DIY szekrény ágy készítési útmutató, fotó ötletek

A szoba túl kicsi, és nincs a kívánt mennyiségű szabad hely, de a szoba összes bútora szükséges? Ha nincs lehetősége a lakás lakóterületének bővítésére, csak egy tágasabb, modern házba költözhet, ne idegesítse el, mert sok nagyszerű ötlet van arra, hogy kicsi otthonát kényelmesebbé tegye az életben!

ágy szekrény

Az összecsukható ágy előfeltétele a kis méretű lakásoknak, amikor mindent el kell helyezni, ugyanakkor nem kell elrontani a teret.

emelő ágy a hálószobában

A bútorok sikeres álcázása esztétikussá teszi a terjedelmes szerkezetet, minden helyiség számára alkalmas.

Mi foglal sok helyet egy szobában? A legtöbb ember azt válaszolja, hogy ez egy kanapé vagy egy régi kanapé. Ha a te esetedben pontosan ez a helyzet, akkor cikkünk elolvasása után nem csak megtanulod, hogyan spórolhatsz helyet egy összecsukható ágy felszerelésével a szobádban, hanem azt is, hogyan készítsd el magad.

emelő ágy

A függőleges tájolás a leggazdaságosabb lehetőség a faltól falig terjedő hálószobák számára.

Az új ágy létrehozásának további előnye, hogy megszabadul a régi, régen divatos kanapéktól. Ugyanakkor az új, modern, kényelmes összecsukható ágy hamarosan büszkesége lesz, mert örömmel mutatja meg alkotását a látogatóba érkező barátoknak!

ágy szekrény függőleges

Ebben a kialakításban a bútorok bármilyen méretűek lehetnek: egyágyasak, kétszemélyesek, nem szabványosak.

Gyártás és összeszerelés

Összeszereléskor az összecsukható ágy úgy néz ki, mint egy közönséges kompakt szekrény, amely a legkisebb helyet foglalja el kis méretű lakásában, de az összecsukható mechanizmusnak köszönhetően a fekhely könnyen kibővíthető, valódi tollas ágyrá alakulva. Igen Igen pontosan! Az összecsukható ágy alvási kényelmének szintje pontosan egyenlő a luxus puha tollas ágy pihenésének kényelmével!

összecsukható ágy

A bútorok fülke egy ceruzatartó, egy csuklós ajtókkal ellátott szekrény vagy egy szekrény.

kibontott emelőágy

A gardróbágy lehet független bútor, de leggyakrabban egy teljes bútorkészletbe kerül.

Tehát most, amikor nincs kétség afelől, hogy ennek a dolognak meg kell jelennie a lakásában, elkezdheti a gyártást és az összeszerelést, de először el kell döntenie az összecsukható ágy felépítéséről, valamint a külső kialakításról.

ágy szekrény

Összecsukott helyzetben egy ilyen ágy minimálisan helyet foglal el, alvás közben nem károsítja a gerincet.

Lehet függőleges vagy vízszintes, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a vízszintes lehetőségeket általában gyermekek és serdülők számára szánják, amelyek kis egyszemélyes ágyakat jelentenek, amelyek polcokká vagy fiókos szekrényré változnak, míg a függőleges szerkezetek bármilyen méretűek lehetnek.

összecsukható ágy

Az öltözőágy használható a gyerekszobában, vagy a nappali fal alatt elhelyezhető "pótgumiként" arra az esetre, ha a vendégek megérkeznének.

fekete-fehér ágy összecsukható

Az egyszerű kezelés lehetővé teszi, hogy a dizájn gyermekszobában is használható legyen.

Először létre kell hoznia egy rajzot a jövőbeni termékről, amely sokkal gyorsabban navigál az összeszerelési folyamat során, miután megkapta a kívánt eredményt. Nincs szükség tervezőmérnöki készségekre, elegendő elkészíteni a leendő ágy egyszerű vázlatos rajzát, megadva a rajta lévő szerkezet méreteit és konfigurációját.

ágyrajz

Szekrény ágy rajz.

A következő fontos lépés a szükséges anyagok és eszközök kiválasztása és megvásárlása. A legjobb minőségű konstrukciót a forgácslap panelek alkotják, ezért javasoljuk, hogy ezeket fő anyagként használják. A forgácslapokat speciális bevásárlóközpontokban kell megvásárolni, mivel a leendő ágy tartóssága a nyersanyag minőségétől függ. 

anyagok

Jobb ortopéddá tenni az ágy alapját.

Szüksége lesz továbbá:

 • Fúró;
 • Csavarhúzó;
 • Elektromos kirakós játék;
 • Rulett;
 • Bútorcsavarok;
 • Önmetsző csavarok;
 • Összecsukható mechanizmus.
eszközök

Az eszközöket mindig szaküzletekben lehet megvásárolni, vagy online megrendelni.

Tehát körültekintően megvásárolta a szükséges anyagokat, szerszámokat, elkészített egy rajzot, döntött a jövőbeli bútordarab méreteiről. Amikor már minden szükséges elkészült, elkezdjük saját kezűleg készíteni a bútorokat. Az összeszerelési folyamatot 4 lépésre osztottuk.

 • Első lépés. Össze kell szerelni egy szekrény keretet, amely elrejti a kompakt alvóhelyet. Egy ilyen doboz több részből áll: lábazatból, a szekrény hátsó falából és egy hangsúlyos polcból. Minden alkatrész önmetsző csavarokkal vagy egymástól körülbelül 25 centiméterre elhelyezkedő csavarokkal van rögzítve. Az összeszerelt szekrényt csak sík padlón szabad elhelyezni.

  ágy transzformátor

  A szekrény keretének összeszerelése.

  ágy transzformátor fotó

  A felső panel rögzítése.

 • Második lépés. Telepítjük az összeszerelt szerkezetet, amely megbízható támaszként szolgál a bútor összecsukható részéhez, és rögzíti a falhoz.

  ágy szekrény fotó utasítás

  A kabinet "csontváza" készen áll.

  ágy szekrény saját kezűleg

  A "csontvázat" a lakás fő falához rögzítjük.

 • Harmadik lépés. Most összegyűjtjük az alapot. Ez egy deszkákból készült keret, amelynek magassága megfelel a leendő matrac méreteinek. Ebben az esetben az alapnak ideálisan illeszkednie kell az általunk már összeállított szekrény keretéhez.

  ágyalap

  Léceket rögzítünk a kerethez.

  lécek

  Így kapunk egy olyan szerkezetet, ahol a matrac a jövőben kerül elhelyezésre.

 • Negyedik lépés. Most, hogy a szerkezet összes fő része össze van szerelve, összekötjük az alapot a ládával, rögzítve az alkatrészeket önmetsző csavarok segítségével. Ezután a csatolt utasításoknak megfelelően rögzítjük a hajtogató mechanizmust.

  ágy szekrény összeállítása

  Az ágykeret felszerelése az ágyemelő mechanizmus és a gázrugók segítségével.

  ágyszekrény-tartó

  Az ágy fontos csomópontja - ezen a helyen a legnagyobb terhelés.

  szekrény ágyszerelés

  Inkább ne kísérletezzen ebben a szakaszban, és vásároljon gyárilag összeszerelt hajtogató mechanizmust.

  Így a munka utolsó szakaszában elkerülhetők a felesleges bonyodalmak, jelentősen megtakarítva az időt. Az utolsó szakaszban egyszerűen összekötjük a karosszériát más elemekkel, ezután marad a doboz külső részét deszkákkal díszíteni, hogy jobban hasonlítson egy szekrényre, és ízlés szerint festjük a szerkezetet is.

  ágy szekrény kész

  Miután összekapcsolta az összecsukható mechanizmust a matrackerettel, biztonságosan használhatja az ilyen ágyat.

  szekrény ágy csináld magad

  A homlokzatot improvizált szekrényajtók formájában telepítjük. Az ágyat a fogantyúk vízszintes helyzetbe helyezik.

A kész szerkezet esztétikusabb megjelenése érdekében az egész terméket lakkozni kell, hogy megvédje a fát a nedvességtől és a bomlástól, ha a forgácslap paneleket nem kezdetben dolgozták fel.

fa szekrény fából

A minőségi német és olasz emelők ára meglehetősen magas, de a biztonság megéri.

Felhelyezzük a matracot, és kész a kompakt ágy! Most élvezheti az új, kényelmes bútorokat és természetesen a szobában sok szabad helyet, aminek - úgy tűnik - nem volt honnan származnia.!

ágy szekrény függőleges

A bútorszerelvények katalógusaiban elő van írva, hogy az emelőszerkezet melyik fekvési helyzetének, méreteinek és súlyának megfelelően van-e kialakítva.

Előző

Következő