Szekrény bútorok összeállítása saját kezűleg előkészítés, szerelési szabályok

A bútorok otthoni önálló gyűjtése fáradságos feladat, ugyanakkor kiváló eszköz a családi költségvetés megtakarításához, valamint lehetőséget nyújt az eredeti tervezési szemlélet és az esztétikai érzék érzékeltetésére. A szekrénybútorok saját kezűleg történő elkészítése nem túl gyakori, de érezhető előnyökkel és erkölcsi elégedettséggel jár. A létrehozott termék nagyon stílusos lehet, és kedvezően hangsúlyozhatja az általános belső kialakítást.

a szekrénybútorok készítésének folyamata

Válassza ki a kötőelemeket, miután eldöntötte az alapanyagot.

Ahhoz, hogy ön is megbirkózzon ezzel a nem túl egyszerű, de izgalmas feladattal, legalább a készséggel kell rendelkeznie a műszerrel való munkában, és figyelmességgel és pontossággal kell rendelkeznie. A szekrénybútorok elkészítéséhez olcsó alkatrészeket választhat, vagy felhasználhatja a házban rendelkezésre álló anyagokat.

 

Moduláris folyosó

A létrehozott termék nagyon stílusos lehet, és kedvezően hangsúlyozhatja az általános belső kialakítást.

A szekrénybútorok összeszerelésének általános szabályai

A szekrény vagy a komód összeállításához először ki kell számolnia a jövő termék paramétereit. A szekrénybútor saját kezűleg történő elkészítéséhez az első lépés az, hogy rajzot készítsen az összes alkatrész méretével.

Barkácsbútor fából

Bútorkészítés előtt készítsen rajzot a leendő termékről.

Meg kell határozni azt is, hogy milyen anyagot fog használni az összeszerelés során. Ettől függően kötőelemek, szerszámok és kiegészítő arzenál (csiszolópapír stb.).

DIY bútorok

Meg kell határozni azt is, hogy milyen anyagot fog használni az összeszerelés során.

A fa mint anyag "szeszélyes" lehet, fontos, hogy jó minőségű, jó, egyenletes textúrájú, szárított és feldolgozott deszkákat válasszon. Nyír, nyár, juhar, nyár és más keményfa alkalmas. A tűlevelűek különleges feltételeket igényelnek, ezért a fenyőt vagy a lucfenyőt valamilyen más fajtával kombinálva kell kiválasztani. Próbáljon ne felszedni réteges köveket, hogy az alap ne hasadjon fel a feldolgozás során.

Barkácsszekrény bútorok

Szekrénybútor készítésekor ügyeljen arra, hogy a laminált forgácslap összeomolhat a rögzítők behelyezése során.

A barkácsbútorok készülhetnek forgácslapból, MDF-ből vagy forgácslapból (ez utóbbi lehetőség a leggyakoribb). Ezeket az anyagokat másképp kezelik.

DIY bútor-komód

Az anyag pontosságot és pontosságot igényel a vázlatban és a műveletekben.

A leendő szekrény minden részletét gondosan ellenőrizni kell a rajzok alapján, és szépen illeszkedni a tervezett méretekhez.

A termék kiváló minőségű bútorszerelvényeket használ

A fa mint anyag "szeszélyes" lehet, fontos, hogy jó, egyenletes textúrájú, szárított és feldolgozott, jó minőségű táblákat válasszon.

Az illeszkedést (díszítést) egy szaküzlet segíti. Ezt otthon is meg lehet tenni vonalzóval, ceruzával és fafűrésszel.

sablon bútorok jelölésére

Kívánt esetben eredeti betétekkel javíthatja a megjelenést.

A forgácslap paneleket védőanyaggal kell bevonni - ez csökkenti a gyantás anyagok párolgásának kockázatát. A többi anyag nem igényli ezt a megközelítést.

projekt a jövő kabinet

A barkácsszekrény bútorok készülhetnek forgácslapból, MDF-ből vagy forgácslapból (az utolsó lehetőség a leggyakoribb).

Hogyan kell dolgozni a forgácslapokkal - a szekrény bútorainak fő anyaga?

Olyan anyagot, mint a laminált forgácslap, meglehetősen aktívan alkalmaznak a bútorok gyártásában. A forgácslapnak számos vitathatatlan előnye van a forgácslapokkal szemben:

 • jobban rögzíti a kötőelemeket;
 • gátolja a formaldehid párolgását;
 • esztétikusan néz ki;
 • érdekes textúrát és színt választhat.
használjon anyagokat a tok gyártásához

Természetes fa használata esetén ajánlott lakkozni.

Barkácsoló szekrénybútor magában foglalja az anyag feldolgozásának képességét, például a vágások tisztítását és bezárását egy éllel, hogy megfeleljen a teljes felületnek (ezt meg kell tenni a forgácslap ragasztójának párolgásának elkerülése érdekében. Emlékeztetni kell arra is, hogy méretre vágáskor a laminált rész forgácsai és repedései is lehetségesek. a laminált forgácslapból készült szekrénybútorok óvatosságot, gondosságot és pontosságot igényelnek.

Barkácsszekrény bútorok

Olyan anyagot, mint a laminált forgácslap, meglehetősen aktívan alkalmaznak a bútorok gyártásában.

A munka során használhat elektromos kéziszerszámot, amely leegyszerűsíti egy adott rész testhez való csatlakozását.

Bútorgyártás megtanulása

A paneleket az összeszerelés előtt le kell takarni, nem azután, hogy elkerüljük a foltokat.

Az óvodában a laminált forgácslap bútorok nem mindig megfelelőek, különösen, ha a szoba kicsi, rosszul szellőző vagy a napos oldalon helyezkedik el, és maga az alap nem túl jó minőségű. A gyanták és vegyszerek gyorsan elpárologhatnak és kedvezőtlen légkört teremthetnek. Ez vonatkozik a forgácslapokra is. Jobb, ha inkább a tömör fát és a rétegelt lemezt választja.

Szekrény bútorok készítése saját kezűleg

A barkácsbútor magában foglalja az anyag feldolgozásának képességét.

Milyen eszközökre van szükség?

A házban lévő szerszámok alkalmasak a bútorok összeszerelésére:

 • csavarhúzók;
 • csavarhúzók;
 • Sander;
 • Lombfűrész;
 • fémfűrész fához;
 • vonalzó;
 • egyszerű ceruza.
DIY bútorok

A népszerű design craquelure lakkal a szekrény elejét eredeti és drága megjelenésűvé teszi.

A csiszolópapír alkalmas a felületek tisztításához. Az elemek helyes méréséhez ezt nem a padlón kell elvégezni, hanem egy asztalon, lehetőleg asztalosban vagy hasonlóban. Kellékként használható, ha extra centiméteres székletet vág le a deszkáról.

Barkácseszközök szekrénybútorok készítéséhez

A szekrény vagy a komód összeállításához először ki kell számolnia a jövőbeni termék paramétereit.

Előkészítés összeszerelés előtt

A kiválasztott anyagot - forgácslapot, forgácslapot vagy tömörfa paneleket - megfelelően meg kell dolgozni. A szekrény vagy a fiókos szekrény előkészítése a felületek kiegyenlítéséből áll, ha nem laminált talppal, valamint az érdességtől és a sorjázástól való megtisztítással. A forgácslap vágott élei egyszerűen csiszolhatók és lezárhatók egy tónusú-tónusú laminált éllel.

Barkácsbútor forgácslapból

A spot világítás szintén praktikus kiegészítő.

Minden olyan anyagnak, amelyet használni kíván, kiváló minőségűnek és jól szárítottnak kell lennie, hogy a termék gyártása után ne keletkezzen veszélyes vegyi füst a helyiségben.

A szekrény bútorainak összeszerelése előtt gondosan el kell távolítania annak a területnek a méreteit, ahol a szerkezetet fel fogják szerelni. Az ajtókkal ellátott szekrényhez kevés szabad hely szükséges, hogy az ajtók kinyílhassanak anélkül, hogy a falakhoz dörzsölnék.

DIY bútorszerelő eszközök

A munka során használhat elektromos kéziszerszámot, amely leegyszerűsíti egy adott rész testhez való csatlakozását.

A leendő termék ismételt részeinek szimmetrikusaknak kell lenniük egymással, különben valószínűsíthető a ferdülés.

Az alapanyag kiválasztása után válassza ki a kötőelemeket. Próbáljon megbízható szerelvényeket szerezni. Tartalékkal kell megvásárolni őket, hogy meghibásodás esetén könnyen helyre lehessen állítani.

kötőelemek bútorok összeszereléséhez

A csiszolópapír alkalmas a felületek tisztításához.

Az összeszerelés fő szakaszai

Bútorkészítés előtt készítsen rajzot a leendő termékről. Össze kell egyeztetni a szekrény papíron sematikusan feltüntetett méreteit az előkészített alkatrészek arányával.

 1. Jelölje meg a forgácslap panelek további centimétereit egy egyszerű ceruzával, fűrésszel fűrésszel fűrésszel a vonalak mentén, tisztítsa meg az éleit és zárja le egy éllel.
 2. Csatlakoztassa az oldalsó, alsó és felső panelt a hátlaphoz egy csavarhúzóval és önmetsző csavarokkal.
 3. Az ajtók felakasztása előtt jelölje meg a zsanérfoltokat. Ha a szárnyak nehézek, növelje a rögzítők számát, különben idővel a panelek a saját súlyuk alatt megvetemedhetnek. Az él és az alsó és felső hurok közötti távolság nem lehet kevesebb, mint 12-13 cm.
 4. Rögzítse a zsanérokat és ellenőrizze az ajtók működését. Szorosan illeszkedjenek, hézagok és elmozdulások nélkül. Ne felejtse el beágyazni a mini zárat.
 5. Tolóajtós szekrényhez görgős mechanizmust kell választani, amely a panelek tetején és alján helyezkedik el. Leggyakrabban alumínium elemeket használnak erre.
 6. Ha állítólag lábak vannak, akkor az ajtók lógása előtt meg kell tenni őket. Miután befejezte a szekrénybútor saját kezűvel történő összeszerelését, ellenőrizze a szerkezet stabilitását, a szekrény szintjét és azt, hogy "süllyed-e" egyik vagy másik irányba.
 7. Csavarokkal és szalagokkal készítsen támaszt a polcokhoz. Ezeket a szekrény testének összeszerelése után méretükhöz igazítják. Az üvegpolcokhoz speciális tartókat árulnak, amelyek nem károsítják az alapot.
 8. Jobb felszerelni a dobozokat (ha várható) vezetőkkel, akkor azok könnyen és szabadon kicsúszhatnak anélkül, hogy meggörbülnének és elakadnának.
Szekrénybútorok gyártása, összeszerelése

A kiválasztott anyagot - forgácslapot, forgácslapot vagy tömörfa paneleket - megfelelően meg kell dolgozni

Szekrénybútorok készítésekor ügyeljen arra, hogy a forgácslap összeomolhat a rögzítők behelyezése során. Az anyag pontosságot és pontosságot igényel a vázlatban és a műveletekben.

saját kezűleg szerelje össze a szekrény bútorait

Minden réteg után időbe telik megszáradni.

Bútorszerelvények

A szekrénybútorok szerelvényeinek megválasztása nem kevésbé fontos pillanat, mint maga az összeállítás.

Szekrény zsanérok A rosszul kiválasztott hurkok érvényteleníthetik erőfeszítéseik eredményét.

Csuklós mechanizmus négy ízülettel Ma ezt a részt egyre gyakrabban használják. A beállítás mind a rögzítés szakaszában, mind a szerelési munka befejezése után történik.

Fiókvezetők Vehet görgőt vagy labdát.
Fiókfedelek és szekrényajtók fogantyúi Össze kell őket illeszteni. Stílusuk eltérhet - fontos, hogy a homlokzat vagy a belső kitöltés egyetlen tervét betartsák. Gyermek szekrények vagy komódok esetében ajánlott egy korszerű fogantyút választani, hogy a gyermek ne sérüljön meg mozgás vagy játék közben.

saját kezűleg tervezni és összerakni szekrénybútorokat forgácslapból

Bármely anyagnak, amelyet használni kíván, jó minőségűnek és jól szárítottnak kell lennie.

Bútor befejezése

Kívánt esetben eredeti betétekkel javíthatja a megjelenést. Ezek lehetnek tükrözött panelek, elválasztók, különféle rajzok vagy sablonok, dísztárgyak. A spot világítás szintén praktikus kiegészítő. Ezenkívül elég stílusosnak tűnik, különösen, ha vannak üveg vagy matt betétek.

készítsen magának szekrénybútort

Bútor felszerelésekor ügyeljen arra, hogy ne érje közvetlen napfény.

Természetes fa használata esetén ajánlott lakkozni. A megfelelő árnyalatot megtalálni nem nehéz. A rögzítéshez a bevonatot kétszer-háromszor kell felhordani, ekkor a felület sima és egyenletes lesz. Minden réteg után időbe telik megszáradni. Ez ellenállóvá teszi a felületet a kopásnak és a fakulásnak. A paneleket az összeszerelés előtt le kell takarni, nem azután, hogy elkerüljük a foltokat.

Csúszó szekrény - DIY projekt

A leendő termék ismételt részeinek szimmetrikusaknak kell lenniük egymással, különben valószínűsíthető a ferdülés

A népszerű design craquelure lakkal a szekrény elejét eredeti és drága megjelenésűvé teszi.

DIY szekrény

A dekoráció segítségével nemcsak stílusot adhat egy új bútordarabhoz, hanem finomíthat egy régi terméket is.

A dekoráció segítségével nemcsak stílusot adhat egy új bútordarabhoz, hanem finomíthat egy régi terméket is.

Tanács: A bútor felszerelésekor ügyeljen arra, hogy ne érje közvetlen napfény. Ezzel elkerülhető a fa fakulása és kiszáradása.

Berendezések szekrény bútorok gyártásához

A szekrénybútorok elkészítéséhez olcsó alkatrészeket választhat, vagy felhasználhatja a házban rendelkezésre álló anyagokat.

Előző

Következő