A DIY konyha legjobb ötleteket állított össze fotókkal

Konyhai készletek természetes fából

Gyönyörű konyhai szett természetes fából a gyártótól

Ma a konyhabútor-gyártók különféle termékek teljes arzenálját állítják elő. Azonban még ez a bőség sem mindig elégíti ki a fogyasztót. Ebben az esetben egy barkács fából készült konyhai szett kiváló alternatívát jelent a kész készletek megvásárlásához.

DIY fa konyha

Csináld magad fából készült konyhát modern stílusban

A konyha a ház egyik legfunkcionálisabb sarka, ami azt jelenti, hogy megnövekedett működési követelményeket támasztanak a bútoraival szemben. Saját konyhabútor készítésekor a következő árnyalatokat kell figyelembe venni.

- Kis terület. A régi épület apartmanjaiban az összes szoba meglehetősen kompakt, ezért fontos a munkaterület ésszerű megszervezésének alapos megtervezése.

- A szélsőséges hőmérsékletnek és a magas páratartalomnak való kitettség. Ezeknek a tényezőknek ellenállásra van szükség.

- Nagyfokú kizsákmányolás. Minden bevonatnak tartósnak kell lennie.

Barkács sarokkonyha fából

Csináld magad kompakt sarokkonyha világos fából

A barkácsolás előnyei

DIY fa konyha

Csináld magad fából készült konyhát egy vidéki házhoz

A bútoriparban való személyes részvétel számos jelentős előnyt jelent.

- A termék minőségének személyes ellenőrzése a gyártás minden szakaszában. A bútorcégek alkalmazottai nem mindig mutatnak kellő felelősséget, ezért termékeikben gyakran találnak különféle hibákat. Ezt elkerülheti, ha saját kezűleg készít konyhát.

- Szabadság a formák, modellek és minták megválasztásában. Minden kívánságát figyelembe véve fejleszthet egy konyhai szettet.

- Kiváló minőségű anyagok és kiegészítők kiválasztása. A tulajdonos érdekelt abban, hogy szilárd alkatrészeket vásároljon leendő bútoraihoz.

- Költségmegtakarítás. A munka fizetési költségei nem tartoznak ide;

- A folyamat öröme. A fából készült konyha elkészítése saját kezűleg kreatív és szórakoztató folyamat.

Szokatlan barkács konyha

Szokatlan DIY rusztikus konyha

A tervezés és a kivitelezés meghatározása

Egyszerű és megbízható váz

Egyszerű és megbízható fa konyhakeret

Különös figyelmet kell fordítani a konyha keretének kialakítására. A konyhaszekrények keret nélküliek és keret nélküliek. A keretben a keret képezi az alapját, így a szerkezet meglehetősen stabil és tartós. Meg kell jegyezni, hogy a keret nem a fa bútorok legelterjedtebb homlokzati típusa. A saját kezű konyhai szetthez a keret nélküli homlokzat alkalmasabb. Ebben a kivitelben nincs alapkeret, és az ajtókat közvetlenül a dobozhoz rögzítik. A keret hiánya jelentősen kibővíti a szekrény terét, kényelmesebbé és funkcionálisabbá téve azt. Fontos megjegyezni, hogy egy ilyen konyhai szett megjelenése kissé szokatlan lesz. Ezért a hagyományos formák hívei jobban választják a vázbútorokat.

Konyhai vázszerelési folyamat

A keretkonyha összeállításának folyamata az elhelyezés helyén

Ami magukat a kereteket illeti, ezeknek is vannak különböző variációi. A leggyakoribb az előre gyártott és ragasztott. Az előre gyártott keretek olcsóbbak, de rosszabb minőségűek. A felelős mesterember nem fukarkodik a minőséggel, és egy ragasztott keretet választ.

A konyhai keret felszerelése

Kész konyhakeret barkácsolási telepítése

A megfelelő kialakítás kiválasztása szintén nagyon fontos. Alaposan meg kell fontolni, figyelembe véve a tűzhely, sütő, mosogató, mosogatógép és mosógép elhelyezését. A barkácsolásból készült fadarabok fő hangsúlya a természetesség, az egyszerűség és a környezetbarátság hangsúlyozása. Ezt az ötletet megtestesítve a termék megszerzi valódi jelentését, egyediségét és saját jellegét. Mivel az egész kompozíció bonyolult és bonyolult rendszer, jobb, ha egyes részeit dekoratív élvezetekkel nem terheljük túl. A fa hangulatos textúrája több mint kompenzálja az ilyen minimalizmust.

Rusztikus konyha

Eredeti konyha fából, saját kezűleg, rusztikus stílusban

Szükséges anyagok

Fa anyagok

Anyagok fából készült konyhai szetthez

Az anyag kiválasztásakor figyelembe kell venni annak működési és esztétikai jellemzőit, valamint azt, hogy milyen lesz a végső megjelenés egy konyhai szett. Célszerű személyesen megvizsgálni a faanyagokat, tanulmányozni a textúrát, érinteni, megérinteni a textúrát. A leggyakoribb fafajok a következők:

- hamu;

- tölgy;

- bükk;

- éger;

- Fenyő;

- Nyírfa.

A hamu kiváló teljesítménytulajdonságokkal rendelkezik. A belőle készült termékek kiváló minőségűek és tartósak. Univerzális textúrája alkalmas mind a klasszikus, mind a csúcstechnológiás belső terek számára.

Kőris anyag

Tartós anyag - hamu a konyhához

A tölgy a stabilitás és a megbízhatóság feltűnő megtestesítője. Ellenáll a különféle deformációknak, a nedvességnek és a szélsőséges hőmérsékleti hatásoknak.

Anyag tölgy

Megbízható anyag - texturált arany tölgy

A bükk kifinomult árnyalata miatt nagyra értékelik. Ezenkívül bármilyen színnel színezhető, ami a művész számára a művészi képzelet korlátlan szabadságát adja.

Anyag bükk

Szokatlan anyag - bükk a kézzel készített bútorokhoz

Az éger ideális a klasszikus barkács konyha dekorációhoz. Nagyon rugalmas és lehetővé teszi a legkülönfélébb homlokzatok készítését. Az éger konyhakészlet kifinomult egyszerűségében, és nem igényel dekorációs elemeket.

Éger anyag

Égerfa anyag - klasszikus konyhai kialakításhoz

A fenyő népszerűsége elsősorban olcsóságának köszönhető. Teljesítményjellemzői azonban nem sokkal alacsonyabbak a drága fajtáknál. Ezenkívül a fenyőnek gyógyhatása van, hasznos fitoncideket bocsát ki a levegőbe, amelyek részt vesznek a megfázás megelőzésében.

Fenyőanyag

Textúra olcsó anyagból - fenyő

Egy másik költségvetési lehetőség a nyírfa. Alacsony költsége ellenére tartós és igénytelen. Van egy figyelmeztetés - a nyír rothadásra hajlamos, de ezt a problémát speciális vegyületekkel történő feldolgozással könnyen kiküszöbölhetjük.

Nyírfa anyag

Költségvetés és tartós konyhai anyag - nyírfa

Ami az összeszerelési folyamatban közvetlenül érintett anyagokat illeti, azok listája a következő elemeket tartalmazza:

- szekrények ajtajai;

- eurós kapcsolatok;

- laminált MDF, mint hátsó falszövet;

- laminált farostlemez a dobozok falaihoz;

- polctartók;

- forgácslap lap a munkalaphoz;

- szárítás;

- szerelvények részletei;

- hálók;

- mosogató.

Minden elemet előzetesen ellenőrizni kell a hibák szempontjából.

Szükséges eszközök

Szerelőeszközök

Barkácseszközök a konyhai fülhallgató összeállításához

A tömb önálló munkájához a következő készletre lesz szükség:

- fémfűrész vágáshoz;

- mérőszalag mérésekhez;

- megerősítések;

- csavarhúzó, smirgli lap, hatszög, alapozó;

- kézi útválasztó - szüksége lesz rá a szerelvények széleinek és furatainak minőségi profilozásához;

- Forstner fúrója;

- az alkatrészek elhelyezésének pontossága;

- vas - segítségével az élszalagok jól ragasztottak;

- elektromos fúró;

- Lombfűrész;

- sík (lehetőleg elektromos).

Gyártási folyamat: lépésről lépésre

  1. Előzetes előkészítés

Mielőtt elkezdené összeszerelni magát, elő kell készítenie a jövő tömb összes alkotó blokkját és részleteit. A kiválasztott anyagból egy kirakó segítségével vágják ki őket. Vágásaikat csiszolni kell. A csiszolópapír jól működik erre a célra. A nedvesség és a penész bejutásának megakadályozása érdekében melamin szegélyszalagot helyeznek az egyes vágásokra. Annak érdekében, hogy minden elem mérete egyértelműen ellenőrizhető legyen, célszerű elkészíteni egy vágott térképet. Ehhez vannak speciális szolgáltatások az interneten. Az ilyen előzetes munka lehetővé teszi, hogy elkerülje a vágási hibákat. Ezenkívül ez a diagram figyelembe veszi a fűrész vágásának méretét.

Konyhabútor gyártása

A konyhabútor gyártási folyamat kezdeti szakasza

  1. Elemek összeszerelése
Konyhai szerelés

Felső szekrények összeszerelése a konyhában

Az összes mérés figyelembevétele után az egyes alkatrészeket és elemeket elkészítettük, ezeket az összeszerelési sorrendben kell lefektetni. Ez egyszerűbbé teszi az összeállítási folyamatot.

A konyhaszekrényeket a következő algoritmus szerint állítják össze:

  • Ha vannak fiókok, akkor először vezetőket telepítenek. Ebben az esetben elengedhetetlen a szint alkalmazása.
  • Ha polcok vannak, akkor lyukakat kell fúrni a rögzítéshez.
  • Külön furatokat fúrnak a falra szereléshez.
  • A szekrény oldalfalai a szekrény aljára vannak rögzítve.
  • A felső rész csatlakozik.
  • A lábak rögzítve vannak.

Az összes termék összeszerelésének végén folytathatja a telepítést.

Konyhabútor összeszerelése

Konyhabútor összeszerelése

  1. Beépítési

Ha a konyhai összeszerelés egybeesik a felújítással, akkor az összes építési munkát be kell fejezni a telepítés előtt. A szoba falát és padlóját elő kell készíteni a bútorok rögzítésére. Köténynek vehet egy darab MDF-et. A telepítés általában az alsó elemekkel kezdődik. Ehhez használjon szintet. Miután az összes termék összekapcsolódott egymással (ehhez eurókötéseket használnak), a teljes tömb mögött közös falat rögzítenek.

Barkács konyhai összeszerelés

Barkács konyha felszerelése és összeszerelése

A pulton körvonalaznia kell a kályha, a munkafelület és a mosogató helyét. Minden helyszínen kivágják a megfelelő furatokat, amelyeket építési tömítőanyaggal dolgoznak fel. Maga az asztallap önmetsző csavarokkal van rögzítve a kész talapzathoz.

Hogyan kell telepíteni a munkalapot

A pult telepítése felelős folyamat

Ezt követően a felső elemeket telepítik. A munkalap és a felső egységek alja közötti legoptimálisabb távolság 650 mm. A felső elemek rögzítésére szolgáló levél magasságának meghatározásához hozzá kell adni a szekrények magasságát és a rögzítő szerkezet által elfoglalt 10 mm-t a megadott távolsághoz. A felső szinteket a hátsó falakra szerelt speciális előtetőkkel rögzítik.

A konyha telepítésének végén az ajtókat saját kezűleg, nyitott helyzetben rögzítik. Ehhez az ajtó zsanérját rögzítik az ajtóra, majd rögzítik a falba.

Beépített ajtók

A beépített ajtók nyitva vannak

Magának a fülhallgatónak a telepítése után telepítik az elektronikát, a beépített elemeket és a különféle szerelvényeket (fogantyúk, sínek, szárítók stb.).

A sütő felszerelése

A sütő és a beépített főzőlap felszerelése

Előző

Következő