek nedvességállóak.

függessze fel a fürdőszoba tükörét

Először ki kell választania egy megfelelő helyet, hogy elegendő fény legyen, a tükörnek bizonyos távolságra kell lógnia a padlótól.

A díszítés meglehetősen fáradságos munka. Szüksége lesz türelemre, koncentrációra, szorgalomra. A munka végén egy eredeti bútor tulajdonosa leszel.

Fürdőszoba tükör az apartmanban

Manapság sokféle ragasztót árulnak az üzletekben.

Ha van tükör váz nélkül, megvásárolhatja vagy saját maga is elkészítheti. Lehet kerek, téglalap alakú, négyzet alakú vagy valamilyen szokatlan alakú. Különböző módon díszítheti - festheti, fedje le nedvességálló anyaggal, fektesse le gyöngyökkel, buglyákkal, kagylókkal vagy más anyagokkal, akár tésztával is. Minden munka befejezése után a felületet lakkozni kell - ez megvédi a nedvességtől. Dekoratív elemeket rögzíthet mind a "folyékony körmökön", mind bármilyen nedvességálló ragasztón.

Tükrök felszerelése

Használat előtt el kell olvasnia az utasításokat.

A díszítési módszerek eltérőek. Ehhez használhat szövetet, alkalmazhat decoupage-t, festhet, mozaikot helyezhet el. Amit díszítesz, rajtad múlik. A lényeg az, hogy hangulatos, egyedi belső teret teremtsen a fürdőszobában.

nagy tükör a fürdőszoba falán

A tükör hátuljára ragasztót visznek fel egymással párhuzamosan, azonos távolságra.

Előző

Következő