Barkácsoló homlokzatok egy konyhai szetten

A konyha nemcsak a háziasszony munkaterülete, hanem az egész család gyülekezőhelye is. Ezért ennek a szobának nemcsak kényelmesnek és funkcionálisnak kell lennie, hanem szépséget, barátságosságot és kényelmet kell nyújtania másoknak is. A bútor fő részlete homlokzata, amely elsősorban a szemet vonzza, ezért megjelenésének a legmagasabb szinten kell lennie.

A homlokzat cseréje előtte és utána

A konyha homlokzatának cseréje megfizethető módja a belső tér megváltoztatásának

A bútorhomlokzatok cseréje több okból is elvégezhető. Ez lehet egy konyhafelújítás a belsőépítészet, az anyagok kopásának megváltozásával, vagy a szokásos vágy, hogy felfrissítse a lakás hangulatát. A konyhai homlokzatok felújítása többféle módon történhet. A megfelelő módszer meghatározásához külön-külön kell megközelíteni az egyes helyzetek értékelését, sok tényezőtől kiindulva.

Rattan homlokzatok

A konyhai szett homlokzatának díszítése saját kezűleg rattannal egy vidéki stílusú konyhához

A tervezés és a helyreállítás módja

Konyha átalakítási lehetőség

A konyha átalakításának lehetősége a konyhában lévő homlokzatok és kötény cseréje után

A teljes konyhai egység cseréje nagyon költséges vállalkozás, ezért a konyhai homlokzatok helyreállítása racionális lépésnek tűnik, feltéve, hogy a többi bútor jó állapotban van. A homlokzatok cseréjére három fő lehetőség áll rendelkezésre: fóliával történő beillesztés, festés és a homlokzati födém cseréje.

Főleg polivinil-klorid fóliát (PVC) használnak, amely a bútorhomlokzatok helyreállításának legegyszerűbb módja. A PVC-film előnyei a megfizethető ár, a könnyű ragasztás és a további kezelés, a magas hőmérséklet- és páratartalom-ellenállás (ami nagyon fontos egy konyha számára), a színek és dísztárgyak széles választéka (lehetőség új homlokzatok mintájának kiválasztására bármilyen konyhai kialakításhoz, a monokromatikustól az utánzásig) márvány vagy fa).

Ragasztjuk a filmet a homlokzatokra

A konyhai szett frissítésének egyik legegyszerűbb módja, ha filmet ragasztunk a homlokzatokra.

A konyhai homlokzatok cseréjével járó opció drágább, mint a film, de ebben az esetben a kliens teljesen új készletet kap, a váz kivételével (mint a gyakorlat mutatja, a szokásos használat során gyakorlatilag nem kopik el). Egy ilyen helyreállítás költsége a felhasznált anyag típusától függ. A következő anyagokat használják leggyakrabban ehhez a technológiához.

 • Forgácslemez vagy farostlemez. A faalapú paneleknek számos előnye van, amelyek közül a legfontosabb az ár. Az ezekből az anyagokból készült kiváló minőségű termékek jól ellenállnak a nedvességnek és a szélsőséges hőmérsékleteknek. A deszkákat fóliával, festékkel vagy zománccal lehet bevonni. A legdrágább lehetőség az, ha egy réteg fával borítja be, ami megfizethető áron illúziót kelt egy fatermékben.

  Konyha laminált forgácslap homlokzatokkal

  A laminált forgácslap fényessége miatt a konyha vizuálisan nagyobbnak tűnik

 • Faipari. Különböző fafajokból készül, drágának és nemesnek tűnik, rendkívül környezetbarát. Működés közben ez az anyag tartós, és később ismételt helyreállításnak vethető alá. A hátrányok között szerepel az anyag viszonylag magas költsége.

  Tömörfa homlokzatok

  Tömörfa homlokzatok - drága, de jó minőségű és tartós megoldás

 • Fém. A fém homlokzatok tökéletesek a modern vagy a csúcstechnológiás konyhákhoz. Különböző színben és kivitelben készülhetnek (keretek, vitrinek, minták stb.). Kényelmesen használható (könnyen tisztítható, a speciális bevonat kiküszöböli a korróziót), azonban az ilyen konyhai homlokzatok szűk belső terek számára alkalmasak.

  Fém homlokzatok

  Fém homlokzatok csúcstechnológiás konyhákhoz

 • Műanyag. Elég praktikus lehetőség, elterjedt a modern piacon. Mindenféle tisztításnak ellenáll, a hőmérséklet és a páratartalom változásait, miközben sokáig nem veszíti el külső megjeleníthetőségét. Tisztességes lehetőség az ár és a minőség kombinációjára.

  A konyhai homlokzatok cseréje műanyagra

  A konyhai homlokzatok modern műanyagra cserélése kiváló megoldás, ez a kopásálló anyag hosszú ideig eredeti formájában marad

 • Üveg. Az üvegből készült új homlokzatok, amelyeket gyakran mintákkal díszítenek, hullámosak vagy színeznek, gyönyörűek. Könnyen lemoshatók a szennyeződéstől, és jól tolerálják az esetleges vegyszereket. A hátrányok között szerepel az üveg magas törékenysége.

  Üveg homlokzatok a konyhához

  Üvegfrontok a konyhához - a külső törékenység és a megbízhatóság kombinációja

 • Egy szikla. A legdrágább anyag, de a kőből készült konyhai homlokzatoknak nincs hátránya - ezek a legtartósabbak, ellenállnak nemcsak a nedvességnek, hanem a vegyi anyagoknak, valamint a mechanikai igénybevételnek is. Széles modellválasztékkal rendelkeznek, amelyek megfelelő választást nyújtanak minden konyhai kialakításhoz.

  Homlokzat kőből

  Műkőből készült konyha homlokzata

Konyha MDF homlokzatokkal,

Konyha furnérozott MDF homlokzatokkal

Ha a bútor anyagának szerkezete normális állapotban van, és csak a külső megjelenést kell megváltoztatni, akkor a festéssel történő opció tökéletes. Itt mindent csak a mester fantáziája és pénzügyi lehetőségei korlátoznak, mivel sokféle lehetőség áll rendelkezésre a festék típusával és a modern piacon történő alkalmazásának lehetőségeivel.

Frissítse a fejhallgató festési módszerét

Régi, de masszív fa fülhallgató-módszer felújítása a pult festésére és cseréjére

A homlokzatok megjelenésének teljes felújításához tanácsos minden bútorszerelvényt kicserélni, úgy választva, hogy megfeleljen a konyha friss stílusának. Az új fogantyúk és zsanérok révén a fülhallgató sokkal jobban mutat.

Élénk színű fülhallgató

Az élénk színű fülhallgató jól mutat a tágas szobákban

A munka előrehaladása és a szükséges anyagok és eszközök

Szerszámkészlet

A konyhai homlokzatok cseréjére szabványos szerszámkészlet alkalmas.

A konyha megjelenésének olcsó megváltoztatásához a konyhai homlokzatok cseréjével az otthoni kézművesnek számos anyagra és eszközre lesz szüksége, amelyek felsorolása a választott helyreállítási technológiától függ.

 1. Filmrestaurálás. A vinilfólia homlokzatának befejezésekor szüksége lesz magára a PVC szalagra, egy mérőeszközre (mérőszalag, vonalzó), vágási kiegészítőkre, egy hengerre vagy puha szivaccsra, új zsanérokra, fogantyúkra, ajtócsukókra (kiegészítők).
 2. A munka megkönnyítése érdekében célszerű a ragasztott felületet vízszintes helyzetbe helyezni, előzőleg eltávolítva azt a zsanérokról. Először az előzetes előkészítést kell elvégezni, amely abból áll, hogy a homlokzatnak tökéletesen sík felületet kapunk, aprítás és érdesség nélkül. Ezután a homlokzatot zsírtalanítani kell és hagyni, hogy jól megszáradjon (egyes esetekben akár 24 óra).
  Felkészülés a beillesztésre

  Zsírtalanítsa és egyengesse a felületet

  Ragassza le az elemeket

  Húzza le a kivágott elemeket az alapról

 3. A beillesztést csak a fólia alapos mérése és levágása után szabad elvégezni. Javasoljuk, hogy olyan fóliát készítsen, amelynek méretaránya minden homlokzatnál kb. 20 mm mindkét oldalon. Óvatosan vigye fel az öntapadót, elkerülve a buborékok kialakulását. Ebben segít egy szivacs vagy egy építőhenger. Az utolsó lépés az új homlokzat helyére történő felszerelése és az új szerelvények felszerelése.

  Frissített konyhai frontok

  Felújított konyhai homlokzatok fóliával

 4. Festmény. A homlokzati felületek festéséhez szükség lesz magára a festékre és arra az eszközre, amellyel fel kell használni. Ez lehet henger, ecset vagy spray palack.

  Helyreállítás festéssel

  Homlokzat helyreállítása festéssel és dekupázsolással

 5. Jelenleg a festés gradiens módszere nagyon népszerű. Ez a módszer drágább, de a felületek esztétikai megjelenése a munka végén igazolja ezt a pénzbefektetést.
 6. Az előzetes felület-előkészítés a felület csiszolásából és zsírtalanításából is áll. Fontos továbbá a helyiség előkészítése a festéshez, minden belső elemet lefedve, hogy elkerülhető legyen a nem kívánt festék rajtuk.

  Homlokzatok és keret felújítása

  Barkács konyhai homlokzatok és keret felújítás

 7. Festeni kell szépen és egyenletesen. Javasoljuk a homlokzatok több réteg festékkel történő kezelését, miután minden réteg megszáradt. Ez nemcsak esztétikát ad a terméknek, hanem nagyobb ellenállást is nyújt a külső hatásokkal szemben.

  A konyha homlokzatának festése

  Barkács konyha homlokzati festése

 8. Új homlokzati födémek. Ez a kivitel megvásárolható a bútorüzletekben. Ha a konyhai egység nem szabványos méretekkel rendelkezik, megrendelheti a terméket a megadott méreteknek megfelelően. Magán a lemezen kívül a telepítéshez csavarhúzóra, önmetsző csavarokra, fúróra, mérőeszközökre lesz szükség.
  Fúrjon lyukakat a zsanérokhoz

  Forstner fúróval készítsen lyukakat a zsanérokhoz

  Rögzítse a zsanérokat

  Csavarhúzóval rögzítsen egy speciális lábat a fülhallgató házának falára

 9. Először le kell szerelnie a régi alkatrészeket. Ezt óvatosan kell megtenni, hogy ne sérüljön a konyhai szett kerete. Fúróval készítsen lyukakat az új födémbe, amelyeknek egybe kell esniük a vázon maradókkal. Rögzítse a lemezt az oldalfalakra csavarokkal.
  Rögzítse a fogantyúkat

  A homlokzat közepén jeleket teszünk, és lyukakat készítünk azok mentén, amelyekbe rögzítjük a fogantyúkat

  Tételek beállítása

  Csavarhúzóval meghúzjuk a lábon lévő rögzítőket, a szerkezetet a kívánt szögbe igazítjuk

A homlokzatok önálló cseréjével nincs semmi nehéz. Ez a munka nem igényel speciális készségeket vagy magasan specializált eszközöket. Ha kívánja, forduljon szakemberek szolgáltatásaihoz, akiknek szolgáltatása a felújítás minden szakaszát magában foglalja a tervezéstől a telepítésig.

Homlokzatok cseréje

Kilátás a konyhára a homlokzatok saját kezű cseréje előtt és után

Előző

Következő