Konyhai szett választjuk az anyagokat és a berendezéseket

Konyha a házban

A konyha a ház legsokoldalúbb és leggyakrabban használt szobája.

A konyha a legnépszerűbb és járható hely a házban. Itt nem csak reggelit, ebédet és vacsorát készítenek. Itt gyűlnek össze barátok, rokonok teához vagy banketthez. A konyhában lévő berendezést a külső környezet állandó hatásainak van kitéve - víz, gőz, tűz, a munkafelületek kémiai feldolgozása. A konyha lakberendezésében a legfontosabb a megfelelő konyhai szett kiválasztása. Felmerül a kérdés - hogyan válasszuk ki a megfelelő konyhai készletet? Milyen lesz a tervezés és mit kell elkészíteni, hogyan kell kiválasztani a megfelelő anyagokat, milyen homlokzatok lesznek a leendő headsetek és mennyi bútorra lehet szükség.

Hogyan válasszunk konyhai szettet és hol kezdjük

Konyhai mérések

Mielőtt elkezdené választani a bútorokat a konyhába, meg kell mérni a helyiséget

Mielőtt elmegy a boltba egy fülhallgatóért, meg kell mérnie azt a helyet, amelyben elfér.

Jobb betartani néhány szabályt, és akkor semmi sem fog biztosan elfelejtődni.

 1. A méréseket annak érdekében végezzük, hogy pontosan tudjuk, mekkora helyet foglalhat el egy konyhai szett és egyéb bútorok.
 2. Vizuálisan kiválasztanak egy helyet, ahol állni fog, és hozzávetőleges elrendezést készítenek.
 3. A következő szakasz a projekt. Rajzoljon egy darab papírra olyan skálán, ahol maga a fülhallgató fog állni, és hol van a berendezés. A projekten helyet kell hagyni a zavartalan mozgásnak, hogy minden ajtó és szekrény könnyedén működhessen.
 4. Magának a fülhallgatónak a megválasztása és megvásárlása.

A pontos mérésekhez mérőszalaggal kell felfegyverkeznie. Szüksége van az ablak- és ajtónyílások pontos méreteire, és érdemes megmérni a falak hosszát és a köztük lévő távolságot, a mennyezet magasságát, a padlótól az ablakpárkányig mért távolságot is, ne felejtsük el megmérni a kiálló elemeket - aljzatok, csövek, kapcsolók és csapok. Az adatok rögzítése után meg kell tervezni egy már részletes konyhai tervet. Ezen rajz alapján pontosan meg lehet határozni, hogy mi lesz a fülhallgató és hogyan lehet racionálisan felhasználni a konyhában lévő helyet.

Konyha elrendezése

A bútorok lehetséges elrendezése a konyhában

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a modern fejhallgatók moduláris alapon készülnek, a konyha minden sarkát nem lehet üresen hagyni. Nagyon ésszerű lesz egy P betű alakú fülhallgatót választani, ha a konyhai hely lehetővé teszi egy ilyen modellt, akkor lehetőség nyílik az ablak területének használatára. Ez kibővíti a főzés munkaterületét.

Tapasztalt tervezők szerint a racionális tértervezéshez bizonyos sorrendet kell követni:

 • először hűtőszekrényt telepítenek;
 • a termékek előfeldolgozásának helye;
 • mosófelület és hulladék vödör;
 • asztallap élelmiszer vágására;
 • tűzhely;
 • étkező csoport.
A konyha zónákra osztása

A tökéletes konyha funkcionális területei

Igaz, nem minden konyha felel meg ennek az ideális tervezési lehetőségnek. De a fülhallgatók sokoldalúságának köszönhetően még egy kis helyiségben is kiváló lehetőséget találhat. A mérések elvégzése és a projekt elkészítése után elkezdheti választani a konyhai készletet. A konyhai szett kiválasztása nem egyszerű folyamat. Az első lépés egy jó minőségű anyag kiválasztása, amelyből elkészül, a második azonban a kiegészítők kiválasztása, a homlokzat döntése és a tervezés.

A konyhai szett kiválasztása: anyagok és felszerelések

Kiváló minőségű fülhallgató kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy az alsó szekrények lába legyen. Ez megvédi a terméket a nedvesség behatolásától, valamint higiénia és tisztaság szempontjából is tanácsos.

Fénypontok a termék kiválasztásakor:

 1. a jövőbeli fülhallgató méretei;
 2. meghatározza, hogy mi lesz a gyártó, és az árkategóriával;
 3. az anyagot a fülhallgatóhoz, érdemes gondosan megválasztani, hogy ne sajnálja a jövőben hozott választást;
 4. a leendő fülhallgató egyszerű használata és multifunkcionalitása;
 5. tervezési projekt (színek, háttérvilágítás).

A fülhallgató munkaterületének magasságát annak a személynek a magassága alapján választják meg, aki az idő nagy részét mögötte tölti. Általában 85-90 centiméter, a szekrényméretek 72-36 centiméterek. A legfontosabb az, hogy megfigyeljük a munkafelület és a szekrények közötti körülbelül 50 centiméteres távolságot.

Normál méretek

A konyhabútorok szabványos méretei és tartományai

Szakértők szerint a munkafelületeknek és a kályhának különböző szinteken kell lennie, ez csökkenti a terhelést a főzés során, de gyakran egyszintű felületek készülnek, mivel esztétikusabbnak és szebbnek tűnik. Ezenkívül a többszintű bútorokat megrendelésre kell gyártani, és ez jelentősen megnöveli annak költségeit.

Mind a hazai, mind a külföldi gyárak konyhai készletek gyártói. A különbség az árkategóriában van. Tehát például a hazai termékek tökéletesen illeszkednek az orosz kis konyhákba, meglehetősen ésszerű pénzért. A legtöbb alkatrészt Európában rendelik, így a minőség önmagáért beszél.

Az olasz konyha a legjobb a világon. Ez egy remek dizájn, kiváló minőségű kivitel, nagy szilárdságú anyagok és drága kiegészítők. Néha az ilyen termékek ára egymillióra emelkedik. De megéri. Igaz, sok helyre van szüksége egy ilyen fülhallgatóhoz, különben elveszíti vonzerejét.

Olasz konyha

Az olasz konyhát a világ legjobb színvonalújának tartják

Az anyagnak, amelyből a jövőben fejhallgatót készítenek, nagyon tartósnak kell lennie, valamint védeni kell a víz és a gőz hatásaitól. Az anyag helyes meghatározásához meg kell vizsgálni az egyes típusok jellemzőit.

A konyhai készletek fő anyagtípusai:

 • Forgácslap;
 • MDF;
 • tömör fa.

A forgácslap a headset készítésének fő anyaga, mivel olcsó és meglehetősen praktikus. Sokféle színben kapható, forgácslapból készül, amelyet később laminátum vagy más ellenálló anyag borít. Az alkatrészek szélein van egy él, amely megvédi a terméket a nedvességtől.

Forgácslemez konyhabútorhoz

Az olcsó konyhák forgácslapból készülnek, amelyet laminátum vagy más ellenálló anyag borít

Az MDF környezetbarát anyag, nagyon kedvező áron. Jól tolerálja a hőmérséklet minden változását, a gőznek való kitettséget, ellenáll a gomba megjelenésének. Az ebből az anyagból készült konyhabútor gyakorlatilag nem különbözik a fafajokból készült bútoroktól. A színtartomány nagyon változatos lehet.

Konyhabútor az MDF-től

Az MDF-ből készült konyhai szettek színek és textúrák sokféleségében különböznek egymástól

A tömör fa az egyik legdrágább anyag. Általában tölgy, kőris, dió vagy cseresznye. A szilárd rudakat összeragasztják és speciális eszközökkel dolgozzák fel, így a jövőben a fa jól viseli a nedvességet és nem szárad ki. A tömör fából készült konyhai fejhallgatók esztétikájukkal és sokoldalúságukkal lenyűgöznek.

Tömör fa

Tömörfa konyhabútor

Most érdemes beszélni arról az anyagról, amelyből a konyhabútor homlokzatai készülnek. Forgácslemezt, MDF-et szoktak használni.

A forgácslap laminált forgácslap. Alacsony költsége miatt szerezte meg népszerűségét. Ezek az átlagfogyasztó számára elérhető leggazdaságosabb konyhai frontok. De a forgácslapnak megvan a maga mínusa. Az alkatrészek széle gyengén védett a nedvesség behatolásától, ezért hosszan tartó nedvesség és gőz hatására lehámlik, és idővel a homlokzatok megduzzadnak és használhatatlanná válnak. Ezért, hogy ez ne fordulhasson elő, legalább nagyon gyorsan, mindenképpen akassza a szekrényeket a főzőlapra kb. 60 centiméter távolságra.

Konyha laminált forgácslap homlokzatokkal

Bézs és rózsaszín tónusú konyha laminált forgácslap homlokzattal

Az MDF - a forgácslapokkal ellentétben - praktikusabb, emellett környezetbarát és biztonságos a használata, a kompozícióban nincsenek formaldehid gyanták, mint a forgácslapban. Az MDF homlokzatok népszerűek tartósságuk miatt, és a gyártók különféle kiviteleket alkalmaznak a tervezés során, ami lehetővé teszi a termék még hosszabb ideig tartását. Így például a legnépszerűbb befejező elemek a furnér, a műanyag és a PVC fólia. Mindez megvédi a homlokzatokat a forgácsoktól, karcolásoktól és a hőmérsékleti hatásoktól.

MDF homlokzatok

Klasszikus konyha fehér, fényes MDF homlokzatokkal

Miután kiválasztotta a jövő konyhai homlokzatának anyagát, gondoskodnia kell annak burkolásáról. A bevonat négy fő típusa - PVC fólia, akril, műanyag és zománc.

Az első lehetőség az ár és a textúrák sokfélesége szempontjából felel meg a fogyasztóknak. A konyha fényesen és dinamikusan díszíthető. De a film fő hátránya - érzékenység a magas hőmérsékletre. Tehát 100 fokos hőmérsékleten a film megsérülhet, ezért egy ilyen konyhában gondosan kell használnia a tűzhelyet.

Célszerűbb választani - műanyag. Megvédi a bútorokat a forgácsoktól és a karcolásoktól, bármilyen színvilágot kiválaszthat. Kevesebb műanyag a költsége.

A homlokzatok zománccal is festhetők, de ez nem túl praktikus lehetőség. Idővel a festék elveszíti fényességét, és nagyon észrevehető forgácsok és karcolások jelennek meg a headseten.

Az akril felület fényt és fényt kölcsönöz. Bármilyen színvilágot választhat. De vannak hátrányai is. Az akril homlokzatokon jól láthatóak a por, az ujjfoltok és a karcolások. Igaz, van sajátossága is - a repedéseket le lehet csiszolni.

Csak maga a vevő választhatja ki, hogy a homlokzat milyen bevonattal lesz ellátva. Vannak, akik a szépséget választják, mások - a praktikusságot, mások - az alacsony költségeket.

A konyhai szett kiválasztásának következő lépése egy munkafelület

Ahogy a szakértők javasolják, jobb, ha a konyha teljes hosszában szilárd munkalapot választanak.

Az anyagok, amelyekből a konyhai szekrények munkalapjai készülnek:

 1. laminált MDF;

  Laminált munkalapok

  A laminált munkalapok minden színben és textúrában kaphatók, és olcsók

 2. típustábla vagy rozsdamentes acél;
  Tömör fa asztallap

  Masszív és tartós tömörfa munkalap

  Rozsdamentes acél asztallap

  Összetételének köszönhetően a rozsdamentes acél pult a legjobban megfelel az előírásoknak

 3. felhasználás természetes kő vagy gránit gyártásához;
  Kő munkalap

  Konyhai szett kőből készült asztallal és beépített mosogatóval

  Gránit munkalapok

  A gránit munkalapok nem alkalmasak kémiai és fizikai támadásokra a készülékek, termékek, háztartási vegyszerek miatt

 4. edzett üveg (nagyon gazdagnak tűnik, az is megéri);

  Üveg munkalapok

  A konyha üveg munkalapjai praktikusak és praktikusak

 5. kerámia por gumival préselve;

  Kerámia munkalap

  A kerámia asztallap tartós, nedvességálló, ellenáll a mechanikai sérüléseknek

 6. márvány és korian.
  Gyönyörű márvány pult

  Gyönyörű márvány pult egy elegáns konyhában

  Corian konyhai munkalap

  Corian műkő konyhapult

Beszéljünk először a márványról és a Corianról. A második anyag használata nagyon praktikus és ellenáll a vegyi anyagoknak. Mi nem mondható el a márványról. A hő, a forró víz és a sokk miatt romlani kezd. Ha egy követ választ, jobb, ha gránitot választ. Nagyon erős és tartós anyag. Egy ilyen asztallap örökké tart.

A laminált MDF vagy szedőlap a legismertebb anyag a hétköznapi emberek körében a munkafelületek létrehozásához. Megfizethető ár, környezetbarát és bármilyen színpaletta választási lehetőség.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő konyhai stílust

A konyhai szettek stílusai nagyon változatosak. Különösen népszerűek a csúcstechnika, az ország, a klasszikus és a modern.

A fülhallgató klasszikus stílusa fa, üveg és természetes kövek. Maga a termék világos színekben készül. Beépített készülékek homlokzatok mögé rejtve. Az ilyen fülhallgatókat általában faragások és korlátok díszítik.

Klasszikus konyha

Elegáns konyha nyugtató színekben, klasszikus stílusban

Ami a vidéki stílust illeti, fa és mesterséges anyagok kombinációja. A homlokzatokat fényes üveg vagy műanyag díszíti, vidéki stílusban érvényesülnek - a természet és a falusi élet elemei.

Vidéki stílusú konyha

Világos konyha vidéki stílusú szigettel

Hi-tech - a felhasznált anyagok főleg mesterségesek. Üveg, fém, és a fő hangsúly a színek kombinációján van. A csúcstechnológiás stílusban a tompított és szigorú árnyalatok túlsúlya.

High-tech konyha

High-tech konyhabelső

Szecessziós stílus - klasszikus téglalap alakú formák, amelyek jól illeszkednek a nem szabványos, lekerekített homlokzatokhoz. A színekben a hideg árnyalatok dominálnak, a tervezés során felhasznált anyagok üveg, fém, kő vagy műanyag.

Modern konyha

Zöld sarok konyha modern stílusban

A felsorolt ​​stílusok bármelyikében a fülhallgató a lehető legkényelmesebbé válik. Ez mindenféle szekrény létezik, mind csuklós ajtókkal, mind kihúzható szerkezetekkel. Fémcsöveket is gyakran használnak, ami nagyon kényelmes mindkét szekrény és mindenféle apróság felakasztására. A fülhallgató szekrényeinek másik lehetősége a kerekek. Nagyon kényelmes, ha korlátozott a hely.

A konyha színének kiválasztásakor a szakértők azt tanácsolják, hogy álljanak meg legfeljebb két árnyalat kombinációjánál. Ne is válasszon túl sötét árnyalatokat, egyrészt minden, ami világos, vizuálisan tágítja a szobát, másrészt, a komor színek unalmassá és nem feltűnővé teszik a konyhai berendezést.

Konyhabútor színű

Konyha készlet színe

Összegzésként el kell mondani, hogy a választás csak a vevő személyes kívánságaitól, anyagi képességeitől és a szoba méretétől függ. A konyha az a hely, ahol az emberiség élete nagy részét tölti; a lehető legkényelmesebbnek és otthonosabbnak kell lennie. Ezért a stílus, a színek és az anyagok megválasztását, amelyekből a jövőbeni konyhai szett készül, az ügy ismeretében kell megközelíteni, és jobb, ha tanácsot kér a szakemberektől. És akkor a konyhából nemcsak munkaterület lesz, hanem kényelmes és kedvenc élőhely a háztartás minden tagjának.

Előző

Következő