Hogyan számoljuk ki a konyhai szett méretét

Nagy Péter kora óta számos orosz szóban szerepel a Küche meghatározása, amely a cári Oroszországban egy gazdag háztartásban a kunyhót "szakács" -nak jelölte. A használati helyiség funkcionális területekre volt felosztva a konyhai tárgyak és az ételkészítési helyek tárolására. Ha korábban primuszt és orosz kályhát használtak, manapság a felszerelések és a főzési termékek háztartási eszközei nagy listából állnak.

Modern konyha

Normál konyhai szettek

A szokásos konyhai szettek olcsóbbak, mint az egyedi gyártású konyhai szettek, de nem tűnnek annyira vonzónak

Minden háziasszony számára a konyha büszkeség és kényelem a házban. Hiszen egy nő szabadidejének nagy részét a konyhában tölti. Reggeli, ebéd, vacsora főzése és az egész család összegyűjtése egy csésze esti teára ezen a közös helyen zajlik.

Szép és hangulatos konyha

Gyönyörű és hangulatos konyha-nappali stúdió apartmanhoz

A közös helyiségnek kényelmes és funkcionális térnek kell lennie. A kényelemért az adott területen elhelyezkedő egyes elemek megfelelő sémája és méretei felelősek.

Alsó szekrények a konyhához

Fontos, hogy a konyha alsó szekrényeit a lehető legkényelmesebbé és működőképesebbé tegyük, mivel ezek tárolják a fő konyhai eszközöket

Néha a konyhakészlet szokásos méretei nem felelnek meg a konyhaterület területének. Ebben az esetben hajlamosak a bútorkészlet modern kialakítását és az egész konyha elrendezését testre szabni.

Felső szint az ételekhez

A felső szintnek tartalmaznia kell az összes edényt, amelyet a kezével elérhet

A hosszú tapasztalatok azt mutatják, hogy a konyhai ergonómia fő szempontja a „működő háromszög” szabály és annak betartása. A modern lakásokban a konyhák mérete 6 négyzetméterről indul. m. és több, és a mennyezetek magassága eléri a 3,5 métert. Ez azt jelenti, hogy a bútorkészlet méreteinek meg kell egyezniük a belső helyiség pontos méreteivel a főzéshez a házban vagy a lakásban.

Sarok konyha vázlata

Sarok konyha vázlata részletes mérésekkel

Megengedett munkaháromszög elhelyezése

Működő háromszög zónák

A működő háromszög területei: munkafelület, a termékek hosszú távú tárolására szolgáló terület, tiszta terület

A kiválasztott asztalokra, szekrényekre és munkaeszközökre vonatkozó közös előírások az ételkészítés idején befolyásolják az összes munkafolyamatot.

Bútor elrendezési lehetőségek

Lehetséges lehetőségek a bútorok elrendezésére, figyelembe véve a működő háromszöget

A működő háromszög (mosogató, hűtőszekrény, tűzhely) hasznos funkcionalitása ezen elemek szabad hozzáféréséből és használatuk biztonságából áll. Ennek megfelelően a munka során mindennek "kéznél" kell lennie.

Nagy háztartási gépek elhelyezése

A vázlat elkészítésének egyik fontos lépése a nagyméretű háztartási gépek kompetens elhelyezése

Előre válassza ki a bútorok és felszerelések optimális méretét a konyha elrendezéséhez. Ezután világos tervet készítünk a bútorkészlet elhelyezéséről, figyelembe véve a szekrények méreteit és a készlet moduláris összeállítását.

Normál sarokbútor szett

Normál moduláris készlet konyhai sarokhoz 2500 * 1500

Ha érdekel egy moduláris szekrény háztartási eszközök számára, akkor ez a legjobb megoldás a ház vagy közösségi lakás szekrénybútoraihoz, sok háztulajdonosnak megfelel.

Funkcionális területek

A funkcionális területek ergonómiai elhelyezése

Hangulat és szín

A modern bútorok könnyen illeszkednek bármely helyiség belsejébe. A konyhabútorok szokásos méretei lehetővé teszik a közös méretek 1,8-2,6 méteres telepítését. Ezek az egységek tartalmazzák a lakásban vagy a nyaralóban lévő közös konyhában található fontos elemek összes funkcióját.

Fehér és lila konyha

Fehér és lila konyha - szép és modern lehetőség

A homlokzatok és az asztalfelületek kiválasztott színe megfelel a belső tér színpalettájának. Az asztali textíliák és azok színei hangsúlyozzák a lakók lelkiállapotát.

Angol konyha

Az angol konyha belsőépítészete a zöld árnyalataiban

A konyhabútor készlet méretének kiválasztott szabványa könnyen illeszkedik a helyiség területéhez. A szekrények és a felületek színének kombinációja, a ház belsejének színösszeállításával összhangban az apartmanok teljes képet adnak a választott stílusról a ház díszítésekor. Kiegészítés lesz a szekrény modulok és a fülhallgató polcok diódavilágítása.

Példa a munkalap rajzára

Példa a munkalap rajzára és a kész változat fényképére

A bútorkészlet minden méretének meg kell felelnie a konyha tulajdonosának és a lakásban vagy a házban élők átlagos magasságának. Ez a konyhai egység beltéri sikeres működésének fő mutatója.

Konyhai felszerelések zónái

A konyhai felszerelések teljes magassága nagyjából négy zónára osztható: nagyon alacsony, alacsony, közepes, magas

Elemek elérhetősége

Hozzáférési zóna a konyhai felszerelésekhez

A szekrények és a felületek elfogadható méretei

Konyhai bútorok számítási szabályai

A konyha megrendelése előtt meg kell vizsgálni a konyhabútor számításának szabályait.

Mindennek működnie kell annak az erőnek a megőrzésében, aki több időt tölt főzéssel. A konyhabútor általános méreteinek meg kell felelniük a fogyasztó magasságának és méreteinek. A konyhában történő mozgásnak szabadnak kell lennie, stressz és felesleges lépések nélkül.

Az alsó sor magassága

Az alsó sor magasságát a magasságtól függően kell kiválasztani

Átlagos magasság esetén a munkalapok felületének magasságának el kell érnie a 85 centimétert. A konyha "tulajdonosának" egyéni képességeit figyelembe veszik:

  • mozgásmód a szobában,
  • főzési szokások,
  • berendezés be / ki módszere.
A méretek kiszámítása

A konyhaszekrények méreteinek kiszámítása a magasságtól függően

Ezek a "kis dolgok" befolyásolják a bútorkészlet felső és alsó szintjének méretét. A kiválasztott bútorok modern kialakítása és méretei a modulok átlagos szabványainak megfelelően sok háztulajdonos és nyaraló tulajdonos számára alkalmasak.

A szekrények mélysége

A szekrények mélysége fontos mutató, amely biztosítja a szükséges tárgyak teljes tárolását a konyhában.

Szélességi előírások

A konyhabútor gyártása során általában a szélességi szabványokat használják

A testkészletek megengedett méretértékeit a ház / lakás teljes területe szerint választják meg. De a helyhez kötött berendezések telepítésének normái megmaradnak, nevezetesen a lemezek: 15-20 centiméterre az ablaktól és a faltól, legfeljebb 50 cm-re a fagyasztótól.

Konyhabútor elrendezése

Konyhai bútorok kényelmes és praktikus elrendezése

A konyhában elszívót kell elhelyezni a helyiség levegőjének kiszűrésére. A tisztítóberendezés méreteinek meg kell egyezniük a főzőlap felületével. Figyelembe véve a fejhallgatók szabványos méreteit, a tisztító (motorháztető) szélessége legfeljebb 60 centiméter.

A motorháztető elhelyezése

A motorháztető elhelyezése a kályha felett

A kis konyhák (hruscsovi épületek, kis családok) keskeny lemezekkel vannak felszerelve, és kompakt motorháztetőket helyeznek el bennük, de ezeknek az eszközöknek a mélysége a mennyezet magasságától függ.

A konyha helyes mérése

A konyha megfelelő mérése és a projekt elkészítése garantálja, hogy a konyhai szett tökéletesen illeszkedik a konyhába, és nem igényel módosításokat

A mozgatható modulok teljes méreteinek meg kell egyezniük a konyha méretével. A munkafelület, valamint a további asztalok és éjjeliszekrények magasságának összehangolása befolyásolja a nyilvános, egyéni konyha munka termelékenységét.

Az optimális méretek a magassághoz vannak igazítva

A konyhai szettnek nincs optimális magassága - minden háziasszony számára más és más lesz

A szekrénybútorok és a szokásos felszerelések elhelyezésekor ügyelnie kell az apróságokra.

Konyha osztott szintes szekrényekkel

Az egyedi gyártású konyhákban a konyhai egység magassága osztott vagy egyszintesre állítható, ami a legkényelmesebb használatát teszi lehetővé.

A kedvező munkakörnyezet megteremtése érdekében szakemberekhez kell fordulni, mert a konyhabútor és helyhez kötött felszerelés elhelyezésének és elrendezésének megsértése esetén adminisztratív ellenőrzés és pénzbírság szabható ki a tűrések megsértéséért a konyhai felszerelésnél.

Előző

Következő