Hogyan lehet díszíteni egy étkező a konyhában legjobb ötleteket fotókkal

Étkező az ablak mellett

Kényelmes étkező az ablaknál, puha kanapéval, szokatlan alakú székekkel és kerek asztallal

A konyha az a hely, ahol a család vagy a barátok vacsorára gyűlnek, ahol életünk egy részét töltjük. A lakás ezen része felelős a kényelemért és a kényelemért. Az asztal egy bútordarab, amely nélkül a konyhában lenni nem kényelmes. Kényelmesnek kell lennie, és nem sok helyet foglal el. A konyhabútorok tervezését, övezetbe rendezését, elrendezését a konyhaterület nagyságától, attól függően, hogy vannak-e ablakok, a konyhát a nappalival kombinálják-e, és számos egyéb jellemzőtől függően. Ez lehet étkező, ülősarokkal az ablak mellett, asztallal a konyha munkaterületétől távol, vagy világos, akcentussal tapétával borított fal.

Étkező ülősarokkal

Étkező ülősarokkal az ablak mellett világos színekkel

Bejegyzés

Loft stílusú konyha

Diszkrét étkező a tetőtéri konyhában

A beltéri falak díszítésére szolgáló ötletek valóban végtelenek. Mindenki maga találhat ki egy fényes részletet a konyhában. Valaki a tapétát választja a legjobb tervezési lehetőségnek, míg egy másik egy falat vagy egy részét nem szövött vagy mosható tapétával emeli ki, amely alkalmas a levegőben magas nedvességtartalmú konyhákra. A téglafal nagymértékben átalakítja a belső teret, szokatlanná teszi, de van mínusa, mivel egy lakatlan szoba hatását kelti, ezért a legjobb a téglát a konyhában vakolni vagy díszíteni.

Dekoratív téglafal a konyhában

Dekoratív téglafal az étkező díszítésére

A konyhai kötényt, valamint a padlót, amelyek szintén a szoba részét képezik, a legjobban kerámia burkolólapok borítják, olyan színt választva, amely később befolyásolja az árnyékot. A konyhai falak panelek lehetnek, dombornyomott vakolattal texturálhatók, az asztal mögött hangsúlyos texturált festékkel.

Színes zónázás

Nyírfa a tapétán - gyengéd és tágas

Az asztal közelében lévő tapétákon a nyírfák gyengédséget és szellőztetést kölcsönöznek, és körülhatárolják az étkező és a főzési helyet

A konyha dolgozó- és étkezőterületei különféle típusú zónákkal határolhatók el, például bútorokkal vagy színnel. Általános szabály, hogy a konyhában lévő asztal a fal vagy az ablak közelében helyezkedik el. Az első esetben maga az ablak dekorációs tárgy, a másodikban a fal unalmasnak bizonyul, mivel lehetetlen polcokat akasztani rá, vagy növényeket tartalmazó edényeket elhelyezni rajta, ezért itt jobb, ha a festékekkel és a dekorációval játszik. Kiváló lehetőség lenne az étkezőasztal közelében lévő konyha falának díszítése fotótapétával.

Falfestmény - mintha a városban vacsorázna

A szokatlan színű fotótapéták a városban elfogyasztott vacsora illúzióját keltik

Bármilyen képet vagy fotót választhat a belső térnek, amely tükrözi az aktuális hangulatot. Egy meglehetősen drága dekoráció egy freskó. Az így díszített konyhai fal látványosnak és szokatlannak tűnik.

Étkező asztal világos elemekkel

Az étkezőasztal a konyha munkaterületétől távol található, és a fal közelében helyezkedik el, a bútorokhoz illeszkedő festmény díszíti

A színek fontos szerepet játszanak a konyha kialakításában. Ha a színen lakik, akkor tudnia kell, hogyan befolyásolja az ember jólétét, a szoba általános megítélését.

 1. A vörös, a narancs és a sárga jó az étvágy növelésére. De a belső térben nem lehet sok vörös.

  Japán stílusú konyha

  Piros elemek a japán konyha étkezőjében

 2. Például a zöld háttérkép kiválasztásakor figyelni kell arra, hogy a piszkos zöld árnyalat nem lesz nagyon pozitív hatással a konyha légkörére, de a világoszöld éppen ellenkezőleg, éhséget okoz az embernek.

  Zöld konyha élénk díszítéssel

  Zöld tónusú konyha világos bútorokkal és világos díszítéssel

 3. A kék és a lila nem tekinthető vonzónak, de megpróbálhatja őket fényes kiegészítő foltként használni.

  Világos hangsúlyos fal az étkezőben

  Világos akcentusú fal kék az étkezőben

 4. Úgy gondolják, hogy a fehér hozzájárul a túlevéshez, a fekete pedig éppen ellenkezőleg, csökkenti az étvágyat, ezért gyakran kombinálják őket a konyha belsejében.

  Kontrasztos színek a konyhában

  A kontrasztos színek az egyik leghatékonyabb módja a szoba adott területének kiemelésére.

A tervezők gyakran alkalmazzák a színek és az anyagok kontrasztját. Például egy semleges tónusú munkaterület jó összhangban van egy világos asztallal és székekkel.

Vacsora zóna

Az étkező a konyha fő dekoratív akcentusa

A területek felosztásában a padló és a mennyezet színe is szerepet játszik. A fémes fényű acélfalak vizuálisan szélesebbé teszik a teret, az étkező sárga árnyalata az ezüst sötétítő függönyökkel kombinálva meleg légkört teremt, elhatárolja a teret. Hatalmas szerepet játszik itt a konyhai szett homlokzatának színe. Természetesen itt minden a szoba tulajdonosának preferenciáitól függ, de a konyha színvilágának elrendezésében a különböző árnyalatok használata óriási szerepet játszik.

Skandináv stílusú étkező

A skandináv stílusú étkezőhelyek vonzóvá teszik a fiatalokat és a családokat

Természetesen a szoba kialakításával kapcsolatos döntés a tulajdonosnál marad, de néhány érdekes ötlet az étkezőasztal közelében lévő falak díszítésére ízlése szerint tetszeni fog, és segít a tervezésben.

Stencilfestés a falon

Sablonfestés a falon lehetővé teszi a terület szokatlan és érdekes módon történő megtervezését

Árnyékok

lágy tónusok az étkező számára

A harmonikus légkör megteremtéséhez az étkezőben lágy színeket kell választani.

A színvilágon kívül még sok más árnyalat van, amelyeket a padló, a bútor és a mennyezet árnyalatainak kombinációját figyelembe véve választanak ki. Például három falat semleges bézs anyag borít, az egyiket bordó tapéta díszíti. Vagy az összes fal "loft" stílusban készült, vagyis téglával díszített, az egyiket szürke-fekete tónusú panel díszíti, a bútorok pedig fekete.

Eredeti loft stílusú konyha fekete bútorokkal

Eredeti tetőtéri stílusú konyha téglafalakkal és fekete bútorokkal

A divatos high-tech stílus fémet, műanyagot és üveget használ fő anyagként, amelyeket sárga, kék vagy fekete-fehér árnyalatokkal kombinálnak.

Gyönyörű high-tech konyha

Divatos és gyönyörű high-tech konyha

A semleges hűvös árnyalatok minimalista stílushoz illenek. Provence és vidéki bézs falak virágmintával kiemelt zónával. Ha a festék a fal díszítéséhez szükséges anyag, akkor a szín kiválasztásakor figyelmet kell fordítani arra, hogy ez vagy az az árnyalat hogyan illeszkedik a helyiségbe, kombinálódik az elrendezéssel.

Az étkező szokatlan dekorációja

Az étkező szokatlan dekorációja érdekes ételekkel és gyönyörű lámpával

A sötét vizuálisan beszűkíti a szobát, a fény világosabbá és nagyobbá teszi a szobát. A téglalap alakú konyha vizuálisan kiegyensúlyozott, ha a falai különböző színű, azonos színűek. A rövidek sötétebbek, a hosszúak világosabbak. Ha a konyhának alacsony a mennyezete, akkor a konyhaasztal közelében lévő falat világos függőleges csíkokkal festik, vagy fülkeként ábrázolják.

A konyha csíkja frissnek tűnik

A függőleges csík a konyhában frissnek tűnik, és vizuálisan növeli a helyiség magasságát

Anyagok a zónázáshoz

Kontrasztos tapéta az egyik falon

A kontrasztos háttérképek jól mutatnak az egyik falon, és vizuálisan zónázzák az étkezőt

Amikor a háttérképet dekorációként választják ki, akkor azokat fel kell használni annak érdekében, hogy a szoba vizuálisan nagyobb legyen. A tapéta megválasztása a szoba megvilágítási szintjétől függ.

Dekoratív vakolat az étkezőben

Dekoratív velencei vakolat a konyhában

A dekoratív vakolat népszerű a konyhák befejező anyagaként, mivel sokoldalú és könnyen felvihető minden típusú felületre. Varratok nem maradnak rajta, elfedi a falak és a mennyezetek kialakításának hibáit, nem szívja fel a szagokat és jól mossa. A dekoratív vakolat nem érzékeny a tűzre vagy a gomba támadására, élettartama sokkal hosszabb, mint a tapéta élettartama, és majdnem megegyezik a csempék élettartamával. Az ilyen típusú dekoratív anyagok felhasználásával a konyha sokféle színnel átalakítható, utánozhatja az olyan bevonatokat, mint a papír, fém, fa, kő. A drága, de sok konyhai feladatra alkalmas dekoratív vakolat az egyik legjobb dekorációs anyag.

Sziget étkezőasztal

Sziget étkezőasztal tágas konyhában, téglafal díszítéssel

A téglák segítségével szétválaszthatja a konyhai területeket, a belső tér bármely elemére összpontosíthat. A téglát gyakran festik fehérre vagy feketére. De ez az anyag jobban néz ki a modern háztartási készülékekkel, festményekkel, plakátokkal kombinálva. Akvarellek, rétvirágok, régi vagy idős fényképek, durva vintage lámpák tökéletesen kiemelik a téglafalat.

Díszítés

Tökéletes dekorációként és kiegészítőként:

 • Papír alkalmazások;
 • textíliák;
 • kollázsok;
 • panelek;
 • óra;
 • matricák;
 • konyhai bútorok;
 • tükrök, edények.
Művészeti festés, mint dekoráció

A művészi falfestés lehetővé teszi, hogy egyedi konyhai dekorációkat hozzon létre, és megvalósítsa rajztehetségét

Jobb elhelyezni az ilyen belső részleteket a falakon, a konyhai eszközök mellett - vágódeszkák, sodrócsapok, lemezek. Könnyen kombinálhatók egymással.

Vinil matricák a konyha falán

Vinil matricák konyhai fali dekorációhoz

A vinil matricák és matricák azért népszerűek, mert ezeket a kis dekorációs elemeket különféle típusokban, típusokban és méretben árusítják, és nem igényelnek különleges díszítési készségeket. Segítenek a figyelemnek a fal egyes részeire való összpontosításában, a takarási hibák, a matricák gyakran cserélhetők, így nagyobb gyakorisággal változtatják meg a belső stílusát.

A matricákat könnyen eltávolíthatjuk a felületekről, nyomok hagyása nélkül; ezeket az elemeket gyakran a kívánt méretben és színben, különféle mintákkal rendezik meg. Panorámák, gyümölcsök, vadvilág, absztrakt művészet - a vinyl matricák a szobák legbonyolultabb fantáziáit és ötleteit testesítik meg. A matricák tematikus változatossága és formátuma lehetővé teszi nemcsak a falak, hanem a bútorok és a háztartási gépek díszítését is.

Retro plakátok használata a konyhában

Retro poszterek használata érdekes konyhai tervezéshez

A konyhaasztal oldalán vagy mögött elhelyezkedő fal különös szerepet játszik a konyha felfogásában, ahol egy csésze tea mellett időt töltenek családjával és barátaival. Konyha vagy egy teljes lakás tervezési projektjének elkészítésekor nem szabad kizárni a falakat, színük és dekorációjuk a helyiségek övezetének szükséges részei.

Előző

Következő