Kis szoba kialakítása 12 nm kanapéval. Belső fotó ötletek

A ház hálószobáját az egyik legfontosabb helyiségnek tekintik, mert itt tölti az ember élete jelentős részét, egy nehéz nap után pihenve, és erőt szerezve az új eredményekhez. Ezért szabnak ilyen szigorú követelményeket a hálószobára.

hálószoba kialakítása 12 nm

Kényelmesnek, funkcionálisnak és pszichofiziológiai szempontból megfelelően felszereltnek kell lennie.

Annak érdekében, hogy az új hálószoba kialakítása teljes mértékben megfeleljen az otthon tulajdonosainak, minden apróságot előre meg kell gondolnia, mert az egyes családok igényei eltérőek. 2 osztórendszer létezik:

 • Hovatartozás szerint;
 • Lakástípus szerint (saját házban, jobb elrendezésű panelházban, Hruscsovban).
Hálószoba kialakítása

Minden hálószoba különböző kategóriákba tartozik.

Hálószobatípusok tartozékonként

A szoba berendezési típusát és stílusát figyelembe kell venni, hogy kié lesz a hálószoba. Itt több lehetőség állhat rendelkezésre.

 1. Házassági (vagy szülői).

Ennek a szobának a lehető legkényelmesebbnek és esztétikusabbnak kell lennie. Ezenkívül feltétlenül hozzá kell adni legalább egy kis romantikát, mert a hálószobában a házastársak nemcsak pihennek, hanem nyugdíjba is akarnak menni. 

házassági hálószoba

A központi helyet itt az ágy foglalja el, amely elég tágas és kényelmes.

 1. Agglegény.

A szoba légköre a lehető legközelebb áll a házassághoz. 

legény hálószoba

Nagyon gyakran ez a szoba nemcsak hálószoba, hanem otthoni iroda funkcióit is ellátja.

 1. Gyermekek.

Általában a gyermek ágya a gyermekszobában található, amely játék- és tanulmányterületként is szolgál. 

gyermek hálószoba dekoráció

Itt különleges követelmények érvényesek.

 1. Egyszobás lakásban.

Ezeknek az eseteknek szintén különleges megközelítésre van szükségük, mivel a hálószobát kombinálják a nappalival. 

Hálószoba nappalival

Egy ilyen helyiséget zónázni kell.

A ház típusának hatása a hálószoba dekorációjára

Mint már említettük, a lakás típusa nagy hatással van a hálószoba kialakítására.

 1. Saját ház.

A magánház belsőépítészetének sajátossága, hogy a lakók saját preferenciáik alapján választhatnak szobát egy hálószobához - ilyen lehetőségük van. 

hálószoba a házban

A fő választási kritérium a kardinális pontok iránya, az ablakok elhelyezkedése, a szoba területe és elhelyezkedése a többi helyiséghez viszonyítva.

Ha van egy második emelet a házban, a tervezők azt javasolják, hogy a hálószobát ott szereljék fel. Teljesen utánozhatatlan tervezési lehetőségek állnak rendelkezésre a tetőtéri hálószobában. 

hálószoba kialakítása a házban

A kész projektek fotói biztosan felkeltik a figyelmét.

 1. Panelház jobb tervezéssel.

Ebben az esetben a tulajdonosok valamivel kevesebb választási lehetőséggel rendelkeznek, mint az előző esetben, de számos lehetőség kínálkozik egy tágas, világos hálószoba felszerelésére anélkül, hogy aggódnának a szűkösek miatt. 

hálószoba belső

Csak a bevallott költségvetés és a saját preferenciák korlátozhatják a tervet.

 1. Hruscsov.

Ez a típusú ház az egyik legelterjedtebb hazánkban, és itt merülnek fel nehézségek a belsőépítészet terén. A fő ok a kis alapterület és az alacsony mennyezet. Itt nincs hely beszélni. 

hálószoba Hruscsovban

A belsőépítészek arzenáljában egy tucat technika és trükk van, amelyeknek köszönhetően még a bútorok elrendezése is egy 12 négyzetméteres hálószobában található. m nyerő és vonzó lesz.

Kanapé a hálószobában - helytakarékos

A kis lakások sok bérlője kizárólag ágyakat helyez el a hálószobákban, értékes négyzetmétereket áldozva elhagyja az egyéb fontos belső tárgyakat. Hogy érdemes-e ugyanazt a lehetőséget használni, azt a lakók dönthetik el. 

hálószoba nappali kanapéval

A mesterek azonban már régóta javasolják ennek a problémának a hatékony megoldását - egy 12 négyzetméteres kis szoba kialakítását kanapéval.

A megfelelően megválasztott kanapé még a legkényelmesebb ágyat is sikeresen felváltja, és íme.

 1. Helytakarékosság.

Valószínűleg ez jut eszembe, és ez az állítás valóban igaz. A kétszemélyes ággyal ellentétben az összeszerelt kanapé kétszer kevesebb helyet foglal el, ezért napközben is elegendő hely lesz a szobában. 

hálószoba nappali kanapéval

Sőt, ebben az esetben a bútorok elrendezése egy 12 négyzetméteres helyiségben nem igényli más szükséges bútorok elhagyását.

 1. Funkcionalitás.

A gyártók rengeteg összecsukható kanapé használatát kínálják, amelyek méretükben és típusú mechanizmusaikban különböznek egymástól. 

kis hálószoba kanapéval

Ennek köszönhetően a kanapé néhány másodperc alatt kibontakozik, és tágas ágyrá válik.

 1. Kényelem.

Most teljesen bármilyen kanapét választhat, figyelembe véve a méretet, a puhaság szintjét és a kárpit típusát.

hálószoba design kanapéval

Szürke kanapé a szobában 12 méter.

 1. Funkcionalitás.

Ha egy kicsit több helyet akar megtakarítani - válasszon modelleket, amelyek alul fiókokkal vannak ellátva. 

kanapé fiókokkal

Ide tehet ágyneműt és egyéb dolgokat.

 1. Sokoldalúság.

A kanapé tökéletesen "illeszkedik" a házassági hálószobába és minden más típusú helyiségbe.

rekamié

A pasztell színek és a textíliák lágyságot és kényelmet adnak.

Bútorválaszték egy kis hálószobához

Tehát, még akkor is, ha már döntött a kanapé megvásárlása mellett, továbbra is fennáll a kérdés, hogyan kell elrendezni a bútorokat egy 12 négyzetméteres hálószobában a szabad hely veszélyeztetése nélkül, és ami a legfontosabb: hogyan válasszuk ki?

hálószoba design kanapéval

A kis otthon létrehozásának folyamata sok erőfeszítést igényel.

Meg kell jegyezni, hogy van egy meglehetősen szokásos lista a bútorokról, amelyeknek minden hálószobában lenniük kell:

 • Ágy vagy kanapé;
 • Szekrény (ha nincs öltöző a házban);
 • Éjjeliszekrények (sikeresen elhelyezhetők a kanapé közelében);
 • Kis komód (nagyon kényelmes apró tárgyak és fehérneműk tárolására).
bútorok egy kis hálószobában

A hely megfelelő szervezése fáradságos munka, amely nagy figyelmet igényel a tervezőktől.

Kívánt esetben a hálószobában olyan tárgyak használhatók, mint a tévé (monitor) és az öltözőasztal. A lista az Ön preferenciáitól függően zsugorodhat vagy bővülhet. 

kis hálószoba kialakítása

Egy kis szoba számára ez a készlet több mint elég lesz.

 1. Ruhásszekrény.

A 12 négyzetméteres kis szoba kialakítása kanapéval egyszerűen nem megy tároló rendszer nélkül. Ugyanakkor meglehetősen nehéz kiválasztani a megfelelő szekrénymodellt, mert egy szűk helyiségben bármelyik szekrény sokkal nagyobbnak tűnik, mint amilyen valójában. Annak érdekében, hogy a helyzetet kissé kijavítsák, a tervezők azt javasolják, hogy a teljes fal mentén beépített szekrényeket válasszanak a padlótól a mennyezetig. Egy másik részlet, amely megkönnyíti az életet egy kis lakásban, a tolóajtók (ideális esetben tükörrel vagy matt üveggel).

szekrény egy kis hálószobában

Az ilyen bútorok jó helytakarékosságot biztosítanak, lehetővé teszik az összes ruha, ágynemű és még sok más dolog szabad elhelyezését.

 1. Polcok.

Mobiltelefon, TV-távirányító, ébresztőóra és egyéb apróságok tárolhatók az éjjeliszekrényen. Hruscsov hálószobájában egy ilyen (látszólag) kis bútordarab megfizethetetlen luxussá válhat, mert rengeteg helyet „elfogyaszt”. Van kiút? Természetesen ezek csuklós polcok. 

polcok egy kis hálószobában

A stílusban és színvilágban jól megválasztott polcok tökéletesen helyettesítik az éjjeliszekrényeket és a komódot.

 1. Kanapé.

Ami a kanapé választását illeti, itt teljes mértékben támaszkodhat preferenciáira, mivel az áruk piacán nagyon sok lehetőség kínálkozik. Mindegyik különbözik a mechanizmus és a stílus típusától. Az "amerikai kagyló", "Dolphin", "Verona" szétszereléskor elég tágas lesz. 

hálószoba design kanapéval

A kanapét a falhoz kell felszerelni.

Hogyan rendezzük el a bútorokat egy 12 nm-es kis hálószobában

Nagyon fontos, hogy egy kis szobához megfelelő bútorokat válasszunk, de ugyanilyen fontos a helyes elrendezés is. Figyelembe véve a belsőépítészek ajánlásait, sokkal könnyebb lesz ezt kezelni, és az eredmény minden várakozást felülmúl. 

kis hálószoba kialakítása

Csak néhány elhelyezési lehetőség van, amelyek mindegyikének vannak előnyei és hátrányai, és némelyik szűk helyeken teljesen elfogadhatatlan.

 1. Szimmetrikus elhelyezési módszer.

Lényege abban rejlik, hogy párosított objektumok vannak telepítve az adott tengely mindkét oldalára. Kiváló példa az éjjeliszekrények a falhoz az ágy vagy a kanapé mindkét oldalán. Ugyanezt meg lehet tenni egy beépített szekrénnyel is - ossza fel 2 részre, és szerelje fel a kanapé oldalaira. Ebben az esetben a TV a szemközti falra akasztható. Ez a beállítás meglehetősen lakonikusnak és hagyományosnak tűnik. Van azonban hátránya - csak négyzet alakú (vagy ahhoz közeli) helyiségben használható. 

szimmetrikus bútorrendezés

A hálószoba egyik fala túlterhelt.

 1. Aszimmetrikus.

Ebben az esetben a kanapé lesz a fókuszpont, és minden más tárgy már körülötte helyezkedik el a falak kerülete mentén. Egy ilyen belső tér fényképét nézve úgy tűnhet, hogy minden tárgy teljesen kaotikus módon van a helyiségben elhelyezve, de ez korántsem így van. A térbeli harmónia fenntartása érdekében azonban a swing elvét alkalmazzák. Más szóval, a fő hangsúly azon a tényen van, hogy a magas tárgyak váltakoznak az alacsonyakkal. 

aszimmetrikus bútorrendezés

Ez a technika bármilyen konfigurációval használható beltérben - ez plusz.

A stílus adja meg a hangulatot

Ha apartmanja nem büszkélkedhet tágas, világos hálószobával, ez egyáltalán nem indokolja a bosszankodást. A kis helyiségek esetében nincsenek kevésbé hatékony megoldások. 

hálószoba dekoráció kanapéval

Ráadásul kis térben lehetséges a kamra kialakítása.

Ha kétségbeesetten nem akar elviselni egy ilyen kicsi szobaméretet és kényelmetlen elrendezést, akkor kissé kibővítheti más helyiségek vagy erkély rovására. Az erkélyes hálószoba lenyűgöző megvalósítási lehetőségeket kínál. 

hálószoba erkéllyel

Ez a hely tökéletesen felszerelhető munkaterületként vagy hangulatos pihenőhelyként az erkély terének polcokkal, karosszékkel vagy puffgal való felszerelésével.

12 négyzetméteres hálószobához, amelyben ágy, TV és szekrény áll rendelkezésre, egészen más kialakítást választhat.

 • Klasszikus. Ne írja le azokat a klasszikusokat, amelyek látszólag kimentek a divatból - ezek mindig relevánsak, különösen a kis helyiségekben. Az elefántcsont, az őszibarack vagy a bézs malmok vizuálisan bővíthetik a teret.

  kis hálószoba klasszikus

  Szinte minden bútor elfér itt, csak gondosan ki kell választania.

 • Tengeri stílus. A hálószoba fehér, kék és zöldes tónusú kialakítása tökéletesen felfrissíti és vidám hangulatot teremt reggelente.

  hálószoba hajózási stílus

  Az eredeti belső kialakításhoz kis mennyiségben fényes ékezetekre van szükség.

 • Provence. Szereted a könnyű hanyagságot? Akkor Provence mindenképpen neked szól. Egy kis szobában egy falusi ház kellemes hangulatát hozza.

  hálószoba provence stílusban

  A pasztell színek könnyedséget kölcsönöznek a légkörnek.

 • Minimalizmus. Hol van szigorú és lakonikus stílus nélkül? A kis szoba fő előnye a részletek hiánya, amelyek csak eltorlaszolják a teret.

  Hálószoba minimalizmus

  A bútorok sikeres rendezése a 12 nm-es hálószobában a minimalizmus stílusában valóban stílusos, modern megoldás.

 • Art Deco. Vessen egy pillantást a híres tervezők munkáinak fotóira: itt élénk ékezetek, váratlan formák és könnyű luxus használata.

  Art deco hálószoba

  Az ilyen stílusú hálószobában minden első látásra meghódítható.

Színpaletta design

Valószínűleg mindenki tudja, hogy a hálószoba kialakításának vizuális növeléséhez világos árnyalatokat kell hozzáadnia a falakhoz, a mennyezethez és a bútorokhoz. A sima szobák azonban csak súlyosbíthatják a helyzetet. Használja nyugodtan:

 • A barna minden árnyalata (homok, terrakotta, mokka), amelyek meleget és kényelmet kölcsönöznek a hálószoba belső térének, miközben fényűzővé teszik a légkört;

  hálószoba barna tónusokkal

  Hálószoba barna tónusú.

 • Kék - jól hallottad, ez a kék szín és minden árnyalata (még a legmélyebb is), kis mennyiségben még a zafír és az ultramarin is kozmikus mélységet kölcsönöz a helyiségnek;

  hálószoba kék

  Hálószoba kék színben.

 • A sárga minden formájában (kukorica, mustár) élénk árnyalatokat adhat - főleg azon a helyen, ahol a falakon lesz egy olyan szobába, amelynek ablakai északra néznek.

  Hálószoba sárga tónusú

  Hálószoba sárga tónusú.

Fényjáték

A legkisebb és legsötétebb helyiség is azonnal átalakítható gondosan átgondolt világítással (elsődleges és másodlagos). A fő fény a központi csillár. 

csillár egy kis hálószobában

A 12 méteres hálószoba kialakításához jobb, ha nem vásárol nagy függesztett modelleket. Tömegesnek fognak tűnni.

A kiegészítő fényt lágy diffúz fényű fali lámpa, magas állólámpa, spotlámpák jelenthetik. Elképesztő tervezési eredmény érhető el a zónás mennyezeti világítással. 

mennyezet kialakítása a hálószobában

A háttérvilágítás lehetőségeiről készült számos fénykép bizonyítékul szolgál.

Textil dekoráció - a szoba kialakításának stílusos befejezése

A függönyök minden szobabelső egyik fő kiegészítője. Kis szűk helyek esetén a belsőépítészek azt javasolják, hogy válasszanak egy világos, áttetsző tüllöt, mivel ez szellősebbé és könnyebbé teszi a belső teret. A hálószoba azonban az a hely, ahol a személyes tér kiemelkedően fontos, ezért vastag függöny használata meglehetősen elfogadható. 

függönyök a hálószobában

Színében átfedhet a belső palettával, vagy éppen ellenkezőleg, kontrasztos és világos lehet.

A függőleges redőnyök modern divatos megoldásnak nevezhetők. 

vakok a hálószobában

Nagyon hasonlítanak a hagyományos függönyökhöz, de sokkal eredetibbek és könnyen tisztíthatók.

Előző

Következő