Könyvespolcok 75 legjobb választás a különböző dekorációhoz

Gyönyörű polc könyvekhez a belső ablaknál

Gyönyörű tükörpolc könyvekhez az ablakon, az iroda belső részén

Bármely otthonban vannak könyvek, azokat a szekrényben, a polcokon helyezik el, általában sok helyet foglalnak el. Sokaknak vannak egész könyvtárai, ez nagyon népszerűvé válik. Szeretném, ha a polcok nem csak szabványosak, hanem szokatlanok is, hogy tökéletesen illeszkedjenek a belső térbe. Itt tervezőnek kell lenned, és elő kell állnod néhány szokatlan könyvespolcot vagy polcot a szobához. Még egy egyszerű régi polc is helyreállítható, néhány új elem hozzáadható, díszített, majd a könyvtár átalakul, és egy kényelmes, kényelmes sarok jelenik meg a házban.

Könyvespolcok

Eredeti könyvespolcok "Honeycomb"

Mi ez és hogyan működik

Érdekes polcok a gyerekszobában

Érdekes és nem szabványos polcok az óvodai könyvek számára

Mit jelent a könyvespolc? Ez egy olyan bútor, amelynek nincs homlokzata, a hátsó fal vagy van, vagy hiányzik - mindez a tervező fantáziájától függ. Könyvek vagy egyéb tárgyak találhatók rajta. A polcok készülhetnek fémből, üvegből, fából, forgácslapból, MDV-ből, akár közönséges dobozokból is. A falhoz rögzítve különböző típusú rögzítőelemekhez. Opcionálisan háttérvilágítást is felszerelhet oda.

Háttérvilágítású könyvespolc

Világító könyvespolc a nappaliban a kényelmes és élvezetes olvasás érdekében

Ha úgy dönt, hogy szokatlan könyvespolcot készít egyedül, ebben nincs semmi nehéz, és egy eredeti dolog jelenik meg a házban.

Kötél polc könyvekhez

Szokatlan kötélpolc készítése a könyvek számára a saját kezével

Típusok és példák

Fából készült könyvespolc

Eredeti fa könyvespolc

A könyvespolcok, még szokatlanok is, nagyon sokfélék lehetnek:

  • Szabadtéri. Ez a típusú polc lenyűgöző méretű. Általában nagy helyiségekben helyezik el őket. Ez a lehetőség akkor megfelelő, ha stúdió apartmanban lakik. Ez a bútor egy faltól falig tartó szekrény, szakaszokra osztva. A polcokat nem szükséges egyenesen elhelyezni, szögben, cikk-cakkban, hullámszerűen, körben stb. Elhelyezhetők, érdemes fantáziát mutatni.
Padlón álló könyvespolc

Gyönyörű alapszekrény könyvespolcokkal

  • Falra szerelt. Ez a fajta polc sokkal kevesebb helyet foglal el, mint a padló polcai. De vizuálisan csökkenthetik a területet. Érdemes alaposan átgondolni, hová helyezzük őket. A tervezők a legkülönfélébb könyvespolcokkal állnak elő: kivehető, sarok, rögzített, egyenletes polcok üléssel. De függetlenül attól, hogy milyen formájúak, erősnek, tágasnak, jelentős terhelésnek ellenállónak kell lennie. A szerkezet bármilyen helyzetben a falra van szerelve, így is eredeti lesz.
Szokatlan alakú könyvespolc

Szokatlan formájú könyvespolc az irodához vagy az otthonhoz

  • Moduláris. A tervezés több blokkot tartalmaz. Elforgathatók, elforgathatók, felcserélhetők általában az egyik polcról, hogy egy teljesen más képet hozzanak létre. Ha szükséges, további blokkokat vásárolhat, és saját belátása szerint bővítheti a kivitelt.
Könyvespolcok különálló tömbökből

Moduláris könyvespolcok külön egységekből a nappalihoz

  • Transformer polc. Tökéletesen illeszkedik bármilyen belső térbe. A legelőnyösebb lehetőség. Hozzáadhat egy új elemet a polchoz, vagy átalakíthat egy meglévőt, ha megvásárol egy modult egy boltban, vagy saját maga készíti el.
Transformer padló állvány

Érdekes transzformátor padlótartó könyvekhez

A könyvespolcok alakja és mérete nagyon eltérő lehet. Be vannak építve a lépcsőbe, az asztalba, a szoba közepén helyezkednek el, a kárpitozott bútorok oldalára vannak felszerelve - az összes lehetőséget nem lehet felsorolni.

Beépített könyvespolcok

Beépített fa polcok a szokatlan belső terek számára

Mint a könyvtárban

házi könyvtár

Házi könyvtár belső terek

Az e-könyvek megpróbálják pótolni a megszokottakat. De az otthoni könyvtárnak minden otthonban lennie kell. Hogyan kell rendesen szervezni, hogyan és hová kell helyezni a könyveket? Úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy könyvtárat otthon, a lényeg az, hogy szép, szokatlan legyen, de megfelelően igazolja is a helyiséget a szobában.

Kis házi könyvtár

Kis hangulatos otthoni könyvtár olvasóterülettel

Ami a bútorokat illeti, lehet könyvespolcok az egész falon, polcok, szekrények, ha a könyvtár magánházban van, akkor a lépcsők mentén helyezhető el. Ha szükséges, adjon hozzá polcokat, modulokat, szakaszokat a szerkezethez. A lényeg az, hogy figyelembe vegyük, hogy a polcok mélysége 22 centiméter, ekkor nagyobb könyveket helyezhetnek rájuk, mint a hagyományosakat, valamint nagy példányokat. Most a polcok bármilyen falhoz készülnek, és kitölthetik a ház üregét, például az íróasztal fölötti falat. A forgatható polc tökéletesen kitölti a sarkot. Minden a fantáziától függ.

Alkóv varázsa

Belső tér kandallóval és könyvespolcokkal

Beépített könyvespolcok kandallós nappalihoz

Maradjon építész szerepében. Ha a házban van kandalló, és mindkét oldalán alkóvok vannak, akkor ez a hely alkalmas a beépített könyvespolcok számára. Ha nincs kandalló, de van egy rejtett kuckó, akkor ezen a helyen szervezzen egy rést beépített könyvespolcokkal. Úgy döntöttünk, hogy elvégezzük a javításokat és lezárjuk a meglévő kiemelkedéseket, elfedjük a fűtőcsöveket vagy a függesztő vezetékeket, majd ezeken a helyeken gipszkarton rést építhet.

Szokatlan, félig antik belső tér

Szokatlan, félig antik belső tér, alkóvokkal

Helyezzen könyvespolcokat a kapott alkóvokba, egészítse ki őket világítással. A fülke jelenléte lehetővé teszi a meglévő könyvtár megfelelő elhelyezését. Ha a munkahely alkóvban található, a beépített könyvespolcok segítenek ennek a területnek a megfelelő megszervezésében. Minden amire szüksége van, gyalogosan is elérhető lesz.

Fényem, tükör

Könyvespolc tükörrel

Könyvespolc beépített tükörrel a nappali belsejében

A tükrök könyvespolcok vagy polcok közötti helyzete vizuálisan kibővíti a helyiséget, könnyedségérzetet ad. Ez lehetővé teszi a falak esztétikus díszítését, ami pozitív hangulatot teremt. A tükör köztudottan ideális dekorációs elem. Fénnyel egészíti ki a szobát, varázst kölcsönöz a belső térnek.

Titkos ajtós szekrény

Titkos ajtós szekrény

Titkos ajtó szekrény formájában, modern belső térben

Korunkban a titkos ajtók továbbra is meglehetősen népszerűek. Különösen gyakoriak a modern otthonokban. Helyezze őket bárhová. Mögöttük el lehet rejteni a második emeletre vezető lépcsőt, a szekrény mögött lehet hálószoba, kamra, fürdőszoba (ha a folyosón helyezi el). Az építkezés ellenállhatatlanságot ad a háznak, módosítja a szobát.

Titkos ajtó a könyvtárból a fegyvertárba

Titkos ajtó vezet a könyvtárból a fegyvertárba

Kabinet, kilátással... könyvekre

Szekrény egy könyvespolcos férfinak

Iroda tiszteletre méltó ember számára, könyvespolcokkal a munkához és a pihenéshez

A házban sokan felszerelnek egy irodai szobát, vagy sarkot rendelnek egy munkahelyhez. De előfordul, hogy a szobának nincs ablaka, és az üzleti terület a sarokban található. Ebben az esetben könyvespolcokat helyezhet el. Ez a kabinetnek üzleti stílust ad. De ez nem csak egy iroda lesz, hanem egy kényelmes szoba, ahol dolgozhat és pihenhet.

Előnyök és hátrányok

Szokatlan könyvespolcok

Könyvespolcok egy kis könyvtárhoz, szögben

A könyvespolcok kétségkívül szépek, praktikusak, de vannak előnyeik és hátrányaik is.

Előnyök: Hátrányok:
csodálatos díszítő elem; elegendő helyet foglaljon el;
kiváló hő- és hangszigeteléssel rendelkezik; a különböző színű burkolatok nem mindig adnak szép megjelenést;
rendezhet egy jó könyvtárat, felépíthet egy kellemes gyűjteményt. a tisztítás sokáig tart.

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt

Szokatlan formájú könyvállványok

Szokatlan alakú könyvespolcok a nappalihoz

Mielőtt kimegy az üzletbe, döntse el, hová szeretné tenni a könyvespolcot. Milyen szerepet fog játszani - csak egy kis polc, a munkaasztal fölé kerül, vagy ha állványra vágyik, akkor partícióként, esetleg egy nagy padlótól a mennyezetig tartó polcként szolgál egy könyvtár számára. Fontos, hogy a bútorok összhangban legyenek a teljes belső térrel. Vegye figyelembe a pénzügyi lehetőségeket.

Polcok a belső könyvek számára

Szokatlan polcok könyvekhez a szoba belsejében

Hogyan csináld magad

DIY polcok

Kényelmes és praktikus "csináld magad" könyvespolcok

Könyvespolc készítése nem nehéz, mint amilyennek tűnhet. Az első lépés a hely kiválasztása, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy a könyvek nem tolerálják a páratartalmat és a napfényt. Ne tegye az ablakok elé, és ahol magas a páratartalom. Tervezz, gondold át a tervet. Készítse elő a szükséges anyagokat és szerszámokat.

Könyvespolc rajz

Példa egy rajzra, amellyel saját kezűleg készíthet könyvespolcot

Ezután az anyagot a kívánt méretre vágja, darálóval vagy csiszolópapírral dolgozza fel. Ezután a kész részeket speciális eszközökkel kell kezelni a fa felületek védelme érdekében. Amikor teljesen megszáradtak, kezdje el az összeszerelést. A polcok gyártásához a fa mellett forgácslapot, MDF-et, lamináltat, parkettát használnak. Legyen kreatív, majd eredeti könyvespolcot készíthet.

Eredeti polc könyvekhez

Eredeti DIY könyvespolc

Előző

Következő