Hasznos tippek és ötletek a szekrény rendbetételéhez

Sok ember arra törekszik, hogy saját otthonában fenntartsa a rendet és a tisztaságot. Ehhez minden helyiséget rendszeresen takarítanak. És a szekrényben gyakran nincs idő a rendre. Különösen igaz a nagycsaládosokra. Annak érdekében, hogy könnyen megtalálják a szükséges dolgokat anélkül, hogy sokáig elmélyednének a szekrényben, érdemes megtanulni, hogyan kell helyesen megszervezni a ruhák és cipők tárolására szolgáló rendszert.

Ruhák elrendezése a polcokon

A ruhákat úgy kell elhelyezni a polcokon, hogy néhány másodperc alatt kivehetők legyenek

A szekrény megfelelő tisztítása: válogassa össze a ruháit

A hasznunkra használjuk a helyet

Bármi is legyen a szekrény, a helye teljes mértékben kihasználható

A ruhák rendezése fontos lépés a szekrény rendbetételében. Ki kell venned a benne lévő dolgokat.

Először meg kell tisztítania a helyet

Először meg kell tisztítania a helyet, vagyis mindent el kell távolítania a szekrényből

Készítsen három fő kupacot a ruhák megfelelő rendezéséhez. Azonnal döntsön, hogy egy adott dolog használatát tervezi-e, vagy kétségei vannak. És küldje el az egyik kupacba. Ne töltsön túl sok időt a döntések meghozatalával. Legfeljebb pár másodperc alatt kell döntést hoznia.

A kezdeti ösztönös reakció lehetővé teszi a helyes választást. Ha egy adott tétellel nem tud teljesen dönteni, küldje el a középső veremnek.

Ruhán át megyünk

Ruhán átmegyünk, és feltesszük magunknak a kérdést: alkalmas nekem ez a dolog?

Az első halom a pontos "igent" fogja jelenteni. Helyezzen bele olyan dolgokat, amelyeket folyamatosan használnak, gyakran viselnek. Az alapvető szekrényből legyenek olyan ruhák, amelyek tökéletesek az Ön számára, különleges alkalmakra. Meg kell próbálnunk, mert nem helyezheti el az összes rendelkezésre álló dolgot.

Ruhák válogatása

Ruhák válogatása: 1. Nyári ruhákat tárolunk. 2. Az egész évszak dolgai. 3. Ruhák őszre és télre. 4. Nem használt dolgok

A következő verem pontosan a "nem" -re utal. Olyan ruhákat helyezzen ide, amelyeket több mint egy éve nem használnak, nem megfelelő méretűek, állandó foltok vannak. Javasoljuk, hogy megszabaduljon tőlük, és helyet szabadítson fel.

Az összes ruhát kivesszük a szekrényből

Az összes ruhát kivesszük a szekrényből, és egymás mellé tesszük, felszabadítva az akasztóktól

A szekrény tisztítása: csak a legjobbakat tartsa meg

Szekrény takarítás előtt és után

Szekrény a szekrény tisztítása és szétszerelése előtt és után

Folytassa a szekrény rendezését az utolsó pulttal. Még mindig vannak olyan dolgok, amelyek szükségességéről nem tudott dönteni. Távolítson el mindent az "igen" kategóriából a szekrénybe. Megjelenik a szabad tér világos elképzelése, amely lehetővé teszi, hogy felmérje a megmaradt ruházat valódi igényét. Hagyja egy ideig a halmot, hogy megújuljon. Próbálja ki a ruhákat, mielőtt beteszi őket egy szekrénybe vagy táskába.

Feltétlenül próbálkozzon

Feltétlenül próbálkozzon és keressen megfelelő készleteket

Ha nem illik vagy nem megfelelő, akkor el kell dobni. Vannak, akik ezeket a dolgokat a fogyás ösztönzésére tárolják. De ajánlott új ruhát venni ilyen célokra, ahelyett, hogy megtartaná a régit. Az emlékként kedves tárgyakat zacskóba lehet hajtani és a kamrába lehet vinni. A szekrény nem gyűjthet haszontalan, fel nem használt dolgokat.

Szétszedjük a dolgokat

Elemezzük a "Kételkedés" kategóriába tartozó dolgokat

Amikor a megrendelést a szekrényben rendezi, és a halmot úgy rendezi, amire még nem döntött a szükségességéről, ne törekedjen arra, hogy mindent gyorsan befejezzen. Egy órát szánhat erre a folyamatra, minden nap időt szánva erre a vállalkozásra. Ha úgy találja, hogy könnyedén megteheti a verem tartalmát, elküldheti az összes felesleges dolog zsákjába. Miközben egyesével kihúzza az elemet, gondoljon arra, hogy milyen gyakran viselte korábban, és hogy rendszeresen fogja-e csinálni a következő években. Mérje fel, hogy a szekrényben mekkora helyet kell pazarolni.

Ne ijedjen meg attól, hogy a ruhatár feleslegének kiürítésével a jövőben a lehetőségek hiányára kárhoztatja magát. Azt távolítja el, ami nem felel meg neked, nem felel meg neked, így a legjobb, divatos. A kapott helyet könnyen meg lehet tölteni új vásárlásokkal. Néhány remek dolog, ami remekül passzol, sokkal jobb, mint egy teli fiókos bármi, ami nem felel meg neked. Ha újat vásárol, feltétlenül elemezze, mit tehet a táskába a meglévő elemekből. Ez elősegíti az egyensúly fenntartását mindenkor.

A ruhatárolás megfelelő szervezése

A ruhák szekrényekben történő tárolásának megfelelő megszervezése segít megoldani a szűk szekrény problémáját

Tartsa be a szezonális tárolási szabályokat

Szezonon kívüli ruházat eltávolítása

A szezonon kívüli ruhákat eltávolítjuk úgy, hogy zárral ellátott műanyag zacskókba hajtjuk, vagy légmentesen záródó zacskókba csomagoljuk

A szekrényt nemcsak általános tisztításra kell megszervezni. Az eljárás kötelezőnek tekinthető, ha egyik évszakról a másikra lép. Minden, amit a következő hónapokban nem használnak fel, el kell távolítani. Az összegyűjtött tárgyakat zsákokba vagy dobozokba kell csomagolni, a szekrényre vagy az ágy alá helyezni. A bőröndök kiválóan alkalmasak tárolásra. Több célt kombinálnak egyszerre. A tárolás mellett a bőröndökből rögtönzött asztal vagy éjjeliszekrény válhat. Ezért lehetőség nyílik a praktikum és a funkcionalitás kompetens kombinálására.

Vákuumzsákok használata

A vákuumzsákok használata jelentősen felszabadítja a helyet a szekrényben.

Rendezze a dolgokat okosan

Elrendezés szín szerint

Próbáljon fehér tárgyakat elrendezni világos tárgyakkal, a sötéteket pedig sötétekkel

A dolgok hozzáértő elosztása lehetővé teszi a szekrény minden centiméterének hatékony felhasználását. Lehetőség lesz minden befogadására, amire szüksége van, de nem lesz rendetlenség érzése.

Kabátokat kabátok mellé akasztunk

Kabátokat kabátok mellé akasztunk, blúzokat - blúzokkal, szoknyákat - szoknyákkal és nadrágokat - nadrágokkal

A rendezési típusokat a táblázat tükrözi.

Terjesztési típusok Leírás
Árnyék szerint Harmonikus színátmenetek jönnek létre, és az azonos tartományú objektumok egymás után helyezkednek el. Ezáltal kevesebb időt tölthet a megfelelő árnyalatú ruhák keresésével. Az ilyen színátmenetek pozitívan befolyásolják a hangulatot.
Anyag szerint Hagyja, hogy a selyemtárgyak a ruhásszekrény egyik részében, a másik sarokban pedig pamut legyenek.
Fel és le Az elhelyezés blúzok, pólók és egyéb dolgok elrendezéséből áll a felső polcokon. Alul nadrág, farmer, szoknya zavarja a rudat. Ez az opció lehetővé teszi a ruhák gyors kiválasztását, köszönhetően mindennek a kényelmes elhelyezkedésének.
Kompetens válogatás

A hozzáértő rendezés segít gyorsan eligazodni abban, hogy mi és hol rejlik

Megpróbálhatja egyszerre megvalósítani a felsorolt ​​típusokat, vagy választhat egyet közülük. A szétválogatás vizuálisan rendezett és tágas mellett segít kevesebb időt tölteni a gyűjtésben. Nincs többé ásás a komódon, és egy adott ruhát keres.

A gyermek szekrényének rendbetétele

Annak érdekében, hogy a dolgokat rendbe hozza a gyermek szekrényében, hajtsa össze külön-külön az egyes ruhatípusokat, és írja alá a polcokat a szekrényekben

Ne hanyagolja el a kis segítőket

Szervező fehérnemű és zokni számára

A szekrény ajtajához a mosoda és a zokni speciális szervezője rögzíthető

Rendeléskor nem ajánlott lemondani a különféle akasztók, szervezők, fonott kosarak használatáról. A kis segítők lehetővé teszik a helytakarékosságot és az intelligens tárolórendszer megvalósítását.

Nyakkendőket, hevedereket és öveket akasztunk az ajtóra

Nyakkendőket, hevedereket és öveket akasztunk az ajtóra, vagy "csigákká" görgetve speciális szervezőkbe rejtjük őket

Bármi, aminek nincs helye a szekrényben, kosárba vagy edénybe helyezhető. Aláírja őket, hogy leírják, mi van benne, hogy javítsák a használhatóságot. Vannak speciális cellák, ahol nyakkendőket, fehérneműt helyeznek el.

Különleges szervezők a fehérneműhöz

A speciális szervezők jelentősen leegyszerűsítik az életet, minden fehérneműt és egyéb apróságokat szépen elrendezhet bennük

Tárolja megfelelően a cipőit és táskáit

Fontos, hogy a ruhásszekrény minden elemének biztos, saját helyet adjon. Ez vonatkozik a táskákra, cipőkre is. Ajánlatos cipőt és csizmát elhelyezni az alsó polcokon, vagy készíteni nekik egy kis súlyzót.

Speciális cipőfogasok

Ha sok nyári cipőd van, megpróbálhatsz drótból speciális fogasokat készíteni nekik.

A cipőket előre felakasztják speciális ruhacsipeszekre. Ez a módszer különösen hasznos csizmák elhelyezésére. Ez segít megőrizni formájukat.

A magas csizmát a legjobban függőlegesen kell tárolni, hogy a csizma ne romoljon.

A magas csizmát a legjobban függőlegesen kell tárolni, hogy a csizma ne romoljon.

Adja a felső polcokat a táskáknak. A termékek deformációjának és alakvesztésének elkerülése érdekében először papírt kell belsejébe tenni.

Speciális függesztett állványok táskákhoz

Speciális függesztett állványok vannak a táskákhoz, amelyek elősegítik a szekrényben lévő további hely felszabadítását.

Példák a dolgok szekrénybe helyezésére

A mindent kompetens szervezéséhez fontos, hogy ne csak meghatározzuk az egyes elemek helyét és kiválasszunk mindent, amire szükségünk van, hanem azt is, hogy helyesen tegyük a dolgokat a szekrénybe.

Tartsa be az alábbi irányelveket.

 1. A kötött gyapjú tárgyakat előzetesen szellőztetik. Lehetőleg szabadban. Akkor mindent be lehet tenni a komódba.
 2. Szezonális tárolás előtt mossa meg a kötöttárut. Amikor megszáradt, simogassa meg és tegye egy műanyag zacskóba.

  Kötött kardigánok tárolása

  Kötött kardigánok és ráncos kasmírtermékek tárolása

 3. A szekrény, mint minden tartalma, rendszeres szellőzésre szorul. Ez segít megakadályozni, hogy a szagok összegyűljenek, beleértve a parfümöt és az izzadságot is. Érdemes rendszeresen elvégezni a szellőztetési eljárást.

  Szellőztesse ki a szekrényt, és használjon egy tasakot a szagok elérésére

  A szekrényben található kellemetlen szagok elkerülése érdekében időszakosan meg kell mosni és szellőztetni, használhat aromás tasakokat is.

 4. A nadrágot, farmert, hosszú ruhákat először át kell dobni az akasztón. Ezután küldje be őket. Ezzel elkerülhető a termékek gyűrődése. A szekrény alján felhalmozódott por nem kezd elülepedni a dolgokon.
 5. Javasoljuk, hogy legalább havonta tisztítsa meg a komódot. Ügyeljen arra, hogy alaposan porolja be belül és kívül.

Egyesek számára a szekrény rendbetétele igazi kínzássá válik. A folyamat hozzáértő szervezésével azonban sok problémát elkerülhet, és nem pazarolhatja az idejét.

Kitaláljuk a saját ruhatároló rendszerünket

Kitalálunk egy saját ruhatároló rendszert - ez segít gyorsan megtalálni a szükséges dolgokat

Ennek az eljárásnak nagyon sok előnye van. A tisztítás lehetővé teszi, hogy megszabaduljon minden felesleges dologtól. Rendszeres rendrakással folyamatosan szabadon tudsz helyet szabadítani új dolgok számára, és kidobhatod azokat, amelyek már nem felelnek meg neked. Ezen ajánlások figyelembevételével a szekrény belül és kívül mindig tiszta és tágas lesz. A dolgok frissek lesznek, nem ráncosak. A jól szervezett tárolórendszer csökkenti a gyűjtés idejét. A megfelelő ruha megtalálása többször gyorsabb lesz.

Előző

Következő